universus Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam Zastanawiam sie nad kupnem nart z pólki Elan SL,Fischer Race SC,Atomic SL9, czyli tak zwana "druga slalomka" Wybór jest trudny (przynajmniej dla mnie) i dlatego potrzebuję waszej rady ,opinii która z nart w tej klasie jest najbardziej godna polecenia. Chodzi mi przyjemność z jazdy ale także trwalość i jakość wykonania Generalnie sklanialem sie ku Elanowi SL (wiele pozytywnych opinii i wyników testów) ale boję sie trochę o ich jakość, proszę podzielcie sie swoimi doświadczeniami Aha....i jeszcze jaka dlugość nart,mam 176cm wzrostu i 83kg wagi Jazda raczej krótkimi skrętami z tendencją do funcarvingu:D z góry dzięki za porady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam Zastanawiam sie nad kupnem nart z pólki Elan SL,Fischer Race SC,Atomic SL9, czyli tak zwana "druga slalomka" Generalnie sklanialem sie ku Elanowi SL dobry wybór ,a kolejność z jaką wymieniłeś w/w narty również......chociaż zaraz odezwie się "fisher team",który tę nartę ustawi jako pierwszą z tych powyżej.... Ja miałem wiele Elanów/jakość bez zarzutów/ a na SL miałem okazję się przejechać i bardzo mi sie podobało... Co do preferencji jazdy i wagi-długość 160 bedzie chyba git :)/a przy hardcorowym bodycarvingu nawet 155/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Wiesz, czego chcesz, wytypowałeś narty, które pozostają w kręgu Twojego zainteresowania a więc pozostało tylko jedno – sprawdzić te deski na stoku. Wówczas sam zobaczysz które bardzie Ci odpowiadają i w jakiej długości. Tak robi większość z nas. Ja będąc w identycznej sytuacji jak Ty po testach na stoku wybrałem race sc. Co do trwałości elanów to poczekaj na wypowiedzi ich użytkowników ale nie przypuszczam by w jakiś znaczny stopniu jakością odbiegały od innych. Patrząc na Twoje parametry wybrałbym długość 160 cm. Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Wedlug mnie kolejnosc powinna wygladac tak: fischer elan atomic Dodam, ze obecnie uzytkuje allroudy elana i slalomowki fischera... Po pierwszych jazdach na elanie doszedlem do wniosku, ze maja cholernie twarde i wytrzymale krawedzie - praktycznie nie do stepienia... Podobne ma fischer, ale plusa stawiam i tak elanowi, gyz moje elany nie sa zadnym topowym modelem, a jakoscia krawedzi dorownuja topowej slalomowce fischera... Fischery race sc odrobinke lepiej sie prowadza od elanow SL, a przy tym sa tansze... Dlatego trafily na szczyt mojej wyliczanki... Podsumowujac - zarowno zakup race SC jak i elan SL bedzie dobrym wyborem... Mysle, ze przy wtoich gabarytach 160 cm bedzie odpowiednia dlugoscia... Jesli wiecej jezdzisz bodycarwingiem to kup rozmiar krotsze, czyli 155 cm... Ale o tym juz pisali koledzy wczesniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 dodam od siebie jedynie, ze nie ma co sie martwic o jakosc elanow... wogole nie wiem skad wsrod narciarzy chodza plotki o watpilwej jakosci elanow???moze ktos ma watpliwosci czy slowency moga robic rownie dobre i trwale narty jak austriacy czy francuzi??mam elany slx sprzed 4 sezonow i nic nie moge zlego o nich powiedziec, dla mnie poprostu rewelacja Polecam Elany!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Moim zdaniem przy masie 83kg dlugosc slalomek 160cm to jest minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Jestem trochę cięzszy 86kg/176cm, mogę poradzic Rossignol 8s oversize radical 158cm, myslę ze będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Mam identyczny wzrost,waga 86 ,jeżdże na Salomonach Equipe 10 SC dł.155 i jest super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
universus Napisano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2007 I jakoś tak niewiele opinii o tych nartach:confused: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAYSON Napisano 9 Października 2007 Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Chociażby Bakcyl z Wisły ,i złego słowa na te narty nie chcą powiedzieć ,Grzesiek chwali je nawet za bardzo także sam zaczynam myśleć o gigantce z Elana ps.Tomek Cichy (mistrz Polski amatorów) także używa Elana a gdybyś zobaczył model to zwątpiłbyś w teorie jakoby niskiej i słabej jakosci tej narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi