AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam head kore 105, bardzo lekkie. Ale nie z wiązaniami tourowymi Z tym "bardzo" to bym nie przesadzał Narta rocznik dł. waga (szt. g.) Head KORE 93 2019 171 1644 Head KORE 93 2019 180 1748 Head KORE 93 2019 189 1887 Head KORE 99 2019 180 1822 Head KORE 105 2019 171 1757 Head KORE 105 2019 180 1853 Head KORE 105 2019 189 2068 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem. Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera. Razem z Powder Turn tip to świetna narta na puch, ale w ogóle nie nadaje się jako all mountain bo nie trzyma się na betonie/szreni.https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu. W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów W sumie opis daje do myślenia. Po miękkim w sumie na wszystkim się pojedzie, może z dyskomfortem. Po twardym bywa walka o życie;-) Dlatego bardzo zadowolony jestem z poleconym mi przez Wujota Nangi Parbat, lekka, a trzyma. Długość 179 przeszkadza tylko w lesie, szczególnie na twardym, a tak to też nie najgorszy wybór, promocja była:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem.Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera.Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu.Tutaj wyraźnie widać, że te narty mają camber: https://blisterrevie...gnol-s3-186cm/3Natomiast trzymanie na lodzie/betonie nie wynika z posiadania lub braku cambera, a ze sztywności poprzecznej (braku podatności na "skręcanie w śmigło") i długości efektywnej krawędzi (przy dużym rockerze z przodu i tyłu ta długość jest mniejsza - w przypadku tych nart rocker zabiera połowę długości). Przykładowo poprzednie roczniki Mantry, mimo braku cambera (full rocker), były chwalone za dobre trzymanie na twardym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Tutaj wyraźnie widać, że te narty mają camber: https://blisterrevie...gnol-s3-186cm/3 Natomiast trzymanie na lodzie/betonie nie wynika z posiadania lub braku cambera, a ze sztywności poprzecznej (braku podatności na "skręcanie w śmigło") i długości efektywnej krawędzi (przy dużym rockerze z przodu i tyłu ta długość jest mniejsza - w przypadku tych nart rocker zabiera połowę długości). Przykładowo poprzednie roczniki Mantry, mimo braku cambera (full rocker), były chwalone za dobre trzymanie na twardym. Gdy narta nie ma cambera (lub ma minimalny) jak tutaj to w połączeniu z 50% długości rockera, po stanięciu na niej wygląda mniej więcej tak: https://www.skionlin...-open,5985.html Co w miękkim bardzo pomaga, a na twardym - wręcz przeciwnie. Ja tę nartę kupiłem jako puchówkę (gdzie się sprawowała znakomicie), ale jej katastrofalne zachowanie na twardym sprawiło, że poszukałem na puch czegoś bardziej uniwersalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Gdy narta nie ma cambera (lub ma minimalny) jak tutaj to w połączeniu z 50% długości rockera, po stanięciu na niej wygląda mniej więcej tak: https://www.skionlin...-open,5985.html Co w miękkim bardzo pomaga, a na twardym - wręcz przeciwnie.Ja tę nartę kupiłem jako puchówkę (gdzie się sprawowała znakomicie), ale jej katastrofalne zachowanie na twardym sprawiło, że poszukałem na puch czegoś bardziej uniwersalnego.Wszystko się zgadza, pod warunkiem, że wygląd narty na twardym, który pokazałeś, dotyczy sytuacji gdy postawiona jest na krawędzi - no ale taki jest właśnie mechanizm skrętu karwingowego i narta wygnie się w ten sposób niezależnie od tego czy ma camber czy nie - wygięcie to wynika z taliowania.Powtarzam - problem z trzymaniem nie wynika z braku (czy z niewielkiego cambera), lecz z następujących czynników: małej sztywności poprzecznej i dużego rockera na długim odcinku, co skraca efektywną krawędź (czyli ten odcinek, który ma kontakt z twardym podłożem przy zakrawędziowaniu narty).Mała sztywność podłużna, przeważnie korzystna w puchu, bo ułatwia uginanie się narty pod ciężarem narciarza, też pogarsza trzymanie krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Wszystko się zgadza, pod warunkiem, że wygląd narty na twardym, który pokazałeś, dotyczy sytuacji gdy postawiona jest na krawędzi. No właśnie cały czas o to chodzi, że taka narta tak wygląda gdy staniesz na niej na płasko. Dobra, nie upieram się, że to wynika z braku cambera, natomiast jestem przekonany, że narta z 50% rockera znacznie lepiej trzymałaby na twardym gdyby miała większy camber - dawałby szansę na złapanie krawędzi przynajmniej na tej 50% długości. Przy braku cambera ma efektywną krawędź niewiele dłuższą od buta. Jak ktoś chce przyczepić i być technicznie ścisły to narty określane jako Zero Camber mają camber rzędu 5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Zdjecia nart w sniegu daja malo informacji o tym jak jada. Nie oczekuje filmu ale moglbys zrobic zdjecie kilku(5-7) skretow. Po odsypach, zapadaniu sie nart moge ocenic ile sa dla mnie te narty warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Zdjecia nart w sniegu daja malo informacji o tym jak jada. Nie oczekuje filmu ale moglbys zrobic zdjecie kilku(5-7) skretow. Po odsypach, zapadaniu sie nart moge ocenic ile sa dla mnie te narty warte. Fredowski, nic nie jesteś w stanie ocenić Ale możesz sobie pooglądać: http://www.skiforum....agow-w-tatrach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Fredowski, nic nie jesteś w stanie ocenić Ale możesz sobie pooglądać: http://www.skiforum....agow-w-tatrach/ Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Super narty. Czasem można znaleźć jeszcze zafoliowane, za ułamek ceny. Wolę mieć dwa zestawy dopasowane na różne warunki za 1500 i 2000 złociszy niż jeden za 3500, który będzie i słaby na puchu i słaby na betonach. Do tego z założenia nie kupuję nart świeższych niż 2-letnie bo dopiero wtedy wychodzą kwestie trwałości w odchudzanych modelach. Ale co, chcesz powiedzieć, że geometria nart nie ma zastosowania do starszych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne.DSC01585.jpg Kiedy Louis Stitzinger... Ty kupujesz Kanjo Voelkla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Ty kupujesz Kanjo Voelkla... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 ??? BMT tym gorzej. Bo anonimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. DSC01585.jpg Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT tym gorzej. Bo anonimowo. To ja teraz dodam: ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
JurekP Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Gdy narta nie ma cambera (lub ma minimalny) jak tutaj to w połączeniu z 50% długości rockera, po stanięciu na niej wygląda mniej więcej tak: https://www.skionlin...-open,5985.html Co w miękkim bardzo pomaga, a na twardym - wręcz przeciwnie.Ja tę nartę kupiłem jako puchówkę (gdzie się sprawowała znakomicie), ale jej katastrofalne zachowanie na twardym sprawiło, że poszukałem na puch czegoś bardziej uniwersalnego.Wszystko się zgadza, pod warunkiem, że wygląd narty na twardym, który pokazałeś, dotyczy sytuacji gdy postawiona jest na krawędzi - no ale taki jest właśnie mechanizm skrętu karwingowego i narta wygnie się w ten sposób niezależnie od tego czy ma camber czy nie - wygięcie to wynika z taliowania.Powtarzam - problem z trzymaniem nie wynika z braku (czy z niewielkiego cambera), lecz z następujących czynników: małej sztywności poprzecznej i dużego rockera na długim odcinku, co skraca efektywną krawędź (czyli ten odcinek, który ma kontakt z twardym podłożem przy zakrawędziowaniu narty).Mała sztywność podłużna, przeważnie korzystna w puchu, bo ułatwia uginanie się narty pod ciężarem narciarza, też pogarsza trzymanie krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Wszystko się zgadza, pod warunkiem, że wygląd narty na twardym, który pokazałeś, dotyczy sytuacji gdy postawiona jest na krawędzi. No właśnie cały czas o to chodzi, że taka narta tak wygląda gdy staniesz na niej na płasko. Dobra, nie upieram się, że to wynika z braku cambera, natomiast jestem przekonany, że narta z 50% rockera znacznie lepiej trzymałaby na twardym gdyby miała większy camber - dawałby szansę na złapanie krawędzi przynajmniej na tej 50% długości. Przy braku cambera ma efektywną krawędź niewiele dłuższą od buta. Jak ktoś chce przyczepić i być technicznie ścisły to narty określane jako Zero Camber mają camber rzędu 5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Zdjecia nart w sniegu daja malo informacji o tym jak jada. Nie oczekuje filmu ale moglbys zrobic zdjecie kilku(5-7) skretow. Po odsypach, zapadaniu sie nart moge ocenic ile sa dla mnie te narty warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Zdjecia nart w sniegu daja malo informacji o tym jak jada. Nie oczekuje filmu ale moglbys zrobic zdjecie kilku(5-7) skretow. Po odsypach, zapadaniu sie nart moge ocenic ile sa dla mnie te narty warte. Fredowski, nic nie jesteś w stanie ocenić Ale możesz sobie pooglądać: http://www.skiforum....agow-w-tatrach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Fredowski, nic nie jesteś w stanie ocenić Ale możesz sobie pooglądać: http://www.skiforum....agow-w-tatrach/ Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Super narty. Czasem można znaleźć jeszcze zafoliowane, za ułamek ceny. Wolę mieć dwa zestawy dopasowane na różne warunki za 1500 i 2000 złociszy niż jeden za 3500, który będzie i słaby na puchu i słaby na betonach. Do tego z założenia nie kupuję nart świeższych niż 2-letnie bo dopiero wtedy wychodzą kwestie trwałości w odchudzanych modelach. Ale co, chcesz powiedzieć, że geometria nart nie ma zastosowania do starszych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne.DSC01585.jpg Kiedy Louis Stitzinger... Ty kupujesz Kanjo Voelkla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Ty kupujesz Kanjo Voelkla... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 ??? BMT tym gorzej. Bo anonimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. DSC01585.jpg Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT tym gorzej. Bo anonimowo. To ja teraz dodam: ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Zdjecia nart w sniegu daja malo informacji o tym jak jada. Nie oczekuje filmu ale moglbys zrobic zdjecie kilku(5-7) skretow. Po odsypach, zapadaniu sie nart moge ocenic ile sa dla mnie te narty warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Zdjecia nart w sniegu daja malo informacji o tym jak jada. Nie oczekuje filmu ale moglbys zrobic zdjecie kilku(5-7) skretow. Po odsypach, zapadaniu sie nart moge ocenic ile sa dla mnie te narty warte. Fredowski, nic nie jesteś w stanie ocenić Ale możesz sobie pooglądać: http://www.skiforum....agow-w-tatrach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Fredowski, nic nie jesteś w stanie ocenić Ale możesz sobie pooglądać: http://www.skiforum....agow-w-tatrach/ Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Super narty. Czasem można znaleźć jeszcze zafoliowane, za ułamek ceny. Wolę mieć dwa zestawy dopasowane na różne warunki za 1500 i 2000 złociszy niż jeden za 3500, który będzie i słaby na puchu i słaby na betonach. Do tego z założenia nie kupuję nart świeższych niż 2-letnie bo dopiero wtedy wychodzą kwestie trwałości w odchudzanych modelach. Ale co, chcesz powiedzieć, że geometria nart nie ma zastosowania do starszych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne.DSC01585.jpg Kiedy Louis Stitzinger... Ty kupujesz Kanjo Voelkla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Ty kupujesz Kanjo Voelkla... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 ??? BMT tym gorzej. Bo anonimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. DSC01585.jpg Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT tym gorzej. Bo anonimowo. To ja teraz dodam: ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Zdjecia nart w sniegu daja malo informacji o tym jak jada. Nie oczekuje filmu ale moglbys zrobic zdjecie kilku(5-7) skretow. Po odsypach, zapadaniu sie nart moge ocenic ile sa dla mnie te narty warte. Fredowski, nic nie jesteś w stanie ocenić Ale możesz sobie pooglądać: http://www.skiforum....agow-w-tatrach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Fredowski, nic nie jesteś w stanie ocenić Ale możesz sobie pooglądać: http://www.skiforum....agow-w-tatrach/ Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Super narty. Czasem można znaleźć jeszcze zafoliowane, za ułamek ceny. Wolę mieć dwa zestawy dopasowane na różne warunki za 1500 i 2000 złociszy niż jeden za 3500, który będzie i słaby na puchu i słaby na betonach. Do tego z założenia nie kupuję nart świeższych niż 2-letnie bo dopiero wtedy wychodzą kwestie trwałości w odchudzanych modelach. Ale co, chcesz powiedzieć, że geometria nart nie ma zastosowania do starszych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne.DSC01585.jpg Kiedy Louis Stitzinger... Ty kupujesz Kanjo Voelkla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Ty kupujesz Kanjo Voelkla... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 ??? BMT tym gorzej. Bo anonimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. DSC01585.jpg Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT tym gorzej. Bo anonimowo. To ja teraz dodam: ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Fredowski, nic nie jesteś w stanie ocenić Ale możesz sobie pooglądać: http://www.skiforum....agow-w-tatrach/ Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Super narty. Czasem można znaleźć jeszcze zafoliowane, za ułamek ceny. Wolę mieć dwa zestawy dopasowane na różne warunki za 1500 i 2000 złociszy niż jeden za 3500, który będzie i słaby na puchu i słaby na betonach. Do tego z założenia nie kupuję nart świeższych niż 2-letnie bo dopiero wtedy wychodzą kwestie trwałości w odchudzanych modelach. Ale co, chcesz powiedzieć, że geometria nart nie ma zastosowania do starszych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne.DSC01585.jpg Kiedy Louis Stitzinger... Ty kupujesz Kanjo Voelkla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Ty kupujesz Kanjo Voelkla... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 ??? BMT tym gorzej. Bo anonimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. DSC01585.jpg Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT tym gorzej. Bo anonimowo. To ja teraz dodam: ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisalem, ze nie oczekuje filmow to mi nie wrzucaj. Dawaj zdjecie 6/7 skretow(widocznych) to sie dowiesz co mozna a co nie mozna. To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Super narty. Czasem można znaleźć jeszcze zafoliowane, za ułamek ceny. Wolę mieć dwa zestawy dopasowane na różne warunki za 1500 i 2000 złociszy niż jeden za 3500, który będzie i słaby na puchu i słaby na betonach. Do tego z założenia nie kupuję nart świeższych niż 2-letnie bo dopiero wtedy wychodzą kwestie trwałości w odchudzanych modelach. Ale co, chcesz powiedzieć, że geometria nart nie ma zastosowania do starszych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne.DSC01585.jpg Kiedy Louis Stitzinger... Ty kupujesz Kanjo Voelkla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Ty kupujesz Kanjo Voelkla... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 ??? BMT tym gorzej. Bo anonimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. DSC01585.jpg Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT tym gorzej. Bo anonimowo. To ja teraz dodam: ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 To sobie poszukaj. A za umiejętność oceny nart na podstawie filmu z czyjejś jazdy powinieneś otrzymać osobną nagrodę tego forum Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Super narty. Czasem można znaleźć jeszcze zafoliowane, za ułamek ceny. Wolę mieć dwa zestawy dopasowane na różne warunki za 1500 i 2000 złociszy niż jeden za 3500, który będzie i słaby na puchu i słaby na betonach. Do tego z założenia nie kupuję nart świeższych niż 2-letnie bo dopiero wtedy wychodzą kwestie trwałości w odchudzanych modelach. Ale co, chcesz powiedzieć, że geometria nart nie ma zastosowania do starszych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne.DSC01585.jpg Kiedy Louis Stitzinger... Ty kupujesz Kanjo Voelkla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Ty kupujesz Kanjo Voelkla... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 ??? BMT tym gorzej. Bo anonimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. DSC01585.jpg Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT tym gorzej. Bo anonimowo. To ja teraz dodam: ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Rusz mozgownica. Starocie sprzed 5+ lat nie sa tematem. Super narty. Czasem można znaleźć jeszcze zafoliowane, za ułamek ceny. Wolę mieć dwa zestawy dopasowane na różne warunki za 1500 i 2000 złociszy niż jeden za 3500, który będzie i słaby na puchu i słaby na betonach. Do tego z założenia nie kupuję nart świeższych niż 2-letnie bo dopiero wtedy wychodzą kwestie trwałości w odchudzanych modelach. Ale co, chcesz powiedzieć, że geometria nart nie ma zastosowania do starszych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne.DSC01585.jpg Kiedy Louis Stitzinger... Ty kupujesz Kanjo Voelkla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Ty kupujesz Kanjo Voelkla... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 ??? BMT tym gorzej. Bo anonimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. DSC01585.jpg Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT tym gorzej. Bo anonimowo. To ja teraz dodam: ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne.DSC01585.jpg Kiedy Louis Stitzinger... Ty kupujesz Kanjo Voelkla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Ty kupujesz Kanjo Voelkla... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 ??? BMT tym gorzej. Bo anonimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. DSC01585.jpg Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT tym gorzej. Bo anonimowo. To ja teraz dodam: ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 ??? BMT tym gorzej. Bo anonimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 A ja zaszalałem i nabyłem Volkl BMT 90 w długości 170. Wiązanie przemontowane ze starej narty, ATK Rider Pierwsze wrażenie lepiej niż pozytywne. DSC01585.jpg Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT tym gorzej. Bo anonimowo. To ja teraz dodam: ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... To ja teraz dodam: ??????????????? No dodałeś;-) Nanga, Kanjo, ale BMT? Choć mam BMX;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? moja mlodsza i Jej facet tez wala na BMT i sobie chwala... BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. Ale nawet freeriderzy jeżdżę na Bmt, to jestem zdziwiony. Jaka szerokość? Robią też jakieś podejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzelas Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 @MarioJ z jakimi butami sparowales to bmt? Scarpa F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele.
jan koval Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Mario: 108/109 podejscia do 3-4h...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jezeli to BMT to zupelnie podpbne graficznie do moich M5 Werks - jaka dlug ??? Kupił je bo graficznie pasują do ATK BMT dla mnie jest teraz podstawową nartą skiturowa. Zbyt długa na zakosach męczy, długość też zwiększa wagę. Dla mnie 170 jest w takim wypadku optymalne. 170 to ile to jest na Twój wzrost? Ten rocker wygląda na całkiem-całkiem, więc schodzi ze 20cm z krawędzi: Moje 88mm (-2cm do wzrostu) mają tylko tip rocker więc nieźle trzymają na szreni. Zastanawiam się nad 105mm - czy brać -5cm czy +5cm (waga vs. krawędź)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele.
MarioJ Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Narta 170 Wzrost +3 Ja miałem przy +6cm z 25cm rockerem deficyt krawędzi. Ale myślę, że to też przez mocne taliowanie 147-89-110, które też przeszkadza przy foczeniu. Więc mnie zirytowały i mimo, że miałem w tym sezonie nart nie zmieniać, to uległem - tym bardziej, że da się je odchudzić o pół kilo. Zakładam, ze to będą narty tylko na świeży opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 3 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi