Spiochu Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Tu można zobaczyć katalog: https://issuu.com/sk...-20_ita-eng_web i najciekawszy model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2019 Można już kupić wiązania ATK 2020 https://www.sport-bi...3336_1_412.html Zastanawia mnie jak działa ten nowy spacer. Nie wygląda żeby mógł się poruszać na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 4 Września 2019 Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Można już kupić wiązania ATK 2020 https://www.sport-bi...3336_1_412.html Zastanawia mnie jak działa ten nowy spacer. Nie wygląda żeby mógł się poruszać na boki. Trudno uwierzyć ale porusza się - miałem w ręku. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Września 2019 Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Można już kupić wiązania ATK 2020 https://www.sport-bi...3336_1_412.html Zastanawia mnie jak działa ten nowy spacer. Nie wygląda żeby mógł się poruszać na boki. myślałem że to obejrzałeś w całości ;-) http://www.skiforum....ecaka/?p=615086 na video jest wszystko wyjaśnione o wiązaniu ATK FR14 / R12, widać też ruch spacera na boki, polecam video, bo pytania są naprawdę dociekliwe i techniczne, a facet z ATK odpowiada konkretnie, bez mijanek, angielski da się zrozumieć https://www.youtube....7&v=8Kr7edoIJ5o ATK FR14 jest z ruchomym spacerem, a ATK R12 jest bez ruchomego, można dokupić ruchomy ale w tym wypadku wychodzi dość drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 4 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2019 myślałem że to obejrzałeś w całości ;-) http://www.skiforum....ecaka/?p=615086 W międzyczasie już obejrzałem. a ATK R12 jest bez ruchomego, można dokupić ruchomy ale w tym wypadku wychodzi dość drogo Normalnie dyskryminacja tych poniżej 8 DIN. A ten skistoper w R12 jest ruchomy? Jeśli nie, to trzeba cały podmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Września 2019 Udostępnij Napisano 5 Września 2019 W międzyczasie już obejrzałem. Normalnie dyskryminacja tych poniżej 8 DIN. A ten skistoper w R12 jest ruchomy? Jeśli nie, to trzeba cały podmienić? w cenniku dystrybutora stoi: FREERIDE SPACER FOR R12, FR14 WITH REAR BRAKE cena w sklepie wyjdzie około 300zł kod: ATK AL09 wynika że wymienia się cały skistoper razem z ruchomym spacerem, to jest jedność słabo to zrobili że nie ma od razu w katalogu R12 ze spacerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... MarioJ Napisano 4 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Serwus, Ktoś mi wytlumaczy jak się nazywają nowe raider 12 2.0 na ten rok ze skistopem z tyłu? Stare miały z przodu. I jaka jest waga obu wiązań ze skistopami. Bo mam z tym problem. Z góry dzięki zajrzyj do mojej stopki, tam jest pdf z porównaniem kilku wiązań ATK, w tym te nowe R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 4 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Według stronyhttps://skitourguru....25-atk-bindings Atk r12 ważą 660g. A nie 330g jak na stronie atk. Warto dokupić spacer? Co sądzicie o wiazaniach atomic backland tour? Do nart atomic backland 85 179 jakie w wiazania polecacie ze skistopem i regulacja dlugosci ? 1. Waga sztuki i pary 2. Warto 4. Pytanie bez sensu - wiązanie dobiera się do celu i sposobu uprawiania narciarstwa a nie narty. Napisz do czego potrzebujesz zestawu i jakie masz wymiary (wzrost, waga) oraz buty. W całym zestawie narta jest ostatnim, najmniej ważnym elementem. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? przeczytaj sobie ten wątek od tego momentu do końca: https://www.skionlin...&comment=305221 Atomic backland tour mają cechę ze względu na bezpieczeństwo: brak liniowej regulacji siły wypięcia z tyłu (są trzy sprężyny do wyboru z różną siłą wypięcia), dla mnie to jest pewna wada, ale niektórzy (może część nieświadomie) to akceptują osobiście używam ATK Raider 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Cześć, Mój wzrost 180cm, waga 80kg Buty atomic backland carbon kupiłem bo potrzebowałem wąskie do 10cm szerokości i lekkie. Narty też backland 85 pod nogą na 179cm Uprawiam 65% tour( raczej szybsze podejscia) i 35% free tour. Potrzebuje wiązania pinowe do tego zestawu? Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? To już się bardzo dużo wyjaśniło. Wszystkie wymienione wiązania są bardzo podobne (trab też ma wymienne sprężyny). Nie podejmę się wskazania, które z nich jest odpowiedniejsze bo to są niuanse (typu wygoda przekładania stopni) lub np czy harszle dynafita do tego pasują. Dodam do zestawu Crest i freeraider obydwa ATK. Te ostatnie są najmocniejsze i jak podaje wytwórca nadają się do dropów. Dropów nie robię ale parę razy zdarzało mi się w nich skoczyć z 1-2 m progów i nie było problemów. Gdybym miał mieć jeden zestaw (mam dwa) do wszystkiego to miałbym ciężki orzech do zgryzienia bo z jednej strony skistopy czasem są przydatne ale z drugiej strony mój minimalistyczny zestaw spisuje się wprost znakomicie. Także trzy stopnie, w moim odczuciu, nie są niezbędne. A 80 g a 360 to jest duża różnica nawet jak doliczysz 40 g na płytkę regulacyjną (rozumiem, że masz różne buty do wpinania). Ale do takich rozwiązań trzeba samemu dojrzeć. Piszę o tym bo proporcja 2/3 plus szybkie tempo i lekki but sugerowałyby rozwiązania raczej z grupy speed tour. Ale jeśli pozostajesz przy podanej koncepcji to ze względu na doświadczenia mogę zaproponować ATK Freeraider. Cenowo zaś Crest gdzie jakość/cena wydaje się być optimum. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Natomiat Atk freeraidery raczej do szerszej narty i dla miłośników puchu. Owszem też będę jeździł bo bardzo lubie ale czy nie pozostać przy Atk R12 lub Atomic Backland i nie kombinować byłoby wtedy cały set Atomica? Hmmm... Myślę, że to już kwestia psychologiczna, chcesz mieć wszystko Atomica - bierz Atomica. Wpierw bym jednak obejrzał wiązanie na żywo. Miałem tak z tymi minimalistycznymi Salomonami MTN wziąłem do łapy, odłożyłem... i zapomniałem. W każdym razie ja mam mega zaufanie (i wdzięczność) do ATK bo po okresie dominacji Dynafita pokazali, że można robić świetne i lekkie wiązania. Rzeczywiście zrobili rewolucyjną ewolucję i pozamiatali Dynafita a jednocześnie ślepe drogi typu TR 2, Kingpin no i oczywiście szynówki też idą do lamusa. Aha z faktu, że będziesz miał Atomica tak naprawdę nic nie wynika! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Napisz za kilka miesięcy swoje wrażenia z R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Wiązania ATK Race 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 4 Września 2019 Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Można już kupić wiązania ATK 2020 https://www.sport-bi...3336_1_412.html Zastanawia mnie jak działa ten nowy spacer. Nie wygląda żeby mógł się poruszać na boki. myślałem że to obejrzałeś w całości ;-) http://www.skiforum....ecaka/?p=615086 na video jest wszystko wyjaśnione o wiązaniu ATK FR14 / R12, widać też ruch spacera na boki, polecam video, bo pytania są naprawdę dociekliwe i techniczne, a facet z ATK odpowiada konkretnie, bez mijanek, angielski da się zrozumieć https://www.youtube....7&v=8Kr7edoIJ5o ATK FR14 jest z ruchomym spacerem, a ATK R12 jest bez ruchomego, można dokupić ruchomy ale w tym wypadku wychodzi dość drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 4 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2019 myślałem że to obejrzałeś w całości ;-) http://www.skiforum....ecaka/?p=615086 W międzyczasie już obejrzałem. a ATK R12 jest bez ruchomego, można dokupić ruchomy ale w tym wypadku wychodzi dość drogo Normalnie dyskryminacja tych poniżej 8 DIN. A ten skistoper w R12 jest ruchomy? Jeśli nie, to trzeba cały podmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Września 2019 Udostępnij Napisano 5 Września 2019 W międzyczasie już obejrzałem. Normalnie dyskryminacja tych poniżej 8 DIN. A ten skistoper w R12 jest ruchomy? Jeśli nie, to trzeba cały podmienić? w cenniku dystrybutora stoi: FREERIDE SPACER FOR R12, FR14 WITH REAR BRAKE cena w sklepie wyjdzie około 300zł kod: ATK AL09 wynika że wymienia się cały skistoper razem z ruchomym spacerem, to jest jedność słabo to zrobili że nie ma od razu w katalogu R12 ze spacerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... MarioJ Napisano 4 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Serwus, Ktoś mi wytlumaczy jak się nazywają nowe raider 12 2.0 na ten rok ze skistopem z tyłu? Stare miały z przodu. I jaka jest waga obu wiązań ze skistopami. Bo mam z tym problem. Z góry dzięki zajrzyj do mojej stopki, tam jest pdf z porównaniem kilku wiązań ATK, w tym te nowe R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 4 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Według stronyhttps://skitourguru....25-atk-bindings Atk r12 ważą 660g. A nie 330g jak na stronie atk. Warto dokupić spacer? Co sądzicie o wiazaniach atomic backland tour? Do nart atomic backland 85 179 jakie w wiazania polecacie ze skistopem i regulacja dlugosci ? 1. Waga sztuki i pary 2. Warto 4. Pytanie bez sensu - wiązanie dobiera się do celu i sposobu uprawiania narciarstwa a nie narty. Napisz do czego potrzebujesz zestawu i jakie masz wymiary (wzrost, waga) oraz buty. W całym zestawie narta jest ostatnim, najmniej ważnym elementem. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? przeczytaj sobie ten wątek od tego momentu do końca: https://www.skionlin...&comment=305221 Atomic backland tour mają cechę ze względu na bezpieczeństwo: brak liniowej regulacji siły wypięcia z tyłu (są trzy sprężyny do wyboru z różną siłą wypięcia), dla mnie to jest pewna wada, ale niektórzy (może część nieświadomie) to akceptują osobiście używam ATK Raider 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Cześć, Mój wzrost 180cm, waga 80kg Buty atomic backland carbon kupiłem bo potrzebowałem wąskie do 10cm szerokości i lekkie. Narty też backland 85 pod nogą na 179cm Uprawiam 65% tour( raczej szybsze podejscia) i 35% free tour. Potrzebuje wiązania pinowe do tego zestawu? Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? To już się bardzo dużo wyjaśniło. Wszystkie wymienione wiązania są bardzo podobne (trab też ma wymienne sprężyny). Nie podejmę się wskazania, które z nich jest odpowiedniejsze bo to są niuanse (typu wygoda przekładania stopni) lub np czy harszle dynafita do tego pasują. Dodam do zestawu Crest i freeraider obydwa ATK. Te ostatnie są najmocniejsze i jak podaje wytwórca nadają się do dropów. Dropów nie robię ale parę razy zdarzało mi się w nich skoczyć z 1-2 m progów i nie było problemów. Gdybym miał mieć jeden zestaw (mam dwa) do wszystkiego to miałbym ciężki orzech do zgryzienia bo z jednej strony skistopy czasem są przydatne ale z drugiej strony mój minimalistyczny zestaw spisuje się wprost znakomicie. Także trzy stopnie, w moim odczuciu, nie są niezbędne. A 80 g a 360 to jest duża różnica nawet jak doliczysz 40 g na płytkę regulacyjną (rozumiem, że masz różne buty do wpinania). Ale do takich rozwiązań trzeba samemu dojrzeć. Piszę o tym bo proporcja 2/3 plus szybkie tempo i lekki but sugerowałyby rozwiązania raczej z grupy speed tour. Ale jeśli pozostajesz przy podanej koncepcji to ze względu na doświadczenia mogę zaproponować ATK Freeraider. Cenowo zaś Crest gdzie jakość/cena wydaje się być optimum. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Natomiat Atk freeraidery raczej do szerszej narty i dla miłośników puchu. Owszem też będę jeździł bo bardzo lubie ale czy nie pozostać przy Atk R12 lub Atomic Backland i nie kombinować byłoby wtedy cały set Atomica? Hmmm... Myślę, że to już kwestia psychologiczna, chcesz mieć wszystko Atomica - bierz Atomica. Wpierw bym jednak obejrzał wiązanie na żywo. Miałem tak z tymi minimalistycznymi Salomonami MTN wziąłem do łapy, odłożyłem... i zapomniałem. W każdym razie ja mam mega zaufanie (i wdzięczność) do ATK bo po okresie dominacji Dynafita pokazali, że można robić świetne i lekkie wiązania. Rzeczywiście zrobili rewolucyjną ewolucję i pozamiatali Dynafita a jednocześnie ślepe drogi typu TR 2, Kingpin no i oczywiście szynówki też idą do lamusa. Aha z faktu, że będziesz miał Atomica tak naprawdę nic nie wynika! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Napisz za kilka miesięcy swoje wrażenia z R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Wiązania ATK Race 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 4 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2019 myślałem że to obejrzałeś w całości ;-) http://www.skiforum....ecaka/?p=615086 W międzyczasie już obejrzałem. a ATK R12 jest bez ruchomego, można dokupić ruchomy ale w tym wypadku wychodzi dość drogo Normalnie dyskryminacja tych poniżej 8 DIN. A ten skistoper w R12 jest ruchomy? Jeśli nie, to trzeba cały podmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 Września 2019 Udostępnij Napisano 5 Września 2019 W międzyczasie już obejrzałem. Normalnie dyskryminacja tych poniżej 8 DIN. A ten skistoper w R12 jest ruchomy? Jeśli nie, to trzeba cały podmienić? w cenniku dystrybutora stoi: FREERIDE SPACER FOR R12, FR14 WITH REAR BRAKE cena w sklepie wyjdzie około 300zł kod: ATK AL09 wynika że wymienia się cały skistoper razem z ruchomym spacerem, to jest jedność słabo to zrobili że nie ma od razu w katalogu R12 ze spacerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... MarioJ Napisano 4 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Serwus, Ktoś mi wytlumaczy jak się nazywają nowe raider 12 2.0 na ten rok ze skistopem z tyłu? Stare miały z przodu. I jaka jest waga obu wiązań ze skistopami. Bo mam z tym problem. Z góry dzięki zajrzyj do mojej stopki, tam jest pdf z porównaniem kilku wiązań ATK, w tym te nowe R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 4 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Według stronyhttps://skitourguru....25-atk-bindings Atk r12 ważą 660g. A nie 330g jak na stronie atk. Warto dokupić spacer? Co sądzicie o wiazaniach atomic backland tour? Do nart atomic backland 85 179 jakie w wiazania polecacie ze skistopem i regulacja dlugosci ? 1. Waga sztuki i pary 2. Warto 4. Pytanie bez sensu - wiązanie dobiera się do celu i sposobu uprawiania narciarstwa a nie narty. Napisz do czego potrzebujesz zestawu i jakie masz wymiary (wzrost, waga) oraz buty. W całym zestawie narta jest ostatnim, najmniej ważnym elementem. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? przeczytaj sobie ten wątek od tego momentu do końca: https://www.skionlin...&comment=305221 Atomic backland tour mają cechę ze względu na bezpieczeństwo: brak liniowej regulacji siły wypięcia z tyłu (są trzy sprężyny do wyboru z różną siłą wypięcia), dla mnie to jest pewna wada, ale niektórzy (może część nieświadomie) to akceptują osobiście używam ATK Raider 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Cześć, Mój wzrost 180cm, waga 80kg Buty atomic backland carbon kupiłem bo potrzebowałem wąskie do 10cm szerokości i lekkie. Narty też backland 85 pod nogą na 179cm Uprawiam 65% tour( raczej szybsze podejscia) i 35% free tour. Potrzebuje wiązania pinowe do tego zestawu? Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? To już się bardzo dużo wyjaśniło. Wszystkie wymienione wiązania są bardzo podobne (trab też ma wymienne sprężyny). Nie podejmę się wskazania, które z nich jest odpowiedniejsze bo to są niuanse (typu wygoda przekładania stopni) lub np czy harszle dynafita do tego pasują. Dodam do zestawu Crest i freeraider obydwa ATK. Te ostatnie są najmocniejsze i jak podaje wytwórca nadają się do dropów. Dropów nie robię ale parę razy zdarzało mi się w nich skoczyć z 1-2 m progów i nie było problemów. Gdybym miał mieć jeden zestaw (mam dwa) do wszystkiego to miałbym ciężki orzech do zgryzienia bo z jednej strony skistopy czasem są przydatne ale z drugiej strony mój minimalistyczny zestaw spisuje się wprost znakomicie. Także trzy stopnie, w moim odczuciu, nie są niezbędne. A 80 g a 360 to jest duża różnica nawet jak doliczysz 40 g na płytkę regulacyjną (rozumiem, że masz różne buty do wpinania). Ale do takich rozwiązań trzeba samemu dojrzeć. Piszę o tym bo proporcja 2/3 plus szybkie tempo i lekki but sugerowałyby rozwiązania raczej z grupy speed tour. Ale jeśli pozostajesz przy podanej koncepcji to ze względu na doświadczenia mogę zaproponować ATK Freeraider. Cenowo zaś Crest gdzie jakość/cena wydaje się być optimum. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Natomiat Atk freeraidery raczej do szerszej narty i dla miłośników puchu. Owszem też będę jeździł bo bardzo lubie ale czy nie pozostać przy Atk R12 lub Atomic Backland i nie kombinować byłoby wtedy cały set Atomica? Hmmm... Myślę, że to już kwestia psychologiczna, chcesz mieć wszystko Atomica - bierz Atomica. Wpierw bym jednak obejrzał wiązanie na żywo. Miałem tak z tymi minimalistycznymi Salomonami MTN wziąłem do łapy, odłożyłem... i zapomniałem. W każdym razie ja mam mega zaufanie (i wdzięczność) do ATK bo po okresie dominacji Dynafita pokazali, że można robić świetne i lekkie wiązania. Rzeczywiście zrobili rewolucyjną ewolucję i pozamiatali Dynafita a jednocześnie ślepe drogi typu TR 2, Kingpin no i oczywiście szynówki też idą do lamusa. Aha z faktu, że będziesz miał Atomica tak naprawdę nic nie wynika! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Napisz za kilka miesięcy swoje wrażenia z R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Wiązania ATK Race 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 4 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Serwus, Ktoś mi wytlumaczy jak się nazywają nowe raider 12 2.0 na ten rok ze skistopem z tyłu? Stare miały z przodu. I jaka jest waga obu wiązań ze skistopami. Bo mam z tym problem. Z góry dzięki zajrzyj do mojej stopki, tam jest pdf z porównaniem kilku wiązań ATK, w tym te nowe R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 4 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Według stronyhttps://skitourguru....25-atk-bindings Atk r12 ważą 660g. A nie 330g jak na stronie atk. Warto dokupić spacer? Co sądzicie o wiazaniach atomic backland tour? Do nart atomic backland 85 179 jakie w wiazania polecacie ze skistopem i regulacja dlugosci ? 1. Waga sztuki i pary 2. Warto 4. Pytanie bez sensu - wiązanie dobiera się do celu i sposobu uprawiania narciarstwa a nie narty. Napisz do czego potrzebujesz zestawu i jakie masz wymiary (wzrost, waga) oraz buty. W całym zestawie narta jest ostatnim, najmniej ważnym elementem. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? przeczytaj sobie ten wątek od tego momentu do końca: https://www.skionlin...&comment=305221 Atomic backland tour mają cechę ze względu na bezpieczeństwo: brak liniowej regulacji siły wypięcia z tyłu (są trzy sprężyny do wyboru z różną siłą wypięcia), dla mnie to jest pewna wada, ale niektórzy (może część nieświadomie) to akceptują osobiście używam ATK Raider 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Cześć, Mój wzrost 180cm, waga 80kg Buty atomic backland carbon kupiłem bo potrzebowałem wąskie do 10cm szerokości i lekkie. Narty też backland 85 pod nogą na 179cm Uprawiam 65% tour( raczej szybsze podejscia) i 35% free tour. Potrzebuje wiązania pinowe do tego zestawu? Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? To już się bardzo dużo wyjaśniło. Wszystkie wymienione wiązania są bardzo podobne (trab też ma wymienne sprężyny). Nie podejmę się wskazania, które z nich jest odpowiedniejsze bo to są niuanse (typu wygoda przekładania stopni) lub np czy harszle dynafita do tego pasują. Dodam do zestawu Crest i freeraider obydwa ATK. Te ostatnie są najmocniejsze i jak podaje wytwórca nadają się do dropów. Dropów nie robię ale parę razy zdarzało mi się w nich skoczyć z 1-2 m progów i nie było problemów. Gdybym miał mieć jeden zestaw (mam dwa) do wszystkiego to miałbym ciężki orzech do zgryzienia bo z jednej strony skistopy czasem są przydatne ale z drugiej strony mój minimalistyczny zestaw spisuje się wprost znakomicie. Także trzy stopnie, w moim odczuciu, nie są niezbędne. A 80 g a 360 to jest duża różnica nawet jak doliczysz 40 g na płytkę regulacyjną (rozumiem, że masz różne buty do wpinania). Ale do takich rozwiązań trzeba samemu dojrzeć. Piszę o tym bo proporcja 2/3 plus szybkie tempo i lekki but sugerowałyby rozwiązania raczej z grupy speed tour. Ale jeśli pozostajesz przy podanej koncepcji to ze względu na doświadczenia mogę zaproponować ATK Freeraider. Cenowo zaś Crest gdzie jakość/cena wydaje się być optimum. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Natomiat Atk freeraidery raczej do szerszej narty i dla miłośników puchu. Owszem też będę jeździł bo bardzo lubie ale czy nie pozostać przy Atk R12 lub Atomic Backland i nie kombinować byłoby wtedy cały set Atomica? Hmmm... Myślę, że to już kwestia psychologiczna, chcesz mieć wszystko Atomica - bierz Atomica. Wpierw bym jednak obejrzał wiązanie na żywo. Miałem tak z tymi minimalistycznymi Salomonami MTN wziąłem do łapy, odłożyłem... i zapomniałem. W każdym razie ja mam mega zaufanie (i wdzięczność) do ATK bo po okresie dominacji Dynafita pokazali, że można robić świetne i lekkie wiązania. Rzeczywiście zrobili rewolucyjną ewolucję i pozamiatali Dynafita a jednocześnie ślepe drogi typu TR 2, Kingpin no i oczywiście szynówki też idą do lamusa. Aha z faktu, że będziesz miał Atomica tak naprawdę nic nie wynika! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Napisz za kilka miesięcy swoje wrażenia z R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Wiązania ATK Race 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 4 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Według stronyhttps://skitourguru....25-atk-bindings Atk r12 ważą 660g. A nie 330g jak na stronie atk. Warto dokupić spacer? Co sądzicie o wiazaniach atomic backland tour? Do nart atomic backland 85 179 jakie w wiazania polecacie ze skistopem i regulacja dlugosci ? 1. Waga sztuki i pary 2. Warto 4. Pytanie bez sensu - wiązanie dobiera się do celu i sposobu uprawiania narciarstwa a nie narty. Napisz do czego potrzebujesz zestawu i jakie masz wymiary (wzrost, waga) oraz buty. W całym zestawie narta jest ostatnim, najmniej ważnym elementem. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? przeczytaj sobie ten wątek od tego momentu do końca: https://www.skionlin...&comment=305221 Atomic backland tour mają cechę ze względu na bezpieczeństwo: brak liniowej regulacji siły wypięcia z tyłu (są trzy sprężyny do wyboru z różną siłą wypięcia), dla mnie to jest pewna wada, ale niektórzy (może część nieświadomie) to akceptują osobiście używam ATK Raider 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Cześć, Mój wzrost 180cm, waga 80kg Buty atomic backland carbon kupiłem bo potrzebowałem wąskie do 10cm szerokości i lekkie. Narty też backland 85 pod nogą na 179cm Uprawiam 65% tour( raczej szybsze podejscia) i 35% free tour. Potrzebuje wiązania pinowe do tego zestawu? Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? To już się bardzo dużo wyjaśniło. Wszystkie wymienione wiązania są bardzo podobne (trab też ma wymienne sprężyny). Nie podejmę się wskazania, które z nich jest odpowiedniejsze bo to są niuanse (typu wygoda przekładania stopni) lub np czy harszle dynafita do tego pasują. Dodam do zestawu Crest i freeraider obydwa ATK. Te ostatnie są najmocniejsze i jak podaje wytwórca nadają się do dropów. Dropów nie robię ale parę razy zdarzało mi się w nich skoczyć z 1-2 m progów i nie było problemów. Gdybym miał mieć jeden zestaw (mam dwa) do wszystkiego to miałbym ciężki orzech do zgryzienia bo z jednej strony skistopy czasem są przydatne ale z drugiej strony mój minimalistyczny zestaw spisuje się wprost znakomicie. Także trzy stopnie, w moim odczuciu, nie są niezbędne. A 80 g a 360 to jest duża różnica nawet jak doliczysz 40 g na płytkę regulacyjną (rozumiem, że masz różne buty do wpinania). Ale do takich rozwiązań trzeba samemu dojrzeć. Piszę o tym bo proporcja 2/3 plus szybkie tempo i lekki but sugerowałyby rozwiązania raczej z grupy speed tour. Ale jeśli pozostajesz przy podanej koncepcji to ze względu na doświadczenia mogę zaproponować ATK Freeraider. Cenowo zaś Crest gdzie jakość/cena wydaje się być optimum. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Natomiat Atk freeraidery raczej do szerszej narty i dla miłośników puchu. Owszem też będę jeździł bo bardzo lubie ale czy nie pozostać przy Atk R12 lub Atomic Backland i nie kombinować byłoby wtedy cały set Atomica? Hmmm... Myślę, że to już kwestia psychologiczna, chcesz mieć wszystko Atomica - bierz Atomica. Wpierw bym jednak obejrzał wiązanie na żywo. Miałem tak z tymi minimalistycznymi Salomonami MTN wziąłem do łapy, odłożyłem... i zapomniałem. W każdym razie ja mam mega zaufanie (i wdzięczność) do ATK bo po okresie dominacji Dynafita pokazali, że można robić świetne i lekkie wiązania. Rzeczywiście zrobili rewolucyjną ewolucję i pozamiatali Dynafita a jednocześnie ślepe drogi typu TR 2, Kingpin no i oczywiście szynówki też idą do lamusa. Aha z faktu, że będziesz miał Atomica tak naprawdę nic nie wynika! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Napisz za kilka miesięcy swoje wrażenia z R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Wiązania ATK Race 2020
MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? przeczytaj sobie ten wątek od tego momentu do końca: https://www.skionlin...&comment=305221 Atomic backland tour mają cechę ze względu na bezpieczeństwo: brak liniowej regulacji siły wypięcia z tyłu (są trzy sprężyny do wyboru z różną siłą wypięcia), dla mnie to jest pewna wada, ale niektórzy (może część nieświadomie) to akceptują osobiście używam ATK Raider 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Cześć, Mój wzrost 180cm, waga 80kg Buty atomic backland carbon kupiłem bo potrzebowałem wąskie do 10cm szerokości i lekkie. Narty też backland 85 pod nogą na 179cm Uprawiam 65% tour( raczej szybsze podejscia) i 35% free tour. Potrzebuje wiązania pinowe do tego zestawu? Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? To już się bardzo dużo wyjaśniło. Wszystkie wymienione wiązania są bardzo podobne (trab też ma wymienne sprężyny). Nie podejmę się wskazania, które z nich jest odpowiedniejsze bo to są niuanse (typu wygoda przekładania stopni) lub np czy harszle dynafita do tego pasują. Dodam do zestawu Crest i freeraider obydwa ATK. Te ostatnie są najmocniejsze i jak podaje wytwórca nadają się do dropów. Dropów nie robię ale parę razy zdarzało mi się w nich skoczyć z 1-2 m progów i nie było problemów. Gdybym miał mieć jeden zestaw (mam dwa) do wszystkiego to miałbym ciężki orzech do zgryzienia bo z jednej strony skistopy czasem są przydatne ale z drugiej strony mój minimalistyczny zestaw spisuje się wprost znakomicie. Także trzy stopnie, w moim odczuciu, nie są niezbędne. A 80 g a 360 to jest duża różnica nawet jak doliczysz 40 g na płytkę regulacyjną (rozumiem, że masz różne buty do wpinania). Ale do takich rozwiązań trzeba samemu dojrzeć. Piszę o tym bo proporcja 2/3 plus szybkie tempo i lekki but sugerowałyby rozwiązania raczej z grupy speed tour. Ale jeśli pozostajesz przy podanej koncepcji to ze względu na doświadczenia mogę zaproponować ATK Freeraider. Cenowo zaś Crest gdzie jakość/cena wydaje się być optimum. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Natomiat Atk freeraidery raczej do szerszej narty i dla miłośników puchu. Owszem też będę jeździł bo bardzo lubie ale czy nie pozostać przy Atk R12 lub Atomic Backland i nie kombinować byłoby wtedy cały set Atomica? Hmmm... Myślę, że to już kwestia psychologiczna, chcesz mieć wszystko Atomica - bierz Atomica. Wpierw bym jednak obejrzał wiązanie na żywo. Miałem tak z tymi minimalistycznymi Salomonami MTN wziąłem do łapy, odłożyłem... i zapomniałem. W każdym razie ja mam mega zaufanie (i wdzięczność) do ATK bo po okresie dominacji Dynafita pokazali, że można robić świetne i lekkie wiązania. Rzeczywiście zrobili rewolucyjną ewolucję i pozamiatali Dynafita a jednocześnie ślepe drogi typu TR 2, Kingpin no i oczywiście szynówki też idą do lamusa. Aha z faktu, że będziesz miał Atomica tak naprawdę nic nie wynika! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Napisz za kilka miesięcy swoje wrażenia z R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Wiązania ATK Race 2020
Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Cześć, Mój wzrost 180cm, waga 80kg Buty atomic backland carbon kupiłem bo potrzebowałem wąskie do 10cm szerokości i lekkie. Narty też backland 85 pod nogą na 179cm Uprawiam 65% tour( raczej szybsze podejscia) i 35% free tour. Potrzebuje wiązania pinowe do tego zestawu? Myślałem o; ATK R12, Atomic backland tour, Ski trab Vario, Muszę mieć wiązanie ze skistopem i regulowane chociaż 20mm na długość, łatwe w obsłudze, lekkie. Co poradzicie? To już się bardzo dużo wyjaśniło. Wszystkie wymienione wiązania są bardzo podobne (trab też ma wymienne sprężyny). Nie podejmę się wskazania, które z nich jest odpowiedniejsze bo to są niuanse (typu wygoda przekładania stopni) lub np czy harszle dynafita do tego pasują. Dodam do zestawu Crest i freeraider obydwa ATK. Te ostatnie są najmocniejsze i jak podaje wytwórca nadają się do dropów. Dropów nie robię ale parę razy zdarzało mi się w nich skoczyć z 1-2 m progów i nie było problemów. Gdybym miał mieć jeden zestaw (mam dwa) do wszystkiego to miałbym ciężki orzech do zgryzienia bo z jednej strony skistopy czasem są przydatne ale z drugiej strony mój minimalistyczny zestaw spisuje się wprost znakomicie. Także trzy stopnie, w moim odczuciu, nie są niezbędne. A 80 g a 360 to jest duża różnica nawet jak doliczysz 40 g na płytkę regulacyjną (rozumiem, że masz różne buty do wpinania). Ale do takich rozwiązań trzeba samemu dojrzeć. Piszę o tym bo proporcja 2/3 plus szybkie tempo i lekki but sugerowałyby rozwiązania raczej z grupy speed tour. Ale jeśli pozostajesz przy podanej koncepcji to ze względu na doświadczenia mogę zaproponować ATK Freeraider. Cenowo zaś Crest gdzie jakość/cena wydaje się być optimum. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Natomiat Atk freeraidery raczej do szerszej narty i dla miłośników puchu. Owszem też będę jeździł bo bardzo lubie ale czy nie pozostać przy Atk R12 lub Atomic Backland i nie kombinować byłoby wtedy cały set Atomica? Hmmm... Myślę, że to już kwestia psychologiczna, chcesz mieć wszystko Atomica - bierz Atomica. Wpierw bym jednak obejrzał wiązanie na żywo. Miałem tak z tymi minimalistycznymi Salomonami MTN wziąłem do łapy, odłożyłem... i zapomniałem. W każdym razie ja mam mega zaufanie (i wdzięczność) do ATK bo po okresie dominacji Dynafita pokazali, że można robić świetne i lekkie wiązania. Rzeczywiście zrobili rewolucyjną ewolucję i pozamiatali Dynafita a jednocześnie ślepe drogi typu TR 2, Kingpin no i oczywiście szynówki też idą do lamusa. Aha z faktu, że będziesz miał Atomica tak naprawdę nic nie wynika! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Napisz za kilka miesięcy swoje wrażenia z R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Wujot Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Natomiat Atk freeraidery raczej do szerszej narty i dla miłośników puchu. Owszem też będę jeździł bo bardzo lubie ale czy nie pozostać przy Atk R12 lub Atomic Backland i nie kombinować byłoby wtedy cały set Atomica? Hmmm... Myślę, że to już kwestia psychologiczna, chcesz mieć wszystko Atomica - bierz Atomica. Wpierw bym jednak obejrzał wiązanie na żywo. Miałem tak z tymi minimalistycznymi Salomonami MTN wziąłem do łapy, odłożyłem... i zapomniałem. W każdym razie ja mam mega zaufanie (i wdzięczność) do ATK bo po okresie dominacji Dynafita pokazali, że można robić świetne i lekkie wiązania. Rzeczywiście zrobili rewolucyjną ewolucję i pozamiatali Dynafita a jednocześnie ślepe drogi typu TR 2, Kingpin no i oczywiście szynówki też idą do lamusa. Aha z faktu, że będziesz miał Atomica tak naprawdę nic nie wynika! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Napisz za kilka miesięcy swoje wrażenia z R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
MarioJ Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Napisz za kilka miesięcy swoje wrażenia z R12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi