brachol Napisano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Witam 1. Mężczyzna2. 44 lat3. 90 kg4. 184cm5. 10 lat6. 6-77. Salomon Xpro 908. Atomic Nomad Ti 167 wcześniej miałem Blizzardy 75 pod butem i na Nomadach jeździ mi lepiej ale moim zdaniem są za krótkie jak jadę szybciej dzioby zaczynają drgać.9. Raczej narty all mountain przynajmniej na razie chciałbym takie bardziej wszechstronne promień dłuższy chociaż na stromym staram się jechać śmigiem. Chodzę teraz na szkolenie na Malcie w Poznaniu i mam nadzieję, że umiejętności się podniosą 10. Trasy czerwone chociaż zaglądam też na czarne, ale tu brakuje jeszcze umiejętności na sensowne zjazdy. Poza trasą raczej nie jeżdżę spędzam na stoku cały dzień od sztruksu po muldy 11. Lubię prędkość ale bez przesady raczej interesuje mnie kontrola w skręcie, ale póki co zaawansowany turysta sportowcem już raczej nie zostanę 12. Kondycja w miarę ok 2x 1 tydzień w Alpach i do tego kilka dni w Polsce (zazwyczaj po jednym dniu)13. ok. 1500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 8. Atomic Nomad Ti 167 wcześniej miałem Blizzardy 75 pod butem i na Nomadach jeździ mi lepiej ale moim zdaniem są za krótkie jak jadę szybciej dzioby zaczynają drgać. 9. Raczej narty all mountain przynajmniej na razie chciałbym takie bardziej wszechstronne promień dłuższy chociaż na stromym staram się jechać śmigiem. Chodzę teraz na szkolenie na Malcie w Poznaniu i mam nadzieję, że umiejętności się podniosą To po co gdybać, próbować. Na Malcie masz Salomon Tornado Xwing 180cm. Przy podobnym wzroście dobrze mi się tam na nich jeździ. Oczywiście szczotki zachowują się inaczej niż śnieg ale jakiś obraz będziesz miał. Coś trochę krótszego też tam się znajdzie ale to co akurat ja trafiałem to były strasznie miękkie paździerze. W sensie nie polecam kupowania od razu takich nart ale pojeżdżenie na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 To po co gdybać, próbować. Na Malcie masz Salomon Tornado Xwing 180cm. Przy podobnym wzroście dobrze mi się tam na nich jeździ. Oczywiście szczotki zachowują się inaczej niż śnieg ale jakiś obraz będziesz miał. Coś trochę krótszego też tam się znajdzie ale to co akurat ja trafiałem to były strasznie miękkie paździerze. W sensie nie polecam kupowania od razu takich nart ale pojeżdżenie na nich. ok zobaczę jak się jeździ na nartach 180 cm chociaż mam obawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 26 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 OK Czyli długość mniej więcej znam teraz jeszcze model narty. Pozostać przy Atomicach czyli kupić Vantage czy jakies inne np Salomony XDR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 26 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 To coś, mniej więcej jak moje Head Magnum. 177cm, 72mm pod butem i promień 14. W promień pewne bardziej Head Rally się wpisuje. W sumie to chciałem Rally, wszystko co czerwone jest ładne, no i w dodatku szybsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 27 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... brachol Napisano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
brachol Napisano 18 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 To po co gdybać, próbować. Na Malcie masz Salomon Tornado Xwing 180cm. Przy podobnym wzroście dobrze mi się tam na nich jeździ. Oczywiście szczotki zachowują się inaczej niż śnieg ale jakiś obraz będziesz miał. Coś trochę krótszego też tam się znajdzie ale to co akurat ja trafiałem to były strasznie miękkie paździerze. W sensie nie polecam kupowania od razu takich nart ale pojeżdżenie na nich. ok zobaczę jak się jeździ na nartach 180 cm chociaż mam obawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 26 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 OK Czyli długość mniej więcej znam teraz jeszcze model narty. Pozostać przy Atomicach czyli kupić Vantage czy jakies inne np Salomony XDR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 26 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 To coś, mniej więcej jak moje Head Magnum. 177cm, 72mm pod butem i promień 14. W promień pewne bardziej Head Rally się wpisuje. W sumie to chciałem Rally, wszystko co czerwone jest ładne, no i w dodatku szybsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 27 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... brachol Napisano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
brachol Napisano 26 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 OK Czyli długość mniej więcej znam teraz jeszcze model narty. Pozostać przy Atomicach czyli kupić Vantage czy jakies inne np Salomony XDR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 26 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 To coś, mniej więcej jak moje Head Magnum. 177cm, 72mm pod butem i promień 14. W promień pewne bardziej Head Rally się wpisuje. W sumie to chciałem Rally, wszystko co czerwone jest ładne, no i w dodatku szybsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 27 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Brachol, ja na Twoim miejscu szukałabym nart o długości ok. 175 cm, z promieniem rzędu 15- 17 m. Co do szerokości to wedle woli - typowe allmountain są raczej szersze, więc manewrowanie nieco bardziej ospałe, ale z kolei troszkę wygodniejsze na popołudniowych zjeżdżonych trasach. Jest też duża grupa nart z taliowaniem pod butem rzędu 70 - 75 mm powiedzmy i te będą żwawsze. Ze względu na Twoje gabaryty i poziom jazdy ja celowałbym w narty dla zaawansowanych , z drewnem, titanalem itepe, czyli z wyższej / górnej półki w katalogach producenckich. Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... brachol Napisano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Też doszedłem do takiego wniosku co do długości. Co do szerokości to jakiś czas temu miałem narty Blizzard o 72 pod butem i wtedy pamiętam, że na muldach jeździło mi się kiepsko, ale może teraz będzie lepiej. Muszę skoczyć do Czarnej Góry na dzień i pożyczyć kilka nart i pewnie coś dopasuję technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... brachol Napisano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
brachol Napisano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 technika. Tyle co po muldach i odsypach to na SL 165, 68 mm pod butem idzie pojeździć i nie przeszkadza. Gorzej jak wjedziesz w głęboka kasze/cukier. Wciąga je niemiłosiernie. Wtedy parę milimetrów nie robi różnicy. Raczej koło 90 mm powinno pomóc Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 2 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera. https://www.skionlin...zczyzni,16.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Popatrz na te. Wiekszosc bez rockera.https://www.skionlin...zczyzni,16.html Dzięki niestety przekraczają mój budżet. Może stanieją pod koniec lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie te https://www.skionlin...ezczyzni,5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 A Fischer Progressor f19? Ewentualnie tehttps://www.skionlin...ezczyzni,5.html Byłem ostatnio w Tatrach i jeździłem na Atomic Vantage 80 cti 173 cm. Jeżdziło mi się dobrze zarówno na zmarzniętym śniegu (Kasprowy) jak i na miękkim (Harenda +7 stopni). Dlatego chciałbym celować w narty o długości około 175 cm (tak jak zresztą radziliście) zainteresowały mnie narty crossowe Atomic X7 WB 176 cm. Są teraz do kupienia w dobrej cenie i tak się zastanawiam, czy nie iść w tym kierunku, bo wydaje mi się, że tego typu narty spełnią moje oczekiwania. Z opisu wynika, że są dość uniwersalne zarówno na twarde jak i na miękkie i to tego dość zwinne no i nie mają rockera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Pojeżdziłem na Malcie na nartach 176 cm i było ok (stan nart kiepski raczej mocno zużyte). Byłem teraz we Włosech i tak się zacząłem zastanawiać czy kupować AM czy może jednak inne narty np bez rockera? Poleci ktoś konkretny model? Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Yoss opisał subiektywne odczucia względem nart slalomowych tzw.pierwsze sklepowe. Finał jest taki - jakościowo w danym koszyku nart nie ma wpadek.Jeśli są różnice, to każdy może je odczuć inaczej. Sprowadza się, to do tego, że doradzanie konkretnego modelu jest nonsensem. Polecić można tylko segment Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Choćby all mountain (?) rocker występujący w vantage, a niewystepujacy w x7 WB. zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Gabrik Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Nie do końca. To na pewno dotyczy nart quazi-sportowych, gdzie długość, geometria i promień w zasadzie się zgadza. W przypadku, na przykład nart AM, w mojej ocenie różnice są dużo większe. Chociażby, opisane wyżej Atomic Vantage 80 Cti i Atomix X7 WB, to jednak narty z różnej bajki. Yoss, jednak X i Vantage, są to inne segmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 zakładam, że w przypadku X7 wb będą się bardziej zachowywały jak narty gigantowe, ale takie łatwiejsze w prowadzeniu - lepiej niż AM pójdą na twardym ale na miękkim/ rozjeżdżonym już będzie trochę gorzej niż AM? Czy to jeszcze jest inaczej? Niestety nie znalazłem w wypożyczalni tych X7 WB i chyba będę musiał kupić żeby potestować. Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić?
brachol Napisano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Niby tak. A czemu nie coś w stylu vantage, jeśli ci pasowały i tu i tam? W Vantage na twardym (na Kasprowym poprzedniego dnia było powyżej zera i śnieg po ratraku był zbity w takie grudy twarde) klepie mi rocker szczególnie przy jeździe na wprost a z tego co obserwowałem innych narciarzy to jak mieli narty bez rockera to wyglądało na to, że tak mocno nie klepią ale może mi się tylko wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Atomic Nomad co teraz kupić?
JG77 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Możesz poczytać test tych X7WB na Neveitalia jest szczegółowy.Myślę ,że na trasę a także muldy ,mokry śnieg ,odsypy ,,będą idealne natomiast nie będą się nadawały na jazdę pozatrasową w świeżym kopnym sniegu.Co do promienia to raczej średni i krótki a nie gigantowy wręcz z długim będzie gorzej ,narty będą szukać skrętu i będą chciały być na krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Cześć Pandemia zakończyła moje poszukiwania nart na wiosnę, ale chciałbym temat odgrzebać. Doszedłem do wniosku, że jednak zakupię narty używane pojeżdżę trochę i będę wiedział jaka narta mi odpowiada. Poleci ktoś nartę w długości około 175 bez rockera około 70 pod butem (chyba jednak poszedłbym w kierunku nart crossturnowych nie muszą to być Atomic) https://allegro.pl/o...source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2020 https://allegro.pl/o...source=facebook OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
RobertK Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 OK dzięki ale nie wiem czy narty z grupy Masters będą dla mnie ok to szukaj np. Sztokli SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi