Maciej S Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 0.5 I tak trzymać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 55 Dodano 5 l Ostatniej odpowiedzi 2 l Top użytkownicy w tym temacie 4 4 5 19 Popularne dni 4 Mar 15 27 Lis 7 18 Mar 6 31 Mar 5 Top użytkownicy w tym temacie polm 4 odpowiedzi nikon255 4 odpowiedzi star 5 odpowiedzi Gabrik 19 odpowiedzi Popularne dni 4 Mar 2021 15 odpowiedzi 27 Lis 2020 7 odpowiedzi 18 Mar 2019 6 odpowiedzi 31 Mar 2019 5 odpowiedzi Popularne posty Dany de Vino 5 Marca 2021 Gabrik, nie daj się wkręcać serwisantom w jakiś "super duper serwis". Nie masz jak wykorzystać jego skutków. Na twoim etapie (jak piszesz - początkujący ) to nie jest ci do niczego potrzebne. Ostre kr star 25 Lutego 2022 Był wątek o nartach zamorski taki autor ojciec założyciel z fajnym nickiem ale go znaleźć nie mogę. Pochwałę się, komplecik prawie, od mastera tego 32 kupione po drodze. Dwa dni na razie. Gabrik 6 Listopada 2021 Dzisiaj darmowe Salomon Scrambel 77W 165 poszły na serwis. Na nartach jeździł kiedyś mój kolega (nie był świadom, że to woman). Z racji, że córa pierwszy raz na tygodniowy wyjazd jedzie, pokalkul Dodane grafiki nikon255 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Elany i Sohlery wylądowały dziś w serwisie...Elany okiem fachowca "ładne narty, bardzo dobry stan.ładna struktura" Tylko ostrzenie z podniesieniem i smarowanie. Sohlery..."ooo, trochę krótkie" Sohlery będą planowane, klejone i cała potrzebna reszta. Elany to uzywki, podnoszenienie na 0,5 bez planowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 27 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 W serwisie stwierdzono, że były tak ładnie "prowadzone", iż planowanie nie jest absolutnie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Nie wierze w podnoszenie dolu na 0,5 w uzywkach bez planowania. Chyba ze to surowe FISy i ktos jezdzil na 0/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 28 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Nikon masz też rację ale nie chciałem tu tworzyć epiki o ostrzeniu. Dla zamknięcia wątku, Elany obecnie mają podniesienie i typowego zabiegu nie będzie . Będzie nazwijmy, to przegląd tego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Odebrane. Sohlery z nową strukturą The Best, niestety nie dały się skleić. Będą na sporadyczne zjazdy skansenowo-ciekawostkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Odebrane. Sohlery z nową strukturą The Best, niestety nie dały się skleić. Będą na sporadyczne zjazdy skansenowo-ciekawostkowe.20201202_201606.jpg20201202_202116.jpg Cześć Sklej sam. Ja nigdy takich rzeczy nie robiłem ale koledzy tutaj opisywali wyjście nie z takiej opresji. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 No mogę spróbować ale skoro serwis zakładam ma odpowiednie kleje i nie utrzymało. Maciek jakiś klej polecał, poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 No mogę spróbować ale skoro serwis zakładam ma odpowiednie kleje i nie utrzymało. Maciek jakiś klej polecał, poszukam. Problem dla serwisu nie jest rodzaju potrafi/nie potrafi, ale raczej "potrafi z gwarancją( rekojmią) i estetycznie/nie chcę mieć problemu z klientem". Taka postawa jest zrozumiała ale skutkuje unikaniem nietypowych robót. Edit. tzn zrobił nieskutecznie? Hmmm... czy prędzej zmień serwis. To jakis samobójca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Serwis raczej ma renomę...tak jak piszesz po sklejeniu "puściło". Tam jest podwinięcie i pewnie mocne siły ale poszukam kleju,ściski porządne mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... mig Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Trafiłem na seniora , bok i smarowanie. W piątek popytam o ich zdanie na temat własnoręcznego dbania o narty.Zdanie serwisanta o odbieraniu mu roboty przez potencjalnego klienta moze byc ciekawe.... :-), i raczej nietrudne do odgadnięcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Zdanie serwisanta o odbieraniu mu roboty przez potencjalnego klienta moze byc ciekawe.... :-), i raczej nietrudne do odgadnięcia.... Ktos tu wrzucil atykul o serwisie w ktorym serwisant mowi wprost ze reczne struganie się w serwisie poprostu nie oplaca. Chyba ze mu zaplaca 3 czy 4 stowy od roboty mysle ze taka jest prawda. Robota dla zapalencow. O zawodnikach sie nie wypowiadam, bo gowno wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 "Swoją drogą jak Pan ostrzy nóż wzdłużnie czy raczej poprzecznie, a jak dłuto stolarskie lub samurajski miecz"? ....chwilę myślę i odpowiadam, no raczej poprzecznie. "ostrzenie wzdłużne jest nieprawidłowe i zdecydowanie mniej skuteczne".. Od zawsze ostrzyłem noże wzdłużnie. Tak samo ojciec od zawsze ostrzył brzytwę do golenia. Katany nie ostrzyłem, ale kosę już tak i wzdłużnie. Jak widać człowiek uczy się całe życie. I wychodzi na to, że obaj przez całe życie robiliśmy to nieprawidłowo. Jednak pozostanę przy swoim sposobie ostrzenia, nart również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Zdanie serwisanta o odbieraniu mu roboty przez potencjalnego klienta moze byc ciekawe.... :-), i raczej nietrudne do odgadnięcia.... Trzeba te nowinki podrzucic serwisantom robiącym dechy zawodnikom w PS, może biedni zbladzili i dłubią recznie zamiast dać na maszynkę do tego Pana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Celowo nie podałem miejsca serwisu aby przedyskutować temat bez emocji. Opcję z grubsza mogę przyjąć dwie: 1) Pan dba aby klienci nie strugali sami tylko szli do niego. 2) Ponieważ chodzi o maszynkę do ręcznego odrabiania krawędzi, może Pan mówić prawdę. Czyli może dziś kątowniki,pilnik są już typową amatorską dłubaniną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Będę skłonny zgodzić się z powyższym gdy taka "maszynka" będzie w cenie szlifierki kątowej z Lidla, no niech będzie nawet makita ;-) i na pewno toto kupię. Na razie wciąż to kilka(naście??) tysięcy, więc temat jakby nieaktualny- trzeba ostrzyć wzdłużnie. Również ostrzenie i byle jakie smarowanie czymś uniwersalnym w serwisie to 100zl i więcej, więc przy kilku osobach w rodzinie roczne koszty serwisu są już zdecydowanie znaczące. Poza tym muszą mi sie zamortyzowac pilniki i żelazko za 30 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Tu masz maszynke. Jak kogos stac na maszynke to nie struga jak my biedoki pozatym akcent z robotkami recznymi zachowany https://youtu.be/p7hkgaA27-s Zdaje się, że chłopaki w centrum testowym Volkla w Kasinie mają taką. Iskry szły z Atoma S9. Albo kątówkę (wzrok już nie ten ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Celowo nie podałem miejsca serwisu aby przedyskutować temat bez emocji. Opcję z grubsza mogę przyjąć dwie: 1) Pan dba aby klienci nie strugali sami tylko szli do niego. 2) Ponieważ chodzi o maszynkę do ręcznego odrabiania krawędzi, może Pan mówić prawdę. Czyli może dziś kątowniki,pilnik są już typową amatorską dłubaniną A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Z poprawką na cenę średnio kwalifikującą maszynki z dyskami do użytku stricte prywatnego dyskusja kątownik vs. maszynka ma długą brodę .. i odpowiedź nie raz padła. Co nie oznacza, że kątownik+diament są bezużyteczne. Mocno archiwalny, pokazujący minusy maszynek lecz wskazujący na niezaprzeczalne plusy artykuł w linku poniżej. https://skiracing.co...-right-for-you/ Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Moje zwyczajnie były już tępe. Te, które były mi pokazane jako przykład skopanej roboty (złego serwisu ręcznego) nie były moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Trzeba te nowinki podrzucic serwisantom robiącym dechy zawodnikom w PS, może biedni zbladzili i dłubią recznie zamiast dać na maszynkę do tego Pana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Obaj prowadzą ten serwis. Nie wiem ile razy robiłem u nich narty, raczej dużo, łącznie z ze sporą nietypową naprawą nart. Naprawę zrobili dobrze, narty działają mi po naprawie bez problemów. Ponowie jak nie są zawaleni robotą, to można z nimi pogadać i się czegoś dowiedzieć. Nie zdarzyło mi się, żeby przy mnie wieszali psy na jakiś inny serwis czy robotę kogoś innego. Całkowicie nie znam się na serwisie i trudno mi jest ocenić jak są zrobione narty, ale jak dla mnie są zrobione dobrze, nic mi tam po serwisie nie przeszkadza w jeździe. Korzystam z ich usług pewnie z 8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkod dolu tez poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Moje deseczki... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Elany i Sohlery wylądowały dziś w serwisie...Elany okiem fachowca "ładne narty, bardzo dobry stan.ładna struktura" Tylko ostrzenie z podniesieniem i smarowanie. Sohlery..."ooo, trochę krótkie" Sohlery będą planowane, klejone i cała potrzebna reszta. Elany to uzywki, podnoszenienie na 0,5 bez planowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 27 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 W serwisie stwierdzono, że były tak ładnie "prowadzone", iż planowanie nie jest absolutnie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Nie wierze w podnoszenie dolu na 0,5 w uzywkach bez planowania. Chyba ze to surowe FISy i ktos jezdzil na 0/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 28 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Nikon masz też rację ale nie chciałem tu tworzyć epiki o ostrzeniu. Dla zamknięcia wątku, Elany obecnie mają podniesienie i typowego zabiegu nie będzie . Będzie nazwijmy, to przegląd tego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Odebrane. Sohlery z nową strukturą The Best, niestety nie dały się skleić. Będą na sporadyczne zjazdy skansenowo-ciekawostkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Odebrane. Sohlery z nową strukturą The Best, niestety nie dały się skleić. Będą na sporadyczne zjazdy skansenowo-ciekawostkowe.20201202_201606.jpg20201202_202116.jpg Cześć Sklej sam. Ja nigdy takich rzeczy nie robiłem ale koledzy tutaj opisywali wyjście nie z takiej opresji. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 No mogę spróbować ale skoro serwis zakładam ma odpowiednie kleje i nie utrzymało. Maciek jakiś klej polecał, poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 No mogę spróbować ale skoro serwis zakładam ma odpowiednie kleje i nie utrzymało. Maciek jakiś klej polecał, poszukam. Problem dla serwisu nie jest rodzaju potrafi/nie potrafi, ale raczej "potrafi z gwarancją( rekojmią) i estetycznie/nie chcę mieć problemu z klientem". Taka postawa jest zrozumiała ale skutkuje unikaniem nietypowych robót. Edit. tzn zrobił nieskutecznie? Hmmm... czy prędzej zmień serwis. To jakis samobójca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Serwis raczej ma renomę...tak jak piszesz po sklejeniu "puściło". Tam jest podwinięcie i pewnie mocne siły ale poszukam kleju,ściski porządne mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... mig Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Trafiłem na seniora , bok i smarowanie. W piątek popytam o ich zdanie na temat własnoręcznego dbania o narty.Zdanie serwisanta o odbieraniu mu roboty przez potencjalnego klienta moze byc ciekawe.... :-), i raczej nietrudne do odgadnięcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Zdanie serwisanta o odbieraniu mu roboty przez potencjalnego klienta moze byc ciekawe.... :-), i raczej nietrudne do odgadnięcia.... Ktos tu wrzucil atykul o serwisie w ktorym serwisant mowi wprost ze reczne struganie się w serwisie poprostu nie oplaca. Chyba ze mu zaplaca 3 czy 4 stowy od roboty mysle ze taka jest prawda. Robota dla zapalencow. O zawodnikach sie nie wypowiadam, bo gowno wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 "Swoją drogą jak Pan ostrzy nóż wzdłużnie czy raczej poprzecznie, a jak dłuto stolarskie lub samurajski miecz"? ....chwilę myślę i odpowiadam, no raczej poprzecznie. "ostrzenie wzdłużne jest nieprawidłowe i zdecydowanie mniej skuteczne".. Od zawsze ostrzyłem noże wzdłużnie. Tak samo ojciec od zawsze ostrzył brzytwę do golenia. Katany nie ostrzyłem, ale kosę już tak i wzdłużnie. Jak widać człowiek uczy się całe życie. I wychodzi na to, że obaj przez całe życie robiliśmy to nieprawidłowo. Jednak pozostanę przy swoim sposobie ostrzenia, nart również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Zdanie serwisanta o odbieraniu mu roboty przez potencjalnego klienta moze byc ciekawe.... :-), i raczej nietrudne do odgadnięcia.... Trzeba te nowinki podrzucic serwisantom robiącym dechy zawodnikom w PS, może biedni zbladzili i dłubią recznie zamiast dać na maszynkę do tego Pana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Celowo nie podałem miejsca serwisu aby przedyskutować temat bez emocji. Opcję z grubsza mogę przyjąć dwie: 1) Pan dba aby klienci nie strugali sami tylko szli do niego. 2) Ponieważ chodzi o maszynkę do ręcznego odrabiania krawędzi, może Pan mówić prawdę. Czyli może dziś kątowniki,pilnik są już typową amatorską dłubaniną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Będę skłonny zgodzić się z powyższym gdy taka "maszynka" będzie w cenie szlifierki kątowej z Lidla, no niech będzie nawet makita ;-) i na pewno toto kupię. Na razie wciąż to kilka(naście??) tysięcy, więc temat jakby nieaktualny- trzeba ostrzyć wzdłużnie. Również ostrzenie i byle jakie smarowanie czymś uniwersalnym w serwisie to 100zl i więcej, więc przy kilku osobach w rodzinie roczne koszty serwisu są już zdecydowanie znaczące. Poza tym muszą mi sie zamortyzowac pilniki i żelazko za 30 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Tu masz maszynke. Jak kogos stac na maszynke to nie struga jak my biedoki pozatym akcent z robotkami recznymi zachowany https://youtu.be/p7hkgaA27-s Zdaje się, że chłopaki w centrum testowym Volkla w Kasinie mają taką. Iskry szły z Atoma S9. Albo kątówkę (wzrok już nie ten ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Celowo nie podałem miejsca serwisu aby przedyskutować temat bez emocji. Opcję z grubsza mogę przyjąć dwie: 1) Pan dba aby klienci nie strugali sami tylko szli do niego. 2) Ponieważ chodzi o maszynkę do ręcznego odrabiania krawędzi, może Pan mówić prawdę. Czyli może dziś kątowniki,pilnik są już typową amatorską dłubaniną A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Z poprawką na cenę średnio kwalifikującą maszynki z dyskami do użytku stricte prywatnego dyskusja kątownik vs. maszynka ma długą brodę .. i odpowiedź nie raz padła. Co nie oznacza, że kątownik+diament są bezużyteczne. Mocno archiwalny, pokazujący minusy maszynek lecz wskazujący na niezaprzeczalne plusy artykuł w linku poniżej. https://skiracing.co...-right-for-you/ Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Moje zwyczajnie były już tępe. Te, które były mi pokazane jako przykład skopanej roboty (złego serwisu ręcznego) nie były moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Trzeba te nowinki podrzucic serwisantom robiącym dechy zawodnikom w PS, może biedni zbladzili i dłubią recznie zamiast dać na maszynkę do tego Pana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Obaj prowadzą ten serwis. Nie wiem ile razy robiłem u nich narty, raczej dużo, łącznie z ze sporą nietypową naprawą nart. Naprawę zrobili dobrze, narty działają mi po naprawie bez problemów. Ponowie jak nie są zawaleni robotą, to można z nimi pogadać i się czegoś dowiedzieć. Nie zdarzyło mi się, żeby przy mnie wieszali psy na jakiś inny serwis czy robotę kogoś innego. Całkowicie nie znam się na serwisie i trudno mi jest ocenić jak są zrobione narty, ale jak dla mnie są zrobione dobrze, nic mi tam po serwisie nie przeszkadza w jeździe. Korzystam z ich usług pewnie z 8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkod dolu tez poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Moje deseczki... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Gabrik Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 No mogę spróbować ale skoro serwis zakładam ma odpowiednie kleje i nie utrzymało. Maciek jakiś klej polecał, poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 No mogę spróbować ale skoro serwis zakładam ma odpowiednie kleje i nie utrzymało. Maciek jakiś klej polecał, poszukam. Problem dla serwisu nie jest rodzaju potrafi/nie potrafi, ale raczej "potrafi z gwarancją( rekojmią) i estetycznie/nie chcę mieć problemu z klientem". Taka postawa jest zrozumiała ale skutkuje unikaniem nietypowych robót. Edit. tzn zrobił nieskutecznie? Hmmm... czy prędzej zmień serwis. To jakis samobójca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Serwis raczej ma renomę...tak jak piszesz po sklejeniu "puściło". Tam jest podwinięcie i pewnie mocne siły ale poszukam kleju,ściski porządne mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Trafiłem na seniora , bok i smarowanie. W piątek popytam o ich zdanie na temat własnoręcznego dbania o narty.Zdanie serwisanta o odbieraniu mu roboty przez potencjalnego klienta moze byc ciekawe.... :-), i raczej nietrudne do odgadnięcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Zdanie serwisanta o odbieraniu mu roboty przez potencjalnego klienta moze byc ciekawe.... :-), i raczej nietrudne do odgadnięcia.... Ktos tu wrzucil atykul o serwisie w ktorym serwisant mowi wprost ze reczne struganie się w serwisie poprostu nie oplaca. Chyba ze mu zaplaca 3 czy 4 stowy od roboty mysle ze taka jest prawda. Robota dla zapalencow. O zawodnikach sie nie wypowiadam, bo gowno wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 "Swoją drogą jak Pan ostrzy nóż wzdłużnie czy raczej poprzecznie, a jak dłuto stolarskie lub samurajski miecz"? ....chwilę myślę i odpowiadam, no raczej poprzecznie. "ostrzenie wzdłużne jest nieprawidłowe i zdecydowanie mniej skuteczne".. Od zawsze ostrzyłem noże wzdłużnie. Tak samo ojciec od zawsze ostrzył brzytwę do golenia. Katany nie ostrzyłem, ale kosę już tak i wzdłużnie. Jak widać człowiek uczy się całe życie. I wychodzi na to, że obaj przez całe życie robiliśmy to nieprawidłowo. Jednak pozostanę przy swoim sposobie ostrzenia, nart również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Zdanie serwisanta o odbieraniu mu roboty przez potencjalnego klienta moze byc ciekawe.... :-), i raczej nietrudne do odgadnięcia.... Trzeba te nowinki podrzucic serwisantom robiącym dechy zawodnikom w PS, może biedni zbladzili i dłubią recznie zamiast dać na maszynkę do tego Pana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Celowo nie podałem miejsca serwisu aby przedyskutować temat bez emocji. Opcję z grubsza mogę przyjąć dwie: 1) Pan dba aby klienci nie strugali sami tylko szli do niego. 2) Ponieważ chodzi o maszynkę do ręcznego odrabiania krawędzi, może Pan mówić prawdę. Czyli może dziś kątowniki,pilnik są już typową amatorską dłubaniną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Będę skłonny zgodzić się z powyższym gdy taka "maszynka" będzie w cenie szlifierki kątowej z Lidla, no niech będzie nawet makita ;-) i na pewno toto kupię. Na razie wciąż to kilka(naście??) tysięcy, więc temat jakby nieaktualny- trzeba ostrzyć wzdłużnie. Również ostrzenie i byle jakie smarowanie czymś uniwersalnym w serwisie to 100zl i więcej, więc przy kilku osobach w rodzinie roczne koszty serwisu są już zdecydowanie znaczące. Poza tym muszą mi sie zamortyzowac pilniki i żelazko za 30 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Tu masz maszynke. Jak kogos stac na maszynke to nie struga jak my biedoki pozatym akcent z robotkami recznymi zachowany https://youtu.be/p7hkgaA27-s Zdaje się, że chłopaki w centrum testowym Volkla w Kasinie mają taką. Iskry szły z Atoma S9. Albo kątówkę (wzrok już nie ten ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Celowo nie podałem miejsca serwisu aby przedyskutować temat bez emocji. Opcję z grubsza mogę przyjąć dwie: 1) Pan dba aby klienci nie strugali sami tylko szli do niego. 2) Ponieważ chodzi o maszynkę do ręcznego odrabiania krawędzi, może Pan mówić prawdę. Czyli może dziś kątowniki,pilnik są już typową amatorską dłubaniną A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Z poprawką na cenę średnio kwalifikującą maszynki z dyskami do użytku stricte prywatnego dyskusja kątownik vs. maszynka ma długą brodę .. i odpowiedź nie raz padła. Co nie oznacza, że kątownik+diament są bezużyteczne. Mocno archiwalny, pokazujący minusy maszynek lecz wskazujący na niezaprzeczalne plusy artykuł w linku poniżej. https://skiracing.co...-right-for-you/ Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Moje zwyczajnie były już tępe. Te, które były mi pokazane jako przykład skopanej roboty (złego serwisu ręcznego) nie były moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Trzeba te nowinki podrzucic serwisantom robiącym dechy zawodnikom w PS, może biedni zbladzili i dłubią recznie zamiast dać na maszynkę do tego Pana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Obaj prowadzą ten serwis. Nie wiem ile razy robiłem u nich narty, raczej dużo, łącznie z ze sporą nietypową naprawą nart. Naprawę zrobili dobrze, narty działają mi po naprawie bez problemów. Ponowie jak nie są zawaleni robotą, to można z nimi pogadać i się czegoś dowiedzieć. Nie zdarzyło mi się, żeby przy mnie wieszali psy na jakiś inny serwis czy robotę kogoś innego. Całkowicie nie znam się na serwisie i trudno mi jest ocenić jak są zrobione narty, ale jak dla mnie są zrobione dobrze, nic mi tam po serwisie nie przeszkadza w jeździe. Korzystam z ich usług pewnie z 8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkod dolu tez poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Moje deseczki... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Celowo nie podałem miejsca serwisu aby przedyskutować temat bez emocji. Opcję z grubsza mogę przyjąć dwie: 1) Pan dba aby klienci nie strugali sami tylko szli do niego. 2) Ponieważ chodzi o maszynkę do ręcznego odrabiania krawędzi, może Pan mówić prawdę. Czyli może dziś kątowniki,pilnik są już typową amatorską dłubaniną A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Z poprawką na cenę średnio kwalifikującą maszynki z dyskami do użytku stricte prywatnego dyskusja kątownik vs. maszynka ma długą brodę .. i odpowiedź nie raz padła. Co nie oznacza, że kątownik+diament są bezużyteczne. Mocno archiwalny, pokazujący minusy maszynek lecz wskazujący na niezaprzeczalne plusy artykuł w linku poniżej. https://skiracing.co...-right-for-you/ Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Moje zwyczajnie były już tępe. Te, które były mi pokazane jako przykład skopanej roboty (złego serwisu ręcznego) nie były moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Trzeba te nowinki podrzucic serwisantom robiącym dechy zawodnikom w PS, może biedni zbladzili i dłubią recznie zamiast dać na maszynkę do tego Pana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Obaj prowadzą ten serwis. Nie wiem ile razy robiłem u nich narty, raczej dużo, łącznie z ze sporą nietypową naprawą nart. Naprawę zrobili dobrze, narty działają mi po naprawie bez problemów. Ponowie jak nie są zawaleni robotą, to można z nimi pogadać i się czegoś dowiedzieć. Nie zdarzyło mi się, żeby przy mnie wieszali psy na jakiś inny serwis czy robotę kogoś innego. Całkowicie nie znam się na serwisie i trudno mi jest ocenić jak są zrobione narty, ale jak dla mnie są zrobione dobrze, nic mi tam po serwisie nie przeszkadza w jeździe. Korzystam z ich usług pewnie z 8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkod dolu tez poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Moje deseczki...
Marxx74 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Z poprawką na cenę średnio kwalifikującą maszynki z dyskami do użytku stricte prywatnego dyskusja kątownik vs. maszynka ma długą brodę .. i odpowiedź nie raz padła. Co nie oznacza, że kątownik+diament są bezużyteczne. Mocno archiwalny, pokazujący minusy maszynek lecz wskazujący na niezaprzeczalne plusy artykuł w linku poniżej. https://skiracing.co...-right-for-you/ Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Moje zwyczajnie były już tępe. Te, które były mi pokazane jako przykład skopanej roboty (złego serwisu ręcznego) nie były moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Trzeba te nowinki podrzucic serwisantom robiącym dechy zawodnikom w PS, może biedni zbladzili i dłubią recznie zamiast dać na maszynkę do tego Pana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Obaj prowadzą ten serwis. Nie wiem ile razy robiłem u nich narty, raczej dużo, łącznie z ze sporą nietypową naprawą nart. Naprawę zrobili dobrze, narty działają mi po naprawie bez problemów. Ponowie jak nie są zawaleni robotą, to można z nimi pogadać i się czegoś dowiedzieć. Nie zdarzyło mi się, żeby przy mnie wieszali psy na jakiś inny serwis czy robotę kogoś innego. Całkowicie nie znam się na serwisie i trudno mi jest ocenić jak są zrobione narty, ale jak dla mnie są zrobione dobrze, nic mi tam po serwisie nie przeszkadza w jeździe. Korzystam z ich usług pewnie z 8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkod dolu tez poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Moje deseczki...
Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Podrzuć tym serwisantom z PŚ 600 par nart na tydzień, niech je zrobią ręcznie po 60 pln od pary. 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 A czy przypadkiem jeden z tych Panów nie jest naszym forumowym kolegą (ten młodszy) a ten starszy to nie prowadzi znanego serwisu w Warszawie ? Ja bardzo nie lubię, jak idę do jakiegoś fachowca, a ten zaczyna rozmowę od narzekania na prace poprzednika. Zawsze wówczas zapala mi się czerwona lampka, bo albo chce podnieść cenę swojej usługi, albo szuka usprawiedliwienia dla swojej ewentualnej fuszerki. Obaj prowadzą ten serwis. Nie wiem ile razy robiłem u nich narty, raczej dużo, łącznie z ze sporą nietypową naprawą nart. Naprawę zrobili dobrze, narty działają mi po naprawie bez problemów. Ponowie jak nie są zawaleni robotą, to można z nimi pogadać i się czegoś dowiedzieć. Nie zdarzyło mi się, żeby przy mnie wieszali psy na jakiś inny serwis czy robotę kogoś innego. Całkowicie nie znam się na serwisie i trudno mi jest ocenić jak są zrobione narty, ale jak dla mnie są zrobione dobrze, nic mi tam po serwisie nie przeszkadza w jeździe. Korzystam z ich usług pewnie z 8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkod dolu tez poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
polm Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 60 od pary to pewnie robi właśnie taki Pan jak wyżej. A Ty jak ostrzysz swoje narty? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkod dolu tez poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Bruner79 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Daje tam do serwisu do nich i się nie martwię jak są zrobione narty. Nie wiem czy pamiętasz, ale mam narty kupione od Ciebie. Nie wiedziałem czy robiłeś im coś czy nie, więc zaniosłem do nich i powiedzieli, że fajnie zrobione i nie trzeba nic przy nich robić. Zwrócili tylko uwagę, że są przygrzane w jednym miejscu i czasem może się tam ślizg kruszyć, no ale na razie się nie kruszy. Po co porównujesz serwis który robi narty po kilkaset sztuk tygodniowo z ręcznym robieniem nart kilka godzin/para? W Mc się najesz i u Amaro też. W Mc płacisz 20 pln i czekasz 10 minut, u Amaro płacisz 600pln i czekasz 3 miesiące na miejsce. A końcowy produkt jest taki sam. Raczej obaj Panowie mają technikę i wiedzę, której tutaj nikt nie ma na tym forum i nie będzie miał. Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Ja nic nie porównuje. Odnoszę się do wypowiedzi rzekomego Pana, ze tu cytat „tak porządnie nart się już nie robi” - czyli recznie. Logiczne jest, ze w serwisach gdzie jest kupa luda nikt nie będzie dłubał recznie, a zwykłemu Kowalskiemu taki serwis będzie odpowiadał. Ja czuje różnice między ręcznym a maszyna. I czasem wrzucam narty na maszynę bo muszę, ale i tak zawsze poprawiam recznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkod dolu tez poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi