jan koval Napisano 30 Września 2019 Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Wlasnie wrocilem z 3 dniowego wypadu do Crested Bute , Col Niektorzy plasuja CB wyzej niz Moab - kwestia gustu - tak wscieklych podjazdow jakw CB jeszcze nie mialem - po 2-3 h wspinanie sie.....do tego wysoko npm Wypozyczylem wlasnie te 2 mnodele: mimo, ze Santa Cruz to u mnie prawie jak Volkl, to zdecydowanie bylem nieco zawiedziony nowa geometria.... Obydwa modele maja bardziej pionowy kat rury siedzenia, co wyraznie zmniejsza odleglosc siodelka oo glownik - ma sie wrazenie, ze dupa chce zjechac do tylu siodelka. O dziwo - odczuwalem to bardziej w HT rozmiaru XL, niz MT rozmiaru L (moj "prawidlowy" rozmiar to L w Santa C)... Niestety jest to trend w czolowych markach, mowia, ze wspinanie sie jest latwiejsze....Roznic we wspinaniu sie nie zauwazylem - a wspinania mialem duzo. Co lubie : Rock Shox 36 w wersji kashima ( w obu rowerach)- mam takie w moim TallBoy LT I jest to konstrukcja swietna.... Lubie tez naped SRAM - nieco bardziej precyzyjny niz Shimano... MT ma genialny tzw rebound adjustment tylnego amortyzatora : pierscien, ktory sie przekreca w lewo lub prawo w zaleznosci od potrzeb - latwo dostepny a nie pod spodem widelca czy jakies tam udziwnienia.. W sumie: nie wiem, czy lubie trend "popychania" siodelka w kierunku kierownicy.............ale moze tak juz bedzie z kazdym nowo nabytym rowerem tej klasy???? Baaaaaaardzo bym sie zastanawial, czy kupic jeden z tych rowerow, chociaz SC baaaaaaaardzo lubie Zle wiesci - w modelu 2020 zapowiadaja jeszcze bardziej pionowy kat siodelka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 1 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2019 Oops: masz racjete wersje mialy Fox 36, natomiast w podstawowej wersji jet RockShox Yari tak z rozpedu - na sezon 2020 SC mowi, ze top tube length (czyli w przyblizeniu odleglosc glowka/siedzenie, zwiekszona zostala o ok 1.5cm - widocznie nieco wydluzyli cala rame..... jak sie przejade, to opisze wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi