WojtekM Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Ciekawe czy Szczyrk będzie jednym z pierwszych otwartych ośrodków... Ciekawe jak ogólnie będzie z otwieraniem ośrodków .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Odpowiedzi 464 Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 13 Lis Top użytkownicy w tym temacie 19 28 108 52 Popularne dni 17 Kwi 24 13 Paź 24 13 Gru 14 12 Lis 14 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 19 odpowiedzi mig 28 odpowiedzi kordiankw 108 odpowiedzi moruniek 52 odpowiedzi Popularne dni 17 Kwi 2017 24 odpowiedzi 13 Paź 2017 24 odpowiedzi 13 Gru 2017 14 odpowiedzi 12 Lis 2020 14 odpowiedzi Popularne posty kordiankw 2 Maja Krzysztof a jakiej logiki chcesz się doszukać w firmie państwowej. Nawet jak inwestycja na siebie nie zarobi, to podatnik pokryje stratę. Będę jednak bronił tej kanapy. Jeżeli pozwolą warunki naturaln kordiankw 13 Marca 2023 Kolej linowa o długości 1150 metrów i przepustowości 1850 os./h będzie przebiegała w śladzie dotychczasowego 2-osobowego orczyka Doliny III ! kordiankw 1 Maja Dodane grafiki kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Z nowościami w sezon zimowy Biletomaty umożliwiające zakup skipassów na ośrodek narciarski na Skrzycznem niezależnie od pory dnia – to jedna z nowości, jakie w kontekście nadchodzącego sezonu zimowego 2020/2021 wprowadza Centralny Ośrodek Sportu – Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Szczyrku. Nowoczesny, samoobsługowy biletomat z systemem firmy SKIDATA zlokalizowany będzie na terenie obiektów COS-OPO przy ulicy Plażowej w Szczyrku. Zapewni on możliwość zakupu skipassu na wszystkie ośrodki narciarskie objęte wspólnym skipassem, w tym również Skrzyczne COS. Co szczególnie ważne, biletomat czynny będzie w systemie 24-godzinnym we wszystkie dni w tygodniu. – To rozwiązanie innowacyjne w Szczyrku, które niewątpliwie zapewni spory komfort miłośnikom zimowych aktywności na Skrzycznem. Lokalizacja biletomatu niemal przy samym wjeździe do miasta, wraz z jego pełną dostępnością niezależnie od pory dnia, ma także udrożnić miejsca, gdzie dotychczas gromadziły się kolejki, choćby po zakup skipassów – mówi Tomasz Laszczak, dyrektor COS-OPO w Szczyrku. Zupełnie nowe biletomaty pojawią się ponadto na Skrzycznem. Zamontowane zostaną odpowiednio na dolnej stacji kolei linowej oraz stacji pośredniej Jaworzyna. Oba biletomaty czynne będą wyłącznie w godzinach funkcjonowania ośrodka narciarskiego. Przy dolnej stacji stanie zarazem zwrotomat, do którego bez konieczności kontaktu z obsługą kolei możliwe będzie zwrócenie kart. – Przygotowujemy się do nowego sezonu w sposób szczególny. Podejmujemy takie działania, które w dobie pandemii zapewnią korzystanie z naszego ośrodka narciarskiego z zachowaniem wszystkich obowiązujących zasad bezpieczeństwa – podkreśla dyrektor Laszczak. To nie koniec nowości z myślą o najbliższym sezonie zimowym. Na terenie ośrodka na Skrzyczne COS narciarzom i turystom udostępniane będą bezpłatnie szafki depozytowe. Dla potrzeb osób niepełnosprawnych dostosowane zostaną toalety na Jaworzynie. Narciarzy szczególnie ucieszyć powinno natomiast podtrzymanie skipassu 4-godzinnego, z którego korzystanie możliwe będzie również nadchodzącej zimy. – Pracujemy zarazem nad tym, aby funkcjonowanie ośrodka narciarskiego było jak najbardziej sprawne i komfortowe dla naszych gości. Sezon rozpoczniemy oczywiście wtedy, gdy będą ku temu sprzyjające warunki – dodaje Tomasz Laszczak. Aktualnie kolej na Skrzyczne na obu odcinkach jest nieczynna. Z początkiem listopada ruszyły obowiązkowe przeglądy techniczne, prace te prowadzone będą najprawdopodobniej do końca miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Szykują się na 18 grudnia... Tzn. SMR się szykuje. Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Aktualnie kolej na Skrzyczne na obu odcinkach jest nieczynna. Z początkiem listopada ruszyły obowiązkowe przeglądy techniczne, prace te prowadzone będą najprawdopodobniej do końca miesiąca. Jak większość kolei w Beskidach, ku mojemu zdziwieniu w niedzielę działał wyciąg na Stożek, a na szczycie tłumy jakich w życiu tam nie widziałem. Na szlaku luźno mijaliśmy kilka osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Zbiornik pełny, trwają odbiory techniczne, ustawiane są armatki. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Z gospodarską wizytą. Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 1605176482113159777201550964988.jpg Z gospodarską wizytą. Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich forumowiczów A ta szarotka to skąd ? Chodzi o pochodzenie tego konkretnego egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 A ta szarotka to skąd ? Chodzi o pochodzenie tego konkretnego egzemplarza. Szarotka kupiona w necie ale nie na allegro (grzebałem w historii ale nie znalazłem źródła), natomiast kapelusik ma historię. Pochodzi z Włoch i jest kapeluszem instruktorskim - posiada wyciągane nauszniki ochraniające także kark. Niestety przepiękne logo szkółki zostało zagubione w trakcie mojej jazdy a w jego miejsce trafiła szarotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Zbiornik pełny, trwają odbiory techniczne, ustawiane są armatki. Będzie dobrze. Cześć Witek Błagam Cię. Nie wstawiaj zdjęć tego koszmaru (środkowe foto). Będzie mi się teraz śniło po nocach. Za to pełen zbiornik wygląd bardzo fajnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Chyba pierwszy raz napełniony na full. Pewnie pomiary osiadań nasypu wypadły pomyślnie. Trasa.... mogło być gorzej, ta trasa "pochłania ' sporo ledwo stojących na nartach. Gdyby jej nie było blokowaliby i tak zatłoczone pozostałe... jakaś myśl w tym jest. Można ominąć. Najlepiej cały ośrodek... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 . Trasa.... mogło być gorzej, ta trasa "pochłania ' sporo ledwo stojących na nartach. Gdyby jej nie było blokowaliby i tak zatłoczone pozostałe... jakaś myśl w tym jest. Można ominąć. Najlepiej cały ośrodek... :-) Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Po co było te wzruszające pożegnanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo To chyba łącznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To chyba łącznik? To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Dzięki za info. Znaczy 3c, a nie 3b? Raz byłem, na koniec sezonu. 3b po kamieniach:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Po co było te wzruszające pożegnanie?? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3aCzyli jednak łącznik. Ja po kamieniach na lekko, nie wywaliłem się, choć lekko szarpnęło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Tak to sam szczyt - 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c?3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić. 3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy. 3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić.3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy.3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c?Tak, to 3c. Tu masz foty jeszcze z budowy: A to z października tego roku Pierwsze dwie minuty na filmie to 3c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Dalej Strona 16 z 19 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Centralny Ośrodek Sportu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Z nowościami w sezon zimowy Biletomaty umożliwiające zakup skipassów na ośrodek narciarski na Skrzycznem niezależnie od pory dnia – to jedna z nowości, jakie w kontekście nadchodzącego sezonu zimowego 2020/2021 wprowadza Centralny Ośrodek Sportu – Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Szczyrku. Nowoczesny, samoobsługowy biletomat z systemem firmy SKIDATA zlokalizowany będzie na terenie obiektów COS-OPO przy ulicy Plażowej w Szczyrku. Zapewni on możliwość zakupu skipassu na wszystkie ośrodki narciarskie objęte wspólnym skipassem, w tym również Skrzyczne COS. Co szczególnie ważne, biletomat czynny będzie w systemie 24-godzinnym we wszystkie dni w tygodniu. – To rozwiązanie innowacyjne w Szczyrku, które niewątpliwie zapewni spory komfort miłośnikom zimowych aktywności na Skrzycznem. Lokalizacja biletomatu niemal przy samym wjeździe do miasta, wraz z jego pełną dostępnością niezależnie od pory dnia, ma także udrożnić miejsca, gdzie dotychczas gromadziły się kolejki, choćby po zakup skipassów – mówi Tomasz Laszczak, dyrektor COS-OPO w Szczyrku. Zupełnie nowe biletomaty pojawią się ponadto na Skrzycznem. Zamontowane zostaną odpowiednio na dolnej stacji kolei linowej oraz stacji pośredniej Jaworzyna. Oba biletomaty czynne będą wyłącznie w godzinach funkcjonowania ośrodka narciarskiego. Przy dolnej stacji stanie zarazem zwrotomat, do którego bez konieczności kontaktu z obsługą kolei możliwe będzie zwrócenie kart. – Przygotowujemy się do nowego sezonu w sposób szczególny. Podejmujemy takie działania, które w dobie pandemii zapewnią korzystanie z naszego ośrodka narciarskiego z zachowaniem wszystkich obowiązujących zasad bezpieczeństwa – podkreśla dyrektor Laszczak. To nie koniec nowości z myślą o najbliższym sezonie zimowym. Na terenie ośrodka na Skrzyczne COS narciarzom i turystom udostępniane będą bezpłatnie szafki depozytowe. Dla potrzeb osób niepełnosprawnych dostosowane zostaną toalety na Jaworzynie. Narciarzy szczególnie ucieszyć powinno natomiast podtrzymanie skipassu 4-godzinnego, z którego korzystanie możliwe będzie również nadchodzącej zimy. – Pracujemy zarazem nad tym, aby funkcjonowanie ośrodka narciarskiego było jak najbardziej sprawne i komfortowe dla naszych gości. Sezon rozpoczniemy oczywiście wtedy, gdy będą ku temu sprzyjające warunki – dodaje Tomasz Laszczak. Aktualnie kolej na Skrzyczne na obu odcinkach jest nieczynna. Z początkiem listopada ruszyły obowiązkowe przeglądy techniczne, prace te prowadzone będą najprawdopodobniej do końca miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Szykują się na 18 grudnia... Tzn. SMR się szykuje. Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Aktualnie kolej na Skrzyczne na obu odcinkach jest nieczynna. Z początkiem listopada ruszyły obowiązkowe przeglądy techniczne, prace te prowadzone będą najprawdopodobniej do końca miesiąca. Jak większość kolei w Beskidach, ku mojemu zdziwieniu w niedzielę działał wyciąg na Stożek, a na szczycie tłumy jakich w życiu tam nie widziałem. Na szlaku luźno mijaliśmy kilka osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Zbiornik pełny, trwają odbiory techniczne, ustawiane są armatki. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Z gospodarską wizytą. Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 1605176482113159777201550964988.jpg Z gospodarską wizytą. Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich forumowiczów A ta szarotka to skąd ? Chodzi o pochodzenie tego konkretnego egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 A ta szarotka to skąd ? Chodzi o pochodzenie tego konkretnego egzemplarza. Szarotka kupiona w necie ale nie na allegro (grzebałem w historii ale nie znalazłem źródła), natomiast kapelusik ma historię. Pochodzi z Włoch i jest kapeluszem instruktorskim - posiada wyciągane nauszniki ochraniające także kark. Niestety przepiękne logo szkółki zostało zagubione w trakcie mojej jazdy a w jego miejsce trafiła szarotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Zbiornik pełny, trwają odbiory techniczne, ustawiane są armatki. Będzie dobrze. Cześć Witek Błagam Cię. Nie wstawiaj zdjęć tego koszmaru (środkowe foto). Będzie mi się teraz śniło po nocach. Za to pełen zbiornik wygląd bardzo fajnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Chyba pierwszy raz napełniony na full. Pewnie pomiary osiadań nasypu wypadły pomyślnie. Trasa.... mogło być gorzej, ta trasa "pochłania ' sporo ledwo stojących na nartach. Gdyby jej nie było blokowaliby i tak zatłoczone pozostałe... jakaś myśl w tym jest. Można ominąć. Najlepiej cały ośrodek... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 . Trasa.... mogło być gorzej, ta trasa "pochłania ' sporo ledwo stojących na nartach. Gdyby jej nie było blokowaliby i tak zatłoczone pozostałe... jakaś myśl w tym jest. Można ominąć. Najlepiej cały ośrodek... :-) Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Po co było te wzruszające pożegnanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo To chyba łącznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To chyba łącznik? To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Dzięki za info. Znaczy 3c, a nie 3b? Raz byłem, na koniec sezonu. 3b po kamieniach:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Po co było te wzruszające pożegnanie?? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3aCzyli jednak łącznik. Ja po kamieniach na lekko, nie wywaliłem się, choć lekko szarpnęło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Tak to sam szczyt - 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c?3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić. 3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy. 3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić.3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy.3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c?Tak, to 3c. Tu masz foty jeszcze z budowy: A to z października tego roku Pierwsze dwie minuty na filmie to 3c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Dalej Strona 16 z 19 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Centralny Ośrodek Sportu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 A ta szarotka to skąd ? Chodzi o pochodzenie tego konkretnego egzemplarza. Szarotka kupiona w necie ale nie na allegro (grzebałem w historii ale nie znalazłem źródła), natomiast kapelusik ma historię. Pochodzi z Włoch i jest kapeluszem instruktorskim - posiada wyciągane nauszniki ochraniające także kark. Niestety przepiękne logo szkółki zostało zagubione w trakcie mojej jazdy a w jego miejsce trafiła szarotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Zbiornik pełny, trwają odbiory techniczne, ustawiane są armatki. Będzie dobrze. Cześć Witek Błagam Cię. Nie wstawiaj zdjęć tego koszmaru (środkowe foto). Będzie mi się teraz śniło po nocach. Za to pełen zbiornik wygląd bardzo fajnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Chyba pierwszy raz napełniony na full. Pewnie pomiary osiadań nasypu wypadły pomyślnie. Trasa.... mogło być gorzej, ta trasa "pochłania ' sporo ledwo stojących na nartach. Gdyby jej nie było blokowaliby i tak zatłoczone pozostałe... jakaś myśl w tym jest. Można ominąć. Najlepiej cały ośrodek... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 . Trasa.... mogło być gorzej, ta trasa "pochłania ' sporo ledwo stojących na nartach. Gdyby jej nie było blokowaliby i tak zatłoczone pozostałe... jakaś myśl w tym jest. Można ominąć. Najlepiej cały ośrodek... :-) Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Po co było te wzruszające pożegnanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo To chyba łącznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To chyba łącznik? To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Dzięki za info. Znaczy 3c, a nie 3b? Raz byłem, na koniec sezonu. 3b po kamieniach:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Po co było te wzruszające pożegnanie?? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3aCzyli jednak łącznik. Ja po kamieniach na lekko, nie wywaliłem się, choć lekko szarpnęło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Tak to sam szczyt - 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c?3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić. 3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy. 3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić.3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy.3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c?Tak, to 3c. Tu masz foty jeszcze z budowy: A to z października tego roku Pierwsze dwie minuty na filmie to 3c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Dalej Strona 16 z 19 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Centralny Ośrodek Sportu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Zbiornik pełny, trwają odbiory techniczne, ustawiane są armatki. Będzie dobrze. Cześć Witek Błagam Cię. Nie wstawiaj zdjęć tego koszmaru (środkowe foto). Będzie mi się teraz śniło po nocach. Za to pełen zbiornik wygląd bardzo fajnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Chyba pierwszy raz napełniony na full. Pewnie pomiary osiadań nasypu wypadły pomyślnie. Trasa.... mogło być gorzej, ta trasa "pochłania ' sporo ledwo stojących na nartach. Gdyby jej nie było blokowaliby i tak zatłoczone pozostałe... jakaś myśl w tym jest. Można ominąć. Najlepiej cały ośrodek... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 . Trasa.... mogło być gorzej, ta trasa "pochłania ' sporo ledwo stojących na nartach. Gdyby jej nie było blokowaliby i tak zatłoczone pozostałe... jakaś myśl w tym jest. Można ominąć. Najlepiej cały ośrodek... :-) Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Po co było te wzruszające pożegnanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo To chyba łącznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To chyba łącznik? To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Dzięki za info. Znaczy 3c, a nie 3b? Raz byłem, na koniec sezonu. 3b po kamieniach:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Po co było te wzruszające pożegnanie?? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3aCzyli jednak łącznik. Ja po kamieniach na lekko, nie wywaliłem się, choć lekko szarpnęło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Tak to sam szczyt - 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c?3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić. 3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy. 3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić.3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy.3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c?Tak, to 3c. Tu masz foty jeszcze z budowy: A to z października tego roku Pierwsze dwie minuty na filmie to 3c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Dalej Strona 16 z 19 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Centralny Ośrodek Sportu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Chyba pierwszy raz napełniony na full. Pewnie pomiary osiadań nasypu wypadły pomyślnie. Trasa.... mogło być gorzej, ta trasa "pochłania ' sporo ledwo stojących na nartach. Gdyby jej nie było blokowaliby i tak zatłoczone pozostałe... jakaś myśl w tym jest. Można ominąć. Najlepiej cały ośrodek... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 . Trasa.... mogło być gorzej, ta trasa "pochłania ' sporo ledwo stojących na nartach. Gdyby jej nie było blokowaliby i tak zatłoczone pozostałe... jakaś myśl w tym jest. Można ominąć. Najlepiej cały ośrodek... :-) Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Po co było te wzruszające pożegnanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo To chyba łącznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To chyba łącznik? To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Dzięki za info. Znaczy 3c, a nie 3b? Raz byłem, na koniec sezonu. 3b po kamieniach:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Po co było te wzruszające pożegnanie?? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3aCzyli jednak łącznik. Ja po kamieniach na lekko, nie wywaliłem się, choć lekko szarpnęło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Tak to sam szczyt - 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c?3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić. 3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy. 3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić.3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy.3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c?Tak, to 3c. Tu masz foty jeszcze z budowy: A to z października tego roku Pierwsze dwie minuty na filmie to 3c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Dalej Strona 16 z 19 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Centralny Ośrodek Sportu
Marcin33 Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Trasa pochłania, ale trzeba ich ominąć, a to płaskie "do dłubania w nosie". Jak mogę to stosuję zasadę nr 2 - omijam cały Po co było te wzruszające pożegnanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo To chyba łącznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To chyba łącznik? To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 To nie jest łącznik to trasa zwana zbójnicka kopa łącznik też jest tak płaski ale zdecydowanie węższy. Był od zawsze do połączenia ośrodków dawniej tylko w jedną stronę . Dzięki za info. Znaczy 3c, a nie 3b? Raz byłem, na koniec sezonu. 3b po kamieniach:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Panowie wątek jest COS a to płaskie a to TMR W zeszłym sezonie jeździłem tylko na COSsie tam podobno trudność trać odstrasza wiadomo kogo Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Po co było te wzruszające pożegnanie?? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3aCzyli jednak łącznik. Ja po kamieniach na lekko, nie wywaliłem się, choć lekko szarpnęło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Tak to sam szczyt - 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c?3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić. 3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy. 3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić.3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy.3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c?Tak, to 3c. Tu masz foty jeszcze z budowy: A to z października tego roku Pierwsze dwie minuty na filmie to 3c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Dalej Strona 16 z 19 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Centralny Ośrodek Sportu
robertdr Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Po co było te wzruszające pożegnanie?? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3aCzyli jednak łącznik. Ja po kamieniach na lekko, nie wywaliłem się, choć lekko szarpnęło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Tak to sam szczyt - 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c?3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić. 3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy. 3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić.3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy.3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c?Tak, to 3c. Tu masz foty jeszcze z budowy: A to z października tego roku Pierwsze dwie minuty na filmie to 3c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Dalej Strona 16 z 19 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2 Przejdź do listy tematów
star Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Pierwsze prawda, drugie prawda W zeszłym roku (koniec lutego) na łączniku zniszczyłem narty, że nawet nie chce mi się ich naprawiać. Na cosie nie chodziła góra, a przy orczyku (czarna) był czysty lód dlatego pojechałem na TMR. A zdjęcie raczej jeszcze z 3aCzyli jednak łącznik. Ja po kamieniach na lekko, nie wywaliłem się, choć lekko szarpnęło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Tylko w SMR mogli mieć pomysł by ciąć zbocze górskie. Łącznik pomiędzy ośrodkami wygląda tak. Tak to sam szczyt - 3a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c?3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić. 3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy. 3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić.3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy.3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c?Tak, to 3c. Tu masz foty jeszcze z budowy: A to z października tego roku Pierwsze dwie minuty na filmie to 3c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Dalej Strona 16 z 19 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 2
star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Drugie zdjęcie wstawione przez Witka to Zbójnicka Kopa. Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Napisz jak ma się ta nowa przecinka do 3a, b, c?3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić. 3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy. 3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a to trasa łącząca Skrzyczne z 3b, w części jest to szlak do Malinowskiej Skaly i dalej, użytkowana zarówno przez narciarzy którzy chcą się dostać do SMR, jak też turystów poruszających się po szlaku. Nie ma naśnieżania i z lodową nawierzchnią. W kilku miejscach trzeba się rozpędzić, by nie trzeba było podchodzić.3b to trasa dla początkujących, można określić ją kolorem zielonym, wytyczona w zboczu i w górnej części o bardzo małym spadku, naśnieżana. Jej zaletą przez wielu niedocenianą jest to, że można ją wykorzystać żeby się dostać pod dolną stację talerzyka na Małe Skrzyczne bez potrzeby podchodzenia z gondoli, czy żółtej kanapy.3c to trasa łącząca Zbójnicką Kopę z Ondraszkiem na COS. Nachylenie minimalnie większe niż na 3b. Na Ondraszku w tym sezonie doprowadzona woda, więc pewnie będzie naśnieżany. 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 3a i 3b znam bo jechałem. Pytałem o to co na fotce? 3c?Tak, to 3c. Tu masz foty jeszcze z budowy: A to z października tego roku Pierwsze dwie minuty na filmie to 3c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi