Wujot2 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Godzinę temu, mig napisał: Zobacz żuzel na żywo. W TV to drobniutki ułamek przedstawienia... Nie zobaczy nic więcej jak w telewizji. Za to usłyszy i poczuje. Potężny hałas i smród metanolu 🙂 Na niektórych działa to narkotycznie. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Mieszkam w mieście gdzie jest klub żużlowy, zapach metanolu kojarzy mi się z najmłodszymi latami. Żużel inaczej odbiera się w TV a inaczej na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 4 godziny temu, Wujot2 napisał: Nie zobaczy nic więcej jak w telewizji. 🙂 😉 Wygląda, ze tez nie byłeś..... ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Raz byłem, w Częstochowie. Ja z kumplem. Dwa wsioki przyjechały do miasta. Po weselu. Stadion pełny. Na zakrętach pusto tylko 2 buce w gajerach stoją na jednym z nich. Po deszczu. Błotem plułem przez następny tydzień. Nie wiedzieliśmy jak wrócić z powrotem. Koniec końców w bagażniku passata kombi wyściełanym folią😉. Taki był mecz. Super sprawa. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 56 minut temu, mig napisał: Wygląda, ze tez nie byłeś..... ;-)) Dobry tato zabierał mnie regularnie. Później był epizod pracy nad albumem o żużlu ( https://www.ksiazki-zuzlowe.com/?631,smak-zuzla ) - miałem wstęp zarówno do parku maszyn jak i na płytę, strefy VIP. Wszystko. Tam rzeczywiście było ciekawie. Mimo takich tradycji i możliwości bakcyla nie połknąłem. Ale bez dwóch zdań sport ten ma zaciekłych fanów. Najbardziej zapamiętałem (nie umieściłem tego w książce) tych młodych chłopców na wózkach inwalidzkich co sobie połamali kręgosłupy na torze i z parku maszyn oglądali zawody... 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 (edytowane) Wiesz... w każdym sporcie motorowym bywa blisko do wypadku. Tak blisko jak np. w jeździe kretą drogą w peletonie kolarskim..... z drugiej strony... pewnie widziałeś reakcje tych chłopaków po wyścigu. Powiedz im że to niebezpieczne... 😉 Filmik z toru mini zuzla w Rybniku. Motocykle 85ccm, zawodnicy do 12 lat. Poza tym aktualni drużynowi mistrzowie Polski. VID-20230502-WA0003.mp4 l Edytowane 5 Października 2023 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 2 godziny temu, Wujot2 napisał: Dobry tato zabierał mnie regularnie. Później był epizod pracy nad albumem o żużlu ( https://www.ksiazki-zuzlowe.com/?631,smak-zuzla ) - miałem wstęp zarówno do parku maszyn jak i na płytę, strefy VIP. Wszystko. Tam rzeczywiście było ciekawie. Mimo takich tradycji i możliwości bakcyla nie połknąłem. Ale bez dwóch zdań sport ten ma zaciekłych fanów. Najbardziej zapamiętałem (nie umieściłem tego w książce) tych młodych chłopców na wózkach inwalidzkich co sobie połamali kręgosłupy na torze i z parku maszyn oglądali zawody... A ja byłem jako nastolatek kibolem śląska świętochłowice, jeździliśmy na mecze w świętochłowicach i Rybniku. Ukoronowaniem były mistrzostwa świata na chorzowskim stadionie. Ojciec załatwił (był działaczem w GKS Katowice) vipowskie bilety i staliśmy z kumplami kilkadziesiąt metrów od taśmy startowej. Do dziś pamiętam finałowy wyścig - Jerzy Szczakiel i Ivan Mauger - stadion oszalał a Mauger wywalił się na zakręcie, już wiedzieliśmy że jesteśmy mistrzami świata. Potem śpiewałem ze 100 000 wspólnie Mazurka i wróciłem lekko pijany nad ranem do domu - o jaki ja wtedy byłem dumny, byliśmy potęgą sportową - kilka miesięcy wcześniej pokonaliśmy Anglię 2:0, byliśmy w 1 dziesiątce na świecie w wydobyciu węgla, siarki, produkcji nawozów sztucznych i budowie okrętów pełnomorskich 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 1 Października 2023 Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Godzinę temu, Jan napisał: A ja byłem jako nastolatek kibolem śląska świętochłowice, jeździliśmy na mecze w świętochłowicach i Rybniku. Ukoronowaniem były mistrzostwa świata na chorzowskim stadionie. Ojciec załatwił (był działaczem w GKS Katowice) vipowskie bilety i staliśmy z kumplami kilkadziesiąt metrów od taśmy startowej. Do dziś pamiętam finałowy wyścig - Jerzy Szczakiel i Ivan Mauger - stadion oszalał a Mauger wywalił się na zakręcie, już wiedzieliśmy że jesteśmy mistrzami świata. Potem śpiewałem ze 100 000 wspólnie Mazurka i wróciłem lekko pijany nad ranem do domu - o jaki ja wtedy byłem dumny, byliśmy potęgą sportową - kilka miesięcy wcześniej pokonaliśmy Anglię 2:0, byliśmy w 1 dziesiątce na świecie w wydobyciu węgla, siarki, produkcji nawozów sztucznych i budowie okrętów pełnomorskich W zasadzie to nigdy nie byłem zbytnio podatny na te wspólne, tłumne uniesienia. Jakoś mnie to nie kręciło, a teraz to już całkiem jest mi obce. Dlatego ani piłka nożna ani żużel mnie nie bawią. Oba te sporty są nudne, żużel już kompletnie - pierwszy wiraż ustawia na 90% wynik. Czasem ktoś kogoś wyminie ale tam też są tylko dwa warianty. Jak oddzielić od tego ryk silników i specyficzny zapach to nie ma czego oglądać. Oczywiście według mnie. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 Października 2023 Udostępnij Napisano 2 Października 2023 9 godzin temu, Wujot2 napisał: W zasadzie to nigdy nie byłem zbytnio podatny na te wspólne, tłumne uniesienia. Jakoś mnie to nie kręciło, a teraz to już całkiem jest mi obce. Dlatego ani piłka nożna ani żużel mnie nie bawią. Oba te sporty są nudne, żużel już kompletnie - pierwszy wiraż ustawia na 90% wynik. Czasem ktoś kogoś wyminie ale tam też są tylko dwa warianty. Jak oddzielić od tego ryk silników i specyficzny zapach to nie ma czego oglądać. Oczywiście według mnie. We Wrocku po remoncie stadionu to całkiem fajne ściganie teraz jest, ale fakt, że jak robią twardy tor to start i pierwszy łuk kończą sprawę szczególnie na początku zawodów. Ja lubię na żużel chodzić (w Poznaniu jest drużyna I ligowa chociaż teraz spadli do II ligi), odbiór samego widowiska zależy też od stadionu np. w Toruniu zupełnie inaczej się odbiera jazdę niż np. na Narodowym. Zapach, hałas i kurz są dodatkiem, bez którego nie ma po co chodzić na zawody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Października 2023 Udostępnij Napisano 7 Października 2023 Kto ogląda puchar świata w rugby? Od pucharu w 2015r, gdzie będąc jeszcze w Chinach na kontrakcie po raz pierwszy spotkałem innych expatów oglądających mecze w lokalnym pubie, staram się oglądać All Blacks i Springboks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Wybrałem się dzisiaj w teren, znalazłem kilkadziesiąt prawdziwków w warunkach zimowych. Jutro biorę narty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 6 godzin temu, labas napisał: Jutro biorę narty. Napisz jaki to rejon, @SzymQ ma mnóstwo teorii do wypraktykowania, a @KrzysiekK dodatkowo będzie sprawdzał palucha…też najdłuższego 😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 1 godzinę temu, .Beata. napisał: Napisz jaki to rejon, @SzymQ ma mnóstwo teorii do wypraktykowania, a @KrzysiekK dodatkowo będzie sprawdzał palucha…też najdłuższego 😉 Beatko, Twoja wiedza o mnie jest zaskakująco rozległa … Hmmm ps. Jakiego palucha ?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 6 godzin temu, .Beata. napisał: Napisz jaki to rejon, Dzwonkówka, pasmo Radziejowa, wschodnia część Krościenka n/D. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 2 hours ago, labas said: Dzwonkówka, pasmo Radziejowa, wschodnia część Krościenka n/D. A czy skoro jesteś z tamtych okolic orientujesz się może jak realnie wygląda sytuacja z trasą nr 4 w Jaworkach podczas sezonu? Konkretnie czy trasa istnieje w rzeczywistości i czy da się po niej jeździć w sezonach jakie bywały ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Tak naprawdę to jest jedna trasa wzdłuż kolejki, druga jest po prawej stronie - na niej są ustawiane tyczki z pomiarem czasu. Kiedyś trasa 4 istniała, ale to było kilkanaście lat temu i nigdy nie była czarna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 (edytowane) Pasja mojej córki zajmuje mi garaż i cześć podwórza 😁 razem z zięciem dłubią ciągle przy starych autach . Ale są i wyniki 👍 to z soboty. Edytowane 26 Października 2023 przez Mikoski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Mikoski napisał: Pasja mojej córki zajmuje mi garaż i cześć podwórza 😁 razem z zięciem dłubią ciągle przy starych autach . Ale są i wyniki 👍 Dzisiaj zaczyna z kolegą kolejny rajd tym razem w Hiszpanii, legendarnym autem , startują w kategorii samochodów zabytkowych. Edytowane 26 Października 2023 przez Mikoski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 31 minut temu, Mikoski napisał: Dzisiaj zaczyna z kolegą kolejny rajd tym razem w Hiszpanii, legendarnym autem , startują w kategorii samochodów zabytkowych. Cze To są odważni, ceny tych samochodów są abstrakcyjne od 70-250 tys EUR. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 Pyk i koszulka rugby RPA jest już ze mną: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 Właśnie startują 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 (edytowane) 31 minut temu, grimson napisał: Pyk i koszulka rugby RPA jest już ze mną: Trochę przeterminowana. Edytowane 26 Października 2023 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 36 minut temu, grimson napisał: Pyk i koszulka rugby RPA jest już ze mną: Mam taką..znaczy miałem - po malowanu pokoju wywaliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 35 minut temu, Lexi napisał: Mam taką..znaczy miałem - po malowanu pokoju wywaliłem. Ja mam inna manierę, łysych wale prosto w glace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 26 Października 2023 Udostępnij Napisano 26 Października 2023 30 minut temu, grimson napisał: Ja mam inna manierę, łysych wale prosto w glace. .. Twój czas właśnie minął - nie będzie napierdalnia dziewczyn na manifestacjach...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi