Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Poczytaj, poczytaj o Idaho Stop. Np. to, że prócz różnych stanów w Stanach, to prawo (w skrócie Stop traktowany jest jak znak podporządkowania, a czerwone światło jak znak Stop). W Paryżu też już to wprowadzili. Dojedzie i do nas. Przestań się mądrzyć koleś bo nie jesteśmy w Stanach. Widziałem w zeszłym roku dwa wypadki rowerowe spowodowane przez takich cwaniaczków. Jeden chłopak pewnie mógłby być Twoim wnukiem i pewnie oczy lepsze, refleks, sprawność a leciał jak jastrząb - jakieś 20 metrów. Na szczęście wstał o własnych siłach. Drugi już niestety nie. Pomyśl o tym. Chyba, że jesteś kurwa Ironmanem - to sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 1,4tys. Dodano 5 l Ostatniej odpowiedzi 1 r Top użytkownicy w tym temacie 165 255 117 288 Popularne dni 1 Kwi 40 3 Lip 40 7 Paź 36 21 Cze 32 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 165 odpowiedzi wkg 255 odpowiedzi kordiankw 117 odpowiedzi star 288 odpowiedzi Popularne dni 1 Kwi 2020 40 odpowiedzi 3 Lip 2019 40 odpowiedzi 7 Paź 2019 36 odpowiedzi 21 Cze 2019 32 odpowiedzi Popularne posty moruniek 4 Września 2022 Dziś relacji miało nie być, bo było tylko moje treningowe kółko po lasach. A tu taka niespodzianka. Tu lepiej go widać. To młody samiec, wyraźnie się mną zainteresował. moruniek 2 Maja 2022 Dziś znowu pokręcone, zresztą podobnie jak wczoraj, przedwczoraj i w zasadzie tak od 07 marca, codziennie. Majówka upływa na sportowo. Fajnych tras mam bez liku. Jak ktoś lubi piachy Mitek 23 Maja 2022 Cześć Sudovia i po Sudovii. Przejechana ale bez dużej satysfakcji bo plan nam pogoda zweryfikowała - złe przygotowanie niestety lub/i zbyt wolna jazda. Trasa piękna choć pokręcona strasznie - zn Dodane grafiki a_senior Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Przestań się mądrzyć koleś bo nie jesteśmy w Stanach. Ani w Paryżu czy Londynie. Nawet nie jestem w Warszawie. Ale dojdzie to i do nas. Nigdy nie zdarzyło mi się przy takich przejazdach na czerwonym czy jeździe pod prąd by doprowadzić, nawet nie tyle do wypadku, tylko nawet sytuacji niebezpiecznej. natomiast jako świr rowerowy (w sumie rocznie wykręcam na rowerze ok. 5000 km), codziennie spotykam się z wieloma sytuacjami niebezpiecznymi, mając absolutne pierwszeństwo. Dodam, że jako wieloletni kierowca staram się być dla samochodziarzy uprzejmy. Np. jadąc ulicą jednokierunkową wielokrotnie zjeżdżam na bok przepuszczając samochodziarza, który jest za mną. To samo na szosie, gdy czuje że jadąc za mną męczy się z wyprzedzeniem mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Dojedzie do nas razem z LGBT, hahaha :-) Mimo wszystko trochę do "cywilizacyjnych" zmian w kodeksie drogowym dochodzi. Np. jazda na suwak. Teraz to nawet obowiązek, a jeszcze kilka lat temu trąbiono i nie wpuszczano. Obowiązek zatrzymania się samochodu przed przejściem dla pieszych, gdy pieszy zbliża się do pasów. Jeszcze tego formalnie nie wprowadzili, ale jest coraz bliżej. Niektóre zmiany idą nawet za daleko. Np. przepuszczenie rozpędzonego rowerzysty jadącego ścieżką przez skręcający samochód w prawo. Jako rowerzysta przejeżdżam skrzyżowanie wolno i staram się upewnić, że kierowca mnie widzi. A ilu rowerzystów grzeje na całego bo przecież maja prawo. Inne korzystne zmiany, to wprowadzenie kontrapasów, możliwość jazdy pod prąd na nawet wąskich uliczkach. Mnóstwo tego w wąskim Krakowie. I za jakiś czas, wspomnicie moje słowa, wprowadzi się coś w rodzaju Idaho Stop. Ja jestem prekursorem tych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ani w Paryżu czy Londynie. Nawet nie jestem w Warszawie. Ale dojdzie to i do nas. Nigdy nie zdarzyło mi się przy takich przejazdach na czerwonym czy jeździe pod prąd by doprowadzić, nawet nie tyle do wypadku, tylko nawet sytuacji niebezpiecznej. natomiast jako świr rowerowy (w sumie rocznie wykręcam na rowerze ok. 5000 km), codziennie spotykam się z wieloma sytuacjami niebezpiecznymi, mając absolutne pierwszeństwo. Dodam, że jako wieloletni kierowca staram się być dla samochodziarzy uprzejmy. Np. jadąc ulicą jednokierunkową wielokrotnie zjeżdżam na bok przepuszczając samochodziarza, który jest za mną. To samo na szosie, gdy czuje że jadąc za mną męczy się z wyprzedzeniem mnie. Jako wieloletni kierowca walisz oczywiście na czerwonym jak się da - słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Jako wieloletni kierowca walisz oczywiście na czerwonym jak się da - słusznie. Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Opierniczyć za to, że jechał na szosówce czy za czerwone światło. Czy za jedno i drugie? Osobiście bardzo często przejeżdżam na czerwonym, oczywiście po uprzednim upewnieniu się, że nikomu, w tym sobie, nie zagrażam., I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Wymawianie mi w takiej sytuacji braku inteligencji to zwykłe chamstwo. Dla mnie jesteś po prostu dupkiem. Koniec tematu. Ciekawe jak będziesz śpiewał jak Ci wnusię pierdyknie koleś o równie relatywistycznym podejściu do przepisów ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. I tak się w Krakowie mniej więcej dzieje. Na wielu skrzyżowaniach w centrum wyłączono światła i oczywiście na przejściach piesi mają pierwszeństwo. Podobnie odnośnie dróg o dużym natężeniu. Tylko samobójcy rowerzyści tam jeżdżą. Mnie tam nikt nie zobaczy. Na szczęście dużo się zmienia na lepsze dla rowerzystów (w Zarządzie Dróg Miejskich jest specjalny oficer od spraw rowerowych, który naprawdę się stara). Powstają drogi rowerowe wzdłuż tych samochodowych. Osobiście, choć dużo jeżdżę po mieście, nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne a la Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne ala Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. He he Ale jazda... Roglic wygra TdF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Dzięki A...Seniorze. Jest pompka. Roweru... Brak. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A u mnie jest pompka, jest rower, ale zapomniałem łatek. I teraz strach się wypuszczać gdzieś dalej, bo do najbliższego sklepu z dętkami czy łatkami jest kilkadziesiąt km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 na allegro polecam Łatki samoprzylepne Topeak Flypaper, używam, działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. I zostawili Cię samą? Bezbronną kobietę? Chyba już nie wrócę do jazdy szosowej. Ale ciekaw jestem czy utrzymałbym Twoje tempo? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
a_senior Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Przestań się mądrzyć koleś bo nie jesteśmy w Stanach. Ani w Paryżu czy Londynie. Nawet nie jestem w Warszawie. Ale dojdzie to i do nas. Nigdy nie zdarzyło mi się przy takich przejazdach na czerwonym czy jeździe pod prąd by doprowadzić, nawet nie tyle do wypadku, tylko nawet sytuacji niebezpiecznej. natomiast jako świr rowerowy (w sumie rocznie wykręcam na rowerze ok. 5000 km), codziennie spotykam się z wieloma sytuacjami niebezpiecznymi, mając absolutne pierwszeństwo. Dodam, że jako wieloletni kierowca staram się być dla samochodziarzy uprzejmy. Np. jadąc ulicą jednokierunkową wielokrotnie zjeżdżam na bok przepuszczając samochodziarza, który jest za mną. To samo na szosie, gdy czuje że jadąc za mną męczy się z wyprzedzeniem mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Dojedzie do nas razem z LGBT, hahaha :-) Mimo wszystko trochę do "cywilizacyjnych" zmian w kodeksie drogowym dochodzi. Np. jazda na suwak. Teraz to nawet obowiązek, a jeszcze kilka lat temu trąbiono i nie wpuszczano. Obowiązek zatrzymania się samochodu przed przejściem dla pieszych, gdy pieszy zbliża się do pasów. Jeszcze tego formalnie nie wprowadzili, ale jest coraz bliżej. Niektóre zmiany idą nawet za daleko. Np. przepuszczenie rozpędzonego rowerzysty jadącego ścieżką przez skręcający samochód w prawo. Jako rowerzysta przejeżdżam skrzyżowanie wolno i staram się upewnić, że kierowca mnie widzi. A ilu rowerzystów grzeje na całego bo przecież maja prawo. Inne korzystne zmiany, to wprowadzenie kontrapasów, możliwość jazdy pod prąd na nawet wąskich uliczkach. Mnóstwo tego w wąskim Krakowie. I za jakiś czas, wspomnicie moje słowa, wprowadzi się coś w rodzaju Idaho Stop. Ja jestem prekursorem tych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ani w Paryżu czy Londynie. Nawet nie jestem w Warszawie. Ale dojdzie to i do nas. Nigdy nie zdarzyło mi się przy takich przejazdach na czerwonym czy jeździe pod prąd by doprowadzić, nawet nie tyle do wypadku, tylko nawet sytuacji niebezpiecznej. natomiast jako świr rowerowy (w sumie rocznie wykręcam na rowerze ok. 5000 km), codziennie spotykam się z wieloma sytuacjami niebezpiecznymi, mając absolutne pierwszeństwo. Dodam, że jako wieloletni kierowca staram się być dla samochodziarzy uprzejmy. Np. jadąc ulicą jednokierunkową wielokrotnie zjeżdżam na bok przepuszczając samochodziarza, który jest za mną. To samo na szosie, gdy czuje że jadąc za mną męczy się z wyprzedzeniem mnie. Jako wieloletni kierowca walisz oczywiście na czerwonym jak się da - słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Jako wieloletni kierowca walisz oczywiście na czerwonym jak się da - słusznie. Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Opierniczyć za to, że jechał na szosówce czy za czerwone światło. Czy za jedno i drugie? Osobiście bardzo często przejeżdżam na czerwonym, oczywiście po uprzednim upewnieniu się, że nikomu, w tym sobie, nie zagrażam., I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Wymawianie mi w takiej sytuacji braku inteligencji to zwykłe chamstwo. Dla mnie jesteś po prostu dupkiem. Koniec tematu. Ciekawe jak będziesz śpiewał jak Ci wnusię pierdyknie koleś o równie relatywistycznym podejściu do przepisów ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. I tak się w Krakowie mniej więcej dzieje. Na wielu skrzyżowaniach w centrum wyłączono światła i oczywiście na przejściach piesi mają pierwszeństwo. Podobnie odnośnie dróg o dużym natężeniu. Tylko samobójcy rowerzyści tam jeżdżą. Mnie tam nikt nie zobaczy. Na szczęście dużo się zmienia na lepsze dla rowerzystów (w Zarządzie Dróg Miejskich jest specjalny oficer od spraw rowerowych, który naprawdę się stara). Powstają drogi rowerowe wzdłuż tych samochodowych. Osobiście, choć dużo jeżdżę po mieście, nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne a la Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne ala Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. He he Ale jazda... Roglic wygra TdF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Dzięki A...Seniorze. Jest pompka. Roweru... Brak. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A u mnie jest pompka, jest rower, ale zapomniałem łatek. I teraz strach się wypuszczać gdzieś dalej, bo do najbliższego sklepu z dętkami czy łatkami jest kilkadziesiąt km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 na allegro polecam Łatki samoprzylepne Topeak Flypaper, używam, działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. I zostawili Cię samą? Bezbronną kobietę? Chyba już nie wrócę do jazdy szosowej. Ale ciekaw jestem czy utrzymałbym Twoje tempo? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
a_senior Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Dojedzie do nas razem z LGBT, hahaha :-) Mimo wszystko trochę do "cywilizacyjnych" zmian w kodeksie drogowym dochodzi. Np. jazda na suwak. Teraz to nawet obowiązek, a jeszcze kilka lat temu trąbiono i nie wpuszczano. Obowiązek zatrzymania się samochodu przed przejściem dla pieszych, gdy pieszy zbliża się do pasów. Jeszcze tego formalnie nie wprowadzili, ale jest coraz bliżej. Niektóre zmiany idą nawet za daleko. Np. przepuszczenie rozpędzonego rowerzysty jadącego ścieżką przez skręcający samochód w prawo. Jako rowerzysta przejeżdżam skrzyżowanie wolno i staram się upewnić, że kierowca mnie widzi. A ilu rowerzystów grzeje na całego bo przecież maja prawo. Inne korzystne zmiany, to wprowadzenie kontrapasów, możliwość jazdy pod prąd na nawet wąskich uliczkach. Mnóstwo tego w wąskim Krakowie. I za jakiś czas, wspomnicie moje słowa, wprowadzi się coś w rodzaju Idaho Stop. Ja jestem prekursorem tych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ani w Paryżu czy Londynie. Nawet nie jestem w Warszawie. Ale dojdzie to i do nas. Nigdy nie zdarzyło mi się przy takich przejazdach na czerwonym czy jeździe pod prąd by doprowadzić, nawet nie tyle do wypadku, tylko nawet sytuacji niebezpiecznej. natomiast jako świr rowerowy (w sumie rocznie wykręcam na rowerze ok. 5000 km), codziennie spotykam się z wieloma sytuacjami niebezpiecznymi, mając absolutne pierwszeństwo. Dodam, że jako wieloletni kierowca staram się być dla samochodziarzy uprzejmy. Np. jadąc ulicą jednokierunkową wielokrotnie zjeżdżam na bok przepuszczając samochodziarza, który jest za mną. To samo na szosie, gdy czuje że jadąc za mną męczy się z wyprzedzeniem mnie. Jako wieloletni kierowca walisz oczywiście na czerwonym jak się da - słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Jako wieloletni kierowca walisz oczywiście na czerwonym jak się da - słusznie. Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Opierniczyć za to, że jechał na szosówce czy za czerwone światło. Czy za jedno i drugie? Osobiście bardzo często przejeżdżam na czerwonym, oczywiście po uprzednim upewnieniu się, że nikomu, w tym sobie, nie zagrażam., I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Wymawianie mi w takiej sytuacji braku inteligencji to zwykłe chamstwo. Dla mnie jesteś po prostu dupkiem. Koniec tematu. Ciekawe jak będziesz śpiewał jak Ci wnusię pierdyknie koleś o równie relatywistycznym podejściu do przepisów ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. I tak się w Krakowie mniej więcej dzieje. Na wielu skrzyżowaniach w centrum wyłączono światła i oczywiście na przejściach piesi mają pierwszeństwo. Podobnie odnośnie dróg o dużym natężeniu. Tylko samobójcy rowerzyści tam jeżdżą. Mnie tam nikt nie zobaczy. Na szczęście dużo się zmienia na lepsze dla rowerzystów (w Zarządzie Dróg Miejskich jest specjalny oficer od spraw rowerowych, który naprawdę się stara). Powstają drogi rowerowe wzdłuż tych samochodowych. Osobiście, choć dużo jeżdżę po mieście, nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne a la Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne ala Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. He he Ale jazda... Roglic wygra TdF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Dzięki A...Seniorze. Jest pompka. Roweru... Brak. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A u mnie jest pompka, jest rower, ale zapomniałem łatek. I teraz strach się wypuszczać gdzieś dalej, bo do najbliższego sklepu z dętkami czy łatkami jest kilkadziesiąt km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 na allegro polecam Łatki samoprzylepne Topeak Flypaper, używam, działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. I zostawili Cię samą? Bezbronną kobietę? Chyba już nie wrócę do jazdy szosowej. Ale ciekaw jestem czy utrzymałbym Twoje tempo? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ani w Paryżu czy Londynie. Nawet nie jestem w Warszawie. Ale dojdzie to i do nas. Nigdy nie zdarzyło mi się przy takich przejazdach na czerwonym czy jeździe pod prąd by doprowadzić, nawet nie tyle do wypadku, tylko nawet sytuacji niebezpiecznej. natomiast jako świr rowerowy (w sumie rocznie wykręcam na rowerze ok. 5000 km), codziennie spotykam się z wieloma sytuacjami niebezpiecznymi, mając absolutne pierwszeństwo. Dodam, że jako wieloletni kierowca staram się być dla samochodziarzy uprzejmy. Np. jadąc ulicą jednokierunkową wielokrotnie zjeżdżam na bok przepuszczając samochodziarza, który jest za mną. To samo na szosie, gdy czuje że jadąc za mną męczy się z wyprzedzeniem mnie. Jako wieloletni kierowca walisz oczywiście na czerwonym jak się da - słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Jako wieloletni kierowca walisz oczywiście na czerwonym jak się da - słusznie. Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Opierniczyć za to, że jechał na szosówce czy za czerwone światło. Czy za jedno i drugie? Osobiście bardzo często przejeżdżam na czerwonym, oczywiście po uprzednim upewnieniu się, że nikomu, w tym sobie, nie zagrażam., I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Wymawianie mi w takiej sytuacji braku inteligencji to zwykłe chamstwo. Dla mnie jesteś po prostu dupkiem. Koniec tematu. Ciekawe jak będziesz śpiewał jak Ci wnusię pierdyknie koleś o równie relatywistycznym podejściu do przepisów ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. I tak się w Krakowie mniej więcej dzieje. Na wielu skrzyżowaniach w centrum wyłączono światła i oczywiście na przejściach piesi mają pierwszeństwo. Podobnie odnośnie dróg o dużym natężeniu. Tylko samobójcy rowerzyści tam jeżdżą. Mnie tam nikt nie zobaczy. Na szczęście dużo się zmienia na lepsze dla rowerzystów (w Zarządzie Dróg Miejskich jest specjalny oficer od spraw rowerowych, który naprawdę się stara). Powstają drogi rowerowe wzdłuż tych samochodowych. Osobiście, choć dużo jeżdżę po mieście, nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne a la Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne ala Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. He he Ale jazda... Roglic wygra TdF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Dzięki A...Seniorze. Jest pompka. Roweru... Brak. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A u mnie jest pompka, jest rower, ale zapomniałem łatek. I teraz strach się wypuszczać gdzieś dalej, bo do najbliższego sklepu z dętkami czy łatkami jest kilkadziesiąt km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 na allegro polecam Łatki samoprzylepne Topeak Flypaper, używam, działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. I zostawili Cię samą? Bezbronną kobietę? Chyba już nie wrócę do jazdy szosowej. Ale ciekaw jestem czy utrzymałbym Twoje tempo? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
a_senior Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Jako wieloletni kierowca walisz oczywiście na czerwonym jak się da - słusznie. Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Opierniczyć za to, że jechał na szosówce czy za czerwone światło. Czy za jedno i drugie? Osobiście bardzo często przejeżdżam na czerwonym, oczywiście po uprzednim upewnieniu się, że nikomu, w tym sobie, nie zagrażam., I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Wymawianie mi w takiej sytuacji braku inteligencji to zwykłe chamstwo. Dla mnie jesteś po prostu dupkiem. Koniec tematu. Ciekawe jak będziesz śpiewał jak Ci wnusię pierdyknie koleś o równie relatywistycznym podejściu do przepisów ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. I tak się w Krakowie mniej więcej dzieje. Na wielu skrzyżowaniach w centrum wyłączono światła i oczywiście na przejściach piesi mają pierwszeństwo. Podobnie odnośnie dróg o dużym natężeniu. Tylko samobójcy rowerzyści tam jeżdżą. Mnie tam nikt nie zobaczy. Na szczęście dużo się zmienia na lepsze dla rowerzystów (w Zarządzie Dróg Miejskich jest specjalny oficer od spraw rowerowych, który naprawdę się stara). Powstają drogi rowerowe wzdłuż tych samochodowych. Osobiście, choć dużo jeżdżę po mieście, nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne a la Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne ala Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. He he Ale jazda... Roglic wygra TdF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Dzięki A...Seniorze. Jest pompka. Roweru... Brak. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A u mnie jest pompka, jest rower, ale zapomniałem łatek. I teraz strach się wypuszczać gdzieś dalej, bo do najbliższego sklepu z dętkami czy łatkami jest kilkadziesiąt km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 na allegro polecam Łatki samoprzylepne Topeak Flypaper, używam, działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. I zostawili Cię samą? Bezbronną kobietę? Chyba już nie wrócę do jazdy szosowej. Ale ciekaw jestem czy utrzymałbym Twoje tempo? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Joanna Sm Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Opierniczyć za to, że jechał na szosówce czy za czerwone światło. Czy za jedno i drugie? Osobiście bardzo często przejeżdżam na czerwonym, oczywiście po uprzednim upewnieniu się, że nikomu, w tym sobie, nie zagrażam., I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Nie, jako kierowca nie. Tylko jako pieszy czy rowerzysta. Tylko nie pytaj dlaczego tak, bo mam Cie dość inteligentnego faceta. Wymawianie mi w takiej sytuacji braku inteligencji to zwykłe chamstwo. Dla mnie jesteś po prostu dupkiem. Koniec tematu. Ciekawe jak będziesz śpiewał jak Ci wnusię pierdyknie koleś o równie relatywistycznym podejściu do przepisów ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. I tak się w Krakowie mniej więcej dzieje. Na wielu skrzyżowaniach w centrum wyłączono światła i oczywiście na przejściach piesi mają pierwszeństwo. Podobnie odnośnie dróg o dużym natężeniu. Tylko samobójcy rowerzyści tam jeżdżą. Mnie tam nikt nie zobaczy. Na szczęście dużo się zmienia na lepsze dla rowerzystów (w Zarządzie Dróg Miejskich jest specjalny oficer od spraw rowerowych, który naprawdę się stara). Powstają drogi rowerowe wzdłuż tych samochodowych. Osobiście, choć dużo jeżdżę po mieście, nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne a la Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne ala Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. He he Ale jazda... Roglic wygra TdF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Dzięki A...Seniorze. Jest pompka. Roweru... Brak. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A u mnie jest pompka, jest rower, ale zapomniałem łatek. I teraz strach się wypuszczać gdzieś dalej, bo do najbliższego sklepu z dętkami czy łatkami jest kilkadziesiąt km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 na allegro polecam Łatki samoprzylepne Topeak Flypaper, używam, działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. I zostawili Cię samą? Bezbronną kobietę? Chyba już nie wrócę do jazdy szosowej. Ale ciekaw jestem czy utrzymałbym Twoje tempo? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Ja bym zamknął całkowicie dla samochodów centra większych miast i wtedy zlikwidował w nich wszelkie światła i znaki pierwszeństwa. (same równorzędne) Natomiast poza miastem rowerzystów wywaliłbym z wszystkich wąskich dróg o dużym ruchu, bo powodują tam ogromne zagrożenie i korki. Tylko to rozwiązania raczej utopijne i kosztowne. I tak się w Krakowie mniej więcej dzieje. Na wielu skrzyżowaniach w centrum wyłączono światła i oczywiście na przejściach piesi mają pierwszeństwo. Podobnie odnośnie dróg o dużym natężeniu. Tylko samobójcy rowerzyści tam jeżdżą. Mnie tam nikt nie zobaczy. Na szczęście dużo się zmienia na lepsze dla rowerzystów (w Zarządzie Dróg Miejskich jest specjalny oficer od spraw rowerowych, który naprawdę się stara). Powstają drogi rowerowe wzdłuż tych samochodowych. Osobiście, choć dużo jeżdżę po mieście, nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne a la Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne ala Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. He he Ale jazda... Roglic wygra TdF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Dzięki A...Seniorze. Jest pompka. Roweru... Brak. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A u mnie jest pompka, jest rower, ale zapomniałem łatek. I teraz strach się wypuszczać gdzieś dalej, bo do najbliższego sklepu z dętkami czy łatkami jest kilkadziesiąt km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 na allegro polecam Łatki samoprzylepne Topeak Flypaper, używam, działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. I zostawili Cię samą? Bezbronną kobietę? Chyba już nie wrócę do jazdy szosowej. Ale ciekaw jestem czy utrzymałbym Twoje tempo? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 I zgoda, że zielone równie albo bardziej niebezpieczne... Ja niestety za Mitkiem.... Najwyższy czas, żebyś ogarnął dobre nawyki..... w pewnym wieku wzrok i słuch szwankuje. Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne a la Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne ala Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. He he Ale jazda... Roglic wygra TdF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Dzięki A...Seniorze. Jest pompka. Roweru... Brak. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A u mnie jest pompka, jest rower, ale zapomniałem łatek. I teraz strach się wypuszczać gdzieś dalej, bo do najbliższego sklepu z dętkami czy łatkami jest kilkadziesiąt km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 na allegro polecam Łatki samoprzylepne Topeak Flypaper, używam, działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. I zostawili Cię samą? Bezbronną kobietę? Chyba już nie wrócę do jazdy szosowej. Ale ciekaw jestem czy utrzymałbym Twoje tempo? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Póki co nie narzekam na wzrok i słuch. I na refleks. Gorzej z serduszkiem (skłonność do arytmii od bardzo dawno). Przepisy mają uporządkować nasze życie, bronic słabszych przed silniejszymi, itp. Ale nie można stosować ich ślepo i bezmyślnie. Do czego takie ślepe przestrzeganie przepisów prowadzi dali nam przykład nasi zachodni sąsiedzi, mordując zgodnie z przepisami kilka milionów ludzi. Do tego przepisy się zmieniają i w pewnym stopniu ewoluują, bo zmienia się nasza sytuacja. Weźmy taki przykład. Przechodzenie na czerwonym świetle czy z dala od przejścia. W większości krajów europejskich można bezkarnie przechodzić, oczywiście na własna odpowiedzialność. Coś ci się stanie - twoja wina. Trochę jak przestrzeganie znaku podporządkowania (yield sign). Musisz dać pierwszeństwo innym, ale w końcu jedziesz. W Polsce na razie za takie przejście, nawet w środku nocy przy zerowym ruchu, grozi ci mandat. 2 lata temu jakiś poseł wniósł wniosek by to depenalizować jak się to mądrze mówi i dostosować przepisy do prawie całej reszty Europy. Ministerstwo powiedziało nie. Z wyjaśnieniem, niestety słusznym, że jeszcze nie osiągnęliśmy, jako kierowcy i piesi, odpowiedniego poziomu kultury. Ogólnie rzecz biorąc przepisy idą w kierunku obrony i ułatwienia życia słabszych uczestników ruchu drogowego (piesi, rowerzyści) kosztem kierowców. Podobnie jest z przejeżdżaniem rowerem na pasach pieszych i na czerwonym. Nie wiem dokładnie co mówią przepisy w Niemczech czy Francji, ale nikt tam za to mandatu nie dostanie. I zapewne za jakiś czas będzie to prawnie dopuszczalne ala Idaho Stop. Nie namawiam nikogo do przejeżdżania rowerem czy przechodzenia na czerwonym. Zwłaszcza dzieci i młodzieży. Ale zwracanie komuś uwagi gdy robi to w bezpieczny sposób (z wykluczeniem policji i straży Miejskiej rzecz jasna) uważam co najmniej za nadgorliwość, by nie powiedzieć głupotę. Gdyby to na mnie trafiło albo bym się uśmiechnął i dalej robił swoje albo coś dowcipnego odpowiedział. He he Ale jazda... Roglic wygra TdF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Dzięki A...Seniorze. Jest pompka. Roweru... Brak. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A u mnie jest pompka, jest rower, ale zapomniałem łatek. I teraz strach się wypuszczać gdzieś dalej, bo do najbliższego sklepu z dętkami czy łatkami jest kilkadziesiąt km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 na allegro polecam Łatki samoprzylepne Topeak Flypaper, używam, działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. I zostawili Cię samą? Bezbronną kobietę? Chyba już nie wrócę do jazdy szosowej. Ale ciekaw jestem czy utrzymałbym Twoje tempo? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Dzięki A...Seniorze. Jest pompka. Roweru... Brak. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 A u mnie jest pompka, jest rower, ale zapomniałem łatek. I teraz strach się wypuszczać gdzieś dalej, bo do najbliższego sklepu z dętkami czy łatkami jest kilkadziesiąt km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 Września 2020 Udostępnij Napisano 2 Września 2020 na allegro polecam Łatki samoprzylepne Topeak Flypaper, używam, działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 5 Września 2020 Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 6 Września 2020 Udostępnij Napisano 6 Września 2020 Ja się dzisiaj wypuściłam z grupą.... ale i tak uciekli!!! Oponki zniosły dobrze - tym bardziej, że betonowa-asfaltowa jezdnia. I zostawili Cię samą? Bezbronną kobietę? Chyba już nie wrócę do jazdy szosowej. Ale ciekaw jestem czy utrzymałbym Twoje tempo? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 PS senior oddaj kasę za pompę z Decathlonu, do prosty nie bardzo. możesz dokupić adapter W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze
star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 możesz dokupić adapter W Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Już nawet kombinowałem, czy z ręcznej pompki nie da się go zaadaptować. Dzięki za radę. Póki co kłopotu nie ma, bo przy domu, przed ch mam dobrą miejską. A we Wrocku przy Spizowej jest gdzieś pompka miejska? Nie wiem W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze
Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 . PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak. https://www.decathlo...id_8056700.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Popatrz dobrze na pompkę, na naklejce jest co i jak.https://www.decathlo...id_8056700.htmlMasz racjęhttps://www.decathlo...id_8303706.html Nie ogarniam co mam zrobić? Ok załapałem, zmienić kierunek. Są rysunki. Na forach skarżą. Hinduskie dziecko z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Dziś jazda po okolicy. Powrót do roweru. Miedniewice, Strobów, Balcerów takie tam wioski. Dobry chleb z Michowic kupiłem. PS senior oddaj kasę za pompkę z Decathlonu, do presty nie bardzo. Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Dalej Strona 45 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Maciej S Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co za czasy! Mojego pokolenia nikt nie musiał uczyć pompowania a teraz edukatorzy potrzebni i jeszcze filmy instruktarzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Września 2020 Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że pompuje prestę. Trzeba odwrócić końcówkę. I pompuje tez Dunlopa (taki klasyczny wentylek). SStar, jak będziesz kiedyś w Krakowie to musimy się spotkać. Nauczę Cię jak pompować i ustawiać hamulce rowerowe. No już odwróciłem bieg rzeczy;-) Miłe zaproszenie, jak i prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi