star Napisano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Głupio https://sport.onet.p...eckiego/wcwgrr1 Zdrowia! PS czujność wymagana szczególnie w łatwym terenie, bez adrenaliny ani rusz. Sam ostatnio zeskoczyłem z boulderu w terenie i prawie mi kostka się zwichnela. Któryś na ampach idąc na stronę się polamal. A sam też pięte roztrzaskalem i druga nogę złamalem w srodstopiu bynajmniej nie w górach, ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Głupiohttps://sport.onet.p...eckiego/wcwgrr1 Zdrowia! PS czujność wymagana szczególnie w łatwym terenie, bez adrenaliny ani rusz. Sam ostatnio zeskoczyłem z boulderu w terenie i prawie mi kostka się zwichnela. Któryś na ampach idąc na stronę się polamal. A sam też pięte roztrzaskalem i druga nogę złamalem w srodstopiu bynajmniej nie w górach, ech... Głupiohttps://sport.onet.p...eckiego/wcwgrr1 Zdrowia! PS czujność wymagana szczególnie w łatwym terenie, bez adrenaliny ani rusz. Sam ostatnio zeskoczyłem z boulderu w terenie i prawie mi kostka się zwichnela. Któryś na ampach idąc na stronę się polamal. A sam też pięte roztrzaskalem i druga nogę złamalem w srodstopiu bynajmniej nie w górach, ech... W Krynicy zwycięzca eliminacji MPA urwał sobie wiązadła w czasie dekoracji po zawodach,wpadając w dziurę w śniegu.W Kluszkowcach widziałem,jak przed startem wiązanie urwało palec jednemu z zawodników w czasie regulacji,wisiał tylko na skórze.Nie znamy dnia ani godziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 W Krynicy zwycięzca eliminacji MPA urwał sobie wiązadła w czasie dekoracji po zawodach,wpadając w dziurę w śniegu.W Kluszkowcach widziałem,jak przed startem wiązanie urwało palec jednemu z zawodników w czasie regulacji,wisiał tylko na skórze.Nie znamy dnia ani godziny... Cześć Kontuzji nie odnoszą Ci co nic nie robią. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Cześć Kontuzji nie odnoszą Ci co nic nie robią. Pozdro Ci co nic nie robią łapią debilne kontuzje typu przewrócił się na schodach. szczególnie, że nie są ani skordynowani ani sprawni mięśniowo. Trzeba podchodzić do wyzwań zdrowo rozsądkowo ale ich nie unikać. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Ci co nic nie robią łapią debilne kontuzje typu przewrócił się na schodach. szczególnie, że nie są ani skordynowani ani sprawni mięśniowo. Trzeba podchodzić do wyzwań zdrowo rozsądkowo ale ich nie unikać. Pozdro W Zdrowo rozsądkowo warto. Ja kiedyś w Zachodnich Tatrach zjechałem po... schodach, bo kazali w skarpetkach po schodach, wyfroterowanych, że hej pomykać, a skarpety nie były antypoślizgowe. Na nartach tego dnia jeździłem dość pewnie i bezpiecznie. Zuberec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Przecież jest oczywistym, że jazda na nartach jest znacznie mniej niebezpieczna niż dojście do samochodu.... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Przecież jest oczywistym, że jazda na nartach jest znacznie mniej niebezpieczna niż dojście do samochodu.... :-). Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Ja kiedyś pokonałem ekstremalna drogę w Szpindlu spod zadaszonego hotelowego parkingu do hotelu, drzwi wewnętrzne zamknięte, wymagane były trzy metry po lodzie, z chorą pod ręką. Podjazd do hotelu stromo, lód ale kamyki na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Z tym złamaniem pięty to chyba rzeczywiście jest ciężko.Znam dziewczynę z GOPRu,parę lat temu wyskakując z helikoptera złamała obie pięty,były wielomiesięczne przeboje z różnymi ośrodkami w Polsce,poszukiwanie funduszy,żal do GOPRu o brak zainteresowania,aż w końcu ojciec zawiózł ją na operację do Szwajcarii,bo wyglądało,że nie będzie chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL:https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. To nie nowatorskie rozwiązanie sorry. Na pewno starsze niż chocby płytka i mniej skomplikowane, działa gdy masz dwie części do zespolenia.https://orthoinfo.aa...bone-fractures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciachu nie narobił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Bielecki kontuzja × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 W Krynicy zwycięzca eliminacji MPA urwał sobie wiązadła w czasie dekoracji po zawodach,wpadając w dziurę w śniegu.W Kluszkowcach widziałem,jak przed startem wiązanie urwało palec jednemu z zawodników w czasie regulacji,wisiał tylko na skórze.Nie znamy dnia ani godziny... Cześć Kontuzji nie odnoszą Ci co nic nie robią. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Cześć Kontuzji nie odnoszą Ci co nic nie robią. Pozdro Ci co nic nie robią łapią debilne kontuzje typu przewrócił się na schodach. szczególnie, że nie są ani skordynowani ani sprawni mięśniowo. Trzeba podchodzić do wyzwań zdrowo rozsądkowo ale ich nie unikać. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Ci co nic nie robią łapią debilne kontuzje typu przewrócił się na schodach. szczególnie, że nie są ani skordynowani ani sprawni mięśniowo. Trzeba podchodzić do wyzwań zdrowo rozsądkowo ale ich nie unikać. Pozdro W Zdrowo rozsądkowo warto. Ja kiedyś w Zachodnich Tatrach zjechałem po... schodach, bo kazali w skarpetkach po schodach, wyfroterowanych, że hej pomykać, a skarpety nie były antypoślizgowe. Na nartach tego dnia jeździłem dość pewnie i bezpiecznie. Zuberec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Przecież jest oczywistym, że jazda na nartach jest znacznie mniej niebezpieczna niż dojście do samochodu.... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Przecież jest oczywistym, że jazda na nartach jest znacznie mniej niebezpieczna niż dojście do samochodu.... :-). Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Ja kiedyś pokonałem ekstremalna drogę w Szpindlu spod zadaszonego hotelowego parkingu do hotelu, drzwi wewnętrzne zamknięte, wymagane były trzy metry po lodzie, z chorą pod ręką. Podjazd do hotelu stromo, lód ale kamyki na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Z tym złamaniem pięty to chyba rzeczywiście jest ciężko.Znam dziewczynę z GOPRu,parę lat temu wyskakując z helikoptera złamała obie pięty,były wielomiesięczne przeboje z różnymi ośrodkami w Polsce,poszukiwanie funduszy,żal do GOPRu o brak zainteresowania,aż w końcu ojciec zawiózł ją na operację do Szwajcarii,bo wyglądało,że nie będzie chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL:https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. To nie nowatorskie rozwiązanie sorry. Na pewno starsze niż chocby płytka i mniej skomplikowane, działa gdy masz dwie części do zespolenia.https://orthoinfo.aa...bone-fractures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciachu nie narobił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Bielecki kontuzja × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Cześć Kontuzji nie odnoszą Ci co nic nie robią. Pozdro Ci co nic nie robią łapią debilne kontuzje typu przewrócił się na schodach. szczególnie, że nie są ani skordynowani ani sprawni mięśniowo. Trzeba podchodzić do wyzwań zdrowo rozsądkowo ale ich nie unikać. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Ci co nic nie robią łapią debilne kontuzje typu przewrócił się na schodach. szczególnie, że nie są ani skordynowani ani sprawni mięśniowo. Trzeba podchodzić do wyzwań zdrowo rozsądkowo ale ich nie unikać. Pozdro W Zdrowo rozsądkowo warto. Ja kiedyś w Zachodnich Tatrach zjechałem po... schodach, bo kazali w skarpetkach po schodach, wyfroterowanych, że hej pomykać, a skarpety nie były antypoślizgowe. Na nartach tego dnia jeździłem dość pewnie i bezpiecznie. Zuberec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Przecież jest oczywistym, że jazda na nartach jest znacznie mniej niebezpieczna niż dojście do samochodu.... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Przecież jest oczywistym, że jazda na nartach jest znacznie mniej niebezpieczna niż dojście do samochodu.... :-). Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Ja kiedyś pokonałem ekstremalna drogę w Szpindlu spod zadaszonego hotelowego parkingu do hotelu, drzwi wewnętrzne zamknięte, wymagane były trzy metry po lodzie, z chorą pod ręką. Podjazd do hotelu stromo, lód ale kamyki na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Z tym złamaniem pięty to chyba rzeczywiście jest ciężko.Znam dziewczynę z GOPRu,parę lat temu wyskakując z helikoptera złamała obie pięty,były wielomiesięczne przeboje z różnymi ośrodkami w Polsce,poszukiwanie funduszy,żal do GOPRu o brak zainteresowania,aż w końcu ojciec zawiózł ją na operację do Szwajcarii,bo wyglądało,że nie będzie chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL:https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. To nie nowatorskie rozwiązanie sorry. Na pewno starsze niż chocby płytka i mniej skomplikowane, działa gdy masz dwie części do zespolenia.https://orthoinfo.aa...bone-fractures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciachu nie narobił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Bielecki kontuzja × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Ci co nic nie robią łapią debilne kontuzje typu przewrócił się na schodach. szczególnie, że nie są ani skordynowani ani sprawni mięśniowo. Trzeba podchodzić do wyzwań zdrowo rozsądkowo ale ich nie unikać. Pozdro W Zdrowo rozsądkowo warto. Ja kiedyś w Zachodnich Tatrach zjechałem po... schodach, bo kazali w skarpetkach po schodach, wyfroterowanych, że hej pomykać, a skarpety nie były antypoślizgowe. Na nartach tego dnia jeździłem dość pewnie i bezpiecznie. Zuberec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Przecież jest oczywistym, że jazda na nartach jest znacznie mniej niebezpieczna niż dojście do samochodu.... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Przecież jest oczywistym, że jazda na nartach jest znacznie mniej niebezpieczna niż dojście do samochodu.... :-). Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Ja kiedyś pokonałem ekstremalna drogę w Szpindlu spod zadaszonego hotelowego parkingu do hotelu, drzwi wewnętrzne zamknięte, wymagane były trzy metry po lodzie, z chorą pod ręką. Podjazd do hotelu stromo, lód ale kamyki na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Z tym złamaniem pięty to chyba rzeczywiście jest ciężko.Znam dziewczynę z GOPRu,parę lat temu wyskakując z helikoptera złamała obie pięty,były wielomiesięczne przeboje z różnymi ośrodkami w Polsce,poszukiwanie funduszy,żal do GOPRu o brak zainteresowania,aż w końcu ojciec zawiózł ją na operację do Szwajcarii,bo wyglądało,że nie będzie chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL:https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. To nie nowatorskie rozwiązanie sorry. Na pewno starsze niż chocby płytka i mniej skomplikowane, działa gdy masz dwie części do zespolenia.https://orthoinfo.aa...bone-fractures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciachu nie narobił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Bielecki kontuzja × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Przecież jest oczywistym, że jazda na nartach jest znacznie mniej niebezpieczna niż dojście do samochodu.... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Przecież jest oczywistym, że jazda na nartach jest znacznie mniej niebezpieczna niż dojście do samochodu.... :-). Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Ja kiedyś pokonałem ekstremalna drogę w Szpindlu spod zadaszonego hotelowego parkingu do hotelu, drzwi wewnętrzne zamknięte, wymagane były trzy metry po lodzie, z chorą pod ręką. Podjazd do hotelu stromo, lód ale kamyki na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Z tym złamaniem pięty to chyba rzeczywiście jest ciężko.Znam dziewczynę z GOPRu,parę lat temu wyskakując z helikoptera złamała obie pięty,były wielomiesięczne przeboje z różnymi ośrodkami w Polsce,poszukiwanie funduszy,żal do GOPRu o brak zainteresowania,aż w końcu ojciec zawiózł ją na operację do Szwajcarii,bo wyglądało,że nie będzie chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL:https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. To nie nowatorskie rozwiązanie sorry. Na pewno starsze niż chocby płytka i mniej skomplikowane, działa gdy masz dwie części do zespolenia.https://orthoinfo.aa...bone-fractures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciachu nie narobił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Bielecki kontuzja × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Jak parking jest mocno oblodzony to nawet nie ma w tym ironii. Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Ja kiedyś pokonałem ekstremalna drogę w Szpindlu spod zadaszonego hotelowego parkingu do hotelu, drzwi wewnętrzne zamknięte, wymagane były trzy metry po lodzie, z chorą pod ręką. Podjazd do hotelu stromo, lód ale kamyki na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Z tym złamaniem pięty to chyba rzeczywiście jest ciężko.Znam dziewczynę z GOPRu,parę lat temu wyskakując z helikoptera złamała obie pięty,były wielomiesięczne przeboje z różnymi ośrodkami w Polsce,poszukiwanie funduszy,żal do GOPRu o brak zainteresowania,aż w końcu ojciec zawiózł ją na operację do Szwajcarii,bo wyglądało,że nie będzie chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL:https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. To nie nowatorskie rozwiązanie sorry. Na pewno starsze niż chocby płytka i mniej skomplikowane, działa gdy masz dwie części do zespolenia.https://orthoinfo.aa...bone-fractures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciachu nie narobił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Bielecki kontuzja × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Cześć Dla mnie od wielu lat, odkąd mam kłopoty z kolanami, biodrami i Achillesami nie ma w tym żadnej ironii. Pozdrowienia Ja kiedyś pokonałem ekstremalna drogę w Szpindlu spod zadaszonego hotelowego parkingu do hotelu, drzwi wewnętrzne zamknięte, wymagane były trzy metry po lodzie, z chorą pod ręką. Podjazd do hotelu stromo, lód ale kamyki na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Czy ktoś wie w jaki sposób Bielecki szybko wyleczył złamanie pięty? Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Zależy jakie złamanie. Wieloodlamowe polega na lepieniu plus gips, czasem jakiś grot jak coś trza ustawić. Tak ja miałem. Pięta pracuje wiec jak wszystko w porzo to rehabilitacja np na początek na rowerze, potem w odciążeniu o kuli itd Bielecki poinformował w mediach społecznościowych, w jaki sposób doznał urazów obu kończyn. "Chwila nieuwagi wystarczyła abym w prostym terenie upadł tak niefortunnie, że skręciłem prawą kostkę i paskudnie połamałem lewą piętę" - napisał 36-letni alpinista. Lewa noga trafiła go gipsu, na prawej Bielecki ma założoną ortezę. "Teraz czekają mnie długie tygodnie rehabilitacji i ostre sesje na drążku i kampusie bo przecież górę mam wciąż sprawną. Staram się nie wpadać w deprechę i skupiać na pozytywach - tempo mojego życia ostatnio zaczęło być nie do ogarnięcia więc pauza i czas dla rodziny dobrze mi zrobi" - podsumował (pisownia oryginalna). Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Z tym złamaniem pięty to chyba rzeczywiście jest ciężko.Znam dziewczynę z GOPRu,parę lat temu wyskakując z helikoptera złamała obie pięty,były wielomiesięczne przeboje z różnymi ośrodkami w Polsce,poszukiwanie funduszy,żal do GOPRu o brak zainteresowania,aż w końcu ojciec zawiózł ją na operację do Szwajcarii,bo wyglądało,że nie będzie chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL:https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. To nie nowatorskie rozwiązanie sorry. Na pewno starsze niż chocby płytka i mniej skomplikowane, działa gdy masz dwie części do zespolenia.https://orthoinfo.aa...bone-fractures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciachu nie narobił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Bielecki kontuzja
star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Skomplikowane zlamanie k pietowej jest jednym z najgorszych zlaman, nawet po porawnie przeprowadzonej operacji (gips stosuje sie wylacznie w zlamaniach bez wiekszego przemieszczenia, co w przypadku zlaman skomlikowanych nie wchodzi w gre).. No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 No tak. U mnie glowny przemieszczony odlam ustawiono grotem osadzonym w gipsie, a resztę czyli mak ulepiono jak Bóg lepil z gliny;-) PS znam inne sposoby łączenia, płytka np Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Z tym złamaniem pięty to chyba rzeczywiście jest ciężko.Znam dziewczynę z GOPRu,parę lat temu wyskakując z helikoptera złamała obie pięty,były wielomiesięczne przeboje z różnymi ośrodkami w Polsce,poszukiwanie funduszy,żal do GOPRu o brak zainteresowania,aż w końcu ojciec zawiózł ją na operację do Szwajcarii,bo wyglądało,że nie będzie chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL:https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. To nie nowatorskie rozwiązanie sorry. Na pewno starsze niż chocby płytka i mniej skomplikowane, działa gdy masz dwie części do zespolenia.https://orthoinfo.aa...bone-fractures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciachu nie narobił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Bielecki kontuzja
grimson Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL: https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. Z tym złamaniem pięty to chyba rzeczywiście jest ciężko.Znam dziewczynę z GOPRu,parę lat temu wyskakując z helikoptera złamała obie pięty,były wielomiesięczne przeboje z różnymi ośrodkami w Polsce,poszukiwanie funduszy,żal do GOPRu o brak zainteresowania,aż w końcu ojciec zawiózł ją na operację do Szwajcarii,bo wyglądało,że nie będzie chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL:https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. To nie nowatorskie rozwiązanie sorry. Na pewno starsze niż chocby płytka i mniej skomplikowane, działa gdy masz dwie części do zespolenia.https://orthoinfo.aa...bone-fractures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciachu nie narobił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć To opisz Kovalowi bo się chyba nie orientuje. Pozdrowienia Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Bielecki zastosował nowatorską metodę leczenia złamania pięty, i to w PL:https://www.ostrow24...m-szpitalu.html Dobra robota. To nie nowatorskie rozwiązanie sorry. Na pewno starsze niż chocby płytka i mniej skomplikowane, działa gdy masz dwie części do zespolenia.https://orthoinfo.aa...bone-fractures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Orientuje się co wykazał swoim komentarzem. Może ciężko Ci przyjąć fakt, że z powodów osobistych też zajmowałem się tym zagadnieniem około trzy lata, łącznie z czytaniem medycznych anglojęzycznych publikacji naukowych. Ale nie... Ty jak sobie sprawiłes bioderko to możesz na lewo i prawo nauczać, ale ktoś inny nie może podzielić się własnym doświadczeniem, ech ta megalomania... PS komentarz Jana przypomniał mi o płytce, standard w Stanach u nas różnie. Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciachu nie narobił. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
star Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Cześć Jasne, że się orientuje bo jest znanym i cenionym ortopedą. Tak tylko daję Ci do zrozumienia, żebyś sobie obciach nie narobił. Pozdrowienia Wiem, że jest ortopeda. Niestety poznałem wielu w kraju. Polecam Koprowskiego, choć teraz tylko jako doradcę. PS co tam Bieleckihttps://www.se.pl/wi...-wCs8-dAX3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi