jan koval Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 juz troche sie popytalem, ale brakuje mi lopatologicznego wyjasnienia: prosil bym o nast info: 1/ najblizsze (z Poznania) trasy MTBK (Karpacz?, Szklarska??) 2/ najblizsze (z P-nia) parki MTBK z wyciagami 3/ wrazenia o jakosci wypozyczanych rowerow I sprzetu ochronnego w poszczegolnych osrodkach 4/ gdzie , do cholery, jest Czarna Gora I Srebrna Gora ? google maps pokazuje jakes dziwolagi dziekuje za wszelkie info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 juz troche sie popytalem, ale brakuje mi lopatologicznego wyjasnienia: prosil bym o nast info: 1/ najblizsze (z Poznania) trasy MTBK (Karpacz?, Szklarska??) 2/ najblizsze (z P-nia) parki MTBK z wyciagami 3/ wrazenia o jakosci wypozyczanych rowerow I sprzetu ochronnego w poszczegolnych osrodkach 4/ gdzie , do cholery, jest Czarna Gora I Srebrna Gora ? google maps pokazuje jakes dziwolagi dziekuje za wszelkie info! Ad.4 Szukaj Stronie Śląskie, wówczas znajdziesz Czarną Górę. Szukaj Twierdza Srebrna Góra - wówczas znajdziesz Srebrną Górę (niedaleko Kłodzka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Ad.4 Szukaj Stronie Śląskie, wówczas znajdziesz Czarną Górę. Szukaj Twierdza Srebrna Góra - wówczas znajdziesz Srebrną Górę (niedaleko Kłodzka). juz troche sie popytalem, ale brakuje mi lopatologicznego wyjasnienia: prosil bym o nast info: 1/ najblizsze (z Poznania) trasy MTBK (Karpacz?, Szklarska??) 2/ najblizsze (z P-nia) parki MTBK z wyciagami 3/ wrazenia o jakosci wypozyczanych rowerow I sprzetu ochronnego w poszczegolnych osrodkach 4/ gdzie , do cholery, jest Czarna Gora I Srebrna Gora ? google maps pokazuje jakes dziwolagi dziekuje za wszelkie info! A może takie coś? http://singletrack.p...ngle-trackow/#! http://bmstrek.com/?...AiAAEgJb4fD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 http://singletrack.p...ngle-trackow/#! Świeradów jest super ! Tylko, że to single a nie enduro czy DH. Jak ktoś lubi jeździć siłą mięśni to polecam. Całe Izery są wspaniałe czy zaczynając w Świeradowie czy w Szklarskiej ... Tyle, że tam trzeba porządnych opon - kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 najblizszy wyciag - Gora Dzikowiec, ale brak wypozyczalni. Fajne bikeparki Kouty i Areal Kares (fajne jump line'y), zreszta oba obok siebie. W koutach maja chyba przyzwoite rowery. Spindlerowy Mlyn tez git, wlacznie z wypozyczalnia (scotty mozna rezerwowac). Nic tu blizej mnie nie porwalo. W czarnej nie jezdzilem, ale raczej bez szalu. Oba te bikeparki maja przyzwoite traski DH. W szpindlu nawet trudniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Im wiecej kamieni I wiekszych - tym lepiej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 W Izerach niestety takie ostre, trzeba na mleku albo mieć dętki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 patrz wyzej srebrna to takie singletraki, gejujesz pod gore albo czekasz laskawie w kolejce az Cie wwioza przyczepka na ktorej siedzisz zgiety w pol izery to raczej pedalowanko - nie bylem. Jeszcze przyzwoite rokytnice nad jizerou, ale tam hardcorow nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 juz troche sie popytalem, ale brakuje mi lopatologicznego wyjasnienia: prosil bym o nast info: 1/ najblizsze (z Poznania) trasy MTBK (Karpacz?, Szklarska??) 2/ najblizsze (z P-nia) parki MTBK z wyciagami 3/ wrazenia o jakosci wypozyczanych rowerow I sprzetu ochronnego w poszczegolnych osrodkach 4/ gdzie , do cholery, jest Czarna Gora I Srebrna Gora ? google maps pokazuje jakes dziwolagi dziekuje za wszelkie info! Do kolegów dodam jeszcze - Boguszów Gorce (Dzikowiec) - DH, wjazd co pół godziny - wygooglaj "Strefa MTB Sudety" - trasy MTB w górach Kamiennych, Suchych i Sowich (to tam jest też Enduro Srebrna Góra) - system 250 km tras MTB Masz też MTB w Górach Bialskich (Stronie Śląskie) i Bardzkich (cztery pętle MTB) Jeśli interesowałyby Cię single to byłoby parę tematów oprócz Izer. Co do wypożyczalni to znam dwie; w Bielawie (hardtail) i Srebrnej Górze (full). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Jak Cię znam, to najlepsza opcja dla Ciebie to Rychleby, ja tam jeździłem najłatwiejszą trasę, i dla mnie ambitnie na hardtailu.Są tam też trudne trasy, kamieni jest pełno !Przy parkingu jest przyjemna buda z barem i wypożyczalnią.http://www.rychlebskiesciezki.pl/pl/ Tutaj masz rezerwacje rowerów online http://www.rychlebsk...centrum-testowe (warto zrobić) punkt startowy na mapie https://en.mapy.cz/s/3sBsNz wrocławia 2h autem U nas w Europie wszystkie trasy mtb są dostępne na aplikacji mobile TrailForks (jest iphone i android) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kuba! Jeszcze mi przyszło do głowy, że najbardziej kamienista trasa jaką znam (a o takie pytałeś) to zjazd z Wielkiej Sowy na południe (chyba niebieski). Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kuba! Jeszcze mi przyszło do głowy, że najbardziej kamienista trasa jaką znam (a o takie pytałeś) to zjazd z Wielkiej Sowy na południe (chyba niebieski). Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje. PozdroWiesiekmasz teraz mocny bike, to odwiedź sobie Srebrną Gorą i Rychleby, zobaczysz co to znaczy kamienie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 https://www.1enduro....-bielsko-biala/ Na samym dole są linki do opisów innych polecanych tu miejscówek - facet ma trochę taki egzaltowany sposób pisania ale naprawdę jeździ więc raczej wie o czym pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... jan koval Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 masz teraz mocny bike, to odwiedź sobie Srebrną Gorą i Rychleby, zobaczysz co to znaczy kamienie :-) Wszystki dziekuje za odpowiedzi/podpowiedzi w sumie bylem z niedziele na Srebrnej Gorze 1/ rower Ok - Kelly Torx - zawieszenie OK, natomiast przerzutka - bardzo "taka sobie"……. 2/ obsluga - wspaniala 3/ teren - dobry - przelecialem trasy A1 A2 i B bo mialem tylko 3 h jazdy…. natomiast kamieni tam nie uswiadczysz - sa za to dobre korzenie i pare scianek - w sumie - wspaniale 3h na rowerze Pierwszy wjazd zrobilem na rowerze a nastepne 2 na Tarpanie. obawialem sie o daojazd…. z niewielkim przekraczaniem predkosci bylem w ciagu 3h na miejscu wioska Srebrna Gora czy miasteczko - przeurocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Fajnie że Ci spasowało. Chłopaki którzy się tym opiekują, dają tam dużo serca. To ich pasja i praca.Następnym razem możesz sobie odwiedzić Czarną Górę. Z jednej strony są (podobno) bardzo trudne trasy enduro (dostępne z wyciągu),a z drugiej strony łatwe singletracki.Trasy enduro masz tutaj: http://www.parkrowerowy.pl/a single tutaj: https://www.trailfor...--l-skie-27561/(trasy zielone i niebieskie) Na trailforks trasy enduro (Czarnej Góry) są na czerwono, ale bardziej wiarygodna mapa jest raczej na parkrowerowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 czytalem o Cz G - wyglada interesujaco - wybralem Srebrna, bo blizej P-nia.. jeszcze raz dziekuje za wszystkie info!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 22 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: Ojczyzna sie ma zdecydowanie dobrze - wrecz swietnie!!!! wszyscy, ktorych spotkalem, byli przeciwni PiS - nie wiem dlaczego ta partia dominuje Ludzie w POlsce sa swietni, mili, przyjazni - porownanie Frankfurt airport z P-n Lawica - druzgocace……. zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode…….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode……..Nauczyli się od Ryannair!! Masz rację tutaj na stacji benzynowej co tydzień tankuję lód do butelki z piciem z maszyny napojów za dziekuje. Ale z gorącą wodą nie próbowałam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kordiankw Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 https://youtu.be/at3umPQuONY Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Tak wracając na Ziemię ewidentnie sprowokowany twoimi zdjęciami zacząłem sobie szukać tras w Beskidach. Są znane z kamieni i w sumie nie takie łatwe - tzw. "beskidzka rąbanka". I trafiłem na bardzo fajną stronę. Bo na stronach gmin czy miast robionych za unijne dotacje oczywiście są same bzdety. http://beskidtrail.p...gory/wycieczki/ Każda trasa opisana, sfotografowana, z trackiem - można się przygotować, rozłożyć siły. Imponujące, że komuś tak się chce. No i facet nieźle daje na tym rowerze : ) Bardzo życzliwi ludzie.Napisałem z pytaniem które trasy z kilku wstępnie wybranych są do zrobienia na hardtailu bez takich lotów jak na powyższym filmiku - bez większych nadziei na odpowiedź zresztą. Po chwili przyszła odpowiedź z trasami, wskazaniem alternatyw najbardziej ryzykownych zjazdów i rekomendacjami. Podnosi wiarę w ludzi : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park MTBK Poland × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Maciej S Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Ad.4 Szukaj Stronie Śląskie, wówczas znajdziesz Czarną Górę. Szukaj Twierdza Srebrna Góra - wówczas znajdziesz Srebrną Górę (niedaleko Kłodzka). juz troche sie popytalem, ale brakuje mi lopatologicznego wyjasnienia: prosil bym o nast info: 1/ najblizsze (z Poznania) trasy MTBK (Karpacz?, Szklarska??) 2/ najblizsze (z P-nia) parki MTBK z wyciagami 3/ wrazenia o jakosci wypozyczanych rowerow I sprzetu ochronnego w poszczegolnych osrodkach 4/ gdzie , do cholery, jest Czarna Gora I Srebrna Gora ? google maps pokazuje jakes dziwolagi dziekuje za wszelkie info! A może takie coś? http://singletrack.p...ngle-trackow/#! http://bmstrek.com/?...AiAAEgJb4fD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 http://singletrack.p...ngle-trackow/#! Świeradów jest super ! Tylko, że to single a nie enduro czy DH. Jak ktoś lubi jeździć siłą mięśni to polecam. Całe Izery są wspaniałe czy zaczynając w Świeradowie czy w Szklarskiej ... Tyle, że tam trzeba porządnych opon - kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 najblizszy wyciag - Gora Dzikowiec, ale brak wypozyczalni. Fajne bikeparki Kouty i Areal Kares (fajne jump line'y), zreszta oba obok siebie. W koutach maja chyba przyzwoite rowery. Spindlerowy Mlyn tez git, wlacznie z wypozyczalnia (scotty mozna rezerwowac). Nic tu blizej mnie nie porwalo. W czarnej nie jezdzilem, ale raczej bez szalu. Oba te bikeparki maja przyzwoite traski DH. W szpindlu nawet trudniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Im wiecej kamieni I wiekszych - tym lepiej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 W Izerach niestety takie ostre, trzeba na mleku albo mieć dętki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 patrz wyzej srebrna to takie singletraki, gejujesz pod gore albo czekasz laskawie w kolejce az Cie wwioza przyczepka na ktorej siedzisz zgiety w pol izery to raczej pedalowanko - nie bylem. Jeszcze przyzwoite rokytnice nad jizerou, ale tam hardcorow nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 juz troche sie popytalem, ale brakuje mi lopatologicznego wyjasnienia: prosil bym o nast info: 1/ najblizsze (z Poznania) trasy MTBK (Karpacz?, Szklarska??) 2/ najblizsze (z P-nia) parki MTBK z wyciagami 3/ wrazenia o jakosci wypozyczanych rowerow I sprzetu ochronnego w poszczegolnych osrodkach 4/ gdzie , do cholery, jest Czarna Gora I Srebrna Gora ? google maps pokazuje jakes dziwolagi dziekuje za wszelkie info! Do kolegów dodam jeszcze - Boguszów Gorce (Dzikowiec) - DH, wjazd co pół godziny - wygooglaj "Strefa MTB Sudety" - trasy MTB w górach Kamiennych, Suchych i Sowich (to tam jest też Enduro Srebrna Góra) - system 250 km tras MTB Masz też MTB w Górach Bialskich (Stronie Śląskie) i Bardzkich (cztery pętle MTB) Jeśli interesowałyby Cię single to byłoby parę tematów oprócz Izer. Co do wypożyczalni to znam dwie; w Bielawie (hardtail) i Srebrnej Górze (full). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Jak Cię znam, to najlepsza opcja dla Ciebie to Rychleby, ja tam jeździłem najłatwiejszą trasę, i dla mnie ambitnie na hardtailu.Są tam też trudne trasy, kamieni jest pełno !Przy parkingu jest przyjemna buda z barem i wypożyczalnią.http://www.rychlebskiesciezki.pl/pl/ Tutaj masz rezerwacje rowerów online http://www.rychlebsk...centrum-testowe (warto zrobić) punkt startowy na mapie https://en.mapy.cz/s/3sBsNz wrocławia 2h autem U nas w Europie wszystkie trasy mtb są dostępne na aplikacji mobile TrailForks (jest iphone i android) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kuba! Jeszcze mi przyszło do głowy, że najbardziej kamienista trasa jaką znam (a o takie pytałeś) to zjazd z Wielkiej Sowy na południe (chyba niebieski). Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kuba! Jeszcze mi przyszło do głowy, że najbardziej kamienista trasa jaką znam (a o takie pytałeś) to zjazd z Wielkiej Sowy na południe (chyba niebieski). Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje. PozdroWiesiekmasz teraz mocny bike, to odwiedź sobie Srebrną Gorą i Rychleby, zobaczysz co to znaczy kamienie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 https://www.1enduro....-bielsko-biala/ Na samym dole są linki do opisów innych polecanych tu miejscówek - facet ma trochę taki egzaltowany sposób pisania ale naprawdę jeździ więc raczej wie o czym pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... jan koval Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 masz teraz mocny bike, to odwiedź sobie Srebrną Gorą i Rychleby, zobaczysz co to znaczy kamienie :-) Wszystki dziekuje za odpowiedzi/podpowiedzi w sumie bylem z niedziele na Srebrnej Gorze 1/ rower Ok - Kelly Torx - zawieszenie OK, natomiast przerzutka - bardzo "taka sobie"……. 2/ obsluga - wspaniala 3/ teren - dobry - przelecialem trasy A1 A2 i B bo mialem tylko 3 h jazdy…. natomiast kamieni tam nie uswiadczysz - sa za to dobre korzenie i pare scianek - w sumie - wspaniale 3h na rowerze Pierwszy wjazd zrobilem na rowerze a nastepne 2 na Tarpanie. obawialem sie o daojazd…. z niewielkim przekraczaniem predkosci bylem w ciagu 3h na miejscu wioska Srebrna Gora czy miasteczko - przeurocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Fajnie że Ci spasowało. Chłopaki którzy się tym opiekują, dają tam dużo serca. To ich pasja i praca.Następnym razem możesz sobie odwiedzić Czarną Górę. Z jednej strony są (podobno) bardzo trudne trasy enduro (dostępne z wyciągu),a z drugiej strony łatwe singletracki.Trasy enduro masz tutaj: http://www.parkrowerowy.pl/a single tutaj: https://www.trailfor...--l-skie-27561/(trasy zielone i niebieskie) Na trailforks trasy enduro (Czarnej Góry) są na czerwono, ale bardziej wiarygodna mapa jest raczej na parkrowerowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 czytalem o Cz G - wyglada interesujaco - wybralem Srebrna, bo blizej P-nia.. jeszcze raz dziekuje za wszystkie info!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 22 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: Ojczyzna sie ma zdecydowanie dobrze - wrecz swietnie!!!! wszyscy, ktorych spotkalem, byli przeciwni PiS - nie wiem dlaczego ta partia dominuje Ludzie w POlsce sa swietni, mili, przyjazni - porownanie Frankfurt airport z P-n Lawica - druzgocace……. zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode…….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode……..Nauczyli się od Ryannair!! Masz rację tutaj na stacji benzynowej co tydzień tankuję lód do butelki z piciem z maszyny napojów za dziekuje. Ale z gorącą wodą nie próbowałam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kordiankw Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 https://youtu.be/at3umPQuONY Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Tak wracając na Ziemię ewidentnie sprowokowany twoimi zdjęciami zacząłem sobie szukać tras w Beskidach. Są znane z kamieni i w sumie nie takie łatwe - tzw. "beskidzka rąbanka". I trafiłem na bardzo fajną stronę. Bo na stronach gmin czy miast robionych za unijne dotacje oczywiście są same bzdety. http://beskidtrail.p...gory/wycieczki/ Każda trasa opisana, sfotografowana, z trackiem - można się przygotować, rozłożyć siły. Imponujące, że komuś tak się chce. No i facet nieźle daje na tym rowerze : ) Bardzo życzliwi ludzie.Napisałem z pytaniem które trasy z kilku wstępnie wybranych są do zrobienia na hardtailu bez takich lotów jak na powyższym filmiku - bez większych nadziei na odpowiedź zresztą. Po chwili przyszła odpowiedź z trasami, wskazaniem alternatyw najbardziej ryzykownych zjazdów i rekomendacjami. Podnosi wiarę w ludzi : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park MTBK Poland × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 http://singletrack.p...ngle-trackow/#! Świeradów jest super ! Tylko, że to single a nie enduro czy DH. Jak ktoś lubi jeździć siłą mięśni to polecam. Całe Izery są wspaniałe czy zaczynając w Świeradowie czy w Szklarskiej ... Tyle, że tam trzeba porządnych opon - kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 najblizszy wyciag - Gora Dzikowiec, ale brak wypozyczalni. Fajne bikeparki Kouty i Areal Kares (fajne jump line'y), zreszta oba obok siebie. W koutach maja chyba przyzwoite rowery. Spindlerowy Mlyn tez git, wlacznie z wypozyczalnia (scotty mozna rezerwowac). Nic tu blizej mnie nie porwalo. W czarnej nie jezdzilem, ale raczej bez szalu. Oba te bikeparki maja przyzwoite traski DH. W szpindlu nawet trudniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Im wiecej kamieni I wiekszych - tym lepiej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 W Izerach niestety takie ostre, trzeba na mleku albo mieć dętki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 patrz wyzej srebrna to takie singletraki, gejujesz pod gore albo czekasz laskawie w kolejce az Cie wwioza przyczepka na ktorej siedzisz zgiety w pol izery to raczej pedalowanko - nie bylem. Jeszcze przyzwoite rokytnice nad jizerou, ale tam hardcorow nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 juz troche sie popytalem, ale brakuje mi lopatologicznego wyjasnienia: prosil bym o nast info: 1/ najblizsze (z Poznania) trasy MTBK (Karpacz?, Szklarska??) 2/ najblizsze (z P-nia) parki MTBK z wyciagami 3/ wrazenia o jakosci wypozyczanych rowerow I sprzetu ochronnego w poszczegolnych osrodkach 4/ gdzie , do cholery, jest Czarna Gora I Srebrna Gora ? google maps pokazuje jakes dziwolagi dziekuje za wszelkie info! Do kolegów dodam jeszcze - Boguszów Gorce (Dzikowiec) - DH, wjazd co pół godziny - wygooglaj "Strefa MTB Sudety" - trasy MTB w górach Kamiennych, Suchych i Sowich (to tam jest też Enduro Srebrna Góra) - system 250 km tras MTB Masz też MTB w Górach Bialskich (Stronie Śląskie) i Bardzkich (cztery pętle MTB) Jeśli interesowałyby Cię single to byłoby parę tematów oprócz Izer. Co do wypożyczalni to znam dwie; w Bielawie (hardtail) i Srebrnej Górze (full). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Jak Cię znam, to najlepsza opcja dla Ciebie to Rychleby, ja tam jeździłem najłatwiejszą trasę, i dla mnie ambitnie na hardtailu.Są tam też trudne trasy, kamieni jest pełno !Przy parkingu jest przyjemna buda z barem i wypożyczalnią.http://www.rychlebskiesciezki.pl/pl/ Tutaj masz rezerwacje rowerów online http://www.rychlebsk...centrum-testowe (warto zrobić) punkt startowy na mapie https://en.mapy.cz/s/3sBsNz wrocławia 2h autem U nas w Europie wszystkie trasy mtb są dostępne na aplikacji mobile TrailForks (jest iphone i android) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kuba! Jeszcze mi przyszło do głowy, że najbardziej kamienista trasa jaką znam (a o takie pytałeś) to zjazd z Wielkiej Sowy na południe (chyba niebieski). Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kuba! Jeszcze mi przyszło do głowy, że najbardziej kamienista trasa jaką znam (a o takie pytałeś) to zjazd z Wielkiej Sowy na południe (chyba niebieski). Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje. PozdroWiesiekmasz teraz mocny bike, to odwiedź sobie Srebrną Gorą i Rychleby, zobaczysz co to znaczy kamienie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 https://www.1enduro....-bielsko-biala/ Na samym dole są linki do opisów innych polecanych tu miejscówek - facet ma trochę taki egzaltowany sposób pisania ale naprawdę jeździ więc raczej wie o czym pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... jan koval Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 masz teraz mocny bike, to odwiedź sobie Srebrną Gorą i Rychleby, zobaczysz co to znaczy kamienie :-) Wszystki dziekuje za odpowiedzi/podpowiedzi w sumie bylem z niedziele na Srebrnej Gorze 1/ rower Ok - Kelly Torx - zawieszenie OK, natomiast przerzutka - bardzo "taka sobie"……. 2/ obsluga - wspaniala 3/ teren - dobry - przelecialem trasy A1 A2 i B bo mialem tylko 3 h jazdy…. natomiast kamieni tam nie uswiadczysz - sa za to dobre korzenie i pare scianek - w sumie - wspaniale 3h na rowerze Pierwszy wjazd zrobilem na rowerze a nastepne 2 na Tarpanie. obawialem sie o daojazd…. z niewielkim przekraczaniem predkosci bylem w ciagu 3h na miejscu wioska Srebrna Gora czy miasteczko - przeurocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Fajnie że Ci spasowało. Chłopaki którzy się tym opiekują, dają tam dużo serca. To ich pasja i praca.Następnym razem możesz sobie odwiedzić Czarną Górę. Z jednej strony są (podobno) bardzo trudne trasy enduro (dostępne z wyciągu),a z drugiej strony łatwe singletracki.Trasy enduro masz tutaj: http://www.parkrowerowy.pl/a single tutaj: https://www.trailfor...--l-skie-27561/(trasy zielone i niebieskie) Na trailforks trasy enduro (Czarnej Góry) są na czerwono, ale bardziej wiarygodna mapa jest raczej na parkrowerowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 czytalem o Cz G - wyglada interesujaco - wybralem Srebrna, bo blizej P-nia.. jeszcze raz dziekuje za wszystkie info!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 22 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: Ojczyzna sie ma zdecydowanie dobrze - wrecz swietnie!!!! wszyscy, ktorych spotkalem, byli przeciwni PiS - nie wiem dlaczego ta partia dominuje Ludzie w POlsce sa swietni, mili, przyjazni - porownanie Frankfurt airport z P-n Lawica - druzgocace……. zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode…….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode……..Nauczyli się od Ryannair!! Masz rację tutaj na stacji benzynowej co tydzień tankuję lód do butelki z piciem z maszyny napojów za dziekuje. Ale z gorącą wodą nie próbowałam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kordiankw Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 https://youtu.be/at3umPQuONY Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Tak wracając na Ziemię ewidentnie sprowokowany twoimi zdjęciami zacząłem sobie szukać tras w Beskidach. Są znane z kamieni i w sumie nie takie łatwe - tzw. "beskidzka rąbanka". I trafiłem na bardzo fajną stronę. Bo na stronach gmin czy miast robionych za unijne dotacje oczywiście są same bzdety. http://beskidtrail.p...gory/wycieczki/ Każda trasa opisana, sfotografowana, z trackiem - można się przygotować, rozłożyć siły. Imponujące, że komuś tak się chce. No i facet nieźle daje na tym rowerze : ) Bardzo życzliwi ludzie.Napisałem z pytaniem które trasy z kilku wstępnie wybranych są do zrobienia na hardtailu bez takich lotów jak na powyższym filmiku - bez większych nadziei na odpowiedź zresztą. Po chwili przyszła odpowiedź z trasami, wskazaniem alternatyw najbardziej ryzykownych zjazdów i rekomendacjami. Podnosi wiarę w ludzi : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park MTBK Poland
nikon255 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 najblizszy wyciag - Gora Dzikowiec, ale brak wypozyczalni. Fajne bikeparki Kouty i Areal Kares (fajne jump line'y), zreszta oba obok siebie. W koutach maja chyba przyzwoite rowery. Spindlerowy Mlyn tez git, wlacznie z wypozyczalnia (scotty mozna rezerwowac). Nic tu blizej mnie nie porwalo. W czarnej nie jezdzilem, ale raczej bez szalu. Oba te bikeparki maja przyzwoite traski DH. W szpindlu nawet trudniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Im wiecej kamieni I wiekszych - tym lepiej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 W Izerach niestety takie ostre, trzeba na mleku albo mieć dętki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 patrz wyzej srebrna to takie singletraki, gejujesz pod gore albo czekasz laskawie w kolejce az Cie wwioza przyczepka na ktorej siedzisz zgiety w pol izery to raczej pedalowanko - nie bylem. Jeszcze przyzwoite rokytnice nad jizerou, ale tam hardcorow nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 juz troche sie popytalem, ale brakuje mi lopatologicznego wyjasnienia: prosil bym o nast info: 1/ najblizsze (z Poznania) trasy MTBK (Karpacz?, Szklarska??) 2/ najblizsze (z P-nia) parki MTBK z wyciagami 3/ wrazenia o jakosci wypozyczanych rowerow I sprzetu ochronnego w poszczegolnych osrodkach 4/ gdzie , do cholery, jest Czarna Gora I Srebrna Gora ? google maps pokazuje jakes dziwolagi dziekuje za wszelkie info! Do kolegów dodam jeszcze - Boguszów Gorce (Dzikowiec) - DH, wjazd co pół godziny - wygooglaj "Strefa MTB Sudety" - trasy MTB w górach Kamiennych, Suchych i Sowich (to tam jest też Enduro Srebrna Góra) - system 250 km tras MTB Masz też MTB w Górach Bialskich (Stronie Śląskie) i Bardzkich (cztery pętle MTB) Jeśli interesowałyby Cię single to byłoby parę tematów oprócz Izer. Co do wypożyczalni to znam dwie; w Bielawie (hardtail) i Srebrnej Górze (full). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Jak Cię znam, to najlepsza opcja dla Ciebie to Rychleby, ja tam jeździłem najłatwiejszą trasę, i dla mnie ambitnie na hardtailu.Są tam też trudne trasy, kamieni jest pełno !Przy parkingu jest przyjemna buda z barem i wypożyczalnią.http://www.rychlebskiesciezki.pl/pl/ Tutaj masz rezerwacje rowerów online http://www.rychlebsk...centrum-testowe (warto zrobić) punkt startowy na mapie https://en.mapy.cz/s/3sBsNz wrocławia 2h autem U nas w Europie wszystkie trasy mtb są dostępne na aplikacji mobile TrailForks (jest iphone i android) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kuba! Jeszcze mi przyszło do głowy, że najbardziej kamienista trasa jaką znam (a o takie pytałeś) to zjazd z Wielkiej Sowy na południe (chyba niebieski). Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kuba! Jeszcze mi przyszło do głowy, że najbardziej kamienista trasa jaką znam (a o takie pytałeś) to zjazd z Wielkiej Sowy na południe (chyba niebieski). Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje. PozdroWiesiekmasz teraz mocny bike, to odwiedź sobie Srebrną Gorą i Rychleby, zobaczysz co to znaczy kamienie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 https://www.1enduro....-bielsko-biala/ Na samym dole są linki do opisów innych polecanych tu miejscówek - facet ma trochę taki egzaltowany sposób pisania ale naprawdę jeździ więc raczej wie o czym pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... jan koval Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 masz teraz mocny bike, to odwiedź sobie Srebrną Gorą i Rychleby, zobaczysz co to znaczy kamienie :-) Wszystki dziekuje za odpowiedzi/podpowiedzi w sumie bylem z niedziele na Srebrnej Gorze 1/ rower Ok - Kelly Torx - zawieszenie OK, natomiast przerzutka - bardzo "taka sobie"……. 2/ obsluga - wspaniala 3/ teren - dobry - przelecialem trasy A1 A2 i B bo mialem tylko 3 h jazdy…. natomiast kamieni tam nie uswiadczysz - sa za to dobre korzenie i pare scianek - w sumie - wspaniale 3h na rowerze Pierwszy wjazd zrobilem na rowerze a nastepne 2 na Tarpanie. obawialem sie o daojazd…. z niewielkim przekraczaniem predkosci bylem w ciagu 3h na miejscu wioska Srebrna Gora czy miasteczko - przeurocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Fajnie że Ci spasowało. Chłopaki którzy się tym opiekują, dają tam dużo serca. To ich pasja i praca.Następnym razem możesz sobie odwiedzić Czarną Górę. Z jednej strony są (podobno) bardzo trudne trasy enduro (dostępne z wyciągu),a z drugiej strony łatwe singletracki.Trasy enduro masz tutaj: http://www.parkrowerowy.pl/a single tutaj: https://www.trailfor...--l-skie-27561/(trasy zielone i niebieskie) Na trailforks trasy enduro (Czarnej Góry) są na czerwono, ale bardziej wiarygodna mapa jest raczej na parkrowerowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 czytalem o Cz G - wyglada interesujaco - wybralem Srebrna, bo blizej P-nia.. jeszcze raz dziekuje za wszystkie info!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 22 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: Ojczyzna sie ma zdecydowanie dobrze - wrecz swietnie!!!! wszyscy, ktorych spotkalem, byli przeciwni PiS - nie wiem dlaczego ta partia dominuje Ludzie w POlsce sa swietni, mili, przyjazni - porownanie Frankfurt airport z P-n Lawica - druzgocace……. zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode…….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode……..Nauczyli się od Ryannair!! Masz rację tutaj na stacji benzynowej co tydzień tankuję lód do butelki z piciem z maszyny napojów za dziekuje. Ale z gorącą wodą nie próbowałam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kordiankw Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 https://youtu.be/at3umPQuONY Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Tak wracając na Ziemię ewidentnie sprowokowany twoimi zdjęciami zacząłem sobie szukać tras w Beskidach. Są znane z kamieni i w sumie nie takie łatwe - tzw. "beskidzka rąbanka". I trafiłem na bardzo fajną stronę. Bo na stronach gmin czy miast robionych za unijne dotacje oczywiście są same bzdety. http://beskidtrail.p...gory/wycieczki/ Każda trasa opisana, sfotografowana, z trackiem - można się przygotować, rozłożyć siły. Imponujące, że komuś tak się chce. No i facet nieźle daje na tym rowerze : ) Bardzo życzliwi ludzie.Napisałem z pytaniem które trasy z kilku wstępnie wybranych są do zrobienia na hardtailu bez takich lotów jak na powyższym filmiku - bez większych nadziei na odpowiedź zresztą. Po chwili przyszła odpowiedź z trasami, wskazaniem alternatyw najbardziej ryzykownych zjazdów i rekomendacjami. Podnosi wiarę w ludzi : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park MTBK Poland
MarioJ Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Jak Cię znam, to najlepsza opcja dla Ciebie to Rychleby, ja tam jeździłem najłatwiejszą trasę, i dla mnie ambitnie na hardtailu.Są tam też trudne trasy, kamieni jest pełno !Przy parkingu jest przyjemna buda z barem i wypożyczalnią.http://www.rychlebskiesciezki.pl/pl/ Tutaj masz rezerwacje rowerów online http://www.rychlebsk...centrum-testowe (warto zrobić) punkt startowy na mapie https://en.mapy.cz/s/3sBsNz wrocławia 2h autem U nas w Europie wszystkie trasy mtb są dostępne na aplikacji mobile TrailForks (jest iphone i android) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kuba! Jeszcze mi przyszło do głowy, że najbardziej kamienista trasa jaką znam (a o takie pytałeś) to zjazd z Wielkiej Sowy na południe (chyba niebieski). Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kuba! Jeszcze mi przyszło do głowy, że najbardziej kamienista trasa jaką znam (a o takie pytałeś) to zjazd z Wielkiej Sowy na południe (chyba niebieski). Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonuje. PozdroWiesiekmasz teraz mocny bike, to odwiedź sobie Srebrną Gorą i Rychleby, zobaczysz co to znaczy kamienie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 https://www.1enduro....-bielsko-biala/ Na samym dole są linki do opisów innych polecanych tu miejscówek - facet ma trochę taki egzaltowany sposób pisania ale naprawdę jeździ więc raczej wie o czym pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 masz teraz mocny bike, to odwiedź sobie Srebrną Gorą i Rychleby, zobaczysz co to znaczy kamienie :-) Wszystki dziekuje za odpowiedzi/podpowiedzi w sumie bylem z niedziele na Srebrnej Gorze 1/ rower Ok - Kelly Torx - zawieszenie OK, natomiast przerzutka - bardzo "taka sobie"……. 2/ obsluga - wspaniala 3/ teren - dobry - przelecialem trasy A1 A2 i B bo mialem tylko 3 h jazdy…. natomiast kamieni tam nie uswiadczysz - sa za to dobre korzenie i pare scianek - w sumie - wspaniale 3h na rowerze Pierwszy wjazd zrobilem na rowerze a nastepne 2 na Tarpanie. obawialem sie o daojazd…. z niewielkim przekraczaniem predkosci bylem w ciagu 3h na miejscu wioska Srebrna Gora czy miasteczko - przeurocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Fajnie że Ci spasowało. Chłopaki którzy się tym opiekują, dają tam dużo serca. To ich pasja i praca.Następnym razem możesz sobie odwiedzić Czarną Górę. Z jednej strony są (podobno) bardzo trudne trasy enduro (dostępne z wyciągu),a z drugiej strony łatwe singletracki.Trasy enduro masz tutaj: http://www.parkrowerowy.pl/a single tutaj: https://www.trailfor...--l-skie-27561/(trasy zielone i niebieskie) Na trailforks trasy enduro (Czarnej Góry) są na czerwono, ale bardziej wiarygodna mapa jest raczej na parkrowerowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 czytalem o Cz G - wyglada interesujaco - wybralem Srebrna, bo blizej P-nia.. jeszcze raz dziekuje za wszystkie info!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 22 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: Ojczyzna sie ma zdecydowanie dobrze - wrecz swietnie!!!! wszyscy, ktorych spotkalem, byli przeciwni PiS - nie wiem dlaczego ta partia dominuje Ludzie w POlsce sa swietni, mili, przyjazni - porownanie Frankfurt airport z P-n Lawica - druzgocace……. zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode…….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode……..Nauczyli się od Ryannair!! Masz rację tutaj na stacji benzynowej co tydzień tankuję lód do butelki z piciem z maszyny napojów za dziekuje. Ale z gorącą wodą nie próbowałam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kordiankw Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 https://youtu.be/at3umPQuONY Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Tak wracając na Ziemię ewidentnie sprowokowany twoimi zdjęciami zacząłem sobie szukać tras w Beskidach. Są znane z kamieni i w sumie nie takie łatwe - tzw. "beskidzka rąbanka". I trafiłem na bardzo fajną stronę. Bo na stronach gmin czy miast robionych za unijne dotacje oczywiście są same bzdety. http://beskidtrail.p...gory/wycieczki/ Każda trasa opisana, sfotografowana, z trackiem - można się przygotować, rozłożyć siły. Imponujące, że komuś tak się chce. No i facet nieźle daje na tym rowerze : ) Bardzo życzliwi ludzie.Napisałem z pytaniem które trasy z kilku wstępnie wybranych są do zrobienia na hardtailu bez takich lotów jak na powyższym filmiku - bez większych nadziei na odpowiedź zresztą. Po chwili przyszła odpowiedź z trasami, wskazaniem alternatyw najbardziej ryzykownych zjazdów i rekomendacjami. Podnosi wiarę w ludzi : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
MarioJ Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Fajnie że Ci spasowało. Chłopaki którzy się tym opiekują, dają tam dużo serca. To ich pasja i praca.Następnym razem możesz sobie odwiedzić Czarną Górę. Z jednej strony są (podobno) bardzo trudne trasy enduro (dostępne z wyciągu),a z drugiej strony łatwe singletracki.Trasy enduro masz tutaj: http://www.parkrowerowy.pl/a single tutaj: https://www.trailfor...--l-skie-27561/(trasy zielone i niebieskie) Na trailforks trasy enduro (Czarnej Góry) są na czerwono, ale bardziej wiarygodna mapa jest raczej na parkrowerowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 czytalem o Cz G - wyglada interesujaco - wybralem Srebrna, bo blizej P-nia.. jeszcze raz dziekuje za wszystkie info!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 22 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: Ojczyzna sie ma zdecydowanie dobrze - wrecz swietnie!!!! wszyscy, ktorych spotkalem, byli przeciwni PiS - nie wiem dlaczego ta partia dominuje Ludzie w POlsce sa swietni, mili, przyjazni - porownanie Frankfurt airport z P-n Lawica - druzgocace……. zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode…….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode……..Nauczyli się od Ryannair!! Masz rację tutaj na stacji benzynowej co tydzień tankuję lód do butelki z piciem z maszyny napojów za dziekuje. Ale z gorącą wodą nie próbowałam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kordiankw Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 https://youtu.be/at3umPQuONY Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Tak wracając na Ziemię ewidentnie sprowokowany twoimi zdjęciami zacząłem sobie szukać tras w Beskidach. Są znane z kamieni i w sumie nie takie łatwe - tzw. "beskidzka rąbanka". I trafiłem na bardzo fajną stronę. Bo na stronach gmin czy miast robionych za unijne dotacje oczywiście są same bzdety. http://beskidtrail.p...gory/wycieczki/ Każda trasa opisana, sfotografowana, z trackiem - można się przygotować, rozłożyć siły. Imponujące, że komuś tak się chce. No i facet nieźle daje na tym rowerze : ) Bardzo życzliwi ludzie.Napisałem z pytaniem które trasy z kilku wstępnie wybranych są do zrobienia na hardtailu bez takich lotów jak na powyższym filmiku - bez większych nadziei na odpowiedź zresztą. Po chwili przyszła odpowiedź z trasami, wskazaniem alternatyw najbardziej ryzykownych zjazdów i rekomendacjami. Podnosi wiarę w ludzi : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Joanna Sm Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 jeszcze pare uwag: zgrzyt: zatankowalem benzyne (zn rope) kupilem herbate, wlalem herbate do mojego duzego "kubka" , wrocilem do stacji i dolalem wody - pani z obslugi skasowala mi 3 zl za dodatkowa wode……..Nauczyli się od Ryannair!! Masz rację tutaj na stacji benzynowej co tydzień tankuję lód do butelki z piciem z maszyny napojów za dziekuje. Ale z gorącą wodą nie próbowałam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 https://youtu.be/at3umPQuONY Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Tak wracając na Ziemię ewidentnie sprowokowany twoimi zdjęciami zacząłem sobie szukać tras w Beskidach. Są znane z kamieni i w sumie nie takie łatwe - tzw. "beskidzka rąbanka". I trafiłem na bardzo fajną stronę. Bo na stronach gmin czy miast robionych za unijne dotacje oczywiście są same bzdety. http://beskidtrail.p...gory/wycieczki/ Każda trasa opisana, sfotografowana, z trackiem - można się przygotować, rozłożyć siły. Imponujące, że komuś tak się chce. No i facet nieźle daje na tym rowerze : ) Bardzo życzliwi ludzie.Napisałem z pytaniem które trasy z kilku wstępnie wybranych są do zrobienia na hardtailu bez takich lotów jak na powyższym filmiku - bez większych nadziei na odpowiedź zresztą. Po chwili przyszła odpowiedź z trasami, wskazaniem alternatyw najbardziej ryzykownych zjazdów i rekomendacjami. Podnosi wiarę w ludzi : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi