valdi3 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 ja mam sposob. Jedziesz na czerwona lub czarna trase i ladujesz skrety smigiem maksymalnie czesto. 1-2 zjazdy i masz cieple stopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 ja mam sposob. Jedziesz na czerwona lub czarna trase i ladujesz skrety smigiem maksymalnie czesto. 1-2 zjazdy i masz cieple stopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Masz teraz dużo bajerów dla osób z problemem marznacych stop/dłoni. Zerknij chociaz na jednorazowe wkladki rozgrzewające. Kosztuje to jakieś 5 zł za sztukę i coś tam pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 zeby nie bylo mam Atomic Redster Club Sport 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 No to sam sobie odpowiedziałeś - buty. Można się grzać wkładkami chemicznymi - nawet działają ale na ucisk i słabe krążenie nic nie pomoże tak dobrze jak zlikwidowanie ucisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 No to sam sobie odpowiedziałeś - buty. Można się grzać wkładkami chemicznymi - nawet działają ale na ucisk i słabe krążenie nic nie pomoże tak dobrze jak zlikwidowanie ucisku. tylko trzeba wiedziec gdzie uciska. a ja ucisku nie czuje, . Ostatnio w sobote tak mi zmarzly palce w leewj stopie ze myslalem ze juz odmrozilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Hmmmm .. to może kłopoty z krążeniem. A możesz wrócić do poprzednich butów w których nie marzłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 tylko trzeba wiedziec gdzie uciska. a ja ucisku nie czuje, . Ostatnio w sobote tak mi zmarzly palce w leewj stopie ze myslalem ze juz odmrozilem wyciagales botek z atomic redster cs? Przeciez tam nic nie izoluje. Na palcach tylko jakas szmata. Przy jezdzie turystycznej stopa wrecz musi marznac. Mam na chacie tez hawxy i w nich botek jest dosc gruby. Ostatnio przy -5'C zalozylem but, polecialem 100m do kasy, na wyciag i nim wjechalem na gore palce juz sztywnialy W alpach przy -10'C stopa mi sie pocila jak przy 40'C w adidasach. W ogole caly sie pocilem haha. Takze wiekszy wysilek i jestes w domu. Jak giry rozgrzalem to do konca dnia mialem cieple. Najgorzej jak ciagle sie zatrzymujesz i na kogos czekasz albo pod wyciagniem stoisz 10min w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 A nie za ciasne z przodu? Palce nie dobijają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Moje nowe buty też mają słabszą izolację od poprzednich. Owinąłem botki folią NRC i jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Patenty , które stosuje: zadbanie o suche buty, rozgrzewka (porządna), jazda aktywna, wino grzane, ciepła herbata, przysiady (jak na kogoś czekam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Chociaż nie bardzo wierzę w "wynalazki", fabryczne były i tak do wymiany, takie cóś kupiłem żonie, efekt jest lepszy niż się spodziewałem, polecam http://superfeet.pl/portfolio/hotpink/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Fabryczne są zawsze do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 te ogrzewacze sa moze dobre jak sie ma duuuze buty, ale takie wypelnienie napewno bedzie przeszkadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Ja mam:1.Termoforki gumowe,które napełniam wrzątkiem,by włożyć nogę do ciepłego buta.2.Przetwornicę 12/220 w aucie,i czasem jadę z chodzącymi suszarkami.3.Wkładki elektryczne pod stopę therm ic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 W moim wypadku nagrzewanie buta przed się nie sprawdza. Po założeniu noga szybko się poci a potem to już z górki, czyli efekt odwrotny do zamierzonego. Temperatura pokojowa mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... jan koval Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 here we go Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Izoluje, bardziej prad niz "zimno" taki joke hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 Ojciec używa takich ogrzewaczy https://allegro.pl/l...qm-spo-1-3-0313 Parę razy użyłem i dają radę. A tak ogólnie to buty w aucie (w kabinie) i nie dociągaj klamer na pierwsze kilka zjazdów. Co ciekawe, w raptor 140 Ci nie marzły (sztywny but, cienki botek)...ciekawe Jeśli but nie uciska (punktowo) i dobrze trzyma dzięki czemu nie musisz dociągać klamer na chama, to chyba musisz z tym żyć. Wypróbuj te ogrzewacze, koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Marznące stopy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
valdi3 Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 ja mam sposob. Jedziesz na czerwona lub czarna trase i ladujesz skrety smigiem maksymalnie czesto. 1-2 zjazdy i masz cieple stopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Masz teraz dużo bajerów dla osób z problemem marznacych stop/dłoni. Zerknij chociaz na jednorazowe wkladki rozgrzewające. Kosztuje to jakieś 5 zł za sztukę i coś tam pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 zeby nie bylo mam Atomic Redster Club Sport 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 No to sam sobie odpowiedziałeś - buty. Można się grzać wkładkami chemicznymi - nawet działają ale na ucisk i słabe krążenie nic nie pomoże tak dobrze jak zlikwidowanie ucisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 No to sam sobie odpowiedziałeś - buty. Można się grzać wkładkami chemicznymi - nawet działają ale na ucisk i słabe krążenie nic nie pomoże tak dobrze jak zlikwidowanie ucisku. tylko trzeba wiedziec gdzie uciska. a ja ucisku nie czuje, . Ostatnio w sobote tak mi zmarzly palce w leewj stopie ze myslalem ze juz odmrozilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Hmmmm .. to może kłopoty z krążeniem. A możesz wrócić do poprzednich butów w których nie marzłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 tylko trzeba wiedziec gdzie uciska. a ja ucisku nie czuje, . Ostatnio w sobote tak mi zmarzly palce w leewj stopie ze myslalem ze juz odmrozilem wyciagales botek z atomic redster cs? Przeciez tam nic nie izoluje. Na palcach tylko jakas szmata. Przy jezdzie turystycznej stopa wrecz musi marznac. Mam na chacie tez hawxy i w nich botek jest dosc gruby. Ostatnio przy -5'C zalozylem but, polecialem 100m do kasy, na wyciag i nim wjechalem na gore palce juz sztywnialy W alpach przy -10'C stopa mi sie pocila jak przy 40'C w adidasach. W ogole caly sie pocilem haha. Takze wiekszy wysilek i jestes w domu. Jak giry rozgrzalem to do konca dnia mialem cieple. Najgorzej jak ciagle sie zatrzymujesz i na kogos czekasz albo pod wyciagniem stoisz 10min w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 A nie za ciasne z przodu? Palce nie dobijają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Moje nowe buty też mają słabszą izolację od poprzednich. Owinąłem botki folią NRC i jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Patenty , które stosuje: zadbanie o suche buty, rozgrzewka (porządna), jazda aktywna, wino grzane, ciepła herbata, przysiady (jak na kogoś czekam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Chociaż nie bardzo wierzę w "wynalazki", fabryczne były i tak do wymiany, takie cóś kupiłem żonie, efekt jest lepszy niż się spodziewałem, polecam http://superfeet.pl/portfolio/hotpink/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Fabryczne są zawsze do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 te ogrzewacze sa moze dobre jak sie ma duuuze buty, ale takie wypelnienie napewno bedzie przeszkadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Ja mam:1.Termoforki gumowe,które napełniam wrzątkiem,by włożyć nogę do ciepłego buta.2.Przetwornicę 12/220 w aucie,i czasem jadę z chodzącymi suszarkami.3.Wkładki elektryczne pod stopę therm ic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 W moim wypadku nagrzewanie buta przed się nie sprawdza. Po założeniu noga szybko się poci a potem to już z górki, czyli efekt odwrotny do zamierzonego. Temperatura pokojowa mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... jan koval Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 here we go Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Izoluje, bardziej prad niz "zimno" taki joke hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 Ojciec używa takich ogrzewaczy https://allegro.pl/l...qm-spo-1-3-0313 Parę razy użyłem i dają radę. A tak ogólnie to buty w aucie (w kabinie) i nie dociągaj klamer na pierwsze kilka zjazdów. Co ciekawe, w raptor 140 Ci nie marzły (sztywny but, cienki botek)...ciekawe Jeśli but nie uciska (punktowo) i dobrze trzyma dzięki czemu nie musisz dociągać klamer na chama, to chyba musisz z tym żyć. Wypróbuj te ogrzewacze, koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Marznące stopy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kubad7 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Masz teraz dużo bajerów dla osób z problemem marznacych stop/dłoni. Zerknij chociaz na jednorazowe wkladki rozgrzewające. Kosztuje to jakieś 5 zł za sztukę i coś tam pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 zeby nie bylo mam Atomic Redster Club Sport 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 No to sam sobie odpowiedziałeś - buty. Można się grzać wkładkami chemicznymi - nawet działają ale na ucisk i słabe krążenie nic nie pomoże tak dobrze jak zlikwidowanie ucisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 No to sam sobie odpowiedziałeś - buty. Można się grzać wkładkami chemicznymi - nawet działają ale na ucisk i słabe krążenie nic nie pomoże tak dobrze jak zlikwidowanie ucisku. tylko trzeba wiedziec gdzie uciska. a ja ucisku nie czuje, . Ostatnio w sobote tak mi zmarzly palce w leewj stopie ze myslalem ze juz odmrozilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Hmmmm .. to może kłopoty z krążeniem. A możesz wrócić do poprzednich butów w których nie marzłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 tylko trzeba wiedziec gdzie uciska. a ja ucisku nie czuje, . Ostatnio w sobote tak mi zmarzly palce w leewj stopie ze myslalem ze juz odmrozilem wyciagales botek z atomic redster cs? Przeciez tam nic nie izoluje. Na palcach tylko jakas szmata. Przy jezdzie turystycznej stopa wrecz musi marznac. Mam na chacie tez hawxy i w nich botek jest dosc gruby. Ostatnio przy -5'C zalozylem but, polecialem 100m do kasy, na wyciag i nim wjechalem na gore palce juz sztywnialy W alpach przy -10'C stopa mi sie pocila jak przy 40'C w adidasach. W ogole caly sie pocilem haha. Takze wiekszy wysilek i jestes w domu. Jak giry rozgrzalem to do konca dnia mialem cieple. Najgorzej jak ciagle sie zatrzymujesz i na kogos czekasz albo pod wyciagniem stoisz 10min w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 A nie za ciasne z przodu? Palce nie dobijają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Moje nowe buty też mają słabszą izolację od poprzednich. Owinąłem botki folią NRC i jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Patenty , które stosuje: zadbanie o suche buty, rozgrzewka (porządna), jazda aktywna, wino grzane, ciepła herbata, przysiady (jak na kogoś czekam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Chociaż nie bardzo wierzę w "wynalazki", fabryczne były i tak do wymiany, takie cóś kupiłem żonie, efekt jest lepszy niż się spodziewałem, polecam http://superfeet.pl/portfolio/hotpink/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Fabryczne są zawsze do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 te ogrzewacze sa moze dobre jak sie ma duuuze buty, ale takie wypelnienie napewno bedzie przeszkadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Ja mam:1.Termoforki gumowe,które napełniam wrzątkiem,by włożyć nogę do ciepłego buta.2.Przetwornicę 12/220 w aucie,i czasem jadę z chodzącymi suszarkami.3.Wkładki elektryczne pod stopę therm ic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 W moim wypadku nagrzewanie buta przed się nie sprawdza. Po założeniu noga szybko się poci a potem to już z górki, czyli efekt odwrotny do zamierzonego. Temperatura pokojowa mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... jan koval Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 here we go Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Izoluje, bardziej prad niz "zimno" taki joke hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 Ojciec używa takich ogrzewaczy https://allegro.pl/l...qm-spo-1-3-0313 Parę razy użyłem i dają radę. A tak ogólnie to buty w aucie (w kabinie) i nie dociągaj klamer na pierwsze kilka zjazdów. Co ciekawe, w raptor 140 Ci nie marzły (sztywny but, cienki botek)...ciekawe Jeśli but nie uciska (punktowo) i dobrze trzyma dzięki czemu nie musisz dociągać klamer na chama, to chyba musisz z tym żyć. Wypróbuj te ogrzewacze, koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Marznące stopy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 No to sam sobie odpowiedziałeś - buty. Można się grzać wkładkami chemicznymi - nawet działają ale na ucisk i słabe krążenie nic nie pomoże tak dobrze jak zlikwidowanie ucisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 No to sam sobie odpowiedziałeś - buty. Można się grzać wkładkami chemicznymi - nawet działają ale na ucisk i słabe krążenie nic nie pomoże tak dobrze jak zlikwidowanie ucisku. tylko trzeba wiedziec gdzie uciska. a ja ucisku nie czuje, . Ostatnio w sobote tak mi zmarzly palce w leewj stopie ze myslalem ze juz odmrozilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Hmmmm .. to może kłopoty z krążeniem. A możesz wrócić do poprzednich butów w których nie marzłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 tylko trzeba wiedziec gdzie uciska. a ja ucisku nie czuje, . Ostatnio w sobote tak mi zmarzly palce w leewj stopie ze myslalem ze juz odmrozilem wyciagales botek z atomic redster cs? Przeciez tam nic nie izoluje. Na palcach tylko jakas szmata. Przy jezdzie turystycznej stopa wrecz musi marznac. Mam na chacie tez hawxy i w nich botek jest dosc gruby. Ostatnio przy -5'C zalozylem but, polecialem 100m do kasy, na wyciag i nim wjechalem na gore palce juz sztywnialy W alpach przy -10'C stopa mi sie pocila jak przy 40'C w adidasach. W ogole caly sie pocilem haha. Takze wiekszy wysilek i jestes w domu. Jak giry rozgrzalem to do konca dnia mialem cieple. Najgorzej jak ciagle sie zatrzymujesz i na kogos czekasz albo pod wyciagniem stoisz 10min w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 A nie za ciasne z przodu? Palce nie dobijają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Moje nowe buty też mają słabszą izolację od poprzednich. Owinąłem botki folią NRC i jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Patenty , które stosuje: zadbanie o suche buty, rozgrzewka (porządna), jazda aktywna, wino grzane, ciepła herbata, przysiady (jak na kogoś czekam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Chociaż nie bardzo wierzę w "wynalazki", fabryczne były i tak do wymiany, takie cóś kupiłem żonie, efekt jest lepszy niż się spodziewałem, polecam http://superfeet.pl/portfolio/hotpink/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Fabryczne są zawsze do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 te ogrzewacze sa moze dobre jak sie ma duuuze buty, ale takie wypelnienie napewno bedzie przeszkadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Ja mam:1.Termoforki gumowe,które napełniam wrzątkiem,by włożyć nogę do ciepłego buta.2.Przetwornicę 12/220 w aucie,i czasem jadę z chodzącymi suszarkami.3.Wkładki elektryczne pod stopę therm ic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 W moim wypadku nagrzewanie buta przed się nie sprawdza. Po założeniu noga szybko się poci a potem to już z górki, czyli efekt odwrotny do zamierzonego. Temperatura pokojowa mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... jan koval Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 here we go Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Izoluje, bardziej prad niz "zimno" taki joke hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 Ojciec używa takich ogrzewaczy https://allegro.pl/l...qm-spo-1-3-0313 Parę razy użyłem i dają radę. A tak ogólnie to buty w aucie (w kabinie) i nie dociągaj klamer na pierwsze kilka zjazdów. Co ciekawe, w raptor 140 Ci nie marzły (sztywny but, cienki botek)...ciekawe Jeśli but nie uciska (punktowo) i dobrze trzyma dzięki czemu nie musisz dociągać klamer na chama, to chyba musisz z tym żyć. Wypróbuj te ogrzewacze, koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Marznące stopy × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Hmmmm .. to może kłopoty z krążeniem. A możesz wrócić do poprzednich butów w których nie marzłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 tylko trzeba wiedziec gdzie uciska. a ja ucisku nie czuje, . Ostatnio w sobote tak mi zmarzly palce w leewj stopie ze myslalem ze juz odmrozilem wyciagales botek z atomic redster cs? Przeciez tam nic nie izoluje. Na palcach tylko jakas szmata. Przy jezdzie turystycznej stopa wrecz musi marznac. Mam na chacie tez hawxy i w nich botek jest dosc gruby. Ostatnio przy -5'C zalozylem but, polecialem 100m do kasy, na wyciag i nim wjechalem na gore palce juz sztywnialy W alpach przy -10'C stopa mi sie pocila jak przy 40'C w adidasach. W ogole caly sie pocilem haha. Takze wiekszy wysilek i jestes w domu. Jak giry rozgrzalem to do konca dnia mialem cieple. Najgorzej jak ciagle sie zatrzymujesz i na kogos czekasz albo pod wyciagniem stoisz 10min w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 A nie za ciasne z przodu? Palce nie dobijają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Moje nowe buty też mają słabszą izolację od poprzednich. Owinąłem botki folią NRC i jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Patenty , które stosuje: zadbanie o suche buty, rozgrzewka (porządna), jazda aktywna, wino grzane, ciepła herbata, przysiady (jak na kogoś czekam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Chociaż nie bardzo wierzę w "wynalazki", fabryczne były i tak do wymiany, takie cóś kupiłem żonie, efekt jest lepszy niż się spodziewałem, polecam http://superfeet.pl/portfolio/hotpink/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Fabryczne są zawsze do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 te ogrzewacze sa moze dobre jak sie ma duuuze buty, ale takie wypelnienie napewno bedzie przeszkadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Ja mam:1.Termoforki gumowe,które napełniam wrzątkiem,by włożyć nogę do ciepłego buta.2.Przetwornicę 12/220 w aucie,i czasem jadę z chodzącymi suszarkami.3.Wkładki elektryczne pod stopę therm ic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 W moim wypadku nagrzewanie buta przed się nie sprawdza. Po założeniu noga szybko się poci a potem to już z górki, czyli efekt odwrotny do zamierzonego. Temperatura pokojowa mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... jan koval Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 here we go Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Izoluje, bardziej prad niz "zimno" taki joke hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 Ojciec używa takich ogrzewaczy https://allegro.pl/l...qm-spo-1-3-0313 Parę razy użyłem i dają radę. A tak ogólnie to buty w aucie (w kabinie) i nie dociągaj klamer na pierwsze kilka zjazdów. Co ciekawe, w raptor 140 Ci nie marzły (sztywny but, cienki botek)...ciekawe Jeśli but nie uciska (punktowo) i dobrze trzyma dzięki czemu nie musisz dociągać klamer na chama, to chyba musisz z tym żyć. Wypróbuj te ogrzewacze, koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Marznące stopy
a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 A nie za ciasne z przodu? Palce nie dobijają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Moje nowe buty też mają słabszą izolację od poprzednich. Owinąłem botki folią NRC i jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Patenty , które stosuje: zadbanie o suche buty, rozgrzewka (porządna), jazda aktywna, wino grzane, ciepła herbata, przysiady (jak na kogoś czekam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Chociaż nie bardzo wierzę w "wynalazki", fabryczne były i tak do wymiany, takie cóś kupiłem żonie, efekt jest lepszy niż się spodziewałem, polecam http://superfeet.pl/portfolio/hotpink/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Fabryczne są zawsze do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 te ogrzewacze sa moze dobre jak sie ma duuuze buty, ale takie wypelnienie napewno bedzie przeszkadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Ja mam:1.Termoforki gumowe,które napełniam wrzątkiem,by włożyć nogę do ciepłego buta.2.Przetwornicę 12/220 w aucie,i czasem jadę z chodzącymi suszarkami.3.Wkładki elektryczne pod stopę therm ic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 W moim wypadku nagrzewanie buta przed się nie sprawdza. Po założeniu noga szybko się poci a potem to już z górki, czyli efekt odwrotny do zamierzonego. Temperatura pokojowa mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... jan koval Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 here we go Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Izoluje, bardziej prad niz "zimno" taki joke hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 Ojciec używa takich ogrzewaczy https://allegro.pl/l...qm-spo-1-3-0313 Parę razy użyłem i dają radę. A tak ogólnie to buty w aucie (w kabinie) i nie dociągaj klamer na pierwsze kilka zjazdów. Co ciekawe, w raptor 140 Ci nie marzły (sztywny but, cienki botek)...ciekawe Jeśli but nie uciska (punktowo) i dobrze trzyma dzięki czemu nie musisz dociągać klamer na chama, to chyba musisz z tym żyć. Wypróbuj te ogrzewacze, koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Marznące stopy
harnaÅ› Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Moje nowe buty też mają słabszą izolację od poprzednich. Owinąłem botki folią NRC i jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Patenty , które stosuje: zadbanie o suche buty, rozgrzewka (porządna), jazda aktywna, wino grzane, ciepła herbata, przysiady (jak na kogoś czekam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Chociaż nie bardzo wierzę w "wynalazki", fabryczne były i tak do wymiany, takie cóś kupiłem żonie, efekt jest lepszy niż się spodziewałem, polecam http://superfeet.pl/portfolio/hotpink/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Fabryczne są zawsze do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 te ogrzewacze sa moze dobre jak sie ma duuuze buty, ale takie wypelnienie napewno bedzie przeszkadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Są jeszcze wkładki grzane elektrycznie. Niestety dość droga impreza ale wejdą i do dopasowanych butów. Ja mam:1.Termoforki gumowe,które napełniam wrzątkiem,by włożyć nogę do ciepłego buta.2.Przetwornicę 12/220 w aucie,i czasem jadę z chodzącymi suszarkami.3.Wkładki elektryczne pod stopę therm ic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 W moim wypadku nagrzewanie buta przed się nie sprawdza. Po założeniu noga szybko się poci a potem to już z górki, czyli efekt odwrotny do zamierzonego. Temperatura pokojowa mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... jan koval Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 here we go Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Izoluje, bardziej prad niz "zimno" taki joke hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 Ojciec używa takich ogrzewaczy https://allegro.pl/l...qm-spo-1-3-0313 Parę razy użyłem i dają radę. A tak ogólnie to buty w aucie (w kabinie) i nie dociągaj klamer na pierwsze kilka zjazdów. Co ciekawe, w raptor 140 Ci nie marzły (sztywny but, cienki botek)...ciekawe Jeśli but nie uciska (punktowo) i dobrze trzyma dzięki czemu nie musisz dociągać klamer na chama, to chyba musisz z tym żyć. Wypróbuj te ogrzewacze, koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Bacek Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 W moim wypadku nagrzewanie buta przed się nie sprawdza. Po założeniu noga szybko się poci a potem to już z górki, czyli efekt odwrotny do zamierzonego. Temperatura pokojowa mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 here we go Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Izoluje, bardziej prad niz "zimno" taki joke hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Czy macie jakies sprawdzone sposoby na marznace , szczegolnie palce u stop, W minionych latach jakos tego problemu nie mialem , jezdzilo sie w -28 i bylo ok, w tym roku borykam sie z tym problemem, nie wiem czy to przez buty czy moga byc inne problemy., Problem pojawial sie w butach : Atomic Redster Club Sport 130 , lange RS 130 , Tecnica MAch 1 LV 130, . Niebylo tego problemu w Head Raptor RS 140 Ojciec używa takich ogrzewaczy https://allegro.pl/l...qm-spo-1-3-0313 Parę razy użyłem i dają radę. A tak ogólnie to buty w aucie (w kabinie) i nie dociągaj klamer na pierwsze kilka zjazdów. Co ciekawe, w raptor 140 Ci nie marzły (sztywny but, cienki botek)...ciekawe Jeśli but nie uciska (punktowo) i dobrze trzyma dzięki czemu nie musisz dociągać klamer na chama, to chyba musisz z tym żyć. Wypróbuj te ogrzewacze, koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi