alvaro99 Napisano 14 Września 2019 Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Witam! Czy ktoś może był w tych dwóch ośrodkach i mógłby je porównać? Ja byłem tylko w Białce kilkukrotnie poza sezonem i nawet dało się pojeździć.... i tak zastanawiam się nad Zieleńcem, bo obecnie mają promkę na przedsezonowe karnety i nie wiem czy się nie skusić.... Zależy mi raczej na dłuższych trasach, oceniam się na 7-8. Z góry dzięki za odpowiedzi i cenne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Września 2019 Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Witam! Czy ktoś może był w tych dwóch ośrodkach i mógłby je porównać? Ja byłem tylko w Białce kilkukrotnie poza sezonem i nawet dało się pojeździć.... i tak zastanawiam się nad Zieleńcem, bo obecnie mają promkę na przedsezonowe karnety i nie wiem czy się nie skusić.... Z góry dzięki za odpowiedzi i cenne informacje. Na pewno warto choćby dla odmiany. Zieleniec jest w górach, małych, ale jednak odciętych od świata. Magia. PS. Bywam regularnie w obydwu i obydwa cenię, mimo ograniczeń takich jak krótkość i łatwość stoków, co może być także zaletą dla poniektórych. PS długie stoki to Szczyrk, ew Czechy i Słowacja jeśli blisko ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alvaro99 Napisano 14 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Na pewno warto choćby dla odmiany. Zieleniec jest w górach, małych, ale jednak odciętych od świata. Magia. PS. Bywam regularnie w obydwu i obydwa cenię, mimo ograniczeń takich jak krótkość i łatwość stoków, co może być także zaletą dla poniektórych. PS długie stoki to Szczyrk, ew Czechy i Słowacja jeśli blisko ma być. A jak z cenami tu i tu? Zakwaterowanie, restauracje? Jadę z dwójką dzieci więc to mnie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Września 2019 Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Zieleniec to krótkie trasy, jak jest pusto to się można wyjeździć. Jak tłumy to lepiej dać sobie spokój. Baza noclegowa w tym ośrodku też bez szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Września 2019 Udostępnij Napisano 14 Września 2019 A jak z cenami tu i tu? Zakwaterowanie, restauracje? Jadę z dwójką dzieci więc to mnie ważne.Zieleniec. Restauracje na stoku więc fajnie. Cenowo spoko. Zakwaterowanie sprawdź na booking, to nie tajemnica. Ja zwykle na jeden dzień, bo z Wrocka. Fajne ekstremalne to Chata Massaryka;-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 16 Września 2019 Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Oprócz tego co pisali koledzy że w Zieleńcu stoki tak ze 3-4x krótsze niż w Białce to jak dla mnie jest jeszcze jedna różnica. Zieleniec to praktycznie zbocze jednej góry z kilkoma równoległymi wyciągami. Na stokach po prawej które są połączone przy większej ilości ludzi panuje straszny harmider, ludzie jeżdżą w dół, z prawa do lewej poziomo i na odwrót. Trzeba mieć oczy na około głowy. Na czerwonych po lewej jest z tym lepiej bo tam nie ma przejazdów między trasami. W Białce jest więcej osobnych stoków, (+ ew okoliczne na tym samym karnecie), większe jest większe urozmaicenie. W Zieleńcu jest trochę bardziej stromo na trasach oznaczonych jako niebieskie (pomijam orczyki dla dzieci). W Białce na części niebieskich są prawie płaskie momenty. Na weekend wybrał bym Zieleniec bo to mam bliżej, na kilka dni Białkę. >> Zależy mi raczej na dłuższych trasach, oceniam się na 7-8. Jak bym miał koło 8 i ambicję na jazdę na poziomie 8 (a raczej mi daleko) to obydwa by mnie pewnie nudziły. No chyba że rekreacyjnie i dla towarzystwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
grimson Napisano 14 Września 2019 Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Zieleniec to krótkie trasy, jak jest pusto to się można wyjeździć. Jak tłumy to lepiej dać sobie spokój. Baza noclegowa w tym ośrodku też bez szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Września 2019 Udostępnij Napisano 14 Września 2019 A jak z cenami tu i tu? Zakwaterowanie, restauracje? Jadę z dwójką dzieci więc to mnie ważne.Zieleniec. Restauracje na stoku więc fajnie. Cenowo spoko. Zakwaterowanie sprawdź na booking, to nie tajemnica. Ja zwykle na jeden dzień, bo z Wrocka. Fajne ekstremalne to Chata Massaryka;-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 16 Września 2019 Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Oprócz tego co pisali koledzy że w Zieleńcu stoki tak ze 3-4x krótsze niż w Białce to jak dla mnie jest jeszcze jedna różnica. Zieleniec to praktycznie zbocze jednej góry z kilkoma równoległymi wyciągami. Na stokach po prawej które są połączone przy większej ilości ludzi panuje straszny harmider, ludzie jeżdżą w dół, z prawa do lewej poziomo i na odwrót. Trzeba mieć oczy na około głowy. Na czerwonych po lewej jest z tym lepiej bo tam nie ma przejazdów między trasami. W Białce jest więcej osobnych stoków, (+ ew okoliczne na tym samym karnecie), większe jest większe urozmaicenie. W Zieleńcu jest trochę bardziej stromo na trasach oznaczonych jako niebieskie (pomijam orczyki dla dzieci). W Białce na części niebieskich są prawie płaskie momenty. Na weekend wybrał bym Zieleniec bo to mam bliżej, na kilka dni Białkę. >> Zależy mi raczej na dłuższych trasach, oceniam się na 7-8. Jak bym miał koło 8 i ambicję na jazdę na poziomie 8 (a raczej mi daleko) to obydwa by mnie pewnie nudziły. No chyba że rekreacyjnie i dla towarzystwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi