rob74 Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Czy to prawda że na Chpoku w górnych partiach często wieją silne wiatry i kolejka nie chodzi a poza tym zwiewa śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 W styczniu i w lutym to dość częste zjawisko. Wówczas ostatni odcinek blisko szczytu bywa zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob74 Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Jaki to ma wpływ na atrakcyjność ośrodka? Nie znam ośrodka ale patrząc na mapke ośrodka to chyba duży minus, ale może jest inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flurry Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 nie, jest tam taki wybór tras, że zamkniecie jednego krzesełka nie jest aż tak uciążliwe. Czesto jest tak ze nawet przy niezłych zawiejach krzesełko chodzi, wtyedy jest fajnie bo nikt tam nie wjeżdża, ale mgła i wicher powodują że nie jest aż tak przyjemnie ja by mogło byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Jak się pogoda nie zmieni to będę śmigał na jeziorze Pogoria, na nartach wodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bystry Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Na Igielicie:)) Hehehhhehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Polecam łyżwy w Poznaniu na Malcie:p;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiman6 Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 na początek rokitnice , spindlerov mlyn,czarna góra no i może zieleniec początek lutego -wysokie taury bo tam jeszcze nie byłem a córka ma ferie ,a w marcu włochy-bo jedzonko dobre i pogoda ekstra a w międzyczasie w środku tygodnia czarna góra a a soboty czechy i tak niestety aż do kwietnia męczyl sie bedę najpóżniej to byłem 3 lata temu 27 kwietnia na pradziadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi-Sport Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Witam Wszystkich!! Lato dobiega końca więc możemy myśleć o Zimie Szykuje się wiele zmian na stokach w Tatrach!! Więc powoli trzeba smarować nasz sprzęcik.. A oto pytanie! Gdzie w tym roku zamierzacie jeździć na Nartach i Snowboardzie? Podajcie miejscowości i krótko je opiszcie aby pomóc tym ludziom którzy nie wiedzą gdzie pojechać!! Zapraszam do pisania!! Pozdrawiam Olek Jak to gdzie? w Rytrze i w Alpach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnes Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Zgadzam się! tez w tym roku poluje na chopok! Tylko trzeba uważac, żeby nie trafic na ferie słowaków, bo w takim wypadku w chopoku sie nie pojeździ. W ub roku stałam czasem 1,5h w kolejce i mażyłam żeby w końcu byc na górze. bo jest tam taki wybór tras, że nie da sie spokojnie wystac w kolejce. Ja byłem jak były słowackie ferie i było całkiem luźno. Raczej proponuję uważać na polskie ferie. Słowaków raczej mało. Czy to prawda że na Chpoku w górnych partiach często wieją silne wiatry i kolejka nie chodzi a poza tym zwiewa śnieg? Prawda prawda. Ale z moich obserwacji wynika, że musi naprawdę moooocno wiać. Nie zdażyło mi się stać dłuzej jak 10-15 min do wyciągu pomimo zamkniętej góry Chopoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baz_Ski Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Na pewno pojadę do Jańskich Łaźni- co prawda jeszcze tam nie bylem, ale kolega jeździ i bardzo sobie chwali. Postaram się wpaść do Czarnej Góry, ale szczerze mówiąc- ceny karnetu i kolejki mnie odstraszają...:eek: Ma też w planach wpadnięcie do Szpindlerowego Młyna- ale jest on trochę daleko ode mnie wiec trzeba będzie sobie gdzieś na miejscu nocleg skombinować... A dokładniej to nie wiem, bo będzie to zależało od "spontanu" =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga23 Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 pod koniec grudnia wyjazd do Zakopanego,a co za tym idzie- obowiazkowo wybieram sie na Male Ciche i Kasprowy Wierch ( jesli bedzie snieg tej zimy oczywiscie:confused: ) i Oravice-bede tam pierwszy raz.Moze Szczyrbskie Pleso, moze zobacze nowy wyciag w Harendzie k.Zakopanego... a potem pewnie beda jednodniowe wypady na Pilsko, Czantorie i Gore Zar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siurpo Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Grudzien Wlochy i okolice Madonna di campiglio, potem sylwester w krompachach, jakies miejscowe wyciagi, moze wierchomla i na koniec gdzies w marcu Kasprowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaÅ„ka Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Grudzien Wlochy i okolice Madonna di campiglio, potem sylwester w krompachach, jakies miejscowe wyciagi, moze wierchomla i na koniec gdzies w marcu Kasprowy! byłam tam i tam , w Krompachach pare razy i musze powiedziec, ze kolejki do wycoagow sa zadne jak na tak przyzowita gore jesli chodzi o Krompachy, bo wiadomo co do Madonny di camigilo nie ma poronywac... zapomnialam... co do góry żar to nie wiem czy tam bylas Aga, ale kolejki to jest jakies nieporozumienie...gdyby nie wpychanie sie z kumpela i mowienie, ze ja ze szkolki i instruktor czeka to nie wiem co by bylo, P O R A Ż K A no chyba ze tak bylo akurat jak ja bylam i zle trafilam... ale szybko na pewno sie tam nie wybiore nie smak pozostaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaszczur Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 kurcze mnie narazie pozostaja wyjazdy z kolegami albo z biur turystycznych ale jak tata wroci do formy to mysle ze mnie włochy czekaja w marcu :D i git bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Kurczę wszędzie tylko nich ten nasz kochany śnieg spadnie (kochany czy cholerny- sam już nie wiem:confused: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Na początek w weekendy Wisła i Szczyrk chodź prędzej Wisła. W zeszłym roku Szczyrk mi podpadł pod względem przygotowania tras na Małym Skrzycznym. Totalna porażka. Na deser w marcu Cervinia No i może jeszcze jakiś wypad na Słowacje. Jak to miło że nie tylko ja mam pecha z przygotowaniem tras na stokach GAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga23 Napisano 27 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 zapomnialam... co do góry żar to nie wiem czy tam bylas Aga, ale kolejki to jest jakies nieporozumienie...gdyby nie wpychanie sie z kumpela i mowienie, ze ja ze szkolki i instruktor czeka to nie wiem co by bylo, P O R A Ż K A no chyba ze tak bylo akurat jak ja bylam i zle trafilam... ale szybko na pewno sie tam nie wybiore nie smak pozostaje... byłam raz i kolejek nie było, moze dlatego,ze wybrałam sie w tygodniu...ale skoro piszesz, ze nie jest wesoło pod tym wzgledem,to moze sobie odpuszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mumilion Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 ... i co w tym sezonie planujemy? Ja odwiedze na pewno Bialke (i przeklne kolejki) a takze pojade z Rodzinka na slowacje. Przy dobrym ukladzie chcialbym tez sprawdzic jak jezdzi sie u niemcow. Przy okazji prosze o opinie o niemieckich stokach na forum Niemcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ja mam dwie opcje, może dam radę pojechać i tu i tu. po pierwsze mam ochotę pojechać do Krynicy 2 a po drugie Austrii No i u siebie na miejscu na Wierzycy i w Przywidzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anula Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 oczywiście Zieleniec Zimą a wiosną południowa Austria Badkleinkirchenchaim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Co tu pisać. Jak zwykle. Małe Ciche Przywidz i Wieżyca z Pawłem Leśnym PzD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anula Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 witaj ale obciach wychodzi moja nieznajomość niemieckiego.korekta: Bad Kleinkircheim. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper82 Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 O ile przyjdzie do nas zima:p ... to wybiore sie standardowo do czech: rokytnica, spindlarowy mlyn, i byc moze jedna z dolin austriackich:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Planuje w grudniu i styczniu spędzić po tygodniu na Chopoku w lutym Val d'Isere a oprócz tego zobaczymy Nie biorę urlopu w lato, więc coś jeszcze da się wykroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi