AndRand Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Nie umiesz ładnie pytać. Ładnie pyta AndRand. Możesz się uczyć. Aż się zaczerwieniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 100 Dodano 5 l Ostatniej odpowiedzi 4 l Top użytkownicy w tym temacie 10 12 23 18 Popularne dni 19 Mar 18 22 Kwi 16 24 Kwi 15 27 Kwi 14 Top użytkownicy w tym temacie Spiochu 10 odpowiedzi MarioJ 12 odpowiedzi AndRand 23 odpowiedzi star 18 odpowiedzi Popularne dni 19 Mar 2020 18 odpowiedzi 22 Kwi 2019 16 odpowiedzi 24 Kwi 2019 15 odpowiedzi 27 Kwi 2019 14 odpowiedzi MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 powiem wprost, co moze sie spotkac z nieprzyjaznym oddzwiekiem: jezeli ktos ma klopoty z zakrawdziowaniem na stromym na szerokiej narcie- nie powienien takiej uzywac, moze w ogole nie powinien udawac sie poza trase, skoro taki drobiazg wyprowadza z rownowagi..wiecej nie powiem, bo nie chce rozdrazniacnie ma problemu, możesz prowokować, jak Ty coś piszesz to wiadomo że z własnego doświadczenia i z perspektywy powderu,mi nie chodzi o to że ktoś ma problem z zakrawędziowaniem szerokiej narty,z węższą nartą jest trochę łatwiej a jak jest łatwiej to jest przyjemniej i bezpieczniej,mniejsza szerokość to jest też kwestia mniejszej wagi, a mówimy o narcie na całodzienne tury na stoki jak rozumiem do 45st a może i więcej,to jest kwestia dostosowania parametrów do danego zawodnika i jego potrzeb, ale też umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 powiem wprost, co moze sie spotkac z nieprzyjaznym oddzwiekiem: jezeli ktos ma klopoty z zakrawdziowaniem na stromym na szerokiej narcie- nie powienien takiej uzywac, moze w ogole nie powinien udawac sie poza trase, skoro taki drobiazg wyprowadza z rownowagi..wiecej nie powiem, bo nie chce rozdrazniac Powiem wprost jeśli ktoś ma kłopoty aby na narcie 72 mm zjechać w każdych warunkach (w tym, puchu głębokim) i potrzebuje do tego łopat to może w ogóle nie powinien udawać się poza trasę. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Mowisz to samo tylko w odwrotnym klierunku............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Wyteoretyzowalo sie kolezenstwo. Moge pogadac od 15 skretow w gore. Jeszcze tego nikt tu nie pokazal. Na stromych zboczach i waskich nartach zakopiecie sie po pachy na szerokich nie wyrobisz skretu i rozbijesz sie o skale moze nawet romantycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Ja jestem bardzo ciekaw co kupi Śpiochu. A jak nic nie ustali, to moja ręka więcej mu nie odpowie. Hahaha :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Mowisz to samo tylko w odwrotnym klierunku............. No bo to tak jest To nie jest kwestia, że się nie da tylko, że będzie łatwiej. I to raczej w stronę, że są narty, które na twardym nie dają rady i to może być większy problem niż że trudniej się w nich jeździ na miękkim/puchu. Może tak: lepiej chcieć być na innych nartach w danych warunkach niż nie chcieć być na tych, na których się jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 to nie narty nie daja rady - to zawsze narciarz nie daje rady - to wlasnie jest moje motto..... daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" , ale narciarz MUSI umiec wykorzystac narty, nawet w warunkach dla niej(narty) nieoptymalnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 to nie narty nie daja rady - to zawsze narciarz nie daje rady - to wlasnie jest moje motto..... daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" , ale narciarz MUSI umiec wykorzystac narty, nawet w warunkach dla niej(narty) nieoptymalnych... To sobie spróbuj - narta freestyle, twin tip, brak cambera, 120mm pod butem, 45st nachylenia i beton/szreń Zapewniam - zmienisz zdanie Za to w drugą stronę - narta 100-65-90 w puchu to jest tylko "meh! szkoda, że nie ta powyżej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" Jeździłem na takowych, o mało się nie zabiłem, zwą się bodajże monoski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Andy - nawet te narty maja krawedzie........................zdecydowanie GS-y byly by lepsze, ale jak sie tam wpakujesz na takich nartach to co? pojedziesz po inne?????? BTW: mimo ze mam wiele nart szerokich, to NIGDYnie zalozyl bym takich ja Ty opisujesz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 To sobie spróbuj - narta freestyle, twin tip, brak cambera, 120mm pod butem, 45st nachylenia i beton/szreń Zapewniam - zmienisz zdanie Nikt o zdrowym rozsadku nie wybiera sie na takich nartach w nieznany teren. Juz posiadanie takich nart cuchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 narta freestyle, twin tip, brak cambera Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie. Do skoków w parku camber jest równie ważny jak do jazdy SL. Ja jestem bardzo ciekaw co kupi Śpiochu. A jak nic nie ustali, to moja ręka więcej mu nie odpowie. Hahaha :-) Nie wiem czy coś ustalę. Z reguły lubię rozwiązania bezkompromisowe a tutaj takie się nie sprawdzi. Trzeba znaleźć nartę, która nie będzie wybitna w żadnym aspekcie za to dobra w każdym. Biorąc jeszcze pod uwagę problemy z kasą to pewnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim coś kupię. Nie mniej jednak, z lektury tego wątku i podobnych można się sporo dowiedzieć. Ogólny wzrost rozeznania w temacie to mój obecny cel numer jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie.Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. wziete z Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego?Po drodze na Ciemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Po drodze na Ciemniaka Stoły mu się pomyliły. Czasy kiedy bywalem 5x w roku w Tatrach minęły, 5 lat z rzędu. Potem przyszedł czas na Dolomity. Teraz Dolny Śląsk i okolice. Sentyment pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i PośrednimRossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Rossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain. Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej Rossignola Zasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain.Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej RossignolaZasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla.https://www.skionlin...l,s3,5085.html#A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera".Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain.Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam head kore 105, bardzo lekkie. Ale nie z wiązaniami tourowymi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera". Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain. Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem. Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera. Razem z Powder Turn tip to świetna narta na puch, ale w ogóle nie nadaje się jako all mountain bo nie trzyma się na betonie/szreni. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu. Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 powiem wprost, co moze sie spotkac z nieprzyjaznym oddzwiekiem: jezeli ktos ma klopoty z zakrawdziowaniem na stromym na szerokiej narcie- nie powienien takiej uzywac, moze w ogole nie powinien udawac sie poza trase, skoro taki drobiazg wyprowadza z rownowagi..wiecej nie powiem, bo nie chce rozdrazniacnie ma problemu, możesz prowokować, jak Ty coś piszesz to wiadomo że z własnego doświadczenia i z perspektywy powderu,mi nie chodzi o to że ktoś ma problem z zakrawędziowaniem szerokiej narty,z węższą nartą jest trochę łatwiej a jak jest łatwiej to jest przyjemniej i bezpieczniej,mniejsza szerokość to jest też kwestia mniejszej wagi, a mówimy o narcie na całodzienne tury na stoki jak rozumiem do 45st a może i więcej,to jest kwestia dostosowania parametrów do danego zawodnika i jego potrzeb, ale też umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 powiem wprost, co moze sie spotkac z nieprzyjaznym oddzwiekiem: jezeli ktos ma klopoty z zakrawdziowaniem na stromym na szerokiej narcie- nie powienien takiej uzywac, moze w ogole nie powinien udawac sie poza trase, skoro taki drobiazg wyprowadza z rownowagi..wiecej nie powiem, bo nie chce rozdrazniac Powiem wprost jeśli ktoś ma kłopoty aby na narcie 72 mm zjechać w każdych warunkach (w tym, puchu głębokim) i potrzebuje do tego łopat to może w ogóle nie powinien udawać się poza trasę. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Mowisz to samo tylko w odwrotnym klierunku............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Wyteoretyzowalo sie kolezenstwo. Moge pogadac od 15 skretow w gore. Jeszcze tego nikt tu nie pokazal. Na stromych zboczach i waskich nartach zakopiecie sie po pachy na szerokich nie wyrobisz skretu i rozbijesz sie o skale moze nawet romantycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Ja jestem bardzo ciekaw co kupi Śpiochu. A jak nic nie ustali, to moja ręka więcej mu nie odpowie. Hahaha :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Mowisz to samo tylko w odwrotnym klierunku............. No bo to tak jest To nie jest kwestia, że się nie da tylko, że będzie łatwiej. I to raczej w stronę, że są narty, które na twardym nie dają rady i to może być większy problem niż że trudniej się w nich jeździ na miękkim/puchu. Może tak: lepiej chcieć być na innych nartach w danych warunkach niż nie chcieć być na tych, na których się jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 to nie narty nie daja rady - to zawsze narciarz nie daje rady - to wlasnie jest moje motto..... daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" , ale narciarz MUSI umiec wykorzystac narty, nawet w warunkach dla niej(narty) nieoptymalnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 to nie narty nie daja rady - to zawsze narciarz nie daje rady - to wlasnie jest moje motto..... daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" , ale narciarz MUSI umiec wykorzystac narty, nawet w warunkach dla niej(narty) nieoptymalnych... To sobie spróbuj - narta freestyle, twin tip, brak cambera, 120mm pod butem, 45st nachylenia i beton/szreń Zapewniam - zmienisz zdanie Za to w drugą stronę - narta 100-65-90 w puchu to jest tylko "meh! szkoda, że nie ta powyżej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" Jeździłem na takowych, o mało się nie zabiłem, zwą się bodajże monoski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Andy - nawet te narty maja krawedzie........................zdecydowanie GS-y byly by lepsze, ale jak sie tam wpakujesz na takich nartach to co? pojedziesz po inne?????? BTW: mimo ze mam wiele nart szerokich, to NIGDYnie zalozyl bym takich ja Ty opisujesz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 To sobie spróbuj - narta freestyle, twin tip, brak cambera, 120mm pod butem, 45st nachylenia i beton/szreń Zapewniam - zmienisz zdanie Nikt o zdrowym rozsadku nie wybiera sie na takich nartach w nieznany teren. Juz posiadanie takich nart cuchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 narta freestyle, twin tip, brak cambera Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie. Do skoków w parku camber jest równie ważny jak do jazdy SL. Ja jestem bardzo ciekaw co kupi Śpiochu. A jak nic nie ustali, to moja ręka więcej mu nie odpowie. Hahaha :-) Nie wiem czy coś ustalę. Z reguły lubię rozwiązania bezkompromisowe a tutaj takie się nie sprawdzi. Trzeba znaleźć nartę, która nie będzie wybitna w żadnym aspekcie za to dobra w każdym. Biorąc jeszcze pod uwagę problemy z kasą to pewnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim coś kupię. Nie mniej jednak, z lektury tego wątku i podobnych można się sporo dowiedzieć. Ogólny wzrost rozeznania w temacie to mój obecny cel numer jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie.Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. wziete z Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego?Po drodze na Ciemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Po drodze na Ciemniaka Stoły mu się pomyliły. Czasy kiedy bywalem 5x w roku w Tatrach minęły, 5 lat z rzędu. Potem przyszedł czas na Dolomity. Teraz Dolny Śląsk i okolice. Sentyment pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i PośrednimRossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Rossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain. Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej Rossignola Zasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain.Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej RossignolaZasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla.https://www.skionlin...l,s3,5085.html#A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera".Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain.Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam head kore 105, bardzo lekkie. Ale nie z wiązaniami tourowymi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera". Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain. Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem. Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera. Razem z Powder Turn tip to świetna narta na puch, ale w ogóle nie nadaje się jako all mountain bo nie trzyma się na betonie/szreni. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu. Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Mowisz to samo tylko w odwrotnym klierunku............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Wyteoretyzowalo sie kolezenstwo. Moge pogadac od 15 skretow w gore. Jeszcze tego nikt tu nie pokazal. Na stromych zboczach i waskich nartach zakopiecie sie po pachy na szerokich nie wyrobisz skretu i rozbijesz sie o skale moze nawet romantycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Ja jestem bardzo ciekaw co kupi Śpiochu. A jak nic nie ustali, to moja ręka więcej mu nie odpowie. Hahaha :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Mowisz to samo tylko w odwrotnym klierunku............. No bo to tak jest To nie jest kwestia, że się nie da tylko, że będzie łatwiej. I to raczej w stronę, że są narty, które na twardym nie dają rady i to może być większy problem niż że trudniej się w nich jeździ na miękkim/puchu. Może tak: lepiej chcieć być na innych nartach w danych warunkach niż nie chcieć być na tych, na których się jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 to nie narty nie daja rady - to zawsze narciarz nie daje rady - to wlasnie jest moje motto..... daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" , ale narciarz MUSI umiec wykorzystac narty, nawet w warunkach dla niej(narty) nieoptymalnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 to nie narty nie daja rady - to zawsze narciarz nie daje rady - to wlasnie jest moje motto..... daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" , ale narciarz MUSI umiec wykorzystac narty, nawet w warunkach dla niej(narty) nieoptymalnych... To sobie spróbuj - narta freestyle, twin tip, brak cambera, 120mm pod butem, 45st nachylenia i beton/szreń Zapewniam - zmienisz zdanie Za to w drugą stronę - narta 100-65-90 w puchu to jest tylko "meh! szkoda, że nie ta powyżej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" Jeździłem na takowych, o mało się nie zabiłem, zwą się bodajże monoski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Andy - nawet te narty maja krawedzie........................zdecydowanie GS-y byly by lepsze, ale jak sie tam wpakujesz na takich nartach to co? pojedziesz po inne?????? BTW: mimo ze mam wiele nart szerokich, to NIGDYnie zalozyl bym takich ja Ty opisujesz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 To sobie spróbuj - narta freestyle, twin tip, brak cambera, 120mm pod butem, 45st nachylenia i beton/szreń Zapewniam - zmienisz zdanie Nikt o zdrowym rozsadku nie wybiera sie na takich nartach w nieznany teren. Juz posiadanie takich nart cuchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 narta freestyle, twin tip, brak cambera Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie. Do skoków w parku camber jest równie ważny jak do jazdy SL. Ja jestem bardzo ciekaw co kupi Śpiochu. A jak nic nie ustali, to moja ręka więcej mu nie odpowie. Hahaha :-) Nie wiem czy coś ustalę. Z reguły lubię rozwiązania bezkompromisowe a tutaj takie się nie sprawdzi. Trzeba znaleźć nartę, która nie będzie wybitna w żadnym aspekcie za to dobra w każdym. Biorąc jeszcze pod uwagę problemy z kasą to pewnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim coś kupię. Nie mniej jednak, z lektury tego wątku i podobnych można się sporo dowiedzieć. Ogólny wzrost rozeznania w temacie to mój obecny cel numer jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie.Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. wziete z Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego?Po drodze na Ciemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Po drodze na Ciemniaka Stoły mu się pomyliły. Czasy kiedy bywalem 5x w roku w Tatrach minęły, 5 lat z rzędu. Potem przyszedł czas na Dolomity. Teraz Dolny Śląsk i okolice. Sentyment pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i PośrednimRossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Rossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain. Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej Rossignola Zasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain.Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej RossignolaZasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla.https://www.skionlin...l,s3,5085.html#A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera".Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain.Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam head kore 105, bardzo lekkie. Ale nie z wiązaniami tourowymi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera". Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain. Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem. Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera. Razem z Powder Turn tip to świetna narta na puch, ale w ogóle nie nadaje się jako all mountain bo nie trzyma się na betonie/szreni. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu. Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 to nie narty nie daja rady - to zawsze narciarz nie daje rady - to wlasnie jest moje motto..... daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" , ale narciarz MUSI umiec wykorzystac narty, nawet w warunkach dla niej(narty) nieoptymalnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 to nie narty nie daja rady - to zawsze narciarz nie daje rady - to wlasnie jest moje motto..... daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" , ale narciarz MUSI umiec wykorzystac narty, nawet w warunkach dla niej(narty) nieoptymalnych... To sobie spróbuj - narta freestyle, twin tip, brak cambera, 120mm pod butem, 45st nachylenia i beton/szreń Zapewniam - zmienisz zdanie Za to w drugą stronę - narta 100-65-90 w puchu to jest tylko "meh! szkoda, że nie ta powyżej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" Jeździłem na takowych, o mało się nie zabiłem, zwą się bodajże monoski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Andy - nawet te narty maja krawedzie........................zdecydowanie GS-y byly by lepsze, ale jak sie tam wpakujesz na takich nartach to co? pojedziesz po inne?????? BTW: mimo ze mam wiele nart szerokich, to NIGDYnie zalozyl bym takich ja Ty opisujesz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 To sobie spróbuj - narta freestyle, twin tip, brak cambera, 120mm pod butem, 45st nachylenia i beton/szreń Zapewniam - zmienisz zdanie Nikt o zdrowym rozsadku nie wybiera sie na takich nartach w nieznany teren. Juz posiadanie takich nart cuchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 narta freestyle, twin tip, brak cambera Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie. Do skoków w parku camber jest równie ważny jak do jazdy SL. Ja jestem bardzo ciekaw co kupi Śpiochu. A jak nic nie ustali, to moja ręka więcej mu nie odpowie. Hahaha :-) Nie wiem czy coś ustalę. Z reguły lubię rozwiązania bezkompromisowe a tutaj takie się nie sprawdzi. Trzeba znaleźć nartę, która nie będzie wybitna w żadnym aspekcie za to dobra w każdym. Biorąc jeszcze pod uwagę problemy z kasą to pewnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim coś kupię. Nie mniej jednak, z lektury tego wątku i podobnych można się sporo dowiedzieć. Ogólny wzrost rozeznania w temacie to mój obecny cel numer jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie.Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. wziete z Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego?Po drodze na Ciemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Po drodze na Ciemniaka Stoły mu się pomyliły. Czasy kiedy bywalem 5x w roku w Tatrach minęły, 5 lat z rzędu. Potem przyszedł czas na Dolomity. Teraz Dolny Śląsk i okolice. Sentyment pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i PośrednimRossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Rossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain. Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej Rossignola Zasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain.Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej RossignolaZasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla.https://www.skionlin...l,s3,5085.html#A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera".Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain.Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam head kore 105, bardzo lekkie. Ale nie z wiązaniami tourowymi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera". Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain. Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem. Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera. Razem z Powder Turn tip to świetna narta na puch, ale w ogóle nie nadaje się jako all mountain bo nie trzyma się na betonie/szreni. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu. Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
labas Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 daleki jestem od jazdy na "wrotach od stodoly" Jeździłem na takowych, o mało się nie zabiłem, zwą się bodajże monoski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Andy - nawet te narty maja krawedzie........................zdecydowanie GS-y byly by lepsze, ale jak sie tam wpakujesz na takich nartach to co? pojedziesz po inne?????? BTW: mimo ze mam wiele nart szerokich, to NIGDYnie zalozyl bym takich ja Ty opisujesz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 To sobie spróbuj - narta freestyle, twin tip, brak cambera, 120mm pod butem, 45st nachylenia i beton/szreń Zapewniam - zmienisz zdanie Nikt o zdrowym rozsadku nie wybiera sie na takich nartach w nieznany teren. Juz posiadanie takich nart cuchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 narta freestyle, twin tip, brak cambera Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie. Do skoków w parku camber jest równie ważny jak do jazdy SL. Ja jestem bardzo ciekaw co kupi Śpiochu. A jak nic nie ustali, to moja ręka więcej mu nie odpowie. Hahaha :-) Nie wiem czy coś ustalę. Z reguły lubię rozwiązania bezkompromisowe a tutaj takie się nie sprawdzi. Trzeba znaleźć nartę, która nie będzie wybitna w żadnym aspekcie za to dobra w każdym. Biorąc jeszcze pod uwagę problemy z kasą to pewnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim coś kupię. Nie mniej jednak, z lektury tego wątku i podobnych można się sporo dowiedzieć. Ogólny wzrost rozeznania w temacie to mój obecny cel numer jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie.Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. wziete z Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego?Po drodze na Ciemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Po drodze na Ciemniaka Stoły mu się pomyliły. Czasy kiedy bywalem 5x w roku w Tatrach minęły, 5 lat z rzędu. Potem przyszedł czas na Dolomity. Teraz Dolny Śląsk i okolice. Sentyment pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i PośrednimRossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Rossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain. Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej Rossignola Zasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain.Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej RossignolaZasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla.https://www.skionlin...l,s3,5085.html#A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera".Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain.Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam head kore 105, bardzo lekkie. Ale nie z wiązaniami tourowymi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera". Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain. Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem. Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera. Razem z Powder Turn tip to świetna narta na puch, ale w ogóle nie nadaje się jako all mountain bo nie trzyma się na betonie/szreni. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu. Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele.
jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Andy - nawet te narty maja krawedzie........................zdecydowanie GS-y byly by lepsze, ale jak sie tam wpakujesz na takich nartach to co? pojedziesz po inne?????? BTW: mimo ze mam wiele nart szerokich, to NIGDYnie zalozyl bym takich ja Ty opisujesz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 To sobie spróbuj - narta freestyle, twin tip, brak cambera, 120mm pod butem, 45st nachylenia i beton/szreń Zapewniam - zmienisz zdanie Nikt o zdrowym rozsadku nie wybiera sie na takich nartach w nieznany teren. Juz posiadanie takich nart cuchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 narta freestyle, twin tip, brak cambera Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie. Do skoków w parku camber jest równie ważny jak do jazdy SL. Ja jestem bardzo ciekaw co kupi Śpiochu. A jak nic nie ustali, to moja ręka więcej mu nie odpowie. Hahaha :-) Nie wiem czy coś ustalę. Z reguły lubię rozwiązania bezkompromisowe a tutaj takie się nie sprawdzi. Trzeba znaleźć nartę, która nie będzie wybitna w żadnym aspekcie za to dobra w każdym. Biorąc jeszcze pod uwagę problemy z kasą to pewnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim coś kupię. Nie mniej jednak, z lektury tego wątku i podobnych można się sporo dowiedzieć. Ogólny wzrost rozeznania w temacie to mój obecny cel numer jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie.Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. wziete z Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego?Po drodze na Ciemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Po drodze na Ciemniaka Stoły mu się pomyliły. Czasy kiedy bywalem 5x w roku w Tatrach minęły, 5 lat z rzędu. Potem przyszedł czas na Dolomity. Teraz Dolny Śląsk i okolice. Sentyment pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i PośrednimRossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Rossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain. Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej Rossignola Zasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain.Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej RossignolaZasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla.https://www.skionlin...l,s3,5085.html#A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera".Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain.Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam head kore 105, bardzo lekkie. Ale nie z wiązaniami tourowymi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera". Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain. Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem. Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera. Razem z Powder Turn tip to świetna narta na puch, ale w ogóle nie nadaje się jako all mountain bo nie trzyma się na betonie/szreni. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu. Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Biegówki / Skitury / Ski-alpinizm Volkl Kanjo i konkurencyjne modele.
Spiochu Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 narta freestyle, twin tip, brak cambera Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie. Do skoków w parku camber jest równie ważny jak do jazdy SL. Ja jestem bardzo ciekaw co kupi Śpiochu. A jak nic nie ustali, to moja ręka więcej mu nie odpowie. Hahaha :-) Nie wiem czy coś ustalę. Z reguły lubię rozwiązania bezkompromisowe a tutaj takie się nie sprawdzi. Trzeba znaleźć nartę, która nie będzie wybitna w żadnym aspekcie za to dobra w każdym. Biorąc jeszcze pod uwagę problemy z kasą to pewnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim coś kupię. Nie mniej jednak, z lektury tego wątku i podobnych można się sporo dowiedzieć. Ogólny wzrost rozeznania w temacie to mój obecny cel numer jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Narta freestyle bez cambera to kpina sama w sobie.Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. wziete z Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego?Po drodze na Ciemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Po drodze na Ciemniaka Stoły mu się pomyliły. Czasy kiedy bywalem 5x w roku w Tatrach minęły, 5 lat z rzędu. Potem przyszedł czas na Dolomity. Teraz Dolny Śląsk i okolice. Sentyment pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i PośrednimRossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Rossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain. Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej Rossignola Zasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain.Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej RossignolaZasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla.https://www.skionlin...l,s3,5085.html#A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera".Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain.Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam head kore 105, bardzo lekkie. Ale nie z wiązaniami tourowymi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera". Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain. Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem. Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera. Razem z Powder Turn tip to świetna narta na puch, ale w ogóle nie nadaje się jako all mountain bo nie trzyma się na betonie/szreni. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu. Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Do parku - tak, ale zgaduję, że AndRand podając ten przykład, miał na myśli tzw. freestyle backcountry - freestyle w puchu. Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Gdzie jest Piec? Koło Kominiarskiego?Po drodze na Ciemniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Po drodze na Ciemniaka Stoły mu się pomyliły. Czasy kiedy bywalem 5x w roku w Tatrach minęły, 5 lat z rzędu. Potem przyszedł czas na Dolomity. Teraz Dolny Śląsk i okolice. Sentyment pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłemTutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i PośrednimRossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Rossignol S3 są zaliczane do kategorii all-mountain/freeride, nie są to narty freestylowe (a przynajmniej w zastosowaniu do parku). No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain. Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej Rossignola Zasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Narty freestyle bardzo dobrze jeżdżą w puchu - najlepsze na jakich dotychczas jeździłem Tutaj Rossignol S3 na Zawracie, Karbie, Piecu i Pośrednim Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain.Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej RossignolaZasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla.https://www.skionlin...l,s3,5085.html#A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera".Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain.Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dafcio Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam head kore 105, bardzo lekkie. Ale nie z wiązaniami tourowymi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera". Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain. Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem. Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera. Razem z Powder Turn tip to świetna narta na puch, ale w ogóle nie nadaje się jako all mountain bo nie trzyma się na betonie/szreni. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu. Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
JurekP Napisano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 No to ze swoimi twintipami i brakiem cambera (low camber - high rocker) się kompletnie nie nadają na all-mountain.Bo jeździ się na nich jak na reverse camber z serii freestylowej RossignolaZasuwasz mi teraz mądrościami z wujka Gugla.https://www.skionlin...l,s3,5085.html#A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera".Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain.Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dafcio Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja mam head kore 105, bardzo lekkie. Ale nie z wiązaniami tourowymi Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 A skąd mam "zasuwać Ci mądrości" jak nie z Googla, jeśli nie mam tych nart? Zgodnie z wszystkimi ich opisami, jakie znalazłem (po grafice wnioskuję, że to rocznik 11/12), deski te mają profil typu rocker-camber-rocker, a nie "brak cambera". Co do zaliczania nart (niekoniecznie tych) do kategorii all-mountain, to zauważyłem, że w Ameryce jest tendencja do klasyfikowania jako all-mountain tego co w Europie zaliczylibyśmy do freeride, a jako freeride, tego co w Europie podchodzi pod narty do puchu lub big mountain. Co do "freestylowości", to też jest duża różnica czy ten freestyle jest uprawiany w parku na przygotowanych stokach i przyrządach (wtedy camber jest bardzo pożądany) czy też np. w puchu - wtedy camber nie jest potrzebny. No widzisz, wyciągasz opisy z internetu, a ja na tych nartach jeździłem. Kupiłem je właśnie z powodu opisu (freeride/allmountain), ale się na opisie przewiozłem bo okazało się, że z opisu prawdziwe jest LOW CAMBER/HIGH ROCKER, czyli ZERO cambera. Razem z Powder Turn tip to świetna narta na puch, ale w ogóle nie nadaje się jako all mountain bo nie trzyma się na betonie/szreni. https://www.skionlin...l,s3,5085.html# Nie trzymają na szreni nawet świeżo po naostrzeniu. Na razie to stoja a nie jezdza. Warto bylo je tak wysoko dla zdjecia wnosic? Ze znoszeniem moga byc wieksze problemy. Trzymam kciuki. W sensie, że to śmieszne, bo nie łapię? To screeny z filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi