Chertan Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Tatry całkiem ładnie przysypane, tzn pokrywa nie jest gruba, ale wrażenie zimy ładne. Nosal straszy skąpą pokrywą. Smutno tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Takie prognozy się szykują na łikend...dla Poznania. Na południu więcej śniegu... aż mi się płakać chce. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Takie prognozy się szykują na łikend...dla Poznania. Na południu więcej śniegu... aż mi się płakać chce. Inne prognozy dla Poznania przewidują ok. -5/-10 C na 15.01.2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Inne prognozy dla Poznania przewidują ok. -5/-10 C na 15.01.2021 Faktycznie. Stawiam grzańca w Pecu, jeśli moja się nie sprawdzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Faktycznie. Stawiam grzańca w Pecu, jeśli moja się nie sprawdzi :-) Do Peca trzeba jakoś dojechać, czy idziemy przez góry? Masz jakiś ulubiony lokal tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Do Peca trzeba jakoś dojechać, czy idziemy przez góry? Masz jakiś ulubiony lokal tam? Nie, nie mam. Będę pierwszy raz. Grzaniec to grzaniec - obojętnie gdzie. Miałam na mysli raczej dojazd, choćby na jeden dzień, przy pierwszej, możliwej okazji. Jestem zielona na „iście” zimą ot tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Wir polarny centralnie nad nami ale na razie tylko w stratosferze. Ciekawe jak to się odbije na pogodzie w lutym http://www.meteociel...npara=0&carte=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Nie, nie mam. Będę pierwszy raz. Grzaniec to grzaniec - obojętnie gdzie. Miałam na mysli raczej dojazd, choćby na jeden dzień, przy pierwszej, możliwej okazji. Jestem zielona na „iście” zimą ot tak.Ja też. Ale dobrze znam drogę zjazdu;-) trzeba skręcić przy bunkrze;-) PS a grzaniec wczoraj na spacerze po Księżym nie Szpindlerowym Młynie mi się trafił;-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Takie prognozy się szykują na łikend...dla Poznania. Na południu więcej śniegu... aż mi się płakać chce. Też bym się poślizgał: Na rolki też się nie da, bo mokro i trochę śniegu leży. Zostają spacery i dobre piwo: A mam go sporo, bo mi knajpy zamknęli i się terminuje, za taki dostęp to pewnie by mnie niejeden ozłocił: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Wy tu o pierdolach a mnie zastanawia czy w styczniu jest szansa na jakąś odwilż. Niby coś może być ale to wszystko coraz mniej prawdopodobne. Są spore szanse że odwilż może pojawić się dopiero w drugiej połowie lutego nawet bardziej pod koniec. Jednak czy to w ogóle realne. Pewnie za kilka dni się przekonamy czy będzie ocieplenie w trzeciej dekadzie stycznia. Na razie przed nami duże opady śniegu w górach i duże mrozy. Dla pocieszenia dodam że pisiury planują zamknięcie stoków nawet do końca lutego. Kto by się czegoś takiego spodziewał Wolą zamykać niż ludzi szczepić. Prościej jest zrobić konferencję i pół Polski zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Jestem zielona na „iście” zimą ot tak.Szybki kurs ubioru na obecne warunki. Buty trekkingowe wysokie z twardą podeszwą, do tego raczki (niekoniecznie raki) w pogotowiu. Do tego kalesony i spodnie przeciwdeszczowe z goretex i porządnym ściągaczem co by je zacisnąć wokół cholewki buta, ewentualnie normalne przemakalne górskie spodnie i do tego stuptuty, ewentualnie spodnien narciarskie z porządnym ściągaczem *. Cała góra na cebulkę, czy tam po narciarsku. Do tego kije, dużo wody, kanapki i termos z gorącą herbatą. Iście będzie całkiem proste. * ważne bo kopny śnieg uwielbia wpadać do butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Ustalcie jakie gory. Bo w okolicy w obecnych warunkach jedynym tematem mogą być buty. Bez obcasów i z nieslizgajaca sie podeszwą. Dobrze by nie obcieraly... :-). Reszta wg upodobań. Śniegu jest w porywach 5-10 cm na wys powyzej kilkuset m. Dużej odwilży nie było więc lodu na szlakach tez, co najwyżej śnieg wyslizgany sankami... P.s. Czy to pora na motyle? Rusałka pokrzywnik na oknie starej karczmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Faktycznie. Stawiam grzańca w Pecu, jeśli moja się nie sprawdzi :-) W Pecu walą z armat śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Szybki kurs ubioru na obecne warunki. Buty trekkingowe wysokie z twardą podeszwą, do tego raczki (niekoniecznie raki) w pogotowiu. Do tego kalesony i spodnie przeciwdeszczowe z goretex i porządnym ściągaczem co by je zacisnąć wokół cholewki buta, ewentualnie normalne przemakalne górskie spodnie i do tego stuptuty, ewentualnie spodnien narciarskie z porządnym ściągaczem *. Cała góra na cebulkę, czy tam po narciarsku. Do tego kije, dużo wody, kanapki i termos z gorącą herbatą. Iście będzie całkiem proste. * ważne bo kopny śnieg uwielbia wpadać do butów.Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 W Pecu walą z armat śniegiem. Obiecałeś, pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Obiecałeś, pamiętasz? Oczywiście ! Na razie zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Raczki mam, ale nie stosowałam, kupiłem na podejście do... schroniska. Lekkie więc noszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Weź plecak od koleżanki i kolegi, pomożesz, rozgrzejesz się;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Proponuję alkohol, a po alkoholu wiadomo, seks, a po sensie papieros, no i sen, zjeść pewno też się zechce. Nie walcz z głodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Ten Rysiek wygląda jak Maine Coon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zdecydowanie podziękuje pogodzie bo śniegu już jest za dużo a sypać ma dalej. Na horyzoncie kolejne śnieżyce więc każdy ubytek śniegu jest na wagę złota.Czemu tak narzekasz. Od ładnych kilku lat było takiej zimy, więc jest się z czego cieszyć. Jeśli nie chcesz dużo śniegu to zawsze można się przeprowadzić tam gdzie "bydło z miasta", jak kiedyś napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 Dalej Strona 56 z 63 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Prognoza Pogody × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
.Beata. Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Inne prognozy dla Poznania przewidują ok. -5/-10 C na 15.01.2021 Faktycznie. Stawiam grzańca w Pecu, jeśli moja się nie sprawdzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Faktycznie. Stawiam grzańca w Pecu, jeśli moja się nie sprawdzi :-) Do Peca trzeba jakoś dojechać, czy idziemy przez góry? Masz jakiś ulubiony lokal tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Do Peca trzeba jakoś dojechać, czy idziemy przez góry? Masz jakiś ulubiony lokal tam? Nie, nie mam. Będę pierwszy raz. Grzaniec to grzaniec - obojętnie gdzie. Miałam na mysli raczej dojazd, choćby na jeden dzień, przy pierwszej, możliwej okazji. Jestem zielona na „iście” zimą ot tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin33 Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Wir polarny centralnie nad nami ale na razie tylko w stratosferze. Ciekawe jak to się odbije na pogodzie w lutym http://www.meteociel...npara=0&carte=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Nie, nie mam. Będę pierwszy raz. Grzaniec to grzaniec - obojętnie gdzie. Miałam na mysli raczej dojazd, choćby na jeden dzień, przy pierwszej, możliwej okazji. Jestem zielona na „iście” zimą ot tak.Ja też. Ale dobrze znam drogę zjazdu;-) trzeba skręcić przy bunkrze;-) PS a grzaniec wczoraj na spacerze po Księżym nie Szpindlerowym Młynie mi się trafił;-) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Takie prognozy się szykują na łikend...dla Poznania. Na południu więcej śniegu... aż mi się płakać chce. Też bym się poślizgał: Na rolki też się nie da, bo mokro i trochę śniegu leży. Zostają spacery i dobre piwo: A mam go sporo, bo mi knajpy zamknęli i się terminuje, za taki dostęp to pewnie by mnie niejeden ozłocił: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Wy tu o pierdolach a mnie zastanawia czy w styczniu jest szansa na jakąś odwilż. Niby coś może być ale to wszystko coraz mniej prawdopodobne. Są spore szanse że odwilż może pojawić się dopiero w drugiej połowie lutego nawet bardziej pod koniec. Jednak czy to w ogóle realne. Pewnie za kilka dni się przekonamy czy będzie ocieplenie w trzeciej dekadzie stycznia. Na razie przed nami duże opady śniegu w górach i duże mrozy. Dla pocieszenia dodam że pisiury planują zamknięcie stoków nawet do końca lutego. Kto by się czegoś takiego spodziewał Wolą zamykać niż ludzi szczepić. Prościej jest zrobić konferencję i pół Polski zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Jestem zielona na „iście” zimą ot tak.Szybki kurs ubioru na obecne warunki. Buty trekkingowe wysokie z twardą podeszwą, do tego raczki (niekoniecznie raki) w pogotowiu. Do tego kalesony i spodnie przeciwdeszczowe z goretex i porządnym ściągaczem co by je zacisnąć wokół cholewki buta, ewentualnie normalne przemakalne górskie spodnie i do tego stuptuty, ewentualnie spodnien narciarskie z porządnym ściągaczem *. Cała góra na cebulkę, czy tam po narciarsku. Do tego kije, dużo wody, kanapki i termos z gorącą herbatą. Iście będzie całkiem proste. * ważne bo kopny śnieg uwielbia wpadać do butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Ustalcie jakie gory. Bo w okolicy w obecnych warunkach jedynym tematem mogą być buty. Bez obcasów i z nieslizgajaca sie podeszwą. Dobrze by nie obcieraly... :-). Reszta wg upodobań. Śniegu jest w porywach 5-10 cm na wys powyzej kilkuset m. Dużej odwilży nie było więc lodu na szlakach tez, co najwyżej śnieg wyslizgany sankami... P.s. Czy to pora na motyle? Rusałka pokrzywnik na oknie starej karczmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Faktycznie. Stawiam grzańca w Pecu, jeśli moja się nie sprawdzi :-) W Pecu walą z armat śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Szybki kurs ubioru na obecne warunki. Buty trekkingowe wysokie z twardą podeszwą, do tego raczki (niekoniecznie raki) w pogotowiu. Do tego kalesony i spodnie przeciwdeszczowe z goretex i porządnym ściągaczem co by je zacisnąć wokół cholewki buta, ewentualnie normalne przemakalne górskie spodnie i do tego stuptuty, ewentualnie spodnien narciarskie z porządnym ściągaczem *. Cała góra na cebulkę, czy tam po narciarsku. Do tego kije, dużo wody, kanapki i termos z gorącą herbatą. Iście będzie całkiem proste. * ważne bo kopny śnieg uwielbia wpadać do butów.Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 W Pecu walą z armat śniegiem. Obiecałeś, pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Obiecałeś, pamiętasz? Oczywiście ! Na razie zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Raczki mam, ale nie stosowałam, kupiłem na podejście do... schroniska. Lekkie więc noszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Weź plecak od koleżanki i kolegi, pomożesz, rozgrzejesz się;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Proponuję alkohol, a po alkoholu wiadomo, seks, a po sensie papieros, no i sen, zjeść pewno też się zechce. Nie walcz z głodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Ten Rysiek wygląda jak Maine Coon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zdecydowanie podziękuje pogodzie bo śniegu już jest za dużo a sypać ma dalej. Na horyzoncie kolejne śnieżyce więc każdy ubytek śniegu jest na wagę złota.Czemu tak narzekasz. Od ładnych kilku lat było takiej zimy, więc jest się z czego cieszyć. Jeśli nie chcesz dużo śniegu to zawsze można się przeprowadzić tam gdzie "bydło z miasta", jak kiedyś napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 Dalej Strona 56 z 63 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Prognoza Pogody × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Zibi28 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Wy tu o pierdolach a mnie zastanawia czy w styczniu jest szansa na jakąś odwilż. Niby coś może być ale to wszystko coraz mniej prawdopodobne. Są spore szanse że odwilż może pojawić się dopiero w drugiej połowie lutego nawet bardziej pod koniec. Jednak czy to w ogóle realne. Pewnie za kilka dni się przekonamy czy będzie ocieplenie w trzeciej dekadzie stycznia. Na razie przed nami duże opady śniegu w górach i duże mrozy. Dla pocieszenia dodam że pisiury planują zamknięcie stoków nawet do końca lutego. Kto by się czegoś takiego spodziewał Wolą zamykać niż ludzi szczepić. Prościej jest zrobić konferencję i pół Polski zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Jestem zielona na „iście” zimą ot tak.Szybki kurs ubioru na obecne warunki. Buty trekkingowe wysokie z twardą podeszwą, do tego raczki (niekoniecznie raki) w pogotowiu. Do tego kalesony i spodnie przeciwdeszczowe z goretex i porządnym ściągaczem co by je zacisnąć wokół cholewki buta, ewentualnie normalne przemakalne górskie spodnie i do tego stuptuty, ewentualnie spodnien narciarskie z porządnym ściągaczem *. Cała góra na cebulkę, czy tam po narciarsku. Do tego kije, dużo wody, kanapki i termos z gorącą herbatą. Iście będzie całkiem proste. * ważne bo kopny śnieg uwielbia wpadać do butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Ustalcie jakie gory. Bo w okolicy w obecnych warunkach jedynym tematem mogą być buty. Bez obcasów i z nieslizgajaca sie podeszwą. Dobrze by nie obcieraly... :-). Reszta wg upodobań. Śniegu jest w porywach 5-10 cm na wys powyzej kilkuset m. Dużej odwilży nie było więc lodu na szlakach tez, co najwyżej śnieg wyslizgany sankami... P.s. Czy to pora na motyle? Rusałka pokrzywnik na oknie starej karczmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Faktycznie. Stawiam grzańca w Pecu, jeśli moja się nie sprawdzi :-) W Pecu walą z armat śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Szybki kurs ubioru na obecne warunki. Buty trekkingowe wysokie z twardą podeszwą, do tego raczki (niekoniecznie raki) w pogotowiu. Do tego kalesony i spodnie przeciwdeszczowe z goretex i porządnym ściągaczem co by je zacisnąć wokół cholewki buta, ewentualnie normalne przemakalne górskie spodnie i do tego stuptuty, ewentualnie spodnien narciarskie z porządnym ściągaczem *. Cała góra na cebulkę, czy tam po narciarsku. Do tego kije, dużo wody, kanapki i termos z gorącą herbatą. Iście będzie całkiem proste. * ważne bo kopny śnieg uwielbia wpadać do butów.Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 W Pecu walą z armat śniegiem. Obiecałeś, pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Obiecałeś, pamiętasz? Oczywiście ! Na razie zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Raczki mam, ale nie stosowałam, kupiłem na podejście do... schroniska. Lekkie więc noszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Weź plecak od koleżanki i kolegi, pomożesz, rozgrzejesz się;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Proponuję alkohol, a po alkoholu wiadomo, seks, a po sensie papieros, no i sen, zjeść pewno też się zechce. Nie walcz z głodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Ten Rysiek wygląda jak Maine Coon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zdecydowanie podziękuje pogodzie bo śniegu już jest za dużo a sypać ma dalej. Na horyzoncie kolejne śnieżyce więc każdy ubytek śniegu jest na wagę złota.Czemu tak narzekasz. Od ładnych kilku lat było takiej zimy, więc jest się z czego cieszyć. Jeśli nie chcesz dużo śniegu to zawsze można się przeprowadzić tam gdzie "bydło z miasta", jak kiedyś napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 Dalej Strona 56 z 63 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Prognoza Pogody × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Ziemowit1 Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Jestem zielona na „iście” zimą ot tak.Szybki kurs ubioru na obecne warunki. Buty trekkingowe wysokie z twardą podeszwą, do tego raczki (niekoniecznie raki) w pogotowiu. Do tego kalesony i spodnie przeciwdeszczowe z goretex i porządnym ściągaczem co by je zacisnąć wokół cholewki buta, ewentualnie normalne przemakalne górskie spodnie i do tego stuptuty, ewentualnie spodnien narciarskie z porządnym ściągaczem *. Cała góra na cebulkę, czy tam po narciarsku. Do tego kije, dużo wody, kanapki i termos z gorącą herbatą. Iście będzie całkiem proste. * ważne bo kopny śnieg uwielbia wpadać do butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Ustalcie jakie gory. Bo w okolicy w obecnych warunkach jedynym tematem mogą być buty. Bez obcasów i z nieslizgajaca sie podeszwą. Dobrze by nie obcieraly... :-). Reszta wg upodobań. Śniegu jest w porywach 5-10 cm na wys powyzej kilkuset m. Dużej odwilży nie było więc lodu na szlakach tez, co najwyżej śnieg wyslizgany sankami... P.s. Czy to pora na motyle? Rusałka pokrzywnik na oknie starej karczmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Faktycznie. Stawiam grzańca w Pecu, jeśli moja się nie sprawdzi :-) W Pecu walą z armat śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Szybki kurs ubioru na obecne warunki. Buty trekkingowe wysokie z twardą podeszwą, do tego raczki (niekoniecznie raki) w pogotowiu. Do tego kalesony i spodnie przeciwdeszczowe z goretex i porządnym ściągaczem co by je zacisnąć wokół cholewki buta, ewentualnie normalne przemakalne górskie spodnie i do tego stuptuty, ewentualnie spodnien narciarskie z porządnym ściągaczem *. Cała góra na cebulkę, czy tam po narciarsku. Do tego kije, dużo wody, kanapki i termos z gorącą herbatą. Iście będzie całkiem proste. * ważne bo kopny śnieg uwielbia wpadać do butów.Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 W Pecu walą z armat śniegiem. Obiecałeś, pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Obiecałeś, pamiętasz? Oczywiście ! Na razie zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Raczki mam, ale nie stosowałam, kupiłem na podejście do... schroniska. Lekkie więc noszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Weź plecak od koleżanki i kolegi, pomożesz, rozgrzejesz się;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Proponuję alkohol, a po alkoholu wiadomo, seks, a po sensie papieros, no i sen, zjeść pewno też się zechce. Nie walcz z głodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Ten Rysiek wygląda jak Maine Coon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zdecydowanie podziękuje pogodzie bo śniegu już jest za dużo a sypać ma dalej. Na horyzoncie kolejne śnieżyce więc każdy ubytek śniegu jest na wagę złota.Czemu tak narzekasz. Od ładnych kilku lat było takiej zimy, więc jest się z czego cieszyć. Jeśli nie chcesz dużo śniegu to zawsze można się przeprowadzić tam gdzie "bydło z miasta", jak kiedyś napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 Dalej Strona 56 z 63 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Prognoza Pogody × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Chertan Napisano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 Szybki kurs ubioru na obecne warunki. Buty trekkingowe wysokie z twardą podeszwą, do tego raczki (niekoniecznie raki) w pogotowiu. Do tego kalesony i spodnie przeciwdeszczowe z goretex i porządnym ściągaczem co by je zacisnąć wokół cholewki buta, ewentualnie normalne przemakalne górskie spodnie i do tego stuptuty, ewentualnie spodnien narciarskie z porządnym ściągaczem *. Cała góra na cebulkę, czy tam po narciarsku. Do tego kije, dużo wody, kanapki i termos z gorącą herbatą. Iście będzie całkiem proste. * ważne bo kopny śnieg uwielbia wpadać do butów.Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 W Pecu walą z armat śniegiem. Obiecałeś, pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Obiecałeś, pamiętasz? Oczywiście ! Na razie zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Raczki mam, ale nie stosowałam, kupiłem na podejście do... schroniska. Lekkie więc noszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Weź plecak od koleżanki i kolegi, pomożesz, rozgrzejesz się;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Proponuję alkohol, a po alkoholu wiadomo, seks, a po sensie papieros, no i sen, zjeść pewno też się zechce. Nie walcz z głodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Ten Rysiek wygląda jak Maine Coon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zdecydowanie podziękuje pogodzie bo śniegu już jest za dużo a sypać ma dalej. Na horyzoncie kolejne śnieżyce więc każdy ubytek śniegu jest na wagę złota.Czemu tak narzekasz. Od ładnych kilku lat było takiej zimy, więc jest się z czego cieszyć. Jeśli nie chcesz dużo śniegu to zawsze można się przeprowadzić tam gdzie "bydło z miasta", jak kiedyś napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 Dalej Strona 56 z 63 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Prognoza Pogody × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Obiecałeś, pamiętasz? Oczywiście ! Na razie zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Raczki mam, ale nie stosowałam, kupiłem na podejście do... schroniska. Lekkie więc noszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Weź plecak od koleżanki i kolegi, pomożesz, rozgrzejesz się;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Proponuję alkohol, a po alkoholu wiadomo, seks, a po sensie papieros, no i sen, zjeść pewno też się zechce. Nie walcz z głodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Ten Rysiek wygląda jak Maine Coon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zdecydowanie podziękuje pogodzie bo śniegu już jest za dużo a sypać ma dalej. Na horyzoncie kolejne śnieżyce więc każdy ubytek śniegu jest na wagę złota.Czemu tak narzekasz. Od ładnych kilku lat było takiej zimy, więc jest się z czego cieszyć. Jeśli nie chcesz dużo śniegu to zawsze można się przeprowadzić tam gdzie "bydło z miasta", jak kiedyś napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 Dalej Strona 56 z 63 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Prognoza Pogody
Ziemowit1 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Gdzieś już pisałeś, że raczej mało ważysz. Recepta na rozgrzewanie się na podejściu: dużo żreć i tyć. Nie dość, że tłuszczyk dociepli to jeszcze trzeba będzie więcej wnosić. Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Wczoraj odkryłem w Tatrach przydatność raczków. Szliśmy spod Nosala na Palenicę przez właśnie Nosal i Gęsia Szyję. Śniegu ubitego dużo, obok mnóstwo ludzi ślizgających się, a my tup tup stabilnie. Rewelacja. Na cebulkę koniecznie. Przy wielu podejściach wystarczała bielizna i polar. Rozebrać trzeba się zanim się spocisz, bo potem przewieje i jest zimno. A przy wejściu na szczyt lub przełęcz od razu hardshell na siebie i tak do kolejnego wejścia. Raczki mam, ale nie stosowałam, kupiłem na podejście do... schroniska. Lekkie więc noszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Nie tylko TY odkryłeś. Raczki to obecnie towar deficytowy, podobnie jak sanki i dupoloty. Co Wy robicie, że się tak rozgrzewacie? Ostatnio na wycieczce podchodziłem w polarze i kurtce narciarskiej. Na głowie gruba czapka i kaptur. Przez ten lód, nie mogłem zapierdzielać więc jeszcze zmarzłem. Weź plecak od koleżanki i kolegi, pomożesz, rozgrzejesz się;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Jak przytyć? Panie premierze jak przytyć? Proponuję alkohol, a po alkoholu wiadomo, seks, a po sensie papieros, no i sen, zjeść pewno też się zechce. Nie walcz z głodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Ten Rysiek wygląda jak Maine Coon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zdecydowanie podziękuje pogodzie bo śniegu już jest za dużo a sypać ma dalej. Na horyzoncie kolejne śnieżyce więc każdy ubytek śniegu jest na wagę złota.Czemu tak narzekasz. Od ładnych kilku lat było takiej zimy, więc jest się z czego cieszyć. Jeśli nie chcesz dużo śniegu to zawsze można się przeprowadzić tam gdzie "bydło z miasta", jak kiedyś napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 Dalej Strona 56 z 63 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Prognoza Pogody
Maciej S Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zima, że psa by nie wygonił :-) 139341847_193954209078000_6853493668178922135_n.jpg Piękny ten Rysiek! Ten Rysiek wygląda jak Maine Coon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zdecydowanie podziękuje pogodzie bo śniegu już jest za dużo a sypać ma dalej. Na horyzoncie kolejne śnieżyce więc każdy ubytek śniegu jest na wagę złota.Czemu tak narzekasz. Od ładnych kilku lat było takiej zimy, więc jest się z czego cieszyć. Jeśli nie chcesz dużo śniegu to zawsze można się przeprowadzić tam gdzie "bydło z miasta", jak kiedyś napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 Dalej Strona 56 z 63 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Ziemowit1 Napisano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Zdecydowanie podziękuje pogodzie bo śniegu już jest za dużo a sypać ma dalej. Na horyzoncie kolejne śnieżyce więc każdy ubytek śniegu jest na wagę złota.Czemu tak narzekasz. Od ładnych kilku lat było takiej zimy, więc jest się z czego cieszyć. Jeśli nie chcesz dużo śniegu to zawsze można się przeprowadzić tam gdzie "bydło z miasta", jak kiedyś napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi