jan koval Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 ostatni tydzien Marca spedzilismy w Utah, Nasze ulubione rewiry tam to Alta, Snowbird i Solitude….. Przylecielismy w sobote rano - dzieki roznicy czasu , bylismy w Salt Lake o 10 z minutami. Wypozyczenie samochodu, wladowanie sie do domu i jazda do Solitude ] pierwszy dzien na XCountry skis.. Swietna pogoda, podsypuje, bedzie dobra jazda…. Sypie do poniedzialku, kazdego dnia od 15 do 30 cm swiezego bostwa…. Moja Malzonka tez lubi swiezy snieg - tutaj ujezdza 100eight,,,,,, znajdujemy swiezy snieg kazdego dnia az do wtorku... Ja tez z tego korzystam, jak moge - tutaj jest tylko ok 20 stopni spadku, zwykle jezdzimy nieco gdzie indziej "kolejki" sa straszliwe przez caly tydzien - tutaj chyba ok 11:30 w Solitude Od wtorku do czwartku mamy tzw spring skiing - dosc cieplo, ale w drzewach zawsze znajdujemy doskonalej jakosci snieg- przejezdzony, ale stale dosc gleboki. Nasze ulubione drzewa w lewo od Gad II (wyciag w Snowbird) w czwrtek znowu zaczyna sypac. Rano w piatek musze juz odwiezc Zone na lotnisko - ja zostaje do soboty. W drodze z lotniska napis nad autostrada jest poezja dla oczu : tzn w obu Canyons sypie!!! Juz w Little Cottonwood Canyon (little tylko z nazwy) wiemy, dlaczego sa te wymagania - droga do Alty jest "ciekawa"…... W sumie do soboty rano nasypalo ok 70 cm swiezego… W piatek np nawet w czasie ostatniego zjazdu mam face shots…czyli w skrecie snieg przelatuje nad kaskiem…. W sobote, juz jestem spakowany, bo odlatuje o 17:15. Ale juz o 8:20 jestem pod dolnym wyciagiem w Alta, bo chce sie zalapac na pierwsze krzesla - i tak bylo.. Te fotke robi jeden z "kolejkowiczow….. Widoki z jednego z pierwszych krzesel sa piekne…... Caly dzien jezdze gora/dol: o 10 sprawdzam czas - gdzie te kolejki (sobota swiezy puch..) - nie ma. O 11 - nie ma: caly czas bez kolejek i w swiezym puchu az do 14 - bo musze juz jechac na lotnisko Ostatni zjazd po wspinaczce na szczyt Cathrine' Bowl Odlatuje z niewielkim opoznienim co mnie zaczyna denerwowac, bo do polnocy musze odebrac pozyczone auto z lotniska w moim miescie ostatnie widoki na Rockies - stale mnostwo sniegu - ten rok byl wyjatkowy pod wzgledem swiezego sniegu!! W sumie spedzilem 7 dni w Montana i 8 w Utah w sumie 15 dni: DWANASCIE dni w swiezym puchu, zwykle ok 30 cm i wiecej kazdego dnia!!!!! VChyba najlepszy sezon dla mnie!!! W Pit laduje za 15 polnoc: zdazam odebrac samochod - jutro ( w niedziele) musze byc 400 km stad: musze oddac "rentaL' i odebrac nowa zabawke. Wiec chyba zostaje mi 5h snu, skoro musze byc w okolicy Washington DC o 11-tej.. Nowa zabawka prezentuje sie doskonale….. jeszcze chyba wyskocze na weekend do Denver w koncu kwietnia, ale to juz koniec bedzie Zycze milej wiosny i lata!!!! PS czy ktos wie jak owdrocic zdjecia, zeby nie byly "na boku"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 PS czy ktos wie jak owdrocic zdjecia, zeby nie byly "na boku"? Chyba wszystkie programy do edycji zdjęć to potrafią, a nawet viewery. Ja używam do takich prostych operacji IrfanView: Image ->Rotate a nastepnie oczywiście zapis tego obróconego obrazka. Dzięki za relację. Niedługo zamieszczę swoją. Pozwalam sobie wrzucić Twoje fotki obrócone przy pomocy IrfanView: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi