Mitek Napisano 3 Października 2019 Udostępnij Napisano 3 Października 2019 ..... Co do rozmiarów, radziłbym się zastanowić. Już 4.8m w Passeratti nie sprzyja wygodnemu parkowaniu. Piotrek jak ktoś nie umie to i Smart mu nie pomoże - taka prawda. Skakanie po pasach jest równie przyjemne pickupem jak Golfem czy Superbem kombi. Pickupy robocze się nie prowadzą - to fakt. A przy tylnym napędzie dachy są częste ale jak nie traktujesz tego typu samochodu jak osobówki to nie ma ograniczeń. Zapewniam Cię. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 978 Dodano 5 l Ostatniej odpowiedzi 1 r Top użytkownicy w tym temacie 77 47 115 253 Popularne dni 9 Gru 48 23 Maj 37 17 Kwi 35 21 Paź 34 Top użytkownicy w tym temacie Spiochu 77 odpowiedzi Mitek 47 odpowiedzi wkg 115 odpowiedzi star 253 odpowiedzi Popularne dni 9 Gru 2019 48 odpowiedzi 23 Maj 2019 37 odpowiedzi 17 Kwi 2020 35 odpowiedzi 21 Paź 2020 34 odpowiedzi Dodane grafiki Spiochu Napisano 3 Października 2019 Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Piotrek jak ktoś nie umie to i Smart mu nie pomoże - taka prawda. Jak jest za mało miejsca, to żadne umiejętności też nie pomogą. Skakanie po pasach jest równie przyjemne pickupem jak Golfem czy Superbem kombi. Mnie wystarczą próby wysokim Vanem. Lipa. Słaba dynamika i bardzo się przechyla. Kombi ok, tylko długość auta zwiększa wymaganą ilość miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 3 Października 2019 Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Dla mnie samochód to tylko narzędzie, czy to do pracy czy dla przyjemności, ale musi mieć przynajmniej 250 kucy i 500 niutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 3 Października 2019 Udostępnij Napisano 3 Października 2019 8 lat jazdy (głównie w mieście, w gęstym ruchu, a nie toczenia się po zadupiach), brak szkód z OC, ani zdarzeń z winy innych kierowców. Skończyłem kurs bezpiecznej jazdy i ciągle staram się doskonalić. Nie jeżdżę jakoś specjalnie szybko, a ścigantów staram się przepuścić. W mieście to poruszasz się z ... ? Poza miastem ścigantów przepuszczasz, czyli jedziesz bezpiecznie i to się chwali. Nie chwal się skończonym kursem bezpiecznej jazdy bo z tego nic nie wynika. Pojedź na jakikolwiek tor (Track Day, KJS i inne imprezy) tam zweryfikujesz umiejętności i dodam, że czasami "kozacy" w mocnych autach dostają baty. Wg niektórych opinii kierowcy po 50+ powinni się badać na psychotestach sprawności ruchowej. Ja mam 60+ i nadal jestem w miarę sprawny (koledzy proszą czasami na torach o weryfikację błędów), chętnie podpowiadam choć wiele razy z nimi przegrałem. Co napędów 4x4 w normalnej jeździe w PL wystarczy Haldex w popularnych autach. Miałem auta z reduktorami i blokadami dyfrów ale te systemy praktycznie nie wykorzystywałem bo nie było takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 rozumiem, że ktoś lubi opony z północy, że ma jakieś doświadczenia, przekonania itp., z tym nie dyskutuję, ale uzasadnienie, że Skandynawowie mają "więcej do powiedzenia" w temacie zimowek ponieważ zimy są tam dłuższe lub mroźniejsze to nonsens właśnie, idąc tą logiką powinni też produkować najlepsze zimowe kurtki, buty, narty i cokolwiek tam jeszcze co się kojarzy ze śniegiem do produkcji doskonałych produktów potrzeba technologii, nauki i pieniędzy, a nie wielu ciemnych dni w roku, EDIT: rzeczywiście nie masz na myśli jakości :-) tylko ich opinie .. pamiętajmy jednak, że Skandynawia to raczej słabo zaludniony region, mało ich jest więci i opinii niewiele :-) pozd Pierdolisz chłopie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Coś w tym stylu? Niestety moje są szerokie (235), ale kupiłem z autem to nie wybrzydzam. Na autostradzie głośne, ale w kopnym śniegu miodzio. Cześć To znaczy w jakim? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Wiele osób myli opony zimowe nordyckie z kontynentalnymi. Opony nordyckie są projektowane na większe mrozy i głównie na śnieg i lód. Mają bardzo miękką gumę i źle radzą sobie w deszczu, na suchym i ciepłym asfalcie, a także na błocie pośniegowym. Kontynentalne, czyli nasze popularne zimówki to opony o uniwersalnym charakterze. Mają być dobre w każdych warunkach a głównie w deszczu i na lekkim śniegu. W warunkach ostrej zimy są oczywiście gorsze od nordyckich, ale przy popularnych u nas roztopach zachowują się lepiej. Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: Hakkapeliitta 8/9 - z kolcami Hakkapeliitta R3 - bez kolców oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ja te opony kupiłem właśnie ze względu na jazdę po śniegu i w mojej ocenie są rewelacyjne. Zero problemów na podjazdach zasypanych śniegiem (np. dojazd na Stożek). Moja opona to TS 850 P SUV, rozmiar 225/55 R19. Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 z tym moge polemizowac - kanadyjczycy oraz niektore firmy z USA produkuja co najmniej tak dobre o ile nie lepsze…………... Czyli potwierdzasz a nie polemizujesz Fakt, też robią. Bo mają zimno : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Cześć To znaczy w jakim? Pozdro Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. WR A4 miałem/mam (obecnie jeździ żona) w Citroen C5, też dawały radę przy dojeździe na Stożek, czy trasie Wisła Czarne - Istebna obok Zameczku Prezydenta, w warunkach zimowych oczywiście. Jednakże dwa strome oblodzone podjazdy w innych miejscach je pokonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Pare przykladow dobrych opon zimowych, ktore obecnie uzywam Obydwa rodzaje w Jeep Wrangler….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Wszyscy widzą, że klimat się ociepla - musimy ratować planetę, powinien być wprowadzony podatek klimatyczny od wszystkich emitentów CO2 przede wszystkim od właścicieli samochodów zależny od mocy/pojemności. Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 3 Października 2019 Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Piotrek jak ktoś nie umie to i Smart mu nie pomoże - taka prawda. Jak jest za mało miejsca, to żadne umiejętności też nie pomogą. Skakanie po pasach jest równie przyjemne pickupem jak Golfem czy Superbem kombi. Mnie wystarczą próby wysokim Vanem. Lipa. Słaba dynamika i bardzo się przechyla. Kombi ok, tylko długość auta zwiększa wymaganą ilość miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 3 Października 2019 Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Dla mnie samochód to tylko narzędzie, czy to do pracy czy dla przyjemności, ale musi mieć przynajmniej 250 kucy i 500 niutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
se7 Napisano 3 Października 2019 Udostępnij Napisano 3 Października 2019 8 lat jazdy (głównie w mieście, w gęstym ruchu, a nie toczenia się po zadupiach), brak szkód z OC, ani zdarzeń z winy innych kierowców. Skończyłem kurs bezpiecznej jazdy i ciągle staram się doskonalić. Nie jeżdżę jakoś specjalnie szybko, a ścigantów staram się przepuścić. W mieście to poruszasz się z ... ? Poza miastem ścigantów przepuszczasz, czyli jedziesz bezpiecznie i to się chwali. Nie chwal się skończonym kursem bezpiecznej jazdy bo z tego nic nie wynika. Pojedź na jakikolwiek tor (Track Day, KJS i inne imprezy) tam zweryfikujesz umiejętności i dodam, że czasami "kozacy" w mocnych autach dostają baty. Wg niektórych opinii kierowcy po 50+ powinni się badać na psychotestach sprawności ruchowej. Ja mam 60+ i nadal jestem w miarę sprawny (koledzy proszą czasami na torach o weryfikację błędów), chętnie podpowiadam choć wiele razy z nimi przegrałem. Co napędów 4x4 w normalnej jeździe w PL wystarczy Haldex w popularnych autach. Miałem auta z reduktorami i blokadami dyfrów ale te systemy praktycznie nie wykorzystywałem bo nie było takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 rozumiem, że ktoś lubi opony z północy, że ma jakieś doświadczenia, przekonania itp., z tym nie dyskutuję, ale uzasadnienie, że Skandynawowie mają "więcej do powiedzenia" w temacie zimowek ponieważ zimy są tam dłuższe lub mroźniejsze to nonsens właśnie, idąc tą logiką powinni też produkować najlepsze zimowe kurtki, buty, narty i cokolwiek tam jeszcze co się kojarzy ze śniegiem do produkcji doskonałych produktów potrzeba technologii, nauki i pieniędzy, a nie wielu ciemnych dni w roku, EDIT: rzeczywiście nie masz na myśli jakości :-) tylko ich opinie .. pamiętajmy jednak, że Skandynawia to raczej słabo zaludniony region, mało ich jest więci i opinii niewiele :-) pozd Pierdolisz chłopie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Coś w tym stylu? Niestety moje są szerokie (235), ale kupiłem z autem to nie wybrzydzam. Na autostradzie głośne, ale w kopnym śniegu miodzio. Cześć To znaczy w jakim? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Wiele osób myli opony zimowe nordyckie z kontynentalnymi. Opony nordyckie są projektowane na większe mrozy i głównie na śnieg i lód. Mają bardzo miękką gumę i źle radzą sobie w deszczu, na suchym i ciepłym asfalcie, a także na błocie pośniegowym. Kontynentalne, czyli nasze popularne zimówki to opony o uniwersalnym charakterze. Mają być dobre w każdych warunkach a głównie w deszczu i na lekkim śniegu. W warunkach ostrej zimy są oczywiście gorsze od nordyckich, ale przy popularnych u nas roztopach zachowują się lepiej. Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: Hakkapeliitta 8/9 - z kolcami Hakkapeliitta R3 - bez kolców oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ja te opony kupiłem właśnie ze względu na jazdę po śniegu i w mojej ocenie są rewelacyjne. Zero problemów na podjazdach zasypanych śniegiem (np. dojazd na Stożek). Moja opona to TS 850 P SUV, rozmiar 225/55 R19. Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 z tym moge polemizowac - kanadyjczycy oraz niektore firmy z USA produkuja co najmniej tak dobre o ile nie lepsze…………... Czyli potwierdzasz a nie polemizujesz Fakt, też robią. Bo mają zimno : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Cześć To znaczy w jakim? Pozdro Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. WR A4 miałem/mam (obecnie jeździ żona) w Citroen C5, też dawały radę przy dojeździe na Stożek, czy trasie Wisła Czarne - Istebna obok Zameczku Prezydenta, w warunkach zimowych oczywiście. Jednakże dwa strome oblodzone podjazdy w innych miejscach je pokonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Pare przykladow dobrych opon zimowych, ktore obecnie uzywam Obydwa rodzaje w Jeep Wrangler….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Wszyscy widzą, że klimat się ociepla - musimy ratować planetę, powinien być wprowadzony podatek klimatyczny od wszystkich emitentów CO2 przede wszystkim od właścicieli samochodów zależny od mocy/pojemności. Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 rozumiem, że ktoś lubi opony z północy, że ma jakieś doświadczenia, przekonania itp., z tym nie dyskutuję, ale uzasadnienie, że Skandynawowie mają "więcej do powiedzenia" w temacie zimowek ponieważ zimy są tam dłuższe lub mroźniejsze to nonsens właśnie, idąc tą logiką powinni też produkować najlepsze zimowe kurtki, buty, narty i cokolwiek tam jeszcze co się kojarzy ze śniegiem do produkcji doskonałych produktów potrzeba technologii, nauki i pieniędzy, a nie wielu ciemnych dni w roku, EDIT: rzeczywiście nie masz na myśli jakości :-) tylko ich opinie .. pamiętajmy jednak, że Skandynawia to raczej słabo zaludniony region, mało ich jest więci i opinii niewiele :-) pozd Pierdolisz chłopie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Coś w tym stylu? Niestety moje są szerokie (235), ale kupiłem z autem to nie wybrzydzam. Na autostradzie głośne, ale w kopnym śniegu miodzio. Cześć To znaczy w jakim? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Wiele osób myli opony zimowe nordyckie z kontynentalnymi. Opony nordyckie są projektowane na większe mrozy i głównie na śnieg i lód. Mają bardzo miękką gumę i źle radzą sobie w deszczu, na suchym i ciepłym asfalcie, a także na błocie pośniegowym. Kontynentalne, czyli nasze popularne zimówki to opony o uniwersalnym charakterze. Mają być dobre w każdych warunkach a głównie w deszczu i na lekkim śniegu. W warunkach ostrej zimy są oczywiście gorsze od nordyckich, ale przy popularnych u nas roztopach zachowują się lepiej. Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: Hakkapeliitta 8/9 - z kolcami Hakkapeliitta R3 - bez kolców oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ja te opony kupiłem właśnie ze względu na jazdę po śniegu i w mojej ocenie są rewelacyjne. Zero problemów na podjazdach zasypanych śniegiem (np. dojazd na Stożek). Moja opona to TS 850 P SUV, rozmiar 225/55 R19. Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 z tym moge polemizowac - kanadyjczycy oraz niektore firmy z USA produkuja co najmniej tak dobre o ile nie lepsze…………... Czyli potwierdzasz a nie polemizujesz Fakt, też robią. Bo mają zimno : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Cześć To znaczy w jakim? Pozdro Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. WR A4 miałem/mam (obecnie jeździ żona) w Citroen C5, też dawały radę przy dojeździe na Stożek, czy trasie Wisła Czarne - Istebna obok Zameczku Prezydenta, w warunkach zimowych oczywiście. Jednakże dwa strome oblodzone podjazdy w innych miejscach je pokonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Pare przykladow dobrych opon zimowych, ktore obecnie uzywam Obydwa rodzaje w Jeep Wrangler….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Wszyscy widzą, że klimat się ociepla - musimy ratować planetę, powinien być wprowadzony podatek klimatyczny od wszystkich emitentów CO2 przede wszystkim od właścicieli samochodów zależny od mocy/pojemności. Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Coś w tym stylu? Niestety moje są szerokie (235), ale kupiłem z autem to nie wybrzydzam. Na autostradzie głośne, ale w kopnym śniegu miodzio. Cześć To znaczy w jakim? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Wiele osób myli opony zimowe nordyckie z kontynentalnymi. Opony nordyckie są projektowane na większe mrozy i głównie na śnieg i lód. Mają bardzo miękką gumę i źle radzą sobie w deszczu, na suchym i ciepłym asfalcie, a także na błocie pośniegowym. Kontynentalne, czyli nasze popularne zimówki to opony o uniwersalnym charakterze. Mają być dobre w każdych warunkach a głównie w deszczu i na lekkim śniegu. W warunkach ostrej zimy są oczywiście gorsze od nordyckich, ale przy popularnych u nas roztopach zachowują się lepiej. Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: Hakkapeliitta 8/9 - z kolcami Hakkapeliitta R3 - bez kolców oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ja te opony kupiłem właśnie ze względu na jazdę po śniegu i w mojej ocenie są rewelacyjne. Zero problemów na podjazdach zasypanych śniegiem (np. dojazd na Stożek). Moja opona to TS 850 P SUV, rozmiar 225/55 R19. Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 z tym moge polemizowac - kanadyjczycy oraz niektore firmy z USA produkuja co najmniej tak dobre o ile nie lepsze…………... Czyli potwierdzasz a nie polemizujesz Fakt, też robią. Bo mają zimno : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Cześć To znaczy w jakim? Pozdro Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. WR A4 miałem/mam (obecnie jeździ żona) w Citroen C5, też dawały radę przy dojeździe na Stożek, czy trasie Wisła Czarne - Istebna obok Zameczku Prezydenta, w warunkach zimowych oczywiście. Jednakże dwa strome oblodzone podjazdy w innych miejscach je pokonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Pare przykladow dobrych opon zimowych, ktore obecnie uzywam Obydwa rodzaje w Jeep Wrangler….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Wszyscy widzą, że klimat się ociepla - musimy ratować planetę, powinien być wprowadzony podatek klimatyczny od wszystkich emitentów CO2 przede wszystkim od właścicieli samochodów zależny od mocy/pojemności. Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Wiele osób myli opony zimowe nordyckie z kontynentalnymi. Opony nordyckie są projektowane na większe mrozy i głównie na śnieg i lód. Mają bardzo miękką gumę i źle radzą sobie w deszczu, na suchym i ciepłym asfalcie, a także na błocie pośniegowym. Kontynentalne, czyli nasze popularne zimówki to opony o uniwersalnym charakterze. Mają być dobre w każdych warunkach a głównie w deszczu i na lekkim śniegu. W warunkach ostrej zimy są oczywiście gorsze od nordyckich, ale przy popularnych u nas roztopach zachowują się lepiej. Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: Hakkapeliitta 8/9 - z kolcami Hakkapeliitta R3 - bez kolców oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ja te opony kupiłem właśnie ze względu na jazdę po śniegu i w mojej ocenie są rewelacyjne. Zero problemów na podjazdach zasypanych śniegiem (np. dojazd na Stożek). Moja opona to TS 850 P SUV, rozmiar 225/55 R19. Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 z tym moge polemizowac - kanadyjczycy oraz niektore firmy z USA produkuja co najmniej tak dobre o ile nie lepsze…………... Czyli potwierdzasz a nie polemizujesz Fakt, też robią. Bo mają zimno : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Cześć To znaczy w jakim? Pozdro Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. WR A4 miałem/mam (obecnie jeździ żona) w Citroen C5, też dawały radę przy dojeździe na Stożek, czy trasie Wisła Czarne - Istebna obok Zameczku Prezydenta, w warunkach zimowych oczywiście. Jednakże dwa strome oblodzone podjazdy w innych miejscach je pokonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Pare przykladow dobrych opon zimowych, ktore obecnie uzywam Obydwa rodzaje w Jeep Wrangler….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Wszyscy widzą, że klimat się ociepla - musimy ratować planetę, powinien być wprowadzony podatek klimatyczny od wszystkich emitentów CO2 przede wszystkim od właścicieli samochodów zależny od mocy/pojemności. Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Cześć To znaczy w jakim? Pozdro Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. WR A4 miałem/mam (obecnie jeździ żona) w Citroen C5, też dawały radę przy dojeździe na Stożek, czy trasie Wisła Czarne - Istebna obok Zameczku Prezydenta, w warunkach zimowych oczywiście. Jednakże dwa strome oblodzone podjazdy w innych miejscach je pokonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Pare przykladow dobrych opon zimowych, ktore obecnie uzywam Obydwa rodzaje w Jeep Wrangler….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Wszyscy widzą, że klimat się ociepla - musimy ratować planetę, powinien być wprowadzony podatek klimatyczny od wszystkich emitentów CO2 przede wszystkim od właścicieli samochodów zależny od mocy/pojemności. Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Przykładowo Nokain robi modele nordyckie: oraz kontynentalne: WR D3/4 WR A4 WR Snowproof Ty masz napęd 4x4. Ja na Stożek cisnę FWD, stąd nieco odmienne doświadczenia. Choć zawsze dojechałem pod wyciąg. WR A4 miałem/mam (obecnie jeździ żona) w Citroen C5, też dawały radę przy dojeździe na Stożek, czy trasie Wisła Czarne - Istebna obok Zameczku Prezydenta, w warunkach zimowych oczywiście. Jednakże dwa strome oblodzone podjazdy w innych miejscach je pokonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Pare przykladow dobrych opon zimowych, ktore obecnie uzywam Obydwa rodzaje w Jeep Wrangler….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Wszyscy widzą, że klimat się ociepla - musimy ratować planetę, powinien być wprowadzony podatek klimatyczny od wszystkich emitentów CO2 przede wszystkim od właścicieli samochodów zależny od mocy/pojemności. Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Klockowaty bieżnik, otwory pod kolce. Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Pare przykladow dobrych opon zimowych, ktore obecnie uzywam Obydwa rodzaje w Jeep Wrangler….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Wszyscy widzą, że klimat się ociepla - musimy ratować planetę, powinien być wprowadzony podatek klimatyczny od wszystkich emitentów CO2 przede wszystkim od właścicieli samochodów zależny od mocy/pojemności. Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Sądzę, że tak naprawdę nigdy nie jeździłeś po prawdziwym śniegu. Pdzdrowienia serdeczne Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Pare przykladow dobrych opon zimowych, ktore obecnie uzywam Obydwa rodzaje w Jeep Wrangler….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Wszyscy widzą, że klimat się ociepla - musimy ratować planetę, powinien być wprowadzony podatek klimatyczny od wszystkich emitentów CO2 przede wszystkim od właścicieli samochodów zależny od mocy/pojemności. Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Pare przykladow dobrych opon zimowych, ktore obecnie uzywam Obydwa rodzaje w Jeep Wrangler….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Wszyscy widzą, że klimat się ociepla - musimy ratować planetę, powinien być wprowadzony podatek klimatyczny od wszystkich emitentów CO2 przede wszystkim od właścicieli samochodów zależny od mocy/pojemności. Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ?To chyba zależy od tego w jaki sposób został wyprodukowany. Emisja CO2 jest diametralnie różna dla energetyki wiatrowej, wodnej a węglowej. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Przecież paliwa są już opodatkowane . Węgiel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wort Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Żródłem CO2 jest benzyna, ropa, gaz czy węgiel. Dlaczego nie opodatkować paliw tylko piece czy samochody? Samochód elektryczny jest 0 emisyjny, a prąd to powstaje bez emisji CO2. ? Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Co jeszcze powiesz ciekawego? Już do tego stopnia to forum dziwaczeje, że warszawiak wymądrza się na temat jazdy po śniegu. Poważnie? Rozbawiałeś mnie. Bez urazy, ale jak sam wyżej piszesz śnieg widzisz kilka razy w roku, podczas wypadów w góry. A to po czym jeździłem to chyba była kokaina...też białe. Pozdr ale tym razem trochę źle oceniłeś. U nas na południu (nie mówię o Krakowie, a o Beskidzie Sądeckim), bywa "trochę" biało na drogach. Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg
Jack Danielsky Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć Przepraszam, błędnie Cię oceniłem. Skoro jako warszawiak nie mogę się wypowiadać co do jazdy po śniegu to nie mam pytań już do Ciebie żadnych. Pozdrowienia PS Nie mam nic wspólnego z warszawiakiem wypowiadać się możesz, tyle że to będzie cyt' "pierdolenie" , bo tam gdzie mieszkasz przecież zima krótka więc co możesz o niej wiedzieć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Przebieg
star Napisano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. PS mocna Fulda overall, także Dunlop, Kleber i Conti jeśli patrzeć na ogół. Rozmiar 195/65 R 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Widocznie nie mają dochodów z reklam od Michelina. Ja już nawet tych ich wypocin nie czytam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
se7 Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam z testu autoswiat, Goodyear, Nokian i Pirelli lepsze na śniegu niż Conti. Michelin zaskakująco słabo. Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Piskoor Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam od siebie Dębica, Barum też jest dobra. Jak ktoś nie umie jeździć to każda opona jest "be" Kumpel miał kiedyś Dębica Frigo bodajże.. Sprawowała się nieźle pozatym, że zostawiła za sobą niezła zawieruchę.. Słabo było za nim jechać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dlatego, że sama produkcja w/w jest wielce energochłonna i wiąże się z ogromną emisją CO2, więc należy przede wszystkim ograniczyć liczbę samochodów. Oczywiście dla wszystkich dbających o środowisko czyli posiadaczy Tesli, Audi e-tronów itp. powinno być zwolnienie z owego podatku pod warunkiem, że prywatnie wyprodukują adekwatną ilość energii w swoich prywatnych ogniwach galwanicznych,wiatrakach etc. Oczywiście wyprodukowaną nadwyżkę będą mogli sprzedać przeciętnym użytkownikom spalinowych pierdzikółek, tzn. posiadacz pirdzikółka zamiast płacić podatek, zapłaci wprost czy pośrednio właścicielowi dajmy na to Audi e tron czy Jaguara I-Pace wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Dalej Strona 12 z 40 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
kordiankw Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 wtyczka do ładowania elektryka lub hybrydy powinna pasować tylko do gniazda w fotowoltaice...... Michał nie ma żadnego gniazda do fotowoltaiki. Panele dostarczają prąd stały o napięciu u mnie około 350-400V na każdy obwód (są dwa obwody połączone rownolegle, a w każdym obwodzie po 10 paneli połączonych szeregowo) do falownika (inwertera), który zmienia go na 230V prądu przemiennego. Falownik połączony jest z licznikiem dwukierunkowym i wprowadza cała wyprodukowaną energię do sieci energetycznej. Jeżeli jest brak zasilania w sieci, to falownik również nie pracuje i nie oddaje wyprodukowanej energii. Energia pozostaje na panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi