kordiankw Napisano Piątek o 20:34 Udostępnij Napisano Piątek o 20:34 Wydedukuj Sherlocku 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Piątek o 23:07 Udostępnij Napisano Piątek o 23:07 Wino słodkie ale dobre... ciężkawe. Ja takiego nie znoszę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Sobota o 05:07 Udostępnij Napisano Sobota o 05:07 5 godzin temu, Mitek napisał: Wino słodkie ale dobre... ciężkawe. Ja takiego nie znoszę. Pozdro Zaiste, twa zdolność dedukcji budzi prawdziwy podziw. Tak po kolorze wina określić jego rodzaj? Imponujące, gdybyś jeszcze podał nazwę szczepu i glebę na której ów szczep rośnie, opis byłby kompletny. Tylko jeden szczegół się nie zgadza, to wino wytrawne 🍷😷. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Sobota o 08:33 Udostępnij Napisano Sobota o 08:33 Jaki kolor...? Koło faworków stało to i słodkie się wydawało. Nie znam się na winach zupełnie, na kawie również i na wielu innych rzeczach też. A wytworzenie wytrawnego wina metodami domowymi to podobno niełatwa sztuka więc gratulacje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Sobota o 08:35 Udostępnij Napisano Sobota o 08:35 Stało koło faworków, czy chrustu, jak na faworki mówi sie w niektórych regionach, bo i jedno i drugie swojej roboty. Do czerwonego wina najbardziej lubię żółty ser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Sobota o 15:52 Udostępnij Napisano Sobota o 15:52 Faworki w Częstochowie, skąd pochodzę, a chrust pod Krakowem, gdzie mieszkam, więc mi się pieprzy. Jedno i drugie dobre. Co do sera, to kiedyś pijałem czerwone, ale nigdy mi szczególnie nie pasowało. Z mocnym serem o dziwo najlepiej mi wchodzi wino słodkie, zwłaszcza z pleśniowym. Czerwone wino solo albo z mięchem wolę. Co do zrobienia wytrawnego, to nie jest problem dla osoby robiącej wino (wystarczy przefermentować większość cukru), problemem jest jego smak. Łatwo spieprzyć, zwłaszcza czerwone wina. Polskie tylko nieliczne czerwone są smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.