merman Napisano 17 Września 2019 Udostępnij Napisano 17 Września 2019 ma ktoś? cholernie drogie ale czy dobre czy t tylko kasa za designe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 18 Września 2019 Udostępnij Napisano 18 Września 2019 ma ktoś? cholernie drogie ale czy dobre czy t tylko kasa za designe? przyjrzałem się na stronie.. - Czy cholernie drogie ?? Przeciętne - tym bardziej że w zestawie są gogle i maska. Jeżeli gogle sa dobrej czy bardzo dobrej jakości to wiele zmienia - Design ? wg mnie nic specjalnego. Kształt kasku bardzo typowy, bardziej snowboardowy niż narciarski. Owszem w kilku modelach fajne malowanie, Szczerze, ani na tak , ani na nie :-) Ot po prostu jeszcze jedna firma robiąca kaski :-) Choć oczywiście może mieć swoich fanów :-) Fajny jest opcjonalny zestaw BT i to że wbudowany jest system Recco ps. nie zauważyłem w zestawie jeszcze daszek uchwyt do kamerek i otwieracz do butelek :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... Charvel Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Posiadam, to napiszę kilka słów (po więcej można na skionline forum, tam napisałem nawet jego recenzję) Kaski są przyzwoicie wykonane (recenzowałem tylko swój, ale kobieta ma również ) - bardzo przyzwoite gogle z wymiennymi szkłami, kask z innowacyjnym systemem pochłaniania energii + maska która jest o wiele lepsza od wszelkich kominiarek/kominów - nic przy buzi nie moknie/nie jest wilgotne. Co do uchwytu w standardzie gopro - lekko nie przemyślana konstrukcja - nie ma jak wkręcić śruby mocującej, bo nie ma się w co wkręcać. Ponoć dodali w tym roku gwint na jednej z bocznych "ścianek" przelotowych - osobiście bym nie ufał dokręcać cokolwiek mocniej w plastik (a trzeba dość mocno dokręcić żeby unieruchomić kamerkę). Sama kamerka jeśli jest w obudowie (to jeśli ktoś chce zabezpieczyć ją przed uszkodzeniami mechanicznymi), nie ma możliwości wyprostowania/podniesienia by kadr łapał to co przed nami. Pierwszy problem rozwiązuje śruba motylkowa M5, drugi - dodatkowe "ramię-przedłużka" która można kupić za mniej niż 10zł. Systemu audio nie posiadam/nie testowałem. My jesteśmy z nich zadowoleni - jeśli ktoś chciał kupić, a nie potrzebuje koniecznie na ten sezon, to polecam poczekać na black friday - mój z 1300 spadł do 900zł - zarówno w ostatni BF2019, jak i w 2018 kiedy kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Parę lat temu zainteresowałam się kupnem tego kasku dla syna, snowboardzisty. Główną zaletą była ochrona twarzy przed potencjalnym urazem, ale i również przed zimnem. Może ma to sens, kiedy jeździ się w bardzo niskich temperaturach -25 C. Nie kupiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Ma też sens gdy się jeździ offpiste/freeride https://www.youtube....h?v=3hqjVK4Fp_k Co do reflektora "recco" - zawszę ironizuję, że dzięki niemu szybciej znajdą zwłoki ;-> Błędem przy jego opracowaniu było przeznaczenie go wyłącznie dla służb ratowniczych. Detektory lawinowe nie współpracują z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Charvel Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Posiadam, to napiszę kilka słów (po więcej można na skionline forum, tam napisałem nawet jego recenzję) Kaski są przyzwoicie wykonane (recenzowałem tylko swój, ale kobieta ma również ) - bardzo przyzwoite gogle z wymiennymi szkłami, kask z innowacyjnym systemem pochłaniania energii + maska która jest o wiele lepsza od wszelkich kominiarek/kominów - nic przy buzi nie moknie/nie jest wilgotne. Co do uchwytu w standardzie gopro - lekko nie przemyślana konstrukcja - nie ma jak wkręcić śruby mocującej, bo nie ma się w co wkręcać. Ponoć dodali w tym roku gwint na jednej z bocznych "ścianek" przelotowych - osobiście bym nie ufał dokręcać cokolwiek mocniej w plastik (a trzeba dość mocno dokręcić żeby unieruchomić kamerkę). Sama kamerka jeśli jest w obudowie (to jeśli ktoś chce zabezpieczyć ją przed uszkodzeniami mechanicznymi), nie ma możliwości wyprostowania/podniesienia by kadr łapał to co przed nami. Pierwszy problem rozwiązuje śruba motylkowa M5, drugi - dodatkowe "ramię-przedłużka" która można kupić za mniej niż 10zł. Systemu audio nie posiadam/nie testowałem. My jesteśmy z nich zadowoleni - jeśli ktoś chciał kupić, a nie potrzebuje koniecznie na ten sezon, to polecam poczekać na black friday - mój z 1300 spadł do 900zł - zarówno w ostatni BF2019, jak i w 2018 kiedy kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Parę lat temu zainteresowałam się kupnem tego kasku dla syna, snowboardzisty. Główną zaletą była ochrona twarzy przed potencjalnym urazem, ale i również przed zimnem. Może ma to sens, kiedy jeździ się w bardzo niskich temperaturach -25 C. Nie kupiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Ma też sens gdy się jeździ offpiste/freeride https://www.youtube....h?v=3hqjVK4Fp_k Co do reflektora "recco" - zawszę ironizuję, że dzięki niemu szybciej znajdą zwłoki ;-> Błędem przy jego opracowaniu było przeznaczenie go wyłącznie dla służb ratowniczych. Detektory lawinowe nie współpracują z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi