Diakon Napisano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Trochę mnie Państwo zaniepokoili. Teraz zastanawiam się, czy dac sobie spokój z wykrokami, skłonami na jednej nodze,itd. Tym bardziej, że czasami czuję obciażenie w kolanach po tych chwiejacych wygibusach. Może do dobrej jazdy wystarczy wykonywac kladyczne przysiady, plus podciaganie sztangi lub sztangielek, tzw martwy ciąg. Bo wiem, a moze wyczuwam tylko, ze te wykroki to taka zabawa, siła po tym nie przybywa, a po przysiadach widac postępy w sile. Obawiam się o trwałość kolan, narazie jest ok, ale zepsuć tez mozna przez własną glupotę. To be, or not to be,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 14 Marca 2019 Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 po prostu przy tych cwiczeniach , ktore robisz, baRDZO LATWO O OSZUSTWO. WIDZE TO CODZIENNIE - ZWLASZCZA FACETOW Wykonujacych biceps' - ruszaja od 45 stopni do 90 stopni, pomagaja tulowiem, ale na lapie co najmniej 50 kg..... (sorry za caps) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon Napisano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 po prostu przy tych cwiczeniach , ktore robisz, baRDZO LATWO O OSZUSTWO. WIDZE TO CODZIENNIE - ZWLASZCZA FACETOW Wykonujacych biceps' - ruszaja od 45 stopni do 90 stopni, pomagaja tulowiem, ale na lapie co najmniej 50 kg..... (sorry za caps) Tez widzę takich "silnych". Unikam cieżarów. Ja tam splatam ręce z tylu i do ziemi dotykam, kurtkę w samochodzie też zdejmuję. Czyli funkcjonalnosc przedewszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Marca 2019 Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Tez widzę takich "silnych". Unikam cieżarów. Ja tam splatam ręce z tylu i do ziemi dotykam, kurtkę w samochodzie też zdejmuję. Czyli funkcjonalnosc przedewszystkim. Dobre jest wysiadanie przez drzwi pasażera jako kierowca. Fajny też bywa balet skiturowy przy pokonywaniu przeszkód - strumienie, pnie etc. Generalnie mniej siłowni, więcej rozciągania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 14 Marca 2019 Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Kierunkowe .. a swoją drogą muszę nad sobą popracować, skoro nie dostrzegłeś. Pozdrawiam M.Wykształcenie kierunkowe... Ciekawe co to takiego ....? ... wiercenie kierunkowe... w temacie ćwiczeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon Napisano 15 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Wykształcenie kierunkowe... Ciekawe co to takiego ....? ... wiercenie kierunkowe... w temacie ćwiczeń ? Jatam wierzę w intuicję, zdrowy rozsądek. Wyksztalcenie pomaga, ale im wiecej wiesz, tym wiecej pytań i wątpliwosci. Motto: spocić się, systematka, roznorodność, nie przemęczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Ja właśnie uskuteczniam ćwiczenia w sali i na basenie pod okiem doświadczonych rehabilitantów. Dp tego siarka i laser. Mam stąd wyjść jak młódka:) Ja też wierzę w cuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Ja też wierzę w cuda... No wiesz? Jak możesz? Ja się poświęcam, śpię w obcym łóżku... a Ty mi tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diakon Napisano 16 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 No wiesz? Jak możesz? Ja się poświęcam, śpię w obcym łóżku... a Ty mi tu Obce łóżko-tego nie trenuję, bo to chyba nie jest trening narciarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Obce łóżko-tego nie trenuję, bo to chyba nie jest trening narciarski tak, lepiej tego nie rób, może Cię zmanierować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 tak, lepiej tego nie rób, może Cię zmanierować Obce lozko? nie stwarza takiego zagrozenia jak zimne lozko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... kordiankw Napisano 24 Września 2019 Udostępnij Napisano 24 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Września 2019 Udostępnij Napisano 24 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Cześć Dokładnie. Zamiana samochodu na rower to wspaniały pomysł. Nie słyszałem jeszcze żeby komuś od tego coś się stało. Chyba, że masz do pracy 200 km i będziesz jeździł codziennie bez przerwy na regenerację. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 78wojtek Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Witam Ja jestem za rowerem. Szybkość jazdy zbliżona. Sylwetka podobna- ręce szeroko na kierownicy(tak jak kijki). Jedna noga się zgina i jest obciążona, druga przygina i jest lekka. Ugięcie w biodrze i kolanach podobne. Na zakręcie pochylenie do środka skrętu- na nartach trzeba robić to samo. Stopami czujemy pedały- tu czyjemy śnieg pod nartami. Zwiększając kadencję do stu, zostajemy mistrzami śmigu. Proszę jednak nie traktować tego co napisałem zbyt serio. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Pomijając upadki/wypadki na rowerze, to mniej kontuzjogenny jest rower - mniejsze obciążenie stawów, ścieranie chrząstki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Fakt. Choć dziś mimo gore zrobiłem przerwę na przystanku. Czasem warto przeczekać deszcz. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... MajkaW Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 świetne ćwiczenia. Tak sobie oglądam i zaczęłam się zastanawiać, kto Cię wyrzucił z domu do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Mając przez ostatnie miesiące (głównie ze względu na pandemię) trochę wolnego czasu, stworzyłem stronę internetową (formanazime.pl) z kartami ćwiczeń treningowych ukierunkowanych pod kątem jazdy na nartach i snowboardzie. Oczywiście nic nie zastąpi indywidualnego ćwiczenia z trenerem, ale myślę, że taka strona ułatwi przygotowanie przed i w trakcie sezonu. Większość ćwiczeń jest stosunkowo prosta i posiada kalkulator treningowy odliczający czas. Będę wdzięczny za opinie i ewentualne sugestie (na chwilę obecną jest to wersja pierwsza, natomiast posiada już sporą funkcjonalność) Strona z kartami ćwiczeń treningowych -> formanazime.pl Świetnie Ci to wychodzi. Siła i stabilizacja, jak i kolejna zakładka są powtórzeniem tych samych ćwiczeń tylko w innej kolejności, czy inaczej zestawionych. Spodziewałam się różnych tj. odmiennych ćwiczeń. Nie wiem, czy nazwy własne stworzyłeś np. diabełka- śmiesznie jest dobrze. np. Przekładanie farby nazywamy „Ruskim skrętem” https://lesmillsonde...-grit-29-cardio Mój ulubiony zestaw cardio jak wyżej Może się da otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Dobre jest wysiadanie przez drzwi pasażera jako kierowca. Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... A co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A co się stało? Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Co znaleźli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę....Aż się wierzyć nie chce, Jan Koval pisał, że w USA można spokojnie zostawić sprzęt na pace pickup-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Trening przed i w sezonie a jazda rekreacyjna × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 tak, lepiej tego nie rób, może Cię zmanierować Obce lozko? nie stwarza takiego zagrozenia jak zimne lozko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... kordiankw Napisano 24 Września 2019 Udostępnij Napisano 24 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Września 2019 Udostępnij Napisano 24 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Cześć Dokładnie. Zamiana samochodu na rower to wspaniały pomysł. Nie słyszałem jeszcze żeby komuś od tego coś się stało. Chyba, że masz do pracy 200 km i będziesz jeździł codziennie bez przerwy na regenerację. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 78wojtek Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Witam Ja jestem za rowerem. Szybkość jazdy zbliżona. Sylwetka podobna- ręce szeroko na kierownicy(tak jak kijki). Jedna noga się zgina i jest obciążona, druga przygina i jest lekka. Ugięcie w biodrze i kolanach podobne. Na zakręcie pochylenie do środka skrętu- na nartach trzeba robić to samo. Stopami czujemy pedały- tu czyjemy śnieg pod nartami. Zwiększając kadencję do stu, zostajemy mistrzami śmigu. Proszę jednak nie traktować tego co napisałem zbyt serio. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Pomijając upadki/wypadki na rowerze, to mniej kontuzjogenny jest rower - mniejsze obciążenie stawów, ścieranie chrząstki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Fakt. Choć dziś mimo gore zrobiłem przerwę na przystanku. Czasem warto przeczekać deszcz. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... MajkaW Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 świetne ćwiczenia. Tak sobie oglądam i zaczęłam się zastanawiać, kto Cię wyrzucił z domu do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Mając przez ostatnie miesiące (głównie ze względu na pandemię) trochę wolnego czasu, stworzyłem stronę internetową (formanazime.pl) z kartami ćwiczeń treningowych ukierunkowanych pod kątem jazdy na nartach i snowboardzie. Oczywiście nic nie zastąpi indywidualnego ćwiczenia z trenerem, ale myślę, że taka strona ułatwi przygotowanie przed i w trakcie sezonu. Większość ćwiczeń jest stosunkowo prosta i posiada kalkulator treningowy odliczający czas. Będę wdzięczny za opinie i ewentualne sugestie (na chwilę obecną jest to wersja pierwsza, natomiast posiada już sporą funkcjonalność) Strona z kartami ćwiczeń treningowych -> formanazime.pl Świetnie Ci to wychodzi. Siła i stabilizacja, jak i kolejna zakładka są powtórzeniem tych samych ćwiczeń tylko w innej kolejności, czy inaczej zestawionych. Spodziewałam się różnych tj. odmiennych ćwiczeń. Nie wiem, czy nazwy własne stworzyłeś np. diabełka- śmiesznie jest dobrze. np. Przekładanie farby nazywamy „Ruskim skrętem” https://lesmillsonde...-grit-29-cardio Mój ulubiony zestaw cardio jak wyżej Może się da otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Dobre jest wysiadanie przez drzwi pasażera jako kierowca. Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... A co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A co się stało? Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Co znaleźli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę....Aż się wierzyć nie chce, Jan Koval pisał, że w USA można spokojnie zostawić sprzęt na pace pickup-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Trening przed i w sezonie a jazda rekreacyjna × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 24 Września 2019 Udostępnij Napisano 24 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Września 2019 Udostępnij Napisano 24 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Cześć Dokładnie. Zamiana samochodu na rower to wspaniały pomysł. Nie słyszałem jeszcze żeby komuś od tego coś się stało. Chyba, że masz do pracy 200 km i będziesz jeździł codziennie bez przerwy na regenerację. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 78wojtek Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Witam Ja jestem za rowerem. Szybkość jazdy zbliżona. Sylwetka podobna- ręce szeroko na kierownicy(tak jak kijki). Jedna noga się zgina i jest obciążona, druga przygina i jest lekka. Ugięcie w biodrze i kolanach podobne. Na zakręcie pochylenie do środka skrętu- na nartach trzeba robić to samo. Stopami czujemy pedały- tu czyjemy śnieg pod nartami. Zwiększając kadencję do stu, zostajemy mistrzami śmigu. Proszę jednak nie traktować tego co napisałem zbyt serio. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Pomijając upadki/wypadki na rowerze, to mniej kontuzjogenny jest rower - mniejsze obciążenie stawów, ścieranie chrząstki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Fakt. Choć dziś mimo gore zrobiłem przerwę na przystanku. Czasem warto przeczekać deszcz. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... MajkaW Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 świetne ćwiczenia. Tak sobie oglądam i zaczęłam się zastanawiać, kto Cię wyrzucił z domu do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Mając przez ostatnie miesiące (głównie ze względu na pandemię) trochę wolnego czasu, stworzyłem stronę internetową (formanazime.pl) z kartami ćwiczeń treningowych ukierunkowanych pod kątem jazdy na nartach i snowboardzie. Oczywiście nic nie zastąpi indywidualnego ćwiczenia z trenerem, ale myślę, że taka strona ułatwi przygotowanie przed i w trakcie sezonu. Większość ćwiczeń jest stosunkowo prosta i posiada kalkulator treningowy odliczający czas. Będę wdzięczny za opinie i ewentualne sugestie (na chwilę obecną jest to wersja pierwsza, natomiast posiada już sporą funkcjonalność) Strona z kartami ćwiczeń treningowych -> formanazime.pl Świetnie Ci to wychodzi. Siła i stabilizacja, jak i kolejna zakładka są powtórzeniem tych samych ćwiczeń tylko w innej kolejności, czy inaczej zestawionych. Spodziewałam się różnych tj. odmiennych ćwiczeń. Nie wiem, czy nazwy własne stworzyłeś np. diabełka- śmiesznie jest dobrze. np. Przekładanie farby nazywamy „Ruskim skrętem” https://lesmillsonde...-grit-29-cardio Mój ulubiony zestaw cardio jak wyżej Może się da otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Dobre jest wysiadanie przez drzwi pasażera jako kierowca. Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... A co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A co się stało? Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Co znaleźli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę....Aż się wierzyć nie chce, Jan Koval pisał, że w USA można spokojnie zostawić sprzęt na pace pickup-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Trening przed i w sezonie a jazda rekreacyjna
78wojtek Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Witam Ja jestem za rowerem. Szybkość jazdy zbliżona. Sylwetka podobna- ręce szeroko na kierownicy(tak jak kijki). Jedna noga się zgina i jest obciążona, druga przygina i jest lekka. Ugięcie w biodrze i kolanach podobne. Na zakręcie pochylenie do środka skrętu- na nartach trzeba robić to samo. Stopami czujemy pedały- tu czyjemy śnieg pod nartami. Zwiększając kadencję do stu, zostajemy mistrzami śmigu. Proszę jednak nie traktować tego co napisałem zbyt serio. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Pomijając upadki/wypadki na rowerze, to mniej kontuzjogenny jest rower - mniejsze obciążenie stawów, ścieranie chrząstki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Fakt. Choć dziś mimo gore zrobiłem przerwę na przystanku. Czasem warto przeczekać deszcz. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... MajkaW Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 świetne ćwiczenia. Tak sobie oglądam i zaczęłam się zastanawiać, kto Cię wyrzucił z domu do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Mając przez ostatnie miesiące (głównie ze względu na pandemię) trochę wolnego czasu, stworzyłem stronę internetową (formanazime.pl) z kartami ćwiczeń treningowych ukierunkowanych pod kątem jazdy na nartach i snowboardzie. Oczywiście nic nie zastąpi indywidualnego ćwiczenia z trenerem, ale myślę, że taka strona ułatwi przygotowanie przed i w trakcie sezonu. Większość ćwiczeń jest stosunkowo prosta i posiada kalkulator treningowy odliczający czas. Będę wdzięczny za opinie i ewentualne sugestie (na chwilę obecną jest to wersja pierwsza, natomiast posiada już sporą funkcjonalność) Strona z kartami ćwiczeń treningowych -> formanazime.pl Świetnie Ci to wychodzi. Siła i stabilizacja, jak i kolejna zakładka są powtórzeniem tych samych ćwiczeń tylko w innej kolejności, czy inaczej zestawionych. Spodziewałam się różnych tj. odmiennych ćwiczeń. Nie wiem, czy nazwy własne stworzyłeś np. diabełka- śmiesznie jest dobrze. np. Przekładanie farby nazywamy „Ruskim skrętem” https://lesmillsonde...-grit-29-cardio Mój ulubiony zestaw cardio jak wyżej Może się da otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Dobre jest wysiadanie przez drzwi pasażera jako kierowca. Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... A co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A co się stało? Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Co znaleźli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę....Aż się wierzyć nie chce, Jan Koval pisał, że w USA można spokojnie zostawić sprzęt na pace pickup-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Trening przed i w sezonie a jazda rekreacyjna
robertdr Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Jaki sport jest odpowiedniejszy - bieganie czy rower? (aby się przygotować do nart rzecz jasna) Może są tak samo dobre? Pomijając upadki/wypadki na rowerze, to mniej kontuzjogenny jest rower - mniejsze obciążenie stawów, ścieranie chrząstki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Fakt. Choć dziś mimo gore zrobiłem przerwę na przystanku. Czasem warto przeczekać deszcz. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... MajkaW Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 świetne ćwiczenia. Tak sobie oglądam i zaczęłam się zastanawiać, kto Cię wyrzucił z domu do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Mając przez ostatnie miesiące (głównie ze względu na pandemię) trochę wolnego czasu, stworzyłem stronę internetową (formanazime.pl) z kartami ćwiczeń treningowych ukierunkowanych pod kątem jazdy na nartach i snowboardzie. Oczywiście nic nie zastąpi indywidualnego ćwiczenia z trenerem, ale myślę, że taka strona ułatwi przygotowanie przed i w trakcie sezonu. Większość ćwiczeń jest stosunkowo prosta i posiada kalkulator treningowy odliczający czas. Będę wdzięczny za opinie i ewentualne sugestie (na chwilę obecną jest to wersja pierwsza, natomiast posiada już sporą funkcjonalność) Strona z kartami ćwiczeń treningowych -> formanazime.pl Świetnie Ci to wychodzi. Siła i stabilizacja, jak i kolejna zakładka są powtórzeniem tych samych ćwiczeń tylko w innej kolejności, czy inaczej zestawionych. Spodziewałam się różnych tj. odmiennych ćwiczeń. Nie wiem, czy nazwy własne stworzyłeś np. diabełka- śmiesznie jest dobrze. np. Przekładanie farby nazywamy „Ruskim skrętem” https://lesmillsonde...-grit-29-cardio Mój ulubiony zestaw cardio jak wyżej Może się da otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Dobre jest wysiadanie przez drzwi pasażera jako kierowca. Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... A co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A co się stało? Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Co znaleźli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę....Aż się wierzyć nie chce, Jan Koval pisał, że w USA można spokojnie zostawić sprzęt na pace pickup-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 25 Września 2019 Udostępnij Napisano 25 Września 2019 To bardzo dobry pomysł. Nie ma złej pogody, jest nieodpowiednie ubranie . Fakt. Choć dziś mimo gore zrobiłem przerwę na przystanku. Czasem warto przeczekać deszcz. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 świetne ćwiczenia. Tak sobie oglądam i zaczęłam się zastanawiać, kto Cię wyrzucił z domu do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Mając przez ostatnie miesiące (głównie ze względu na pandemię) trochę wolnego czasu, stworzyłem stronę internetową (formanazime.pl) z kartami ćwiczeń treningowych ukierunkowanych pod kątem jazdy na nartach i snowboardzie. Oczywiście nic nie zastąpi indywidualnego ćwiczenia z trenerem, ale myślę, że taka strona ułatwi przygotowanie przed i w trakcie sezonu. Większość ćwiczeń jest stosunkowo prosta i posiada kalkulator treningowy odliczający czas. Będę wdzięczny za opinie i ewentualne sugestie (na chwilę obecną jest to wersja pierwsza, natomiast posiada już sporą funkcjonalność) Strona z kartami ćwiczeń treningowych -> formanazime.pl Świetnie Ci to wychodzi. Siła i stabilizacja, jak i kolejna zakładka są powtórzeniem tych samych ćwiczeń tylko w innej kolejności, czy inaczej zestawionych. Spodziewałam się różnych tj. odmiennych ćwiczeń. Nie wiem, czy nazwy własne stworzyłeś np. diabełka- śmiesznie jest dobrze. np. Przekładanie farby nazywamy „Ruskim skrętem” https://lesmillsonde...-grit-29-cardio Mój ulubiony zestaw cardio jak wyżej Może się da otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Dobre jest wysiadanie przez drzwi pasażera jako kierowca. Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Tak od 3 dni mam nawet nową opcję ćwiczeń jak wsiadanie i wysiadania z samochodu przez okno pasażera ..... Nie muszę nawet okna otwierać ..... ale za to dobrze odkurzyłam kryształki szkła z foteli.... A co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A co się stało? Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Co znaleźli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę....Aż się wierzyć nie chce, Jan Koval pisał, że w USA można spokojnie zostawić sprzęt na pace pickup-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Joanna Sm Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A co się stało? Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę.... Co znaleźli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Jakieś łobuzy przeszukały mi auto przez szybkę....Aż się wierzyć nie chce, Jan Koval pisał, że w USA można spokojnie zostawić sprzęt na pace pickup-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi