Marcin33 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 I jednak okazało się że dużo ośrodków wystartowało. Ja wczoraj wyskoczyłem na BK by tradycyjnie się trochę rozruszać. Warunki idealne moim zdaniem. Oczywiście bez zimowych opon nie ma co się wybierać w góry. Wiem też że otwarto Soszów i Siglany. Podobno Kasina też kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 W dolnośląskim ruszyła Czarna Góra, Zieleniec i Karpacz. Kotelnica też już działa, podają że na trasie "4" śniegu mają 1,5 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeus Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Złoty Groń też ruszył, ale na kamerce biednie jeszcze ze śniegiem. Sporo przetarć. Ja byłem dziś na Siglanach i warunki idealne, zero przetarć słoneczko ładnie świeciło. Po południu się trochę rozjechało ale jednak ponad 5C na plusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 Ma ktoś info co będzie czynne w weekend? Myślę o Białce ew Szczyrku, ale tam chyba tylko Zbójnicka Kopa? To już Białka lepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 Ma ktoś info co będzie czynne w weekend? Myślę o Białce ew Szczyrku, ale tam chyba tylko Zbójnicka Kopa? To już Białka lepsza... Ja wiem?https://bialkatatrza...nki-narciarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin33 Napisano 13 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2019 W artykule podane niektóre ośrodki otwarte w weekend https://www.webcamer...y-14-15-grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2019 Ma ktoś info co będzie czynne w weekend? Myślę o Białce ew Szczyrku, ale tam chyba tylko Zbójnicka Kopa? To już Białka lepsza... Od jutra otwierają kolejne trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Białka: od rana kolejki na kilka min. Koło 13 jeździć dało się już tylko na czerwonej. Pozostałe dwie trasy, 1:30 jazdy na 18 - 20 min ogółem. I tak musiłem uciekać. Rusiński wieczorem, po 18, na oko <10os. Rewelka, to bardzo fajny stok żeby sie rozjeździć, w dodatku w najwęższym Miejscu miał ze 30m. Ps. Pomimo, że stok pusty, tylko dzięki odruchowej reakcji uniknąłem dzwona z jadącym na goryla z góry przecinakiem. Nie wiem wtf, ale wyglądało na jakąś popisówę, gdyż tam naprawdę nikogo nie było a później widziałem, że koleś w miarę jeździć umie i jest z dziewczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Dziś z SMR uciekam około 10:30 na COS. Na COS-ie mocno wieje, nie chodzi górna kanapa. Ludzi dość sporo i wolno to idzie, sporo trenujących dzieci (przy tym wietrze łatwo im nie było). Trochę śniegu spadło przez ostatnie dwa dni, więc sprawdzam jak wygląda zjazd z Jaworzyny do METY (zamknięty oficjalnie). Wjazd na gorę. Jak na zamkniętą trasę pod nami, to spory ruch na niej. Jaworzyna - wiatr urywa głowę. Mocno buja krzesłami. Kolejka do kotwicy. Kolejka do talerzyka. Raz postałem i stwierdziłem, że dziś raczej wymieram inną formę zabawy. Pojeżdżę do METY (po zamkniętych). To co poniżej na zdjęciach to nigdy nie uruchomione trasy w tym sezonie - a brakowało im naprawdę niewiele. Momentami jest pięknie. Którędy pojechać dalej ? Czasem nieco gorzej. W lasku trafi się jakiś strumyczek, przecierka czy inna przeszkoda terenowa. Niżej jest też nieźle. Okolica METY. Dojeżdżamy do METY - trzeba już uważać. Na dole czekają 4 zastępy Straży Pożarnej ? Kanap jednak nie ewakuowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 22 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Tymczasem w Korbielowie kapitalne warunki na naturalnym śniegu. I to na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szevczi Napisano 22 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Dzisiejszy zieleniec. W pewnych momentach pokazywało nawet 10 stopni. Najbardziej oblegane 2 kanapy z tymi zasłonami, trzy pozostałe luzik. Warunki ciężkie łamane z dobrymi, zależy od tras. Dosyć dużo ludzi. EDIT oczywiście prosto z telefonu wszystko poobracane, może później na kompie to poprawie Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 A dziś już po warunkach. Wszystko zmienia się radykalnie szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Dzisiejszy zieleniec. W pewnych momentach pokazywało nawet 10 stopni. Najbardziej oblegane 2 kanapy z tymi zasłonami, trzy pozostałe luzik. Warunki ciężkie łamane z dobrymi, zależy od tras. Dosyć dużo ludzi. EDIT oczywiście prosto z telefonu wszystko poobracane, może później na kompie to poprawie Tu sami sportowcy, wygimnastykowani, nie trudź się. Ładnie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Małe Ciche - koniec sezonu. Informujemy, że 14 marca jest ostatnim dniem funkcjonowania Stacji Narciarskiej w sezonie 2019/2020. Dziękujemy że byliście z nami. Zapraszamy do odwiedzin za rok! https://maleciche.co...otwarcia-stacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi