lu5asz Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Witam Szukam nowych butów narciarskich .Do tej pory jeździłem w Rossignola Radical s100 .102mm szerokosci.But po kilku katach jakby skapciał i jest już dla mnie za miękki. Waga 115 wiec myślałem 120/130 flex.Wiem ze najlepiej mierzyć buty i nie ma co się z tym kłócić.Czy jeśli mam taką szerokość stopy to oznacza ze węższych nie brać pod uwagę?Myslalem o Raptorach 120rs-szukam butów które pozwolą mi się rozwijać jako narciarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figozmakiem Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Witam Szukam nowych butów narciarskich .Do tej pory jeździłem w Rossignola Radical s100 .102mm szerokosci.But po kilku katach jakby skapciał i jest już dla mnie za miękki. Waga 115 wiec myślałem 120/130 flex.Wiem ze najlepiej mierzyć buty i nie ma co się z tym kłócić.Czy jeśli mam taką szerokość stopy to oznacza ze węższych nie brać pod uwagę?Myslalem o Raptorach 120rs-szukam butów które pozwolą mi się rozwijać jako narciarz. Jeśli wszystkie inne parametry Ci pasują, a szerokość jest ciut mała, to zawsze jest możliwość maszynowego dopasowania buta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Witam Szukam nowych butów narciarskich .Do tej pory jeździłem w Rossignola Radical s100 .102mm szerokosci.But po kilku katach jakby skapciał i jest już dla mnie za miękki. Waga 115 wiec myślałem 120/130 flex.Wiem ze najlepiej mierzyć buty i nie ma co się z tym kłócić.Czy jeśli mam taką szerokość stopy to oznacza ze węższych nie brać pod uwagę?Myslalem o Raptorach 120rs-szukam butów które pozwolą mi się rozwijać jako narciarz. Zacznij mierzenie od wąskich butów, później załóż te szersze. But ma trzymać stopę (piętę). Twoje stopy już jakiś czas jeździły w bucie narciarskim, więc się do nich przyzwyczaiły, chyba czas na węższe. Przy Twojej masie celowałbym w but maksymalnie sztywny, dobrze trzymający stopę. Podjedź do dobrego sklepu i popytaj sprzedawcę, przy stopie 102 wejdziesz spokojnie w buta o szerokości 97 i powinno być dobrze, ewentualnie nieco szersza wersja dobrego buta np. Lange RS 130 i Lange RS 130 WIDE, zobacz też Head RS 140. Teraz buty są w dobrych cenach, w kwocie około 1000 zł powinieneś się wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 przy stopie 102 wejdziesz spokojnie w buta o szerokości 97 i powinno być dobrze Dlaczego tak uważasz? Przecież stopa powinna rozłożyć się płasko w bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Dlaczego tak uważasz? Przecież stopa powinna rozłożyć się płasko w bucie. Napisałem z własnego doświadczenia. Spróbuj węższych sportowych butów o wyższych parametrach (te bardzo rzadko występują w szerokiej skorupie) - zobaczysz warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Napisałem z własnego doświadczenia. Spróbuj węższych sportowych butów o wyższych parametrach (te bardzo rzadko występują w szerokiej skorupie) - zobaczysz warto. Kiedyś z pewnością spróbuję, ale wszystko małymi krokami . Obecnie używam Scarpa Maestrale, czyli butów skiturowych z nartami typu AM. Są dobrze dopasowane do stopy, w tym na szerokość i pięta nie lata. Mam wysokie podbicie + dosyć szeroką stopę, 101mm, i te buty pasują mi bez żadnych przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lu5asz Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Buty zakupione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty narciarskie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Witam Szukam nowych butów narciarskich .Do tej pory jeździłem w Rossignola Radical s100 .102mm szerokosci.But po kilku katach jakby skapciał i jest już dla mnie za miękki. Waga 115 wiec myślałem 120/130 flex.Wiem ze najlepiej mierzyć buty i nie ma co się z tym kłócić.Czy jeśli mam taką szerokość stopy to oznacza ze węższych nie brać pod uwagę?Myslalem o Raptorach 120rs-szukam butów które pozwolą mi się rozwijać jako narciarz. Zacznij mierzenie od wąskich butów, później załóż te szersze. But ma trzymać stopę (piętę). Twoje stopy już jakiś czas jeździły w bucie narciarskim, więc się do nich przyzwyczaiły, chyba czas na węższe. Przy Twojej masie celowałbym w but maksymalnie sztywny, dobrze trzymający stopę. Podjedź do dobrego sklepu i popytaj sprzedawcę, przy stopie 102 wejdziesz spokojnie w buta o szerokości 97 i powinno być dobrze, ewentualnie nieco szersza wersja dobrego buta np. Lange RS 130 i Lange RS 130 WIDE, zobacz też Head RS 140. Teraz buty są w dobrych cenach, w kwocie około 1000 zł powinieneś się wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 przy stopie 102 wejdziesz spokojnie w buta o szerokości 97 i powinno być dobrze Dlaczego tak uważasz? Przecież stopa powinna rozłożyć się płasko w bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Dlaczego tak uważasz? Przecież stopa powinna rozłożyć się płasko w bucie. Napisałem z własnego doświadczenia. Spróbuj węższych sportowych butów o wyższych parametrach (te bardzo rzadko występują w szerokiej skorupie) - zobaczysz warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Napisałem z własnego doświadczenia. Spróbuj węższych sportowych butów o wyższych parametrach (te bardzo rzadko występują w szerokiej skorupie) - zobaczysz warto. Kiedyś z pewnością spróbuję, ale wszystko małymi krokami . Obecnie używam Scarpa Maestrale, czyli butów skiturowych z nartami typu AM. Są dobrze dopasowane do stopy, w tym na szerokość i pięta nie lata. Mam wysokie podbicie + dosyć szeroką stopę, 101mm, i te buty pasują mi bez żadnych przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lu5asz Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Buty zakupione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty narciarskie
figozmakiem Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 przy stopie 102 wejdziesz spokojnie w buta o szerokości 97 i powinno być dobrze Dlaczego tak uważasz? Przecież stopa powinna rozłożyć się płasko w bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Dlaczego tak uważasz? Przecież stopa powinna rozłożyć się płasko w bucie. Napisałem z własnego doświadczenia. Spróbuj węższych sportowych butów o wyższych parametrach (te bardzo rzadko występują w szerokiej skorupie) - zobaczysz warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Napisałem z własnego doświadczenia. Spróbuj węższych sportowych butów o wyższych parametrach (te bardzo rzadko występują w szerokiej skorupie) - zobaczysz warto. Kiedyś z pewnością spróbuję, ale wszystko małymi krokami . Obecnie używam Scarpa Maestrale, czyli butów skiturowych z nartami typu AM. Są dobrze dopasowane do stopy, w tym na szerokość i pięta nie lata. Mam wysokie podbicie + dosyć szeroką stopę, 101mm, i te buty pasują mi bez żadnych przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lu5asz Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Buty zakupione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty narciarskie
moruniek Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Dlaczego tak uważasz? Przecież stopa powinna rozłożyć się płasko w bucie. Napisałem z własnego doświadczenia. Spróbuj węższych sportowych butów o wyższych parametrach (te bardzo rzadko występują w szerokiej skorupie) - zobaczysz warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... figozmakiem Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Napisałem z własnego doświadczenia. Spróbuj węższych sportowych butów o wyższych parametrach (te bardzo rzadko występują w szerokiej skorupie) - zobaczysz warto. Kiedyś z pewnością spróbuję, ale wszystko małymi krokami . Obecnie używam Scarpa Maestrale, czyli butów skiturowych z nartami typu AM. Są dobrze dopasowane do stopy, w tym na szerokość i pięta nie lata. Mam wysokie podbicie + dosyć szeroką stopę, 101mm, i te buty pasują mi bez żadnych przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lu5asz Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Buty zakupione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
figozmakiem Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Napisałem z własnego doświadczenia. Spróbuj węższych sportowych butów o wyższych parametrach (te bardzo rzadko występują w szerokiej skorupie) - zobaczysz warto. Kiedyś z pewnością spróbuję, ale wszystko małymi krokami . Obecnie używam Scarpa Maestrale, czyli butów skiturowych z nartami typu AM. Są dobrze dopasowane do stopy, w tym na szerokość i pięta nie lata. Mam wysokie podbicie + dosyć szeroką stopę, 101mm, i te buty pasują mi bez żadnych przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lu5asz Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Buty zakupione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
lu5asz Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Buty zakupione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi