luzka13 Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 http://oognet.pl/content/details/1150 Na żywo spod hotelu Meta przy dolnej stacji COS na Skrzyczne. Jak widać, da się zjechać na sam dół. Ruch umiarkowany - co 2 kanapa zajęta. http://www.skrzyczne...p=kamery_online Na żywo widoki na stok z górnej stacji kolejki. Całkiem ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 jeździł tu ktoś ostatnio? nie byłem na tej górce nigdy i może trzeba to zmienić. ale poproszę o info jakie tam warunki obecnie panują dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 śniegu sporo, można śmiało jechać otworzyli już zjazd na sam dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 @qlesz a jakie trasy byly czynne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 pisałem że wszystko chodzi śniegu nawalone i dalej sypie, a pytania jakie trasy otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Byłem dzisiaj w godz 9.30-13,00 wszystkie trasy czynne dużo świeżego śniegu który ciągle sypie co spowodowało powstawanie muld koło godz 12.00, z Małego Skrzycznego do Hali Skrzyczeńskiej zjazdy we mgle i śnieżycy, widoczność 50 w porywach 100m, dalej dobra widoczność ale pogarszające się warunki śniegowe. Kolejek do wyciągów u góry praktycznie brak. Drogi dojazdowe przez Szczyrk przejezdne. Ogólnie warunki dobre, wróciliśmy zmęczeni i zadowoleni. Polecam Fajnie tylko to jest wątek o COS-ie chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 relacja z dnia dzisiejszego http://www.skiforum....6643#post426643 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzka13 Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Witam Mam pytanie czy każdą trasą ze skrzycznego zjade pod samą kolejke krzesełkową ewentualnie orczyk? czy trzeba dochodzić? niewiem czy musze zabrać plecak i normalne buty na zmiane żeby dojść? i jeśli pojade ze skrzycznego zieloną trasa przez małe skrzyczne do czyrna to da się wrócić w butach narciarskich pod wyciąg na skrzyczne? jaka to może być odległość? Kolega konflikt nie zrozumiał - nie dojdziesz z Czyrnej w butach narciarskich bo to 2 kilometry chodnikiem. Szkoda butów. Można podjechać autobusem albo taxi. Trasa TU Użytkownik luzka13 edytował ten post 30 styczeń 2012 - 20:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Dziś było tak jak na zdjęciach Pozdrawiam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamo Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 pięknie, tragam tam jak najprędzej :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rambo! Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Właśnie wróciłem z KK w SN Śmig. Cały tydzień jeździliśmy w COS-ie. Trasa FIS świetnie przygotowana na całej długości, Kaskada również super przygotowana. Jedyne co mi się nie podobało, to fragment dolnego odcinka (FIS/ Widokowa) którym wraca się do dolnej stacji krzesełka. Na odcinku około 300 metrów lodowisko+ziemia+ drobne kamyczki. Ogólnie jednak warunki na -5. Przez cały tydzień zero kolejek do wyciągu (max 5 minut do orczyka na Dolinach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rupert Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Właśnie wróciłem z KK w SN Śmig. Cały tydzień jeździliśmy w COS-ie. Trasa FIS świetnie przygotowana na całej długości, Kaskada również super przygotowana. Jedyne co mi się nie podobało, to fragment dolnego odcinka (FIS/ Widokowa) którym wraca się do dolnej stacji krzesełka. Na odcinku około 300 metrów lodowisko+ziemia+ drobne kamyczki. Ogólnie jednak warunki na -5. Przez cały tydzień zero kolejek do wyciągu (max 5 minut do orczyka na Dolinach). hej! też zastanawiam się nad KK w Śmigu w tym sezonie. Jak Twoje wrażenia po kursie? Warto w Śmigu? no i jak ze szkoleniem GS na tyczkach bo gdzieś wyczytałem, że w Śmigu nieco mniej nacisku jest na ten element kładzione? pozdrawiam i powodzenia na zawodach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Pełne słoneczko, twarde oblodzone stoki, puste krzesło. Szkoda, że dzisiaj trzeba było wracać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Byłem w sobotę. Powyżej Jaworzyny warunki były super, zwłaszcza na Fisie. Rano śnieg zmrożony, twardo ale bez lodu, jak na początek marca warunki były idealne. Niestety w ciągu dnia znaczne ocieplenie i na trasach poniżej Jaworzyny zaczęło się robić brązowo. Jeśli nie będzie jakichś gwałtownych opadów deszczu to Fis wytrzyma do kwietnia, ale w dół trzeba już zjechać krzesłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Opłacało się tu być nawet w kwietniu. Trasy pozostałe w śniegu bdb przygotowane pomimo niskiej frekwencji i bdb cen - tak trzymać! Teraz przerwa techniczna - podobno wymuszona aby zdążyć przed świętami w maju. Jeden pan z obsługi zażartował, że jeśli tylko będą warunki na majowe święta to on serdecznie zaprasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Aktualnie trwa modernizacja trasy FIS celem uzyskania homologacji FIS. Trasa modernizowana jest na odcinku od Grzebienia do Wylotów. Zdjęcia: http://www.skionline...872,foto,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Tylko FIS do Grzebienia, potem przeskok na Kaskadę do Jaworzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolorado123 Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 No to extra i jest OK ! Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio15 Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 więc tak, wróciłem ze Szczyrku /Skrzyczne/ i jest dokładnie tak jak mówi (pisze) grzechotnik z góry do Jaworzyny w sumie OK, ale na sam dół ... tragedia i to obojętnie którą trasą, narty tylko poharatałem i jest mi z tym źle w niektórych miejscach kamole takie (w sensie ilość), że skutecznie potrafią wybić z rytmu i przystopować- pół biedy jak przystopuje obie narty, jeśli jedną to ...gleba drugi raz pojadę tam jak warunki będą o wiele lepsze ogólnie wyjazd udany, pogoda nawet dopisała (piękne słoneczko), ludzi z każdą godziną przybywało (od 9-tej)Bardzo przydała by się poprawa modernizacja tras na Skrzycznem - COS ( że o nowych krzesłach o większej szybkości i przepustowości nie wspomne ) bo dbają tylko o jedną FIS a jedna trasa to trochę mało a reszty tras tak bardzo szkoda że się o nie nie starają że w zasadzie jeżdze zawsze tylko do SON a pojeżdził bym też w COS ale jak mówie jedna trasa FIS to trochę mało. No i jeszcze ten wyciąg żeby kiedyś powstał z SON do COS już nawet karnety mogły by być osobne tylko żeby można się przedostać z SON do COS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin_f1 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Słupy z krzesłami z tego ośrodka powinni oddać na złom (przy okazji też tą wiatę CPN z centrum) a całą resztę zaorać. To jest dramat a nie ośrodek narciarski. Jak ktoś lubi jeździć po trawie, błocie i kamieniach w środku zimy to POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Słupy z krzesłami z tego ośrodka powinni oddać na złom (przy okazji też tą wiatę CPN z centrum) a całą resztę zaorać. To jest dramat a nie ośrodek narciarski. Jak ktoś lubi jeździć po trawie, błocie i kamieniach w środku zimy to POLECAMwładze COS-u siedzą w Warszawie i widocznie nie widzą a ty możesz im podpowiedzieć ale słupy nie jeżdżą - niejednokrotnie wystarczy tylko je pomalować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rambo! Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam. Właśnie wróciłem z 2- tygodniowego szusowania na SKrzycznem w Szczyrku. Pierwszy tydzień 11-17.02.2013 tylko górna połowa góry oferowała dobre warunki do śmigania. W ostatnich 4-5 dniach jednak ostro sypnęło i warunki na całej górze się poprawiły. (spadło z 40 cm świeżego śniegu). Cały FIS- warunki idealne, Kaskada i Ondraszek do Jaworzyny również BDB. W dolnej połowie góry trochę przetarć, jednak w porównaniu do poprzedniego tygodnia i tak jest rewelacja. Można bez stresu zjechać na krawędziach do samego dołu nie martwiąc się o uszkodzenie nart. Nie ma kamieni, jednynie trochę bryłek ziemi, lodu itp. Poza tym warunki do freeride`u w górnej połowie góry były fenomenalne Cisnęliśmy FR po lesie na Race`owych slalomkach i było kapitalnie :D:D Można wpaść w śnieg po pas, więc naprawdę warto to przeżyć Obecnie w Szczyrku lekka odwilż, więc nie wiadomo jak długo utrzymają się takie warunki (oby jak najdłużej, bo w marcu powracam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 no no, niezłe przygotowanie tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin_f1 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Nie znacie się Rambo wyraźnie pisze "Można bez stresu zjechać na krawędziach do samego dołu nie martwiąc się o uszkodzenie nart. Nie ma kamieni, jednynie trochę bryłek ziemi, lodu itp." Może już zaorali tak jak radziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Może już zaorali tak jak radziłem to źle radziłeś bo "warszawska opieka" nad szczyrkowskim COS-em to jedna z lepszych stołecznych inwestycji w Beskidach!:cool: Trzeba sobie radzić a nie narzekać gdy pogoda zmienną jest. Nie masz śniegu niżej to się ucieka wyżej lub jeździ gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi