kordiankw Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 15 minut temu, .Beata. napisał: To wyślij nam tą zacną treść fotografii chociaż, poczujemy się tak jakbyś był 😉 Tę? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Łał… ale już wypuść to powietrze 😉 miałam na myśli tą fotografię: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Beato, ale chyba zawartość, co nam z fotki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 8 godzin temu, kordiankw napisał: Wyglądają smakowicie, aczkolwiek momentami złapały nieco zbyt wysoką temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 4 minuty temu, moruniek napisał: Wyglądają smakowicie, aczkolwiek momentami złapały nieco zbyt wysoką temperaturę. I tak smakują 😄, starałem się aby temperatura nie przekraczała 60*C, ale w trakcie wędzenia wyskoczyliśmy na godzinkę na rower i nie zdusiłem płomienia jak olszyna się przesuszyła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 2 minuty temu, kordiankw napisał: I tak smakują 😄, starałem się aby temperatura nie przekraczała 60*C, ale w trakcie wędzenia wyskoczyliśmy na godzinkę na rower i nie zdusiłem płomienia jak olszyna się przesuszyła. Pobaw się w ryby - warto. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, moruniek napisał: Pobaw się w ryby - warto. Pewnie tak, nawet widziałeś, że mieszkam przy stawach, ale w „Niebieskim Zakątku” byłem na rybce może ze dwa razy jak tu mieszkam, wolę ryby morskie. A o te świeże, tu trochę problem. Edytowane 25 Lutego przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Teraz, kordiankw napisał: Pewnie tak, nawet widziałeś, że mieszkam przy stawach, ale w „Niebieskim Zakątku” byłem na rybce może ze dwa razy jak tu mieszkam, wolę ryby morskie. A o te świeże, tu trochę problem. Jak jest sezon na Makrelę ta jest tania i świeża w Selgrosie. Wędzona wychodzi rewelacyjna. Łosoś też fajny. Ma to tylko jedną wadę. Sklepowego już więcej nie kupisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Teraz, moruniek napisał: Jak jest sezon na Makrelę ta jest tania i świeża w Selgrosie. Wędzona wychodzi rewelacyjna. Łosoś też fajny. Ma to tylko jedną wadę. Sklepowego już więcej nie kupisz. A jak marynujesz ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Teraz, kordiankw napisał: A jak marynujesz ryby? Patroszę i solę (od strony skóry też). Na 12 godzin do lodówki i do wędzarni. Nic więcej. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 25 minut temu, Chertan napisał: Beato, ale chyba zawartość, co nam z fotki? 14 minut temu, moruniek napisał: Wyglądają smakowicie, aczkolwiek momentami złapały nieco zbyt wysoką temperaturę. 7 minut temu, kordiankw napisał: I tak smakują 😄, starałem się aby temperatura nie przekraczała 60*C, ale w trakcie wędzenia wyskoczyliśmy na godzinkę na rower i nie zdusiłem płomienia jak olszyna się przesuszyła. Piotrek, ależ oczywiście że chodziło mi o zawartość zdjęcia, napisałam przecież o tym wyżej. I to nic, że te cuda złapały nieco większą temperaturę, nie jesteśmy wybredni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Tak to wygląda. Tu mięsiwo. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 5 minut temu, moruniek napisał: Patroszę i solę (od strony skóry też). Na 12 godzin do lodówki i do wędzarni. Nic więcej. A w jakiej temperaturze i jak długo wędzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego (edytowane) Można pobawić się jeszcze w serki Edytowane 25 Lutego przez mig 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego (edytowane) 9 minut temu, kordiankw napisał: A w jakiej temperaturze i jak długo wędzisz? Zależnie od gatunku. Łosoś do 40 stopni i do 12 godzin. Makrela, pstrąg do 60 stopni i do 6 godzin. Czasem wędzę na zimno 12 + 12 godzin do 20 stopni ale to już przez dyfuzor. Edytowane 25 Lutego przez moruniek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 7 minut temu, mig napisał: Można pobawić się jeszcze w serki Są rewelacyjne, mają tą samą wadę co ryby. Te wędzone ze sklepu stają się niejadalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 3 minuty temu, moruniek napisał: Zależnie od gatunku. Łosoś do 40 stopni i do 12 godzin. Makrela, pstrąg do 60 stopni i do godzin. Czasem wędzę na zimno 12 + 12 godzin do 20 stopni ale to już przez dyfuzor. Zjadło ci czas wędzenia makreli i pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 1 minutę temu, kordiankw napisał: Zjadło ci czas wędzenia makreli i pstrąga. Poprawiłem. Ty tyle nie pisz tylko przyjedź jak będę wędził to Ci pokarzę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Tu masz wędzarnie w rybach raz jeszcze. A tu mięsiwa (polędwiczki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 5 minut temu, moruniek napisał: Poprawiłem. Ty tyle nie pisz tylko przyjedź jak będę wędził to Ci pokarzę co i jak. To jak będzie cieplej, to może na rowerze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 29 minut temu, .Beata. napisał: Piotrek, ależ oczywiście że chodziło mi o zawartość zdjęcia, napisałam przecież o tym wyżej. I to nic, że te cuda złapały nieco większą temperaturę, nie jesteśmy wybredni. Ja taki niedomyślny, myślałem, że chcesz mój portret oprawić w ramki i postawić między Wąskim a Lexi 🤣. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Marca Udostępnij Napisano 1 Marca W dniu 23.02.2024 o 21:09, Mitek napisał: Cześć Dobrze, że są tacy jak Ty bo będzie mnie miał kto bronić. Ja za bronią nie przepadam... Pozdro Jest czym 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 Marca Udostępnij Napisano 1 Marca Godzinę temu, kordiankw napisał: Jest czym 😉 Oby nie musiały być wykorzystywane poza strzelnicą. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca 15-18 luty Warta (+ Liswarta). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca A my na łyżwy … nie pasja ale sympatyczny zamiennik nart. Lodowisko kryte w Krośnie ma genialną powierzchnię. Przygotowanie na medal. Młoda właśnie dziś odkryła coś, o czym pisał @PSmok… lateral balans. hmmm strzelnica … z krótkiej miałem niezłe wyniki jak na melepete … jakiś pomysł jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.