Joanna Sm Napisano 15 Maja 2019 Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Każdy głos w tej sprawie jest ważny i dobrze że ten film powstał. Ofiara spotyka się z oprawcą, po to żeby odzyskać głos i opowiedzieć swoją historię, zapobiec czy uratować inne dzieci i przerwać bezkarność oprawców. https://kobieta.onet...MKzD82JMLZrZzEY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 W pierwszym odruchu miałem napisać "autoterapia" ale nic nie napisałem bo myślę, że my tego po prostu nie potrafimy zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Każdy głos w tej sprawie jest ważny i dobrze że ten film powstał. Ofiara spotyka się z oprawcą, po to żeby odzyskać głos i opowiedzieć swoją historię, zapobiec czy uratować inne dzieci i przerwać bezkarność oprawców.https://kobieta.onet...0MKzD82JMLZrZzE Sądzę, że jak zawsze jest spektrum skutków i zachowań. Od tych co poradzili sobie z taką traumą (znam takich) do tych co zdemolowało ich psychikę na zawsze. To drugie najbardziej zresztą mnie w tym filmie przeraziło. Nie sądziłem, że to może tak bardzo mocno naznaczyć życie. Jest jednak bardzo prawdopodobne, że pokazane świadectwa wyzwolą kolejne bo odważą się mówić następni. Bo to jednak trzeba mieć wielką odwagę aby o mrocznych wydarzeniach z przeszłości mówić tak z otwartą twarzą. Ale droga została przetarta. Aż się boję pomyśleć co jeszcze zobaczymy bo to na razie wygląda na wierzchołek góry lodowej. Jak widzę katabasów kajających się jeden za drugim (a wśród nich, co jest wprost niewiarygodne, biskupa Głódzia) to zaczynam mieć nadzieję, że coś się troszkę zmieni. Oczywiście to przepraszanie jest na pokaz i jest to forma obrony tyłka. Bo tak naprawdę rozliczyć należałoby też tych wszystkich co kryli te przestępstwa. Są współwinni. W filmie ktoś wspomniał o roli w tym procesie naszego narodowego świętego Jana Pawła II. Ale to się nie stanie. Czy jesteśmy gotowi na taką prawdę? Pytanie retoryczne. Dalej należałoby prześwietlić inne sprawy instytucji KK, sądzę, że tam dopiero się dzieje. Sojusz ołtarza z tronem zaowocował potężnymi przepływami środków publicznych (także unijnych), dotacjami i subwencjami, tajemniczymi zwrotami majątków. Co jakiś czas pojawiają się nieśmiałe doniesienia o takich czy innych przewałkach. Jeszcze bardzo daleka droga do oczyszczenia tej organizacji. Rzucą pedofili na pożarcie a resztę będą bronić. Moim marzeniem byłby kraj gdzie sfera wiary zostanie oddzielona od instytucji państwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 ...... Moim marzeniem byłby kraj gdzie sfera wiary zostanie oddzielona od instytucji państwa... Cześć Sztywno i na zawsze. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 https://kobieta.onet...MKzD82JMLZrZzEY Czytałem już wcześniej - bardzo mi się nie podoba ten artykuł - w dłuższej perspektywie przyniesie więcej szkody niż pożytku. Czytuję i słucham Gretkowskiej - choć jej agresywny antyklerykalizm i feminizm bywa czasem irytujący i - obawiam się - może być przeciwskuteczny ale babka bardzo logicznie prowadzi swoje wywody ... Największą zaletą tego filmu jest to, że nikt Siekielskim nie zarzucił antyklerykalizmu i atakowania Kościoła - czapki z głów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Jeszcze raz to przeczytałem. Obrzydliwy tekst. W sumie można by ułożyć tabelkę punkt po punkcie pokazując gdzie i jak Młynarska realizuje przekaz dnia dotyczący walki z ofiarami ale właściwie wystarczy ostatnie zdanie: "Miłego hejtowania, ja też Was kocham". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Jeszcze raz to przeczytałem. Obrzydliwy tekst. W sumie można by ułożyć tabelkę punkt po punkcie pokazując gdzie i jak Młynarska realizuje przekaz dnia dotyczący walki z ofiarami ale właściwie wystarczy ostatnie zdanie: "Miłego hejtowania, ja też Was kocham".Z kolej mnie szokuje Twoja krytyka Młynarskiej. To cytowane zdanie jest fe, ale cały przekaz jest sensowny.Mnie szokują bardziej przeżycia, która ona opisuje.Nie chcę tego ciągnąć, ale mam inne zdanie o tym artykule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Z kolej mnie szokuje Twoja krytyka Młynarskiej. To cytowane zdanie jest fe, ale cały przekaz jest sensowny. Mnie szokują bardziej przeżycia, która ona opisuje. Nie chcę tego ciągnąć, ale mam inne zdanie o tym artykule. Też jestem zaskoczony tą wypowiedzią wkg, dla mnie przekaz również jest sensowny. A już ponad wszystko nie rozumiem dlaczego został uznany za "obrzydliwy". Obrzydliwe to jest w tym wszystkim wykorzystywanie nieletnich i nieświadomych dla swoich chorych, brudnych korzyści, nie zaś opisy tego co przeżyli. Niezależnie od formy i czasu, w którym opisy te są przez ofiary tych zachowań formułowane. Sądzę, że ktoś kto czegoś takiego nie przeżył - nigdy naprawdę tego nie zrozumie. Dlatego tyle ode mnie w tym temacie, ciągu dalszego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 No to przykro, że mamy inne zdania. Dla mnie ten tekst jest jakby wprost spod ręki spin doctorów formacji nam miłościwie panującej : ( Jechałem teraz autem przez 2 godziny i słuchałem jedynki - wypisz wymaluj w ten sam deseń. Jak na zamówienie. A to dopiero początek : ((( I żeby było jasne - ja piszę tylko o tym artykule, w żaden sposób nie odnoszę się do filmu, nie chciałbym, żeby powstało takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Warto przeczytać https://facet.onet.p...edofila/v3e6f4w to jest w jakimś sensie niesamowite, że to nie przebiło się wcześniej do szerzej świadomości społecznej. Potrzebny był film... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Wspaniały człowiek. Nie przebiło się, bo działa mechanizm wyparcia. I racjonalizacji. Boję się myśleć co będzie, gdy te dwa mechanizmy się włączą teraz. Gajos to pięknie pokazał we "Mszy za Miasto Arras". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Kur................cze o co chodzi? Gdzie ja żyję? Zamieniliśmy dyktat czerwonego na czarny? https://krakow.onet....religii/kl25rmv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sirom Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Kur................cze o co chodzi? Gdzie ja żyję? Zamieniliśmy dyktat czerwonego na czarny? https://krakow.onet....religii/kl25rmv W perspektywie stuleci nic nie zmieniliśmy. Teraz jest troszkę bardziej widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... A sam artykul przytoczony przez Joanne - wywazony, nie wiem, czemu tym nie nalezalo by rozmawiac - to bylo bezczelne przestepstwo seksualne, takie samo jak gwalt Co do JPII - kosciol z Jego czasow maczal palce w bardzo ciemnych stronach polityki.............a historia tego "super ksiedza" zakonu w Meksyku mowi tez o patologicznym wypieraniu prawdy przez JPII na pewno nie zamierzam "sadzic" Jego postepowania, ale wydaje sie, ze wcale nie byl taki jednoznacznie nieskazitelny.................. czasami za bardzo utozsamia sie "interes wiary" z "interesem kosciola"...............a czasami to zupelnie dwie odmienne rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 My Harpia, my - Polacy. Przecież nie ukrywajmy - wiedzieliśmy o tym od dawna. Wszyscy wiedzieli, mapa pedofilii KK była pokazywana i budowana od dawna. Trzy małpki: nie widzę, nie mówię, nie słyszę. Ot, taki bonusik dla kacabana - w sumie to margines niewinny .... tak to działa. Wyparcie i racjonalizacja. Widziałeś Mszę za Miasto Arras ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Gratulacje. Masz wyjątkowe zdolności. Wiesz co chciała wyrazić Paulina Młynarska. Ale muszę Cię rozczarować, ona każdy felieton tak kończy. Chyba jednak nie czytasz co pisze. To inteligentna kobieta i mająca wyraziste poglądy co wcale nie oznacza że z większością jej poglądów się zgadzam ale cenię za odwagę i otwartość w głoszeniu niepopularnych opinii. A co do Wajdy to miała pełne prawo tak go ocenić. Obejrzyj "Kronikę wypadków miłosnych" to myślę że przyznasz rację. Zboczeńcy są wszędzie. Koniecznie przeczytaj "Mszę za miasto Arras" oglądanie nie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cześć Chodzisz albo chodziłeś kiedyś do kościoła Jurek, nie w celach oglądania architektury tylko msze i te sprawy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Sekielscy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 ...... Moim marzeniem byłby kraj gdzie sfera wiary zostanie oddzielona od instytucji państwa... Cześć Sztywno i na zawsze. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 https://kobieta.onet...MKzD82JMLZrZzEY Czytałem już wcześniej - bardzo mi się nie podoba ten artykuł - w dłuższej perspektywie przyniesie więcej szkody niż pożytku. Czytuję i słucham Gretkowskiej - choć jej agresywny antyklerykalizm i feminizm bywa czasem irytujący i - obawiam się - może być przeciwskuteczny ale babka bardzo logicznie prowadzi swoje wywody ... Największą zaletą tego filmu jest to, że nikt Siekielskim nie zarzucił antyklerykalizmu i atakowania Kościoła - czapki z głów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Jeszcze raz to przeczytałem. Obrzydliwy tekst. W sumie można by ułożyć tabelkę punkt po punkcie pokazując gdzie i jak Młynarska realizuje przekaz dnia dotyczący walki z ofiarami ale właściwie wystarczy ostatnie zdanie: "Miłego hejtowania, ja też Was kocham". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Jeszcze raz to przeczytałem. Obrzydliwy tekst. W sumie można by ułożyć tabelkę punkt po punkcie pokazując gdzie i jak Młynarska realizuje przekaz dnia dotyczący walki z ofiarami ale właściwie wystarczy ostatnie zdanie: "Miłego hejtowania, ja też Was kocham".Z kolej mnie szokuje Twoja krytyka Młynarskiej. To cytowane zdanie jest fe, ale cały przekaz jest sensowny.Mnie szokują bardziej przeżycia, która ona opisuje.Nie chcę tego ciągnąć, ale mam inne zdanie o tym artykule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Z kolej mnie szokuje Twoja krytyka Młynarskiej. To cytowane zdanie jest fe, ale cały przekaz jest sensowny. Mnie szokują bardziej przeżycia, która ona opisuje. Nie chcę tego ciągnąć, ale mam inne zdanie o tym artykule. Też jestem zaskoczony tą wypowiedzią wkg, dla mnie przekaz również jest sensowny. A już ponad wszystko nie rozumiem dlaczego został uznany za "obrzydliwy". Obrzydliwe to jest w tym wszystkim wykorzystywanie nieletnich i nieświadomych dla swoich chorych, brudnych korzyści, nie zaś opisy tego co przeżyli. Niezależnie od formy i czasu, w którym opisy te są przez ofiary tych zachowań formułowane. Sądzę, że ktoś kto czegoś takiego nie przeżył - nigdy naprawdę tego nie zrozumie. Dlatego tyle ode mnie w tym temacie, ciągu dalszego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 No to przykro, że mamy inne zdania. Dla mnie ten tekst jest jakby wprost spod ręki spin doctorów formacji nam miłościwie panującej : ( Jechałem teraz autem przez 2 godziny i słuchałem jedynki - wypisz wymaluj w ten sam deseń. Jak na zamówienie. A to dopiero początek : ((( I żeby było jasne - ja piszę tylko o tym artykule, w żaden sposób nie odnoszę się do filmu, nie chciałbym, żeby powstało takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Warto przeczytać https://facet.onet.p...edofila/v3e6f4w to jest w jakimś sensie niesamowite, że to nie przebiło się wcześniej do szerzej świadomości społecznej. Potrzebny był film... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Wspaniały człowiek. Nie przebiło się, bo działa mechanizm wyparcia. I racjonalizacji. Boję się myśleć co będzie, gdy te dwa mechanizmy się włączą teraz. Gajos to pięknie pokazał we "Mszy za Miasto Arras". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Kur................cze o co chodzi? Gdzie ja żyję? Zamieniliśmy dyktat czerwonego na czarny? https://krakow.onet....religii/kl25rmv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sirom Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Kur................cze o co chodzi? Gdzie ja żyję? Zamieniliśmy dyktat czerwonego na czarny? https://krakow.onet....religii/kl25rmv W perspektywie stuleci nic nie zmieniliśmy. Teraz jest troszkę bardziej widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... A sam artykul przytoczony przez Joanne - wywazony, nie wiem, czemu tym nie nalezalo by rozmawiac - to bylo bezczelne przestepstwo seksualne, takie samo jak gwalt Co do JPII - kosciol z Jego czasow maczal palce w bardzo ciemnych stronach polityki.............a historia tego "super ksiedza" zakonu w Meksyku mowi tez o patologicznym wypieraniu prawdy przez JPII na pewno nie zamierzam "sadzic" Jego postepowania, ale wydaje sie, ze wcale nie byl taki jednoznacznie nieskazitelny.................. czasami za bardzo utozsamia sie "interes wiary" z "interesem kosciola"...............a czasami to zupelnie dwie odmienne rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 My Harpia, my - Polacy. Przecież nie ukrywajmy - wiedzieliśmy o tym od dawna. Wszyscy wiedzieli, mapa pedofilii KK była pokazywana i budowana od dawna. Trzy małpki: nie widzę, nie mówię, nie słyszę. Ot, taki bonusik dla kacabana - w sumie to margines niewinny .... tak to działa. Wyparcie i racjonalizacja. Widziałeś Mszę za Miasto Arras ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Gratulacje. Masz wyjątkowe zdolności. Wiesz co chciała wyrazić Paulina Młynarska. Ale muszę Cię rozczarować, ona każdy felieton tak kończy. Chyba jednak nie czytasz co pisze. To inteligentna kobieta i mająca wyraziste poglądy co wcale nie oznacza że z większością jej poglądów się zgadzam ale cenię za odwagę i otwartość w głoszeniu niepopularnych opinii. A co do Wajdy to miała pełne prawo tak go ocenić. Obejrzyj "Kronikę wypadków miłosnych" to myślę że przyznasz rację. Zboczeńcy są wszędzie. Koniecznie przeczytaj "Mszę za miasto Arras" oglądanie nie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cześć Chodzisz albo chodziłeś kiedyś do kościoła Jurek, nie w celach oglądania architektury tylko msze i te sprawy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Sekielscy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 https://kobieta.onet...MKzD82JMLZrZzEY Czytałem już wcześniej - bardzo mi się nie podoba ten artykuł - w dłuższej perspektywie przyniesie więcej szkody niż pożytku. Czytuję i słucham Gretkowskiej - choć jej agresywny antyklerykalizm i feminizm bywa czasem irytujący i - obawiam się - może być przeciwskuteczny ale babka bardzo logicznie prowadzi swoje wywody ... Największą zaletą tego filmu jest to, że nikt Siekielskim nie zarzucił antyklerykalizmu i atakowania Kościoła - czapki z głów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Jeszcze raz to przeczytałem. Obrzydliwy tekst. W sumie można by ułożyć tabelkę punkt po punkcie pokazując gdzie i jak Młynarska realizuje przekaz dnia dotyczący walki z ofiarami ale właściwie wystarczy ostatnie zdanie: "Miłego hejtowania, ja też Was kocham". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Jeszcze raz to przeczytałem. Obrzydliwy tekst. W sumie można by ułożyć tabelkę punkt po punkcie pokazując gdzie i jak Młynarska realizuje przekaz dnia dotyczący walki z ofiarami ale właściwie wystarczy ostatnie zdanie: "Miłego hejtowania, ja też Was kocham".Z kolej mnie szokuje Twoja krytyka Młynarskiej. To cytowane zdanie jest fe, ale cały przekaz jest sensowny.Mnie szokują bardziej przeżycia, która ona opisuje.Nie chcę tego ciągnąć, ale mam inne zdanie o tym artykule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Z kolej mnie szokuje Twoja krytyka Młynarskiej. To cytowane zdanie jest fe, ale cały przekaz jest sensowny. Mnie szokują bardziej przeżycia, która ona opisuje. Nie chcę tego ciągnąć, ale mam inne zdanie o tym artykule. Też jestem zaskoczony tą wypowiedzią wkg, dla mnie przekaz również jest sensowny. A już ponad wszystko nie rozumiem dlaczego został uznany za "obrzydliwy". Obrzydliwe to jest w tym wszystkim wykorzystywanie nieletnich i nieświadomych dla swoich chorych, brudnych korzyści, nie zaś opisy tego co przeżyli. Niezależnie od formy i czasu, w którym opisy te są przez ofiary tych zachowań formułowane. Sądzę, że ktoś kto czegoś takiego nie przeżył - nigdy naprawdę tego nie zrozumie. Dlatego tyle ode mnie w tym temacie, ciągu dalszego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 No to przykro, że mamy inne zdania. Dla mnie ten tekst jest jakby wprost spod ręki spin doctorów formacji nam miłościwie panującej : ( Jechałem teraz autem przez 2 godziny i słuchałem jedynki - wypisz wymaluj w ten sam deseń. Jak na zamówienie. A to dopiero początek : ((( I żeby było jasne - ja piszę tylko o tym artykule, w żaden sposób nie odnoszę się do filmu, nie chciałbym, żeby powstało takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Warto przeczytać https://facet.onet.p...edofila/v3e6f4w to jest w jakimś sensie niesamowite, że to nie przebiło się wcześniej do szerzej świadomości społecznej. Potrzebny był film... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Wspaniały człowiek. Nie przebiło się, bo działa mechanizm wyparcia. I racjonalizacji. Boję się myśleć co będzie, gdy te dwa mechanizmy się włączą teraz. Gajos to pięknie pokazał we "Mszy za Miasto Arras". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Kur................cze o co chodzi? Gdzie ja żyję? Zamieniliśmy dyktat czerwonego na czarny? https://krakow.onet....religii/kl25rmv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sirom Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Kur................cze o co chodzi? Gdzie ja żyję? Zamieniliśmy dyktat czerwonego na czarny? https://krakow.onet....religii/kl25rmv W perspektywie stuleci nic nie zmieniliśmy. Teraz jest troszkę bardziej widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... A sam artykul przytoczony przez Joanne - wywazony, nie wiem, czemu tym nie nalezalo by rozmawiac - to bylo bezczelne przestepstwo seksualne, takie samo jak gwalt Co do JPII - kosciol z Jego czasow maczal palce w bardzo ciemnych stronach polityki.............a historia tego "super ksiedza" zakonu w Meksyku mowi tez o patologicznym wypieraniu prawdy przez JPII na pewno nie zamierzam "sadzic" Jego postepowania, ale wydaje sie, ze wcale nie byl taki jednoznacznie nieskazitelny.................. czasami za bardzo utozsamia sie "interes wiary" z "interesem kosciola"...............a czasami to zupelnie dwie odmienne rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 My Harpia, my - Polacy. Przecież nie ukrywajmy - wiedzieliśmy o tym od dawna. Wszyscy wiedzieli, mapa pedofilii KK była pokazywana i budowana od dawna. Trzy małpki: nie widzę, nie mówię, nie słyszę. Ot, taki bonusik dla kacabana - w sumie to margines niewinny .... tak to działa. Wyparcie i racjonalizacja. Widziałeś Mszę za Miasto Arras ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Gratulacje. Masz wyjątkowe zdolności. Wiesz co chciała wyrazić Paulina Młynarska. Ale muszę Cię rozczarować, ona każdy felieton tak kończy. Chyba jednak nie czytasz co pisze. To inteligentna kobieta i mająca wyraziste poglądy co wcale nie oznacza że z większością jej poglądów się zgadzam ale cenię za odwagę i otwartość w głoszeniu niepopularnych opinii. A co do Wajdy to miała pełne prawo tak go ocenić. Obejrzyj "Kronikę wypadków miłosnych" to myślę że przyznasz rację. Zboczeńcy są wszędzie. Koniecznie przeczytaj "Mszę za miasto Arras" oglądanie nie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cześć Chodzisz albo chodziłeś kiedyś do kościoła Jurek, nie w celach oglądania architektury tylko msze i te sprawy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Sekielscy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Jeszcze raz to przeczytałem. Obrzydliwy tekst. W sumie można by ułożyć tabelkę punkt po punkcie pokazując gdzie i jak Młynarska realizuje przekaz dnia dotyczący walki z ofiarami ale właściwie wystarczy ostatnie zdanie: "Miłego hejtowania, ja też Was kocham". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Jeszcze raz to przeczytałem. Obrzydliwy tekst. W sumie można by ułożyć tabelkę punkt po punkcie pokazując gdzie i jak Młynarska realizuje przekaz dnia dotyczący walki z ofiarami ale właściwie wystarczy ostatnie zdanie: "Miłego hejtowania, ja też Was kocham".Z kolej mnie szokuje Twoja krytyka Młynarskiej. To cytowane zdanie jest fe, ale cały przekaz jest sensowny.Mnie szokują bardziej przeżycia, która ona opisuje.Nie chcę tego ciągnąć, ale mam inne zdanie o tym artykule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Segal Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Z kolej mnie szokuje Twoja krytyka Młynarskiej. To cytowane zdanie jest fe, ale cały przekaz jest sensowny. Mnie szokują bardziej przeżycia, która ona opisuje. Nie chcę tego ciągnąć, ale mam inne zdanie o tym artykule. Też jestem zaskoczony tą wypowiedzią wkg, dla mnie przekaz również jest sensowny. A już ponad wszystko nie rozumiem dlaczego został uznany za "obrzydliwy". Obrzydliwe to jest w tym wszystkim wykorzystywanie nieletnich i nieświadomych dla swoich chorych, brudnych korzyści, nie zaś opisy tego co przeżyli. Niezależnie od formy i czasu, w którym opisy te są przez ofiary tych zachowań formułowane. Sądzę, że ktoś kto czegoś takiego nie przeżył - nigdy naprawdę tego nie zrozumie. Dlatego tyle ode mnie w tym temacie, ciągu dalszego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 No to przykro, że mamy inne zdania. Dla mnie ten tekst jest jakby wprost spod ręki spin doctorów formacji nam miłościwie panującej : ( Jechałem teraz autem przez 2 godziny i słuchałem jedynki - wypisz wymaluj w ten sam deseń. Jak na zamówienie. A to dopiero początek : ((( I żeby było jasne - ja piszę tylko o tym artykule, w żaden sposób nie odnoszę się do filmu, nie chciałbym, żeby powstało takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Warto przeczytać https://facet.onet.p...edofila/v3e6f4w to jest w jakimś sensie niesamowite, że to nie przebiło się wcześniej do szerzej świadomości społecznej. Potrzebny był film... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Wspaniały człowiek. Nie przebiło się, bo działa mechanizm wyparcia. I racjonalizacji. Boję się myśleć co będzie, gdy te dwa mechanizmy się włączą teraz. Gajos to pięknie pokazał we "Mszy za Miasto Arras". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Kur................cze o co chodzi? Gdzie ja żyję? Zamieniliśmy dyktat czerwonego na czarny? https://krakow.onet....religii/kl25rmv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sirom Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Kur................cze o co chodzi? Gdzie ja żyję? Zamieniliśmy dyktat czerwonego na czarny? https://krakow.onet....religii/kl25rmv W perspektywie stuleci nic nie zmieniliśmy. Teraz jest troszkę bardziej widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... A sam artykul przytoczony przez Joanne - wywazony, nie wiem, czemu tym nie nalezalo by rozmawiac - to bylo bezczelne przestepstwo seksualne, takie samo jak gwalt Co do JPII - kosciol z Jego czasow maczal palce w bardzo ciemnych stronach polityki.............a historia tego "super ksiedza" zakonu w Meksyku mowi tez o patologicznym wypieraniu prawdy przez JPII na pewno nie zamierzam "sadzic" Jego postepowania, ale wydaje sie, ze wcale nie byl taki jednoznacznie nieskazitelny.................. czasami za bardzo utozsamia sie "interes wiary" z "interesem kosciola"...............a czasami to zupelnie dwie odmienne rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 My Harpia, my - Polacy. Przecież nie ukrywajmy - wiedzieliśmy o tym od dawna. Wszyscy wiedzieli, mapa pedofilii KK była pokazywana i budowana od dawna. Trzy małpki: nie widzę, nie mówię, nie słyszę. Ot, taki bonusik dla kacabana - w sumie to margines niewinny .... tak to działa. Wyparcie i racjonalizacja. Widziałeś Mszę za Miasto Arras ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Gratulacje. Masz wyjątkowe zdolności. Wiesz co chciała wyrazić Paulina Młynarska. Ale muszę Cię rozczarować, ona każdy felieton tak kończy. Chyba jednak nie czytasz co pisze. To inteligentna kobieta i mająca wyraziste poglądy co wcale nie oznacza że z większością jej poglądów się zgadzam ale cenię za odwagę i otwartość w głoszeniu niepopularnych opinii. A co do Wajdy to miała pełne prawo tak go ocenić. Obejrzyj "Kronikę wypadków miłosnych" to myślę że przyznasz rację. Zboczeńcy są wszędzie. Koniecznie przeczytaj "Mszę za miasto Arras" oglądanie nie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cześć Chodzisz albo chodziłeś kiedyś do kościoła Jurek, nie w celach oglądania architektury tylko msze i te sprawy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Sekielscy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 No to przykro, że mamy inne zdania. Dla mnie ten tekst jest jakby wprost spod ręki spin doctorów formacji nam miłościwie panującej : ( Jechałem teraz autem przez 2 godziny i słuchałem jedynki - wypisz wymaluj w ten sam deseń. Jak na zamówienie. A to dopiero początek : ((( I żeby było jasne - ja piszę tylko o tym artykule, w żaden sposób nie odnoszę się do filmu, nie chciałbym, żeby powstało takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Warto przeczytać https://facet.onet.p...edofila/v3e6f4w to jest w jakimś sensie niesamowite, że to nie przebiło się wcześniej do szerzej świadomości społecznej. Potrzebny był film... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Wspaniały człowiek. Nie przebiło się, bo działa mechanizm wyparcia. I racjonalizacji. Boję się myśleć co będzie, gdy te dwa mechanizmy się włączą teraz. Gajos to pięknie pokazał we "Mszy za Miasto Arras". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Kur................cze o co chodzi? Gdzie ja żyję? Zamieniliśmy dyktat czerwonego na czarny? https://krakow.onet....religii/kl25rmv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirom Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Kur................cze o co chodzi? Gdzie ja żyję? Zamieniliśmy dyktat czerwonego na czarny? https://krakow.onet....religii/kl25rmv W perspektywie stuleci nic nie zmieniliśmy. Teraz jest troszkę bardziej widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... A sam artykul przytoczony przez Joanne - wywazony, nie wiem, czemu tym nie nalezalo by rozmawiac - to bylo bezczelne przestepstwo seksualne, takie samo jak gwalt Co do JPII - kosciol z Jego czasow maczal palce w bardzo ciemnych stronach polityki.............a historia tego "super ksiedza" zakonu w Meksyku mowi tez o patologicznym wypieraniu prawdy przez JPII na pewno nie zamierzam "sadzic" Jego postepowania, ale wydaje sie, ze wcale nie byl taki jednoznacznie nieskazitelny.................. czasami za bardzo utozsamia sie "interes wiary" z "interesem kosciola"...............a czasami to zupelnie dwie odmienne rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 My Harpia, my - Polacy. Przecież nie ukrywajmy - wiedzieliśmy o tym od dawna. Wszyscy wiedzieli, mapa pedofilii KK była pokazywana i budowana od dawna. Trzy małpki: nie widzę, nie mówię, nie słyszę. Ot, taki bonusik dla kacabana - w sumie to margines niewinny .... tak to działa. Wyparcie i racjonalizacja. Widziałeś Mszę za Miasto Arras ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Gratulacje. Masz wyjątkowe zdolności. Wiesz co chciała wyrazić Paulina Młynarska. Ale muszę Cię rozczarować, ona każdy felieton tak kończy. Chyba jednak nie czytasz co pisze. To inteligentna kobieta i mająca wyraziste poglądy co wcale nie oznacza że z większością jej poglądów się zgadzam ale cenię za odwagę i otwartość w głoszeniu niepopularnych opinii. A co do Wajdy to miała pełne prawo tak go ocenić. Obejrzyj "Kronikę wypadków miłosnych" to myślę że przyznasz rację. Zboczeńcy są wszędzie. Koniecznie przeczytaj "Mszę za miasto Arras" oglądanie nie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cześć Chodzisz albo chodziłeś kiedyś do kościoła Jurek, nie w celach oglądania architektury tylko msze i te sprawy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Sekielscy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... A sam artykul przytoczony przez Joanne - wywazony, nie wiem, czemu tym nie nalezalo by rozmawiac - to bylo bezczelne przestepstwo seksualne, takie samo jak gwalt Co do JPII - kosciol z Jego czasow maczal palce w bardzo ciemnych stronach polityki.............a historia tego "super ksiedza" zakonu w Meksyku mowi tez o patologicznym wypieraniu prawdy przez JPII na pewno nie zamierzam "sadzic" Jego postepowania, ale wydaje sie, ze wcale nie byl taki jednoznacznie nieskazitelny.................. czasami za bardzo utozsamia sie "interes wiary" z "interesem kosciola"...............a czasami to zupelnie dwie odmienne rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 jak to o co? o pieniądze i władzę..... To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 My Harpia, my - Polacy. Przecież nie ukrywajmy - wiedzieliśmy o tym od dawna. Wszyscy wiedzieli, mapa pedofilii KK była pokazywana i budowana od dawna. Trzy małpki: nie widzę, nie mówię, nie słyszę. Ot, taki bonusik dla kacabana - w sumie to margines niewinny .... tak to działa. Wyparcie i racjonalizacja. Widziałeś Mszę za Miasto Arras ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Gratulacje. Masz wyjątkowe zdolności. Wiesz co chciała wyrazić Paulina Młynarska. Ale muszę Cię rozczarować, ona każdy felieton tak kończy. Chyba jednak nie czytasz co pisze. To inteligentna kobieta i mająca wyraziste poglądy co wcale nie oznacza że z większością jej poglądów się zgadzam ale cenię za odwagę i otwartość w głoszeniu niepopularnych opinii. A co do Wajdy to miała pełne prawo tak go ocenić. Obejrzyj "Kronikę wypadków miłosnych" to myślę że przyznasz rację. Zboczeńcy są wszędzie. Koniecznie przeczytaj "Mszę za miasto Arras" oglądanie nie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cześć Chodzisz albo chodziłeś kiedyś do kościoła Jurek, nie w celach oglądania architektury tylko msze i te sprawy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Sekielscy
wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 My Harpia, my - Polacy. Przecież nie ukrywajmy - wiedzieliśmy o tym od dawna. Wszyscy wiedzieli, mapa pedofilii KK była pokazywana i budowana od dawna. Trzy małpki: nie widzę, nie mówię, nie słyszę. Ot, taki bonusik dla kacabana - w sumie to margines niewinny .... tak to działa. Wyparcie i racjonalizacja. Widziałeś Mszę za Miasto Arras ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 to zdanie "milego hejtowania..." to przerobka angielskiego ".......I love You too".. to taki dowcipny sposob przekazania, ze cos, co sie stalo nie musi wywolac negatywnych reakcji, lub ktos, kto sie wypowiada "gniewnie" w zasadzie zgadza sie z Toba..... Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Gratulacje. Masz wyjątkowe zdolności. Wiesz co chciała wyrazić Paulina Młynarska. Ale muszę Cię rozczarować, ona każdy felieton tak kończy. Chyba jednak nie czytasz co pisze. To inteligentna kobieta i mająca wyraziste poglądy co wcale nie oznacza że z większością jej poglądów się zgadzam ale cenię za odwagę i otwartość w głoszeniu niepopularnych opinii. A co do Wajdy to miała pełne prawo tak go ocenić. Obejrzyj "Kronikę wypadków miłosnych" to myślę że przyznasz rację. Zboczeńcy są wszędzie. Koniecznie przeczytaj "Mszę za miasto Arras" oglądanie nie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cześć Chodzisz albo chodziłeś kiedyś do kościoła Jurek, nie w celach oglądania architektury tylko msze i te sprawy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Sekielscy
wojtek pw Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Nie. Straciłeś kontekst. Tu to znaczy: Miłego hejtowania Gadajcie se co chcecie i fuck you. Gratulacje. Masz wyjątkowe zdolności. Wiesz co chciała wyrazić Paulina Młynarska. Ale muszę Cię rozczarować, ona każdy felieton tak kończy. Chyba jednak nie czytasz co pisze. To inteligentna kobieta i mająca wyraziste poglądy co wcale nie oznacza że z większością jej poglądów się zgadzam ale cenię za odwagę i otwartość w głoszeniu niepopularnych opinii. A co do Wajdy to miała pełne prawo tak go ocenić. Obejrzyj "Kronikę wypadków miłosnych" to myślę że przyznasz rację. Zboczeńcy są wszędzie. Koniecznie przeczytaj "Mszę za miasto Arras" oglądanie nie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cześć Chodzisz albo chodziłeś kiedyś do kościoła Jurek, nie w celach oglądania architektury tylko msze i te sprawy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Mitek Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 To oczywiste. Ale kto dał im takie możliwości? Cześć Chodzisz albo chodziłeś kiedyś do kościoła Jurek, nie w celach oglądania architektury tylko msze i te sprawy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi