Veteran Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Witam Wybieram się z żoną jutro do Jurgowa, by zakończyć sezon, wpatrując się zaśnieżone Tatry. Nie byłbym aktywnym seniorem, by ograniczyć się tylko do gapienia na góry. Mam w planie aktywną pracę nad sobą. Tym razem zabieram Code. Będą udawały GS z 18 m radiusem. Stok do takiego radiusa jest dobry. Jak zwykle mam wzór do imitowania z nieco wyższej półki. Reilly. Znalazłem stosowny film na YT. Pozwolę sobie zacytować kilka jego wskazówek w kolejności, w jakiej będą się ukazywały na filmie: "Warming up with longer rounder turns and loose boots to get my ankles activated" -rozgrzewka w czasie dłuższych, zaokrąglonych skrętów i z luźniejszymi butami, by zaaktywizować stawy w kostkach. To już ćwiczyłem na Mosornym. Wczoraj na Skrzycznym butów nie miałem luźnych. Ale też nie tak dopiętych, jak jakiś z PŚ. A po rozgrzewce. "Trying to blend roudness with speed(contradictory J know)" - próbować pożenić zaokrąglenia(skrętów) z szybkością(wiem, że to są przeciwieństwa). Moim skromnym zdaniem to prawda. O czym przekonałem się fisie. "...to take a more direct entry into next turn " - wejść bardziej "prosto" w kolejny skręt. To wymaga wyjaśnienia. Ja rozumiem, że to jest to, o czym mówią komentatorzy na forum, powtarzając za trenerami. Ciągle kierować narty w dół, a nie podkręcać pod stok za długo. Wiem o tym, tylko się boję, jak jest za stromo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Witam Ćwiczenia się odbyły. Dołączył do nas Kuba, 100 mm pod butem. Udało mu się osiągnąć max speed - 47 mil/h(chyba lądowych). Następne ćwiczenia w przyszłym sezonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi