Lutek Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam Wszystkich!! Lato dobiega końca więc możemy myśleć o Zimie Szykuje się wiele zmian na stokach w Tatrach!! Więc powoli trzeba smarować nasz sprzęcik.. A oto pytanie! Gdzie w tym roku zamierzacie jeździć na Nartach i Snowboardzie? Podajcie miejscowości i krótko je opiszcie aby pomóc tym ludziom którzy nie wiedzą gdzie pojechać!! Zapraszam do pisania!! Pozdrawiam Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Opisy osrodkow narciarskich sa w innym dziale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozlow Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 nie wiem zalezy co wymysla w nowym ski-chellange:) ja mam sezon z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TT Napisano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Apropos Tatr z nowych wyciągów będziemy mieli krzesła 4 osobowe i długość stoku ponad 1km w Witowie (wieś między Zakopanem a Chochołowem). Słyszałem też o nowej kolejce gondolowej w Kościelisku - ale to jeszcze nie w tym roku. I podobno jest ostra trasa w jakiejś wsi przed Zakopanem (jadąc Zakopianką). No i po drugiej stronie granicy w Oravicach jest też ostry stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dimas Napisano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 nie wiem zalezy co wymysla w nowym ski-chellange:) ja mam sezon z glowy A to dlaczego? Jakaś kontuzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 No i po drugiej stronie granicy w Oravicach jest też ostry stok.Tydzień temu byłem w Orawicach. Faktycznie stok wygląda bardzo obiecująco. Mam zamiar się tam wybrać w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salem Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Tydzień temu byłem w Orawicach. Faktycznie stok wygląda bardzo obiecująco. Mam zamiar się tam wybrać w tym sezonie. Coś slyszałem na temat tego nowego stoku. Możesz napisać coś więcej, jak jest długi, orczyk czy krzesełka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Coś slyszałem na temat tego nowego stoku. Możesz napisać coś więcej, jak jest długi, orczyk czy krzesełka ? Dwie trasy: czarna i niebieska. Długość ok. 1300. To wyczytałem z istniejacej tam mapki terenu. Krzesełko 4-osobowe. Dość dobry dojazd – ok. 15 km od przejścia w Chyżnem - w miarę duży parking a obok ekstra basen termalny. Wypożyczalnia i jakowaś gastronomia. Wygląda to wszystko bardzo przyzwoicie. Mojej żonie się spodobało (szczególnie ten basen). Na pewno w tym sezonie sprawdzę osobiście jak się tam jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 W tym sezonie chce sprawdzić jak najwięcej stoków w Polsce i na Słowacji. Decyzje będą szybkie i podejmowane spontanicznie, z jednoczesnym uwzględnieniem panujących warunków i oblężenia wyciągów. Napewno nie obejdzie się bez jednodniowych wypadów do Szczyrku i na Czantorie. A i Soszów jest w zasięgu ręki... Więc panowie i panie - szykujcie nartki, za niecałe 3 miesiące śmigamy:D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Szczyrk i Białka a dalej jak się uda:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TT Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ja też napewno się wybiore do Oravice. http://www.meanderski.com/ Białka? Dobrze to jest zorganizowane, ale pojechać można co najwyżej tylko tą trasą pod 4 osobowymi krzesłami. Ja bede Szczyrk, Wisła, Ustroń i te okolice. Pozatym Podhale i Słowacja. No i jeszcze Rysianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 jeżeli zdrowie dopisze (ostatnie wizyty u lekarza napawaja optymistycznie, śruba w nodze zdaje egzamin ) to pewnikiem pośmigam tam gdzie mam najbliżej, czyli Szczyrk i Korbielów, być może kilka razy skocze gdziesz do południowych sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Do Bialki jeżdże zawsze z rodzinką,mamy tam taki fajny stoczek(Wysoki Wierch),a jeśli chodzi o Kotelnice to trasa wzdloż orczyków(od 9 do 11 i koniec,zaczynają się kolejki),konkretna jazda zaczyna się w Szczyrku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TT Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Chyba mówimy o tej samej trasie :] Co do Szczyrku też mam takie zdanie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 No to kiedy pierwszy zlot w Szczyrku? Właśnie tam i Korbielowie jak zwykle zamierzam jeździć najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witam! No podobno będziemy mieli troche nowości w Białce Tatrzańskiej oprócz Snowparku coś jeszcz ma nas zaskoczyć na Kotelnicy Szczegóły już wkrótce Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 I podobno jest ostra trasa w jakiejś wsi przed Zakopanem (jadąc Zakopianką). No i po drugiej stronie granicy w Oravicach jest też ostry stok. Tą trasę przed Zakopanem pokazywał mi kolega jak jechaliśmy. Wygląda obiecująco jednak jedna trasa i króka to za mało ;/ W Oravicy jest 99% Polaków, wyciąg jest jeden 1km, czarna trasa ma tyle samo a niebieska 1200m. Ogólnie słabo. ;/ a baseny są dość drogi i bardzo małe w porównaniu np. do Besenovej [www.besenovacom.sk] w której byłem w tym roku i polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 No to kiedy pierwszy zlot w Szczyrku? Właśnie tam i Korbielowie jak zwykle zamierzam jeździć najczęściej. Pojawiam się w Szczyrku w pierwszy wolny weekend z wystarczającą ilością śniegu:) Na 100% planuje właśnie tam rozpocząć sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TT Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Besenova to nic. Tatralandia robi wrażenie - byłem, jak ceny były jeszcze 3 razy niższe. Ale w Oravicach wygląda naprawde nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2006 O tak macie racje Słyszałem o tych miejscówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salem Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Do Orawicy mam trochę daleko, ale którz to wie gdzie mnie poniesie w nadchodzącą zimę. Pewnym jest tylko to, że napewno odwiedzę Magurę Małastowską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 U mnie pewnie tradycyjnie będzie Białka - to ze względu na moje Panie, które upodobały sobie ten ośrodek. Na pewno Szczyrk pewnie też Mosorny Groń – tam zawsze pusto. Reszta to w zależności od tego, co z kumplami wymyślimy w trakcie sezonu. Oczywiście mam zamiar zawitać do Orawicy – widziałem ten stok w lato i wystarczająco mnie zaintrygował by złożyć wizytę w trakcie sezonu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Jark,w jakim terminie wybierasz się do BT?:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Najczęściej jeżdzę w ferie ze względu na moje dziewczyny - jedna się uczy a druga uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ja, oprócz tych ośrodków, które wypisałem wcześniej chciałbym zawitać do Puław Górnych w Beskidzie Niskim. Stok nie jest bardzo długi, a w pobliżu nie sprzedają piwa, ale to byłaby sentymentalna podróż, ponieważ kiedyś (jeszcze nie było tras) jeździłem tam w zime, a w lato jeżdże nadal(oczywiście nie na nartach;) ) od kilkunastu lat. Na plus przemawia to, że na góre wywożą krzesełka... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi