Mitek Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Się zaraz skończy rowerkowanie: - Ostatni weekend pokazał, że zachowania (ludzi -red.) nie zawsze były właściwe. Postarajmy się zachować dużo większą dyscyplinę - zaapelował minister zdrowia - Ostatni weekend nie napawa nadzieją, że te restrykcje, które wprowadziliśmy, były wystarczające - dodał - Trzeba rozważyć wprowadzenie dodatkowych regulacji w walce z koronawirusem. Premier Mateusz Morawiecki ogłosi je we wtorek - zapowiedział z kolei szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Michał Dworczyk Cześć Ja w weekend nawet na rower nie wsiadłem. Dojeżdżam do pracy oraz z zakupami i posiłkami to dziadków. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 1,4tys. Dodano 5 l Ostatniej odpowiedzi 1 r Top użytkownicy w tym temacie 165 255 117 288 Popularne dni 3 Lip 40 1 Kwi 40 7 Paź 36 21 Cze 32 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 165 odpowiedzi wkg 255 odpowiedzi kordiankw 117 odpowiedzi star 288 odpowiedzi Popularne dni 3 Lip 2019 40 odpowiedzi 1 Kwi 2020 40 odpowiedzi 7 Paź 2019 36 odpowiedzi 21 Cze 2019 32 odpowiedzi Popularne posty moruniek 4 Września 2022 Dziś relacji miało nie być, bo było tylko moje treningowe kółko po lasach. A tu taka niespodzianka. Tu lepiej go widać. To młody samiec, wyraźnie się mną zainteresował. moruniek 2 Maja 2022 Dziś znowu pokręcone, zresztą podobnie jak wczoraj, przedwczoraj i w zasadzie tak od 07 marca, codziennie. Majówka upływa na sportowo. Fajnych tras mam bez liku. Jak ktoś lubi piachy Mitek 23 Maja 2022 Cześć Sudovia i po Sudovii. Przejechana ale bez dużej satysfakcji bo plan nam pogoda zweryfikowała - złe przygotowanie niestety lub/i zbyt wolna jazda. Trasa piękna choć pokręcona strasznie - zn Dodane grafiki kordiankw Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Przesada. Jak ja jeździłem na nartach bez gogli chyba ze 30 czy 35 lat to wiesz... PozdrowieniaWszystko zależy od rodzaju śniegu i szybkości oraz kierunku wiatru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Wszystko zależy od rodzaju śniegu i szybkości oraz kierunku wiatru To chyba jak śnieżyć. Pamiętam jak swego czasu kazano nam jechać śmig na samej górze Goryczkowej w totalnej śnieżycy przy widoczności mniej więcej 3-4 metry. To była zabawa. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Po prostu, gdy sniezy trzeba co pewien czas zamknac oczy, cos jak gdy mija sie tira w totalnej ulewie na autostradzie;-) Tak czy owak Mitek&Witek mnie dzis zmobilizowaliscie, bo rano zajety, a teraz jakos mi sie nie chcialo, ale ruszylem w glusze. Zaraz dodam fotki. Mokra->Makow->Zwierzyniec. Krotko. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Się zaraz skończy rowerkowanie:- Ostatni weekend pokazał, że zachowania (ludzi -red.) nie zawsze były właściwe. Postarajmy się zachować dużo większą dyscyplinę - zaapelował minister zdrowia- Ostatni weekend nie napawa nadzieją, że te restrykcje, które wprowadziliśmy, były wystarczające - dodał- Trzeba rozważyć wprowadzenie dodatkowych regulacji w walce z koronawirusem. Premier Mateusz Morawiecki ogłosi je we wtorek - zapowiedział z kolei szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Michał Dworczyk Tak zauważyłam też u mnie nielegalne zachowanie.... Peletony nawet po 6- osób - może być tylko 2 razem. Niekórzy z wyraźnym katarem wyruszyli.... widać było jak nosy wycierają i cieniutko przędą.... wolniutko....Kadencja na oko 70...? ciekawe w którym stadium i jakiej choroby ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Na mocnym zmęczeniu zawsze cieknie z nosa ... Ale jeżdżąc w ten sposób zaraz się doczekają a my wraz z nimi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Na mocnym zmęczeniu zawsze cieknie z nosa ... Ale jeżdżąc w ten sposób zaraz się doczekają a my wraz z nimi :/ Nawet nie musi być mocne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Na mocnym zmęczeniu zawsze cieknie z nosa ... Ale jeżdżąc w ten sposób zaraz się doczekają a my wraz z nimi :/Z Warszawy wyjechać przed świtem, ew. autem. A nie wszyscy na ulubiony leśny parking w samo południe jak w westernie. Ciekawe co jutro zmajstruja? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Cześć No właśnie, kwiatuszki, trawka a u nas zimno tak, że spotkałem zaledwie dwie osoby na rowerach. Niby pogoda bardzo ładna, słoneczko, błękit ale zimny północny wiatr bardzo ładnie selekcjonuje rowerzystów z rana, Kiedy to się cholera skończy. PozdrowieniaZimno ma być jutro i w Środę. W Czwartek, Piątek i Sobotę ma się delikatnie ocieplić. Porządne ocieplenie powyżej 15 stopni od Niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Cześć No właśnie, kwiatuszki, trawka a u nas zimno tak, że spotkałem zaledwie dwie osoby na rowerach. Niby pogoda bardzo ładna, słoneczko, błękit ale zimny północny wiatr bardzo ładnie selekcjonuje rowerzystów z rana, Kiedy to się cholera skończy. Pozdrowienia Dziś bardziej zachodni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Dziś bardziej zachodni. Północny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Północny. Może w Warszawie. W Sk-cach zachodni, nie tylko dlatego, że prognoza, jeździlem po otwartych przestrzeniach i wiem. Może krecil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Kto rano wstaje temu Morawiecki jeszcze daje;-) one odd out:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. Gdzieś tam bliżej cywilizacji były pojedyncze ślady. Zasadniczo Wrocław - Oława i nazad. Zrobiłem po południu 80+ km, co najmniej połowa to była twarda walka o byt na dziewiczych, mało znanych ścieżkach. Wracałem z przemarzniętymi palcami stóp, ogólnie też wychłodzony (bo bielizna, krótkie spodnie i cienki SS, grube rękawiczki) z przykurczami łydek (do tego dupsko mnie bolało bo byłem nie na swoim siodełku i plecy też bo coś z geometrią nie tak) ale... z bananem (na zmianę z grymasem). Parę fotek z trasy. To były miłego początki (później było lepiej) Znalazłem dwie nowe bardzo fajne ścieżki, teraz nie ma zieleni i wszystko świetnie widać. Obydwie dotąd pomijałem bo pewnie nie było ich widać. Jedna jest zarąbista. Teraz trochę białych klimatów. No i spotkałem rzeźbę z bardzo znaną personą. Jeszcze zajrzałem jak tam bobry w Siedleckim Lesie (działają, oj działają). Po koniec odebrałem jeszcze tel od żony. Zobaczcie co ta kwarantanna robi z kobietami , nawet 5 godzin nie wytrzymają bez swojego faceta! Po prawdzie to ciemno już było. Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. (ciach) Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek "Błoto wciąga" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzień jak co dzień. Siwica. Rezerwat. Puszcza. Lód. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Cześć Wczoraj dałem koncertowej d... i nie pojechałem do pracy na rowerze. Pomimo, że wczesnym popołudniem pojechaliśmy z żoną na szybki objazd do Otwocka to kac moralny pozostał. Dzisiaj wstałem przed 6.00 i pojechałem do pracy, wróciłem do domu i znowu do pracy... i nic. Uczucie niesmaku i wstrętu do samego siebie pozostało a nawet narasta. Wstyd nie pozwala mi spoglądać na innych rowerzystów. W domu idę szybko na strych, żeby uniknąć wszystko mówiących spojrzeń Rybelka i dzieci. Każdy obraz, rzecz, słowo, przekaz związany z jakąkolwiek, nie tylko rowerową, jakąkolwiek działalnością sportową, brzmi mi w uszach echem - jesteś dupkiem,,,em,,,em,,,em,,, ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... cyniczny Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Jest - http://monitorpolski...20000056601.pdf I w kwestii poruszania się niewiele się zmieniło. Doszło, że trzeba zachować 2 m - wyjątki rodzic z dzieckiem poniżej 13 roku życia lub osoba niepełnosprawną i niepełnoletni nie mogą wychodzić bez rodziców. W kwestii rowerów zlikwidowali wypożyczanie, pozostałe przepisy, zwłaszcza paragraf 5 jest identyczny jak w poprzednim rozporządzeniu bodajże z 20 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Czemu? Lasy wam zamknęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Ale możecie razem pouprawiać kult religijny, ew. możesz zaspokoić jej niezbędne potrzeby związane z bieżącymi sprawami życia codziennego. Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Przesada. Jak ja jeździłem na nartach bez gogli chyba ze 30 czy 35 lat to wiesz... PozdrowieniaWszystko zależy od rodzaju śniegu i szybkości oraz kierunku wiatru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Wszystko zależy od rodzaju śniegu i szybkości oraz kierunku wiatru To chyba jak śnieżyć. Pamiętam jak swego czasu kazano nam jechać śmig na samej górze Goryczkowej w totalnej śnieżycy przy widoczności mniej więcej 3-4 metry. To była zabawa. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Po prostu, gdy sniezy trzeba co pewien czas zamknac oczy, cos jak gdy mija sie tira w totalnej ulewie na autostradzie;-) Tak czy owak Mitek&Witek mnie dzis zmobilizowaliscie, bo rano zajety, a teraz jakos mi sie nie chcialo, ale ruszylem w glusze. Zaraz dodam fotki. Mokra->Makow->Zwierzyniec. Krotko. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Się zaraz skończy rowerkowanie:- Ostatni weekend pokazał, że zachowania (ludzi -red.) nie zawsze były właściwe. Postarajmy się zachować dużo większą dyscyplinę - zaapelował minister zdrowia- Ostatni weekend nie napawa nadzieją, że te restrykcje, które wprowadziliśmy, były wystarczające - dodał- Trzeba rozważyć wprowadzenie dodatkowych regulacji w walce z koronawirusem. Premier Mateusz Morawiecki ogłosi je we wtorek - zapowiedział z kolei szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Michał Dworczyk Tak zauważyłam też u mnie nielegalne zachowanie.... Peletony nawet po 6- osób - może być tylko 2 razem. Niekórzy z wyraźnym katarem wyruszyli.... widać było jak nosy wycierają i cieniutko przędą.... wolniutko....Kadencja na oko 70...? ciekawe w którym stadium i jakiej choroby ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Na mocnym zmęczeniu zawsze cieknie z nosa ... Ale jeżdżąc w ten sposób zaraz się doczekają a my wraz z nimi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Na mocnym zmęczeniu zawsze cieknie z nosa ... Ale jeżdżąc w ten sposób zaraz się doczekają a my wraz z nimi :/ Nawet nie musi być mocne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Na mocnym zmęczeniu zawsze cieknie z nosa ... Ale jeżdżąc w ten sposób zaraz się doczekają a my wraz z nimi :/Z Warszawy wyjechać przed świtem, ew. autem. A nie wszyscy na ulubiony leśny parking w samo południe jak w westernie. Ciekawe co jutro zmajstruja? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Cześć No właśnie, kwiatuszki, trawka a u nas zimno tak, że spotkałem zaledwie dwie osoby na rowerach. Niby pogoda bardzo ładna, słoneczko, błękit ale zimny północny wiatr bardzo ładnie selekcjonuje rowerzystów z rana, Kiedy to się cholera skończy. PozdrowieniaZimno ma być jutro i w Środę. W Czwartek, Piątek i Sobotę ma się delikatnie ocieplić. Porządne ocieplenie powyżej 15 stopni od Niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Cześć No właśnie, kwiatuszki, trawka a u nas zimno tak, że spotkałem zaledwie dwie osoby na rowerach. Niby pogoda bardzo ładna, słoneczko, błękit ale zimny północny wiatr bardzo ładnie selekcjonuje rowerzystów z rana, Kiedy to się cholera skończy. Pozdrowienia Dziś bardziej zachodni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Dziś bardziej zachodni. Północny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Północny. Może w Warszawie. W Sk-cach zachodni, nie tylko dlatego, że prognoza, jeździlem po otwartych przestrzeniach i wiem. Może krecil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Kto rano wstaje temu Morawiecki jeszcze daje;-) one odd out:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. Gdzieś tam bliżej cywilizacji były pojedyncze ślady. Zasadniczo Wrocław - Oława i nazad. Zrobiłem po południu 80+ km, co najmniej połowa to była twarda walka o byt na dziewiczych, mało znanych ścieżkach. Wracałem z przemarzniętymi palcami stóp, ogólnie też wychłodzony (bo bielizna, krótkie spodnie i cienki SS, grube rękawiczki) z przykurczami łydek (do tego dupsko mnie bolało bo byłem nie na swoim siodełku i plecy też bo coś z geometrią nie tak) ale... z bananem (na zmianę z grymasem). Parę fotek z trasy. To były miłego początki (później było lepiej) Znalazłem dwie nowe bardzo fajne ścieżki, teraz nie ma zieleni i wszystko świetnie widać. Obydwie dotąd pomijałem bo pewnie nie było ich widać. Jedna jest zarąbista. Teraz trochę białych klimatów. No i spotkałem rzeźbę z bardzo znaną personą. Jeszcze zajrzałem jak tam bobry w Siedleckim Lesie (działają, oj działają). Po koniec odebrałem jeszcze tel od żony. Zobaczcie co ta kwarantanna robi z kobietami , nawet 5 godzin nie wytrzymają bez swojego faceta! Po prawdzie to ciemno już było. Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. (ciach) Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek "Błoto wciąga" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzień jak co dzień. Siwica. Rezerwat. Puszcza. Lód. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Cześć Wczoraj dałem koncertowej d... i nie pojechałem do pracy na rowerze. Pomimo, że wczesnym popołudniem pojechaliśmy z żoną na szybki objazd do Otwocka to kac moralny pozostał. Dzisiaj wstałem przed 6.00 i pojechałem do pracy, wróciłem do domu i znowu do pracy... i nic. Uczucie niesmaku i wstrętu do samego siebie pozostało a nawet narasta. Wstyd nie pozwala mi spoglądać na innych rowerzystów. W domu idę szybko na strych, żeby uniknąć wszystko mówiących spojrzeń Rybelka i dzieci. Każdy obraz, rzecz, słowo, przekaz związany z jakąkolwiek, nie tylko rowerową, jakąkolwiek działalnością sportową, brzmi mi w uszach echem - jesteś dupkiem,,,em,,,em,,,em,,, ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... cyniczny Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Jest - http://monitorpolski...20000056601.pdf I w kwestii poruszania się niewiele się zmieniło. Doszło, że trzeba zachować 2 m - wyjątki rodzic z dzieckiem poniżej 13 roku życia lub osoba niepełnosprawną i niepełnoletni nie mogą wychodzić bez rodziców. W kwestii rowerów zlikwidowali wypożyczanie, pozostałe przepisy, zwłaszcza paragraf 5 jest identyczny jak w poprzednim rozporządzeniu bodajże z 20 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Czemu? Lasy wam zamknęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Ale możecie razem pouprawiać kult religijny, ew. możesz zaspokoić jej niezbędne potrzeby związane z bieżącymi sprawami życia codziennego. Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Po prostu, gdy sniezy trzeba co pewien czas zamknac oczy, cos jak gdy mija sie tira w totalnej ulewie na autostradzie;-) Tak czy owak Mitek&Witek mnie dzis zmobilizowaliscie, bo rano zajety, a teraz jakos mi sie nie chcialo, ale ruszylem w glusze. Zaraz dodam fotki. Mokra->Makow->Zwierzyniec. Krotko. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Się zaraz skończy rowerkowanie:- Ostatni weekend pokazał, że zachowania (ludzi -red.) nie zawsze były właściwe. Postarajmy się zachować dużo większą dyscyplinę - zaapelował minister zdrowia- Ostatni weekend nie napawa nadzieją, że te restrykcje, które wprowadziliśmy, były wystarczające - dodał- Trzeba rozważyć wprowadzenie dodatkowych regulacji w walce z koronawirusem. Premier Mateusz Morawiecki ogłosi je we wtorek - zapowiedział z kolei szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Michał Dworczyk Tak zauważyłam też u mnie nielegalne zachowanie.... Peletony nawet po 6- osób - może być tylko 2 razem. Niekórzy z wyraźnym katarem wyruszyli.... widać było jak nosy wycierają i cieniutko przędą.... wolniutko....Kadencja na oko 70...? ciekawe w którym stadium i jakiej choroby ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Na mocnym zmęczeniu zawsze cieknie z nosa ... Ale jeżdżąc w ten sposób zaraz się doczekają a my wraz z nimi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Na mocnym zmęczeniu zawsze cieknie z nosa ... Ale jeżdżąc w ten sposób zaraz się doczekają a my wraz z nimi :/ Nawet nie musi być mocne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Na mocnym zmęczeniu zawsze cieknie z nosa ... Ale jeżdżąc w ten sposób zaraz się doczekają a my wraz z nimi :/Z Warszawy wyjechać przed świtem, ew. autem. A nie wszyscy na ulubiony leśny parking w samo południe jak w westernie. Ciekawe co jutro zmajstruja? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Cześć No właśnie, kwiatuszki, trawka a u nas zimno tak, że spotkałem zaledwie dwie osoby na rowerach. Niby pogoda bardzo ładna, słoneczko, błękit ale zimny północny wiatr bardzo ładnie selekcjonuje rowerzystów z rana, Kiedy to się cholera skończy. PozdrowieniaZimno ma być jutro i w Środę. W Czwartek, Piątek i Sobotę ma się delikatnie ocieplić. Porządne ocieplenie powyżej 15 stopni od Niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Cześć No właśnie, kwiatuszki, trawka a u nas zimno tak, że spotkałem zaledwie dwie osoby na rowerach. Niby pogoda bardzo ładna, słoneczko, błękit ale zimny północny wiatr bardzo ładnie selekcjonuje rowerzystów z rana, Kiedy to się cholera skończy. Pozdrowienia Dziś bardziej zachodni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Dziś bardziej zachodni. Północny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Północny. Może w Warszawie. W Sk-cach zachodni, nie tylko dlatego, że prognoza, jeździlem po otwartych przestrzeniach i wiem. Może krecil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Kto rano wstaje temu Morawiecki jeszcze daje;-) one odd out:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. Gdzieś tam bliżej cywilizacji były pojedyncze ślady. Zasadniczo Wrocław - Oława i nazad. Zrobiłem po południu 80+ km, co najmniej połowa to była twarda walka o byt na dziewiczych, mało znanych ścieżkach. Wracałem z przemarzniętymi palcami stóp, ogólnie też wychłodzony (bo bielizna, krótkie spodnie i cienki SS, grube rękawiczki) z przykurczami łydek (do tego dupsko mnie bolało bo byłem nie na swoim siodełku i plecy też bo coś z geometrią nie tak) ale... z bananem (na zmianę z grymasem). Parę fotek z trasy. To były miłego początki (później było lepiej) Znalazłem dwie nowe bardzo fajne ścieżki, teraz nie ma zieleni i wszystko świetnie widać. Obydwie dotąd pomijałem bo pewnie nie było ich widać. Jedna jest zarąbista. Teraz trochę białych klimatów. No i spotkałem rzeźbę z bardzo znaną personą. Jeszcze zajrzałem jak tam bobry w Siedleckim Lesie (działają, oj działają). Po koniec odebrałem jeszcze tel od żony. Zobaczcie co ta kwarantanna robi z kobietami , nawet 5 godzin nie wytrzymają bez swojego faceta! Po prawdzie to ciemno już było. Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. (ciach) Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek "Błoto wciąga" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzień jak co dzień. Siwica. Rezerwat. Puszcza. Lód. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Cześć Wczoraj dałem koncertowej d... i nie pojechałem do pracy na rowerze. Pomimo, że wczesnym popołudniem pojechaliśmy z żoną na szybki objazd do Otwocka to kac moralny pozostał. Dzisiaj wstałem przed 6.00 i pojechałem do pracy, wróciłem do domu i znowu do pracy... i nic. Uczucie niesmaku i wstrętu do samego siebie pozostało a nawet narasta. Wstyd nie pozwala mi spoglądać na innych rowerzystów. W domu idę szybko na strych, żeby uniknąć wszystko mówiących spojrzeń Rybelka i dzieci. Każdy obraz, rzecz, słowo, przekaz związany z jakąkolwiek, nie tylko rowerową, jakąkolwiek działalnością sportową, brzmi mi w uszach echem - jesteś dupkiem,,,em,,,em,,,em,,, ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... cyniczny Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Jest - http://monitorpolski...20000056601.pdf I w kwestii poruszania się niewiele się zmieniło. Doszło, że trzeba zachować 2 m - wyjątki rodzic z dzieckiem poniżej 13 roku życia lub osoba niepełnosprawną i niepełnoletni nie mogą wychodzić bez rodziców. W kwestii rowerów zlikwidowali wypożyczanie, pozostałe przepisy, zwłaszcza paragraf 5 jest identyczny jak w poprzednim rozporządzeniu bodajże z 20 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Czemu? Lasy wam zamknęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Ale możecie razem pouprawiać kult religijny, ew. możesz zaspokoić jej niezbędne potrzeby związane z bieżącymi sprawami życia codziennego. Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Na mocnym zmęczeniu zawsze cieknie z nosa ... Ale jeżdżąc w ten sposób zaraz się doczekają a my wraz z nimi :/Z Warszawy wyjechać przed świtem, ew. autem. A nie wszyscy na ulubiony leśny parking w samo południe jak w westernie. Ciekawe co jutro zmajstruja? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Cześć No właśnie, kwiatuszki, trawka a u nas zimno tak, że spotkałem zaledwie dwie osoby na rowerach. Niby pogoda bardzo ładna, słoneczko, błękit ale zimny północny wiatr bardzo ładnie selekcjonuje rowerzystów z rana, Kiedy to się cholera skończy. PozdrowieniaZimno ma być jutro i w Środę. W Czwartek, Piątek i Sobotę ma się delikatnie ocieplić. Porządne ocieplenie powyżej 15 stopni od Niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Cześć No właśnie, kwiatuszki, trawka a u nas zimno tak, że spotkałem zaledwie dwie osoby na rowerach. Niby pogoda bardzo ładna, słoneczko, błękit ale zimny północny wiatr bardzo ładnie selekcjonuje rowerzystów z rana, Kiedy to się cholera skończy. Pozdrowienia Dziś bardziej zachodni. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Dziś bardziej zachodni. Północny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Północny. Może w Warszawie. W Sk-cach zachodni, nie tylko dlatego, że prognoza, jeździlem po otwartych przestrzeniach i wiem. Może krecil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Kto rano wstaje temu Morawiecki jeszcze daje;-) one odd out:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. Gdzieś tam bliżej cywilizacji były pojedyncze ślady. Zasadniczo Wrocław - Oława i nazad. Zrobiłem po południu 80+ km, co najmniej połowa to była twarda walka o byt na dziewiczych, mało znanych ścieżkach. Wracałem z przemarzniętymi palcami stóp, ogólnie też wychłodzony (bo bielizna, krótkie spodnie i cienki SS, grube rękawiczki) z przykurczami łydek (do tego dupsko mnie bolało bo byłem nie na swoim siodełku i plecy też bo coś z geometrią nie tak) ale... z bananem (na zmianę z grymasem). Parę fotek z trasy. To były miłego początki (później było lepiej) Znalazłem dwie nowe bardzo fajne ścieżki, teraz nie ma zieleni i wszystko świetnie widać. Obydwie dotąd pomijałem bo pewnie nie było ich widać. Jedna jest zarąbista. Teraz trochę białych klimatów. No i spotkałem rzeźbę z bardzo znaną personą. Jeszcze zajrzałem jak tam bobry w Siedleckim Lesie (działają, oj działają). Po koniec odebrałem jeszcze tel od żony. Zobaczcie co ta kwarantanna robi z kobietami , nawet 5 godzin nie wytrzymają bez swojego faceta! Po prawdzie to ciemno już było. Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. (ciach) Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek "Błoto wciąga" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzień jak co dzień. Siwica. Rezerwat. Puszcza. Lód. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Cześć Wczoraj dałem koncertowej d... i nie pojechałem do pracy na rowerze. Pomimo, że wczesnym popołudniem pojechaliśmy z żoną na szybki objazd do Otwocka to kac moralny pozostał. Dzisiaj wstałem przed 6.00 i pojechałem do pracy, wróciłem do domu i znowu do pracy... i nic. Uczucie niesmaku i wstrętu do samego siebie pozostało a nawet narasta. Wstyd nie pozwala mi spoglądać na innych rowerzystów. W domu idę szybko na strych, żeby uniknąć wszystko mówiących spojrzeń Rybelka i dzieci. Każdy obraz, rzecz, słowo, przekaz związany z jakąkolwiek, nie tylko rowerową, jakąkolwiek działalnością sportową, brzmi mi w uszach echem - jesteś dupkiem,,,em,,,em,,,em,,, ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... cyniczny Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Jest - http://monitorpolski...20000056601.pdf I w kwestii poruszania się niewiele się zmieniło. Doszło, że trzeba zachować 2 m - wyjątki rodzic z dzieckiem poniżej 13 roku życia lub osoba niepełnosprawną i niepełnoletni nie mogą wychodzić bez rodziców. W kwestii rowerów zlikwidowali wypożyczanie, pozostałe przepisy, zwłaszcza paragraf 5 jest identyczny jak w poprzednim rozporządzeniu bodajże z 20 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Czemu? Lasy wam zamknęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Ale możecie razem pouprawiać kult religijny, ew. możesz zaspokoić jej niezbędne potrzeby związane z bieżącymi sprawami życia codziennego. Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 30 Marca 2020 Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Północny. Może w Warszawie. W Sk-cach zachodni, nie tylko dlatego, że prognoza, jeździlem po otwartych przestrzeniach i wiem. Może krecil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Kto rano wstaje temu Morawiecki jeszcze daje;-) one odd out:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. Gdzieś tam bliżej cywilizacji były pojedyncze ślady. Zasadniczo Wrocław - Oława i nazad. Zrobiłem po południu 80+ km, co najmniej połowa to była twarda walka o byt na dziewiczych, mało znanych ścieżkach. Wracałem z przemarzniętymi palcami stóp, ogólnie też wychłodzony (bo bielizna, krótkie spodnie i cienki SS, grube rękawiczki) z przykurczami łydek (do tego dupsko mnie bolało bo byłem nie na swoim siodełku i plecy też bo coś z geometrią nie tak) ale... z bananem (na zmianę z grymasem). Parę fotek z trasy. To były miłego początki (później było lepiej) Znalazłem dwie nowe bardzo fajne ścieżki, teraz nie ma zieleni i wszystko świetnie widać. Obydwie dotąd pomijałem bo pewnie nie było ich widać. Jedna jest zarąbista. Teraz trochę białych klimatów. No i spotkałem rzeźbę z bardzo znaną personą. Jeszcze zajrzałem jak tam bobry w Siedleckim Lesie (działają, oj działają). Po koniec odebrałem jeszcze tel od żony. Zobaczcie co ta kwarantanna robi z kobietami , nawet 5 godzin nie wytrzymają bez swojego faceta! Po prawdzie to ciemno już było. Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. (ciach) Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek "Błoto wciąga" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzień jak co dzień. Siwica. Rezerwat. Puszcza. Lód. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Cześć Wczoraj dałem koncertowej d... i nie pojechałem do pracy na rowerze. Pomimo, że wczesnym popołudniem pojechaliśmy z żoną na szybki objazd do Otwocka to kac moralny pozostał. Dzisiaj wstałem przed 6.00 i pojechałem do pracy, wróciłem do domu i znowu do pracy... i nic. Uczucie niesmaku i wstrętu do samego siebie pozostało a nawet narasta. Wstyd nie pozwala mi spoglądać na innych rowerzystów. W domu idę szybko na strych, żeby uniknąć wszystko mówiących spojrzeń Rybelka i dzieci. Każdy obraz, rzecz, słowo, przekaz związany z jakąkolwiek, nie tylko rowerową, jakąkolwiek działalnością sportową, brzmi mi w uszach echem - jesteś dupkiem,,,em,,,em,,,em,,, ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... cyniczny Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Jest - http://monitorpolski...20000056601.pdf I w kwestii poruszania się niewiele się zmieniło. Doszło, że trzeba zachować 2 m - wyjątki rodzic z dzieckiem poniżej 13 roku życia lub osoba niepełnosprawną i niepełnoletni nie mogą wychodzić bez rodziców. W kwestii rowerów zlikwidowali wypożyczanie, pozostałe przepisy, zwłaszcza paragraf 5 jest identyczny jak w poprzednim rozporządzeniu bodajże z 20 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Czemu? Lasy wam zamknęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Ale możecie razem pouprawiać kult religijny, ew. możesz zaspokoić jej niezbędne potrzeby związane z bieżącymi sprawami życia codziennego. Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Kto rano wstaje temu Morawiecki jeszcze daje;-) one odd out:-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 31 Marca 2020 Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. Gdzieś tam bliżej cywilizacji były pojedyncze ślady. Zasadniczo Wrocław - Oława i nazad. Zrobiłem po południu 80+ km, co najmniej połowa to była twarda walka o byt na dziewiczych, mało znanych ścieżkach. Wracałem z przemarzniętymi palcami stóp, ogólnie też wychłodzony (bo bielizna, krótkie spodnie i cienki SS, grube rękawiczki) z przykurczami łydek (do tego dupsko mnie bolało bo byłem nie na swoim siodełku i plecy też bo coś z geometrią nie tak) ale... z bananem (na zmianę z grymasem). Parę fotek z trasy. To były miłego początki (później było lepiej) Znalazłem dwie nowe bardzo fajne ścieżki, teraz nie ma zieleni i wszystko świetnie widać. Obydwie dotąd pomijałem bo pewnie nie było ich widać. Jedna jest zarąbista. Teraz trochę białych klimatów. No i spotkałem rzeźbę z bardzo znaną personą. Jeszcze zajrzałem jak tam bobry w Siedleckim Lesie (działają, oj działają). Po koniec odebrałem jeszcze tel od żony. Zobaczcie co ta kwarantanna robi z kobietami , nawet 5 godzin nie wytrzymają bez swojego faceta! Po prawdzie to ciemno już było. Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzisiaj upłynęło 2 tygodnie mojej kwarantanny (od powrotu z Alp) i zgodnie z prawem mogłem się gdzieś ruszyć. Co prawda pogoda nie była taka zachęcająca (kończyłem przy 0 C). Za to zero luda na całej trasie. Abstrakcyjnie pusto. Większość odcinków jechałem pierwszy po świeżutkim, nieskalanym ... błotku. (ciach) Czyli dzień do przodu. I jeszcze kąpiel we wrzątku (chyba z pół godziny) - prawdziwa nirwana. Pozdro Wiesiek "Błoto wciąga" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzień jak co dzień. Siwica. Rezerwat. Puszcza. Lód. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Cześć Wczoraj dałem koncertowej d... i nie pojechałem do pracy na rowerze. Pomimo, że wczesnym popołudniem pojechaliśmy z żoną na szybki objazd do Otwocka to kac moralny pozostał. Dzisiaj wstałem przed 6.00 i pojechałem do pracy, wróciłem do domu i znowu do pracy... i nic. Uczucie niesmaku i wstrętu do samego siebie pozostało a nawet narasta. Wstyd nie pozwala mi spoglądać na innych rowerzystów. W domu idę szybko na strych, żeby uniknąć wszystko mówiących spojrzeń Rybelka i dzieci. Każdy obraz, rzecz, słowo, przekaz związany z jakąkolwiek, nie tylko rowerową, jakąkolwiek działalnością sportową, brzmi mi w uszach echem - jesteś dupkiem,,,em,,,em,,,em,,, ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... cyniczny Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Jest - http://monitorpolski...20000056601.pdf I w kwestii poruszania się niewiele się zmieniło. Doszło, że trzeba zachować 2 m - wyjątki rodzic z dzieckiem poniżej 13 roku życia lub osoba niepełnosprawną i niepełnoletni nie mogą wychodzić bez rodziców. W kwestii rowerów zlikwidowali wypożyczanie, pozostałe przepisy, zwłaszcza paragraf 5 jest identyczny jak w poprzednim rozporządzeniu bodajże z 20 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Czemu? Lasy wam zamknęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Ale możecie razem pouprawiać kult religijny, ew. możesz zaspokoić jej niezbędne potrzeby związane z bieżącymi sprawami życia codziennego. Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzień jak co dzień. Siwica. Rezerwat. Puszcza. Lód. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Cześć Wczoraj dałem koncertowej d... i nie pojechałem do pracy na rowerze. Pomimo, że wczesnym popołudniem pojechaliśmy z żoną na szybki objazd do Otwocka to kac moralny pozostał. Dzisiaj wstałem przed 6.00 i pojechałem do pracy, wróciłem do domu i znowu do pracy... i nic. Uczucie niesmaku i wstrętu do samego siebie pozostało a nawet narasta. Wstyd nie pozwala mi spoglądać na innych rowerzystów. W domu idę szybko na strych, żeby uniknąć wszystko mówiących spojrzeń Rybelka i dzieci. Każdy obraz, rzecz, słowo, przekaz związany z jakąkolwiek, nie tylko rowerową, jakąkolwiek działalnością sportową, brzmi mi w uszach echem - jesteś dupkiem,,,em,,,em,,,em,,, ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Masz kaca, że jeździsz, czy że nie jeździsz ? Z innej beczki - jest już rozporządzenie o tych nowych ograniczeniach czy jeszcze niem a ? Jest - http://monitorpolski...20000056601.pdf I w kwestii poruszania się niewiele się zmieniło. Doszło, że trzeba zachować 2 m - wyjątki rodzic z dzieckiem poniżej 13 roku życia lub osoba niepełnosprawną i niepełnoletni nie mogą wychodzić bez rodziców. W kwestii rowerów zlikwidowali wypożyczanie, pozostałe przepisy, zwłaszcza paragraf 5 jest identyczny jak w poprzednim rozporządzeniu bodajże z 20 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Czemu? Lasy wam zamknęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Ale możecie razem pouprawiać kult religijny, ew. możesz zaspokoić jej niezbędne potrzeby związane z bieżącymi sprawami życia codziennego. Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Dzięki ! Bo - po poście @Estka zresztą - zakupiliśmy Netflixa na miesiąc i dopiero się obudziłem to nie chciało mi się szukać. PS: Cóż, to oznacza, że nie mogę wsiąść do auta i pojechać w dzicz do lasu żeby sobie pojeździć na rowerze. W mieście po ścieżkach rowerowych - można. Czemu? Lasy wam zamknęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Ale możecie razem pouprawiać kult religijny, ew. możesz zaspokoić jej niezbędne potrzeby związane z bieżącymi sprawami życia codziennego. Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze
wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Wam ? Nam. § 5. W okresie od dnia 1 kwietnia 2020 r. do dnia 11 kwietnia 2020 r. zakazuje się na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej przemieszczania się osób przebywających na tym obszarze, z wyjątkiem przemieszczania się danej osoby w celu: 1) wykonywania czynności zawodowych lub zadań służbowych, lub pozarolniczej działalności gospodarczej, lub prowadzenia działalności rolniczej lub prac w gospodarstwie rolnym, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 2) zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, w tym uzyskania opieki zdrowotnej lub psychologicznej, tej osoby, osoby jej najbliższej w rozumieniu art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. z 2019 r. poz. 1950 i 2128), a jeżeli osoba przemieszczająca się pozostaje we wspólnym pożyciu z inną osobą – także osoby najbliższej osobie pozostającej we wspólnym pożyciu, oraz zakupu towarów i usług z tym związanych; 3) wykonywania ochotniczo i bez wynagrodzenia świadczeń na rzecz przeciwdziałania skutkom COVID-19, w tym w ramach wolontariatu; 4) sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych. I o ile pokręcenie niedaleko miejsca zamieszkania można podciągnąć pod " zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego" (szczególnie po interpretacji MZ do ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA) z dnia 20 marca 2020 r.) to zapakowanie roweru do auta to zapakowanie roweru do auta i pojechanie do lasu będzie naruszeniem przemieszczania się bez większych wątpliwości interpretacyjnych. Właściwie samo kręcenie po lesie to już przemieszczanie ale tu można się ratować "niezbędnymi potrzebami". Literalnie nie mogę tez pojechac do Łodzi zrobić mamie zakupy pod drzwi bo nie pozostaję z nią w pożyciu Ale możecie razem pouprawiać kult religijny, ew. możesz zaspokoić jej niezbędne potrzeby związane z bieżącymi sprawami życia codziennego. Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Kadencja na rowerze
wkg Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Znajdź w tym lesie jakąś kaplicę, może być kościół, no i możesz pakować rower do auta;-) Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Co ciekawe - Mama mieszka w parku więc nie może pójść do sklepu Nie mogę. To by było kłamstwo. Ty się nie śmiej bo twoich eskapad rowerowych tez to dotyczy. Jade rowerem, Sk-ce to wioska, w ktora strone nie wyjedziesz to za piec minut jestes w lesie. Realizuje potrzebe zdrowia psychicznego. Zreszta kto o godzinie 5-6 jezdzi? Ja! PS mozesz... przy okazji sie nawrocisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Dalej Strona 29 z 58 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi