wort Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Chyba odrobinę się nie zrozumieliśmy. Pytałem co sądzisz bo w swoim wcześniejszym wpisie, zaawansowaną jazdę amatorską utożsamiasz z separacją (kontr-rotacją). A u zawodników tego nie widzę lub źle patrzę. Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Byś lepiej zrozumiał(jesteś fizykiem) to są wyjaśnienia profesora fizyki o Modelu Standardowym(jako laika, to mnie nieco wciągnęło) uczniom na w szkole podstawowej. Trzeba na tym etapie coś powiedzieć dzieciom. Ale co się bliżej za tym kryje, to wiesz. I co się kryje za kolanami do stoku, też wiesz. Ale, gdy mówi się o tym początkującemu narciarzowi, to co on wie? I kiedy to osiągnie. Nie bardzo mnie rozumiesz. Mówiąc o imadłach. Tak prymitywnie nie pisałem. Ciało w przestrzeni jest skierowane w dół. W przestrzeni!!!. W przestrzeni go trzeba trzymać. A że następuje kolejne skręcenie tułowia i nóg w przeciwne strony to fakt. I że się to czyni siłami wewnątrz ciała. Myślałem, że to trzymanie w PRZESTRZENI jest proste, jasne, trywialne. A tu nie! Chyba macie problem z Układem Odniesienia. Bo dla Jeremego odniesieniem są narty, które sobie gdzieś jadą i jeśli zakręcają to trzeba obracać tułów by być na wprost linii spadku. A dla Veterana odniesieniem jest głowa i oczy, które patrzą wzdłuż linii spadku, a biodra i nogi zmieniają kierunek jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb Bardzo możliwe, że źle patrzę Od jakiegoś czasu przestałem się upierać przy swoim, bo widzę jak mocno zmieniłem zdanie na temat pewnych aspektów wraz z progresem/postępem. Nie upieram się tylko staram się słuchać mądrzejszych. A dzisiaj miałem okazję pojeździć z mądrzejszym i doskonałym narciarzem, Filipem (filinator) z forum. Jedno z ćwiczeń zaleconych przez Filipa to właśnie to z Twojego filmu. Im barki bardziej w linii tym lepsze (wręcz genialne) trzymanie zewnętrznej. Filip jeśli to czytasz to dzięki wielkie za dzisiejszą lekcję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Veteranie Napisałeś: Jadąc w linii spadku stoku śmigiem nie robisz żadnej celowej rotacji tułowia. Po prostu trzymasz go skierowane w dół, razem z głową. Jak to opanować, zwłaszcza prawidłową pozycje barków w krótkim skręcie? Nie wiem. Najbliżej mi do stawiska Harpii. Ćwiczyć, ćwiczyć aż samo wyjdzie i stanie się intuicyjne. Ćwiczyć smig. Nie da się go wykonać w sensownym rytmie kręcąc tułowiem. I zaczynać (kazdy) skret przeciwskretem. Koniec poprzedniego musi być przeciwskretem do następnego. W sumie dość proste.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ćwiczyć smig. Nie da się go wykonać w sensownym rytmie kręcąc tułowiem. I zaczynać (kazdy) skret przeciwskretem. Koniec poprzedniego musi być przeciwskretem do następnego. W sumie dość proste.... Mig proszę cię nie żartuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb Ćwiczenie z poziomu elementarnego a nie experckiego - experckie jest tu ustawienie tyczek w układzie tarasowym i wymuszenie kompensacji - pięknie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ale nie ma o co kruszyć kopii. Nieważne jakie mechanizmy za to odpowiadają, ważny jest cel: w skręcie krótkim góra ciała jest cały czas ustawiona prostopadle do linii spadku stoku. W długim skręcie nie, bo niczemu dobremu to nie służy. I w żadnym wypadku (pewnie i tu są wyjątki) nie inicjujesz ani nie wspomagasz skrętu rotacją tułowia. Adamie, masz rację. To wszystko dobrzy narciarze wiedzą i wykonują praktycznie, choć wcale nie jest to oczywiste. Ale nie wszyscy na tym forum są dobrymi narciarzami a poza tym warto sobie od czasu do czasu uporządkować pewne sprawy. Pozdrawiam Masz rację troszkę mnie poniosło - faktycznie mam ten komfort że nie myślę jak jechać tylko gdzie jechać. Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Chyba macie problem z Układem Odniesienia. Bo dla Jeremego odniesieniem są narty, które sobie gdzieś jadą i jeśli zakręcają to trzeba obracać tułów by być na wprost linii spadku.A dla Veterana odniesieniem jest głowa i oczy, które patrzą wzdłuż linii spadku, a biodra i nogi zmieniają kierunek jazdy. WitamBardzo cenna uwaga. Co jest dla kogo układem odniesienia? Dla mnie przestrzeń, spostrzegana przez oczy. W tej przestrzeni ustawiam swój korpus w dół. I staram się nartami tam jechać. W przestrzeni pilnuję korpusu, by nie robił niepotrzebnych ruchów.Zmuszam narty by mnie tam niosły, gdzie spogląda korpus. Narty są mi podległe. Podległe mojej głowie i korpusowi.Jeśli układem odniesienia są narty. To oczywiście należy dostosować do nich korpus. Co ma bardzo częste miejsce na stokach. Wtedy możemy powiedzieć, że narciarz jest podległy nartom. Mimo, że święcie wierzy, że jest odwrotnie.Jaki układ odniesienia jest najbardziej ceniony? Pierwszy. Wszak się mówi - "on jest mistrzem swoich desek". Czasem jednak trzeba częściowo zrezygnować z kierowania korpusu dokładnie w dół i obrócić się nieco za nartami. Ułatwiając im zadanie. Wszak tworzymy ze sobą jedną całość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb A ja myślałem, ze krakowiaczek (zewnętrzna ręka w górę, wewnętrzna na biodro) to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A ja myślałem, ze krakowiaczek to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. klasycznie gdyby było z kijkami to się nazywa "cyrkiel",krakowiaczek to zupełnie co innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Kamil, jak juz pojedziesz kiedys na narty, to po prostu weź kijki w dwie ręce jak kierownice roweru, ustaw je w poprzek stoku i zjedz krótkim skretem (smigiem jeśli się uda) tak by nie zmieniać położenia kijow... od pasa w górę ( wraz z rekami) jesteś w kierunku spadku, a od pasa w dół-skrecasz. Trzymaj się ciepło.. Kiedyś na początku to próbowałem, ale mi pomogło bardzo podobne ćwiczenie, czyli rozłożenie rąk poziomo, w krzyż. Dosyć mocno zmienia bezwładność, że aż uwierzyć nie mogłem w to jak to prosto działa. Być może wyciąganie rąk do przodu z kijkami trzymanymi poziomo to kolejny krok w separacji, bo wiadomo, że nie ma jednego skutecznego ćwiczenia. Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Orientacja barków na nartach - video francuskie, × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
AndRand Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Byś lepiej zrozumiał(jesteś fizykiem) to są wyjaśnienia profesora fizyki o Modelu Standardowym(jako laika, to mnie nieco wciągnęło) uczniom na w szkole podstawowej. Trzeba na tym etapie coś powiedzieć dzieciom. Ale co się bliżej za tym kryje, to wiesz. I co się kryje za kolanami do stoku, też wiesz. Ale, gdy mówi się o tym początkującemu narciarzowi, to co on wie? I kiedy to osiągnie. Nie bardzo mnie rozumiesz. Mówiąc o imadłach. Tak prymitywnie nie pisałem. Ciało w przestrzeni jest skierowane w dół. W przestrzeni!!!. W przestrzeni go trzeba trzymać. A że następuje kolejne skręcenie tułowia i nóg w przeciwne strony to fakt. I że się to czyni siłami wewnątrz ciała. Myślałem, że to trzymanie w PRZESTRZENI jest proste, jasne, trywialne. A tu nie! Chyba macie problem z Układem Odniesienia. Bo dla Jeremego odniesieniem są narty, które sobie gdzieś jadą i jeśli zakręcają to trzeba obracać tułów by być na wprost linii spadku. A dla Veterana odniesieniem jest głowa i oczy, które patrzą wzdłuż linii spadku, a biodra i nogi zmieniają kierunek jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb Bardzo możliwe, że źle patrzę Od jakiegoś czasu przestałem się upierać przy swoim, bo widzę jak mocno zmieniłem zdanie na temat pewnych aspektów wraz z progresem/postępem. Nie upieram się tylko staram się słuchać mądrzejszych. A dzisiaj miałem okazję pojeździć z mądrzejszym i doskonałym narciarzem, Filipem (filinator) z forum. Jedno z ćwiczeń zaleconych przez Filipa to właśnie to z Twojego filmu. Im barki bardziej w linii tym lepsze (wręcz genialne) trzymanie zewnętrznej. Filip jeśli to czytasz to dzięki wielkie za dzisiejszą lekcję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Veteranie Napisałeś: Jadąc w linii spadku stoku śmigiem nie robisz żadnej celowej rotacji tułowia. Po prostu trzymasz go skierowane w dół, razem z głową. Jak to opanować, zwłaszcza prawidłową pozycje barków w krótkim skręcie? Nie wiem. Najbliżej mi do stawiska Harpii. Ćwiczyć, ćwiczyć aż samo wyjdzie i stanie się intuicyjne. Ćwiczyć smig. Nie da się go wykonać w sensownym rytmie kręcąc tułowiem. I zaczynać (kazdy) skret przeciwskretem. Koniec poprzedniego musi być przeciwskretem do następnego. W sumie dość proste.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ćwiczyć smig. Nie da się go wykonać w sensownym rytmie kręcąc tułowiem. I zaczynać (kazdy) skret przeciwskretem. Koniec poprzedniego musi być przeciwskretem do następnego. W sumie dość proste.... Mig proszę cię nie żartuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb Ćwiczenie z poziomu elementarnego a nie experckiego - experckie jest tu ustawienie tyczek w układzie tarasowym i wymuszenie kompensacji - pięknie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ale nie ma o co kruszyć kopii. Nieważne jakie mechanizmy za to odpowiadają, ważny jest cel: w skręcie krótkim góra ciała jest cały czas ustawiona prostopadle do linii spadku stoku. W długim skręcie nie, bo niczemu dobremu to nie służy. I w żadnym wypadku (pewnie i tu są wyjątki) nie inicjujesz ani nie wspomagasz skrętu rotacją tułowia. Adamie, masz rację. To wszystko dobrzy narciarze wiedzą i wykonują praktycznie, choć wcale nie jest to oczywiste. Ale nie wszyscy na tym forum są dobrymi narciarzami a poza tym warto sobie od czasu do czasu uporządkować pewne sprawy. Pozdrawiam Masz rację troszkę mnie poniosło - faktycznie mam ten komfort że nie myślę jak jechać tylko gdzie jechać. Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Chyba macie problem z Układem Odniesienia. Bo dla Jeremego odniesieniem są narty, które sobie gdzieś jadą i jeśli zakręcają to trzeba obracać tułów by być na wprost linii spadku.A dla Veterana odniesieniem jest głowa i oczy, które patrzą wzdłuż linii spadku, a biodra i nogi zmieniają kierunek jazdy. WitamBardzo cenna uwaga. Co jest dla kogo układem odniesienia? Dla mnie przestrzeń, spostrzegana przez oczy. W tej przestrzeni ustawiam swój korpus w dół. I staram się nartami tam jechać. W przestrzeni pilnuję korpusu, by nie robił niepotrzebnych ruchów.Zmuszam narty by mnie tam niosły, gdzie spogląda korpus. Narty są mi podległe. Podległe mojej głowie i korpusowi.Jeśli układem odniesienia są narty. To oczywiście należy dostosować do nich korpus. Co ma bardzo częste miejsce na stokach. Wtedy możemy powiedzieć, że narciarz jest podległy nartom. Mimo, że święcie wierzy, że jest odwrotnie.Jaki układ odniesienia jest najbardziej ceniony? Pierwszy. Wszak się mówi - "on jest mistrzem swoich desek". Czasem jednak trzeba częściowo zrezygnować z kierowania korpusu dokładnie w dół i obrócić się nieco za nartami. Ułatwiając im zadanie. Wszak tworzymy ze sobą jedną całość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb A ja myślałem, ze krakowiaczek (zewnętrzna ręka w górę, wewnętrzna na biodro) to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A ja myślałem, ze krakowiaczek to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. klasycznie gdyby było z kijkami to się nazywa "cyrkiel",krakowiaczek to zupełnie co innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Kamil, jak juz pojedziesz kiedys na narty, to po prostu weź kijki w dwie ręce jak kierownice roweru, ustaw je w poprzek stoku i zjedz krótkim skretem (smigiem jeśli się uda) tak by nie zmieniać położenia kijow... od pasa w górę ( wraz z rekami) jesteś w kierunku spadku, a od pasa w dół-skrecasz. Trzymaj się ciepło.. Kiedyś na początku to próbowałem, ale mi pomogło bardzo podobne ćwiczenie, czyli rozłożenie rąk poziomo, w krzyż. Dosyć mocno zmienia bezwładność, że aż uwierzyć nie mogłem w to jak to prosto działa. Być może wyciąganie rąk do przodu z kijkami trzymanymi poziomo to kolejny krok w separacji, bo wiadomo, że nie ma jednego skutecznego ćwiczenia. Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Orientacja barków na nartach - video francuskie, × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb Bardzo możliwe, że źle patrzę Od jakiegoś czasu przestałem się upierać przy swoim, bo widzę jak mocno zmieniłem zdanie na temat pewnych aspektów wraz z progresem/postępem. Nie upieram się tylko staram się słuchać mądrzejszych. A dzisiaj miałem okazję pojeździć z mądrzejszym i doskonałym narciarzem, Filipem (filinator) z forum. Jedno z ćwiczeń zaleconych przez Filipa to właśnie to z Twojego filmu. Im barki bardziej w linii tym lepsze (wręcz genialne) trzymanie zewnętrznej. Filip jeśli to czytasz to dzięki wielkie za dzisiejszą lekcję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Veteranie Napisałeś: Jadąc w linii spadku stoku śmigiem nie robisz żadnej celowej rotacji tułowia. Po prostu trzymasz go skierowane w dół, razem z głową. Jak to opanować, zwłaszcza prawidłową pozycje barków w krótkim skręcie? Nie wiem. Najbliżej mi do stawiska Harpii. Ćwiczyć, ćwiczyć aż samo wyjdzie i stanie się intuicyjne. Ćwiczyć smig. Nie da się go wykonać w sensownym rytmie kręcąc tułowiem. I zaczynać (kazdy) skret przeciwskretem. Koniec poprzedniego musi być przeciwskretem do następnego. W sumie dość proste.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ćwiczyć smig. Nie da się go wykonać w sensownym rytmie kręcąc tułowiem. I zaczynać (kazdy) skret przeciwskretem. Koniec poprzedniego musi być przeciwskretem do następnego. W sumie dość proste.... Mig proszę cię nie żartuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb Ćwiczenie z poziomu elementarnego a nie experckiego - experckie jest tu ustawienie tyczek w układzie tarasowym i wymuszenie kompensacji - pięknie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ale nie ma o co kruszyć kopii. Nieważne jakie mechanizmy za to odpowiadają, ważny jest cel: w skręcie krótkim góra ciała jest cały czas ustawiona prostopadle do linii spadku stoku. W długim skręcie nie, bo niczemu dobremu to nie służy. I w żadnym wypadku (pewnie i tu są wyjątki) nie inicjujesz ani nie wspomagasz skrętu rotacją tułowia. Adamie, masz rację. To wszystko dobrzy narciarze wiedzą i wykonują praktycznie, choć wcale nie jest to oczywiste. Ale nie wszyscy na tym forum są dobrymi narciarzami a poza tym warto sobie od czasu do czasu uporządkować pewne sprawy. Pozdrawiam Masz rację troszkę mnie poniosło - faktycznie mam ten komfort że nie myślę jak jechać tylko gdzie jechać. Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Chyba macie problem z Układem Odniesienia. Bo dla Jeremego odniesieniem są narty, które sobie gdzieś jadą i jeśli zakręcają to trzeba obracać tułów by być na wprost linii spadku.A dla Veterana odniesieniem jest głowa i oczy, które patrzą wzdłuż linii spadku, a biodra i nogi zmieniają kierunek jazdy. WitamBardzo cenna uwaga. Co jest dla kogo układem odniesienia? Dla mnie przestrzeń, spostrzegana przez oczy. W tej przestrzeni ustawiam swój korpus w dół. I staram się nartami tam jechać. W przestrzeni pilnuję korpusu, by nie robił niepotrzebnych ruchów.Zmuszam narty by mnie tam niosły, gdzie spogląda korpus. Narty są mi podległe. Podległe mojej głowie i korpusowi.Jeśli układem odniesienia są narty. To oczywiście należy dostosować do nich korpus. Co ma bardzo częste miejsce na stokach. Wtedy możemy powiedzieć, że narciarz jest podległy nartom. Mimo, że święcie wierzy, że jest odwrotnie.Jaki układ odniesienia jest najbardziej ceniony? Pierwszy. Wszak się mówi - "on jest mistrzem swoich desek". Czasem jednak trzeba częściowo zrezygnować z kierowania korpusu dokładnie w dół i obrócić się nieco za nartami. Ułatwiając im zadanie. Wszak tworzymy ze sobą jedną całość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb A ja myślałem, ze krakowiaczek (zewnętrzna ręka w górę, wewnętrzna na biodro) to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A ja myślałem, ze krakowiaczek to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. klasycznie gdyby było z kijkami to się nazywa "cyrkiel",krakowiaczek to zupełnie co innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Kamil, jak juz pojedziesz kiedys na narty, to po prostu weź kijki w dwie ręce jak kierownice roweru, ustaw je w poprzek stoku i zjedz krótkim skretem (smigiem jeśli się uda) tak by nie zmieniać położenia kijow... od pasa w górę ( wraz z rekami) jesteś w kierunku spadku, a od pasa w dół-skrecasz. Trzymaj się ciepło.. Kiedyś na początku to próbowałem, ale mi pomogło bardzo podobne ćwiczenie, czyli rozłożenie rąk poziomo, w krzyż. Dosyć mocno zmienia bezwładność, że aż uwierzyć nie mogłem w to jak to prosto działa. Być może wyciąganie rąk do przodu z kijkami trzymanymi poziomo to kolejny krok w separacji, bo wiadomo, że nie ma jednego skutecznego ćwiczenia. Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Orientacja barków na nartach - video francuskie, × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Veteranie Napisałeś: Jadąc w linii spadku stoku śmigiem nie robisz żadnej celowej rotacji tułowia. Po prostu trzymasz go skierowane w dół, razem z głową. Jak to opanować, zwłaszcza prawidłową pozycje barków w krótkim skręcie? Nie wiem. Najbliżej mi do stawiska Harpii. Ćwiczyć, ćwiczyć aż samo wyjdzie i stanie się intuicyjne. Ćwiczyć smig. Nie da się go wykonać w sensownym rytmie kręcąc tułowiem. I zaczynać (kazdy) skret przeciwskretem. Koniec poprzedniego musi być przeciwskretem do następnego. W sumie dość proste.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ćwiczyć smig. Nie da się go wykonać w sensownym rytmie kręcąc tułowiem. I zaczynać (kazdy) skret przeciwskretem. Koniec poprzedniego musi być przeciwskretem do następnego. W sumie dość proste.... Mig proszę cię nie żartuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb Ćwiczenie z poziomu elementarnego a nie experckiego - experckie jest tu ustawienie tyczek w układzie tarasowym i wymuszenie kompensacji - pięknie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ale nie ma o co kruszyć kopii. Nieważne jakie mechanizmy za to odpowiadają, ważny jest cel: w skręcie krótkim góra ciała jest cały czas ustawiona prostopadle do linii spadku stoku. W długim skręcie nie, bo niczemu dobremu to nie służy. I w żadnym wypadku (pewnie i tu są wyjątki) nie inicjujesz ani nie wspomagasz skrętu rotacją tułowia. Adamie, masz rację. To wszystko dobrzy narciarze wiedzą i wykonują praktycznie, choć wcale nie jest to oczywiste. Ale nie wszyscy na tym forum są dobrymi narciarzami a poza tym warto sobie od czasu do czasu uporządkować pewne sprawy. Pozdrawiam Masz rację troszkę mnie poniosło - faktycznie mam ten komfort że nie myślę jak jechać tylko gdzie jechać. Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Chyba macie problem z Układem Odniesienia. Bo dla Jeremego odniesieniem są narty, które sobie gdzieś jadą i jeśli zakręcają to trzeba obracać tułów by być na wprost linii spadku.A dla Veterana odniesieniem jest głowa i oczy, które patrzą wzdłuż linii spadku, a biodra i nogi zmieniają kierunek jazdy. WitamBardzo cenna uwaga. Co jest dla kogo układem odniesienia? Dla mnie przestrzeń, spostrzegana przez oczy. W tej przestrzeni ustawiam swój korpus w dół. I staram się nartami tam jechać. W przestrzeni pilnuję korpusu, by nie robił niepotrzebnych ruchów.Zmuszam narty by mnie tam niosły, gdzie spogląda korpus. Narty są mi podległe. Podległe mojej głowie i korpusowi.Jeśli układem odniesienia są narty. To oczywiście należy dostosować do nich korpus. Co ma bardzo częste miejsce na stokach. Wtedy możemy powiedzieć, że narciarz jest podległy nartom. Mimo, że święcie wierzy, że jest odwrotnie.Jaki układ odniesienia jest najbardziej ceniony? Pierwszy. Wszak się mówi - "on jest mistrzem swoich desek". Czasem jednak trzeba częściowo zrezygnować z kierowania korpusu dokładnie w dół i obrócić się nieco za nartami. Ułatwiając im zadanie. Wszak tworzymy ze sobą jedną całość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb A ja myślałem, ze krakowiaczek (zewnętrzna ręka w górę, wewnętrzna na biodro) to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A ja myślałem, ze krakowiaczek to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. klasycznie gdyby było z kijkami to się nazywa "cyrkiel",krakowiaczek to zupełnie co innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Kamil, jak juz pojedziesz kiedys na narty, to po prostu weź kijki w dwie ręce jak kierownice roweru, ustaw je w poprzek stoku i zjedz krótkim skretem (smigiem jeśli się uda) tak by nie zmieniać położenia kijow... od pasa w górę ( wraz z rekami) jesteś w kierunku spadku, a od pasa w dół-skrecasz. Trzymaj się ciepło.. Kiedyś na początku to próbowałem, ale mi pomogło bardzo podobne ćwiczenie, czyli rozłożenie rąk poziomo, w krzyż. Dosyć mocno zmienia bezwładność, że aż uwierzyć nie mogłem w to jak to prosto działa. Być może wyciąganie rąk do przodu z kijkami trzymanymi poziomo to kolejny krok w separacji, bo wiadomo, że nie ma jednego skutecznego ćwiczenia. Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Orientacja barków na nartach - video francuskie, × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb Ćwiczenie z poziomu elementarnego a nie experckiego - experckie jest tu ustawienie tyczek w układzie tarasowym i wymuszenie kompensacji - pięknie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ale nie ma o co kruszyć kopii. Nieważne jakie mechanizmy za to odpowiadają, ważny jest cel: w skręcie krótkim góra ciała jest cały czas ustawiona prostopadle do linii spadku stoku. W długim skręcie nie, bo niczemu dobremu to nie służy. I w żadnym wypadku (pewnie i tu są wyjątki) nie inicjujesz ani nie wspomagasz skrętu rotacją tułowia. Adamie, masz rację. To wszystko dobrzy narciarze wiedzą i wykonują praktycznie, choć wcale nie jest to oczywiste. Ale nie wszyscy na tym forum są dobrymi narciarzami a poza tym warto sobie od czasu do czasu uporządkować pewne sprawy. Pozdrawiam Masz rację troszkę mnie poniosło - faktycznie mam ten komfort że nie myślę jak jechać tylko gdzie jechać. Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Chyba macie problem z Układem Odniesienia. Bo dla Jeremego odniesieniem są narty, które sobie gdzieś jadą i jeśli zakręcają to trzeba obracać tułów by być na wprost linii spadku.A dla Veterana odniesieniem jest głowa i oczy, które patrzą wzdłuż linii spadku, a biodra i nogi zmieniają kierunek jazdy. WitamBardzo cenna uwaga. Co jest dla kogo układem odniesienia? Dla mnie przestrzeń, spostrzegana przez oczy. W tej przestrzeni ustawiam swój korpus w dół. I staram się nartami tam jechać. W przestrzeni pilnuję korpusu, by nie robił niepotrzebnych ruchów.Zmuszam narty by mnie tam niosły, gdzie spogląda korpus. Narty są mi podległe. Podległe mojej głowie i korpusowi.Jeśli układem odniesienia są narty. To oczywiście należy dostosować do nich korpus. Co ma bardzo częste miejsce na stokach. Wtedy możemy powiedzieć, że narciarz jest podległy nartom. Mimo, że święcie wierzy, że jest odwrotnie.Jaki układ odniesienia jest najbardziej ceniony? Pierwszy. Wszak się mówi - "on jest mistrzem swoich desek". Czasem jednak trzeba częściowo zrezygnować z kierowania korpusu dokładnie w dół i obrócić się nieco za nartami. Ułatwiając im zadanie. Wszak tworzymy ze sobą jedną całość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb A ja myślałem, ze krakowiaczek (zewnętrzna ręka w górę, wewnętrzna na biodro) to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A ja myślałem, ze krakowiaczek to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. klasycznie gdyby było z kijkami to się nazywa "cyrkiel",krakowiaczek to zupełnie co innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Kamil, jak juz pojedziesz kiedys na narty, to po prostu weź kijki w dwie ręce jak kierownice roweru, ustaw je w poprzek stoku i zjedz krótkim skretem (smigiem jeśli się uda) tak by nie zmieniać położenia kijow... od pasa w górę ( wraz z rekami) jesteś w kierunku spadku, a od pasa w dół-skrecasz. Trzymaj się ciepło.. Kiedyś na początku to próbowałem, ale mi pomogło bardzo podobne ćwiczenie, czyli rozłożenie rąk poziomo, w krzyż. Dosyć mocno zmienia bezwładność, że aż uwierzyć nie mogłem w to jak to prosto działa. Być może wyciąganie rąk do przodu z kijkami trzymanymi poziomo to kolejny krok w separacji, bo wiadomo, że nie ma jednego skutecznego ćwiczenia. Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Orientacja barków na nartach - video francuskie, × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Ale nie ma o co kruszyć kopii. Nieważne jakie mechanizmy za to odpowiadają, ważny jest cel: w skręcie krótkim góra ciała jest cały czas ustawiona prostopadle do linii spadku stoku. W długim skręcie nie, bo niczemu dobremu to nie służy. I w żadnym wypadku (pewnie i tu są wyjątki) nie inicjujesz ani nie wspomagasz skrętu rotacją tułowia. Adamie, masz rację. To wszystko dobrzy narciarze wiedzą i wykonują praktycznie, choć wcale nie jest to oczywiste. Ale nie wszyscy na tym forum są dobrymi narciarzami a poza tym warto sobie od czasu do czasu uporządkować pewne sprawy. Pozdrawiam Masz rację troszkę mnie poniosło - faktycznie mam ten komfort że nie myślę jak jechać tylko gdzie jechać. Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Chyba macie problem z Układem Odniesienia. Bo dla Jeremego odniesieniem są narty, które sobie gdzieś jadą i jeśli zakręcają to trzeba obracać tułów by być na wprost linii spadku.A dla Veterana odniesieniem jest głowa i oczy, które patrzą wzdłuż linii spadku, a biodra i nogi zmieniają kierunek jazdy. WitamBardzo cenna uwaga. Co jest dla kogo układem odniesienia? Dla mnie przestrzeń, spostrzegana przez oczy. W tej przestrzeni ustawiam swój korpus w dół. I staram się nartami tam jechać. W przestrzeni pilnuję korpusu, by nie robił niepotrzebnych ruchów.Zmuszam narty by mnie tam niosły, gdzie spogląda korpus. Narty są mi podległe. Podległe mojej głowie i korpusowi.Jeśli układem odniesienia są narty. To oczywiście należy dostosować do nich korpus. Co ma bardzo częste miejsce na stokach. Wtedy możemy powiedzieć, że narciarz jest podległy nartom. Mimo, że święcie wierzy, że jest odwrotnie.Jaki układ odniesienia jest najbardziej ceniony? Pierwszy. Wszak się mówi - "on jest mistrzem swoich desek". Czasem jednak trzeba częściowo zrezygnować z kierowania korpusu dokładnie w dół i obrócić się nieco za nartami. Ułatwiając im zadanie. Wszak tworzymy ze sobą jedną całość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb A ja myślałem, ze krakowiaczek (zewnętrzna ręka w górę, wewnętrzna na biodro) to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A ja myślałem, ze krakowiaczek to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. klasycznie gdyby było z kijkami to się nazywa "cyrkiel",krakowiaczek to zupełnie co innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Kamil, jak juz pojedziesz kiedys na narty, to po prostu weź kijki w dwie ręce jak kierownice roweru, ustaw je w poprzek stoku i zjedz krótkim skretem (smigiem jeśli się uda) tak by nie zmieniać położenia kijow... od pasa w górę ( wraz z rekami) jesteś w kierunku spadku, a od pasa w dół-skrecasz. Trzymaj się ciepło.. Kiedyś na początku to próbowałem, ale mi pomogło bardzo podobne ćwiczenie, czyli rozłożenie rąk poziomo, w krzyż. Dosyć mocno zmienia bezwładność, że aż uwierzyć nie mogłem w to jak to prosto działa. Być może wyciąganie rąk do przodu z kijkami trzymanymi poziomo to kolejny krok w separacji, bo wiadomo, że nie ma jednego skutecznego ćwiczenia. Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Orientacja barków na nartach - video francuskie, × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Veteran Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Chyba macie problem z Układem Odniesienia. Bo dla Jeremego odniesieniem są narty, które sobie gdzieś jadą i jeśli zakręcają to trzeba obracać tułów by być na wprost linii spadku.A dla Veterana odniesieniem jest głowa i oczy, które patrzą wzdłuż linii spadku, a biodra i nogi zmieniają kierunek jazdy. WitamBardzo cenna uwaga. Co jest dla kogo układem odniesienia? Dla mnie przestrzeń, spostrzegana przez oczy. W tej przestrzeni ustawiam swój korpus w dół. I staram się nartami tam jechać. W przestrzeni pilnuję korpusu, by nie robił niepotrzebnych ruchów.Zmuszam narty by mnie tam niosły, gdzie spogląda korpus. Narty są mi podległe. Podległe mojej głowie i korpusowi.Jeśli układem odniesienia są narty. To oczywiście należy dostosować do nich korpus. Co ma bardzo częste miejsce na stokach. Wtedy możemy powiedzieć, że narciarz jest podległy nartom. Mimo, że święcie wierzy, że jest odwrotnie.Jaki układ odniesienia jest najbardziej ceniony? Pierwszy. Wszak się mówi - "on jest mistrzem swoich desek". Czasem jednak trzeba częściowo zrezygnować z kierowania korpusu dokładnie w dół i obrócić się nieco za nartami. Ułatwiając im zadanie. Wszak tworzymy ze sobą jedną całość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Co do pierwszej części twojej wypowiedzi - nie masz racji - ja przy najmniej jestem zwolennikiem kontrrotacji - także w długim skręcie ( oczywiście jest ona niewspółmiernie mała ale jest) - przeciwdziała spychaniu piętki narty oraz pomaga wykonać prawidłowe W - w górę i w kierunku następnego skrętu. Jeszcze tak dopowiadając gdzie patrzę (skręcam głowę) jak jadę - w docelowe miejsce zamierzonego skrętu Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb A ja myślałem, ze krakowiaczek (zewnętrzna ręka w górę, wewnętrzna na biodro) to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A ja myślałem, ze krakowiaczek to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. klasycznie gdyby było z kijkami to się nazywa "cyrkiel",krakowiaczek to zupełnie co innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Kamil, jak juz pojedziesz kiedys na narty, to po prostu weź kijki w dwie ręce jak kierownice roweru, ustaw je w poprzek stoku i zjedz krótkim skretem (smigiem jeśli się uda) tak by nie zmieniać położenia kijow... od pasa w górę ( wraz z rekami) jesteś w kierunku spadku, a od pasa w dół-skrecasz. Trzymaj się ciepło.. Kiedyś na początku to próbowałem, ale mi pomogło bardzo podobne ćwiczenie, czyli rozłożenie rąk poziomo, w krzyż. Dosyć mocno zmienia bezwładność, że aż uwierzyć nie mogłem w to jak to prosto działa. Być może wyciąganie rąk do przodu z kijkami trzymanymi poziomo to kolejny krok w separacji, bo wiadomo, że nie ma jednego skutecznego ćwiczenia. Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Orientacja barków na nartach - video francuskie, × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
AndRand Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Źle patrzysz W skręcie slalomowym i gigantowym, czyli krótkim i średnim to sprawa elementarna, to jest główny element po którym bez problemu odróżnisz na slalomie czy gigancie jazdę amatorską od szkolonej zawodniczej.Tak nie jeżdżą dobrzy amatorzy tak jeżdżą eksperci i zawodnicy Poniżej jeszcze dobre ćwiczenie na podniesienie wewnętrznego barku też sprawa elementarna w jeździe experckiej/zawodniczej. https://drive.google...fKR0uIyIKdQF2bb A ja myślałem, ze krakowiaczek (zewnętrzna ręka w górę, wewnętrzna na biodro) to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A ja myślałem, ze krakowiaczek to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. klasycznie gdyby było z kijkami to się nazywa "cyrkiel",krakowiaczek to zupełnie co innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Kamil, jak juz pojedziesz kiedys na narty, to po prostu weź kijki w dwie ręce jak kierownice roweru, ustaw je w poprzek stoku i zjedz krótkim skretem (smigiem jeśli się uda) tak by nie zmieniać położenia kijow... od pasa w górę ( wraz z rekami) jesteś w kierunku spadku, a od pasa w dół-skrecasz. Trzymaj się ciepło.. Kiedyś na początku to próbowałem, ale mi pomogło bardzo podobne ćwiczenie, czyli rozłożenie rąk poziomo, w krzyż. Dosyć mocno zmienia bezwładność, że aż uwierzyć nie mogłem w to jak to prosto działa. Być może wyciąganie rąk do przodu z kijkami trzymanymi poziomo to kolejny krok w separacji, bo wiadomo, że nie ma jednego skutecznego ćwiczenia. Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Orientacja barków na nartach - video francuskie, × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wort Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A ja myślałem, ze krakowiaczek to ćwiczenie na biodro, a nie na bark. klasycznie gdyby było z kijkami to się nazywa "cyrkiel",krakowiaczek to zupełnie co innego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Kamil, jak juz pojedziesz kiedys na narty, to po prostu weź kijki w dwie ręce jak kierownice roweru, ustaw je w poprzek stoku i zjedz krótkim skretem (smigiem jeśli się uda) tak by nie zmieniać położenia kijow... od pasa w górę ( wraz z rekami) jesteś w kierunku spadku, a od pasa w dół-skrecasz. Trzymaj się ciepło.. Kiedyś na początku to próbowałem, ale mi pomogło bardzo podobne ćwiczenie, czyli rozłożenie rąk poziomo, w krzyż. Dosyć mocno zmienia bezwładność, że aż uwierzyć nie mogłem w to jak to prosto działa. Być może wyciąganie rąk do przodu z kijkami trzymanymi poziomo to kolejny krok w separacji, bo wiadomo, że nie ma jednego skutecznego ćwiczenia. Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Orientacja barków na nartach - video francuskie,
kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Kamil, jak juz pojedziesz kiedys na narty, to po prostu weź kijki w dwie ręce jak kierownice roweru, ustaw je w poprzek stoku i zjedz krótkim skretem (smigiem jeśli się uda) tak by nie zmieniać położenia kijow... od pasa w górę ( wraz z rekami) jesteś w kierunku spadku, a od pasa w dół-skrecasz. Trzymaj się ciepło.. Kiedyś na początku to próbowałem, ale mi pomogło bardzo podobne ćwiczenie, czyli rozłożenie rąk poziomo, w krzyż. Dosyć mocno zmienia bezwładność, że aż uwierzyć nie mogłem w to jak to prosto działa. Być może wyciąganie rąk do przodu z kijkami trzymanymi poziomo to kolejny krok w separacji, bo wiadomo, że nie ma jednego skutecznego ćwiczenia. Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Orientacja barków na nartach - video francuskie,
kordiankw Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Fakt faktem ,że ciężko zobaczyć instruktora na stoku , który by to komuś pokazywał. Masz rację, przed monitorem na kamerkach ciężko zobaczyć takiego instruktora. Na żywo, jednak widzi się i takich instruktorów i narciarzy doskonalących swoją technikę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.k Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Powtórzę Ci kolejny raz, nie mierz innych swoją miarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 min https://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Cześć Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7 Ladnie jezdzi. Chcialbym tak elegancko smigac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ty weź załóż jakiś oddzielny temat podepnij tam film z Twoją córką i nazwij go: "Jak porządnie jeździć na nartach". Miło się patrzy jak dziewczyna jedzie z dynamiką i pełną kontrolą a nie prezentuje tak modne teraz ślizganie się na promieniu. Przekaż córce ukłony z szacunkiem! Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
nikon255 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Przekażę. Ona tak lubi jeździć, ale na początku miała okres karwingowy. Wyrosła z niego. Może, ale to tylko może, trochę pod wpływem moich uwag. Jedzie tym swoim śmigiem zawsze i wszędzie. Z mniej więcej tym samym rytmem, nawet, jak pokazałem, w długim skręcie, którego musiałem się dopraszać. Ten smig jest takim dosc zaawansowanym smigiem. Wrecz widzę podobienstwa do demonstratorow z jutuba. Fajnieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja cytowałem Jeremy'ego. Zresztą on się nad tym akurat nie rozwodził. Najważniejsze było dla niego zwrócenie uwagi by nie inicjować skręt tułowiem. Sam się zastanawiam jak jeżdżę w długim czy średnim skręcie. I podejrzewam, że tez jest podobnie jak u Ciebie. Niestety nie mam swoich filmów. Kiedyś (w Galtur 2014) poprosiłem swoją córkę, która uwielbia jeździć krótkimi skrętami bez względu na typ stoku i rodzaj śniegu, o pojechanie dłuższym skrętem. I pojechała z wyraźna kotrrotacją. Począwszy od 2.30 minhttps://photos.app.g...iFTv26b4thvb7S7WitamŁadnie jeździ. Tułów ma w przestrzeni skierowany w dół. O to chodzi. Nie chodzi o umieszczenie go w imadle. Obraca go przeciwnie do nart. Ponieważ gdyby tego nie robiła, to wyszedłby skręt od ruchu tułowia. Czasem tułów jest skierowany w bok, gdy kierunek nart jest taki. Śmig(duże girlandy) po skosie. Śmig się cechuje dynamiką. W długim, ciągniętym skręcie na dość płaskich nartach jej nie ma.Czasem słuszne uwagi są niepotrzebnie przegadane. Jeśli się komuś zwraca uwagę, to wystarczy powiedzieć, staraj się tak jeździć, by mieć głowę i tułów skierowane w dół. Skręcaj nie nim, tylko nartami. Jeśli się zaczyna tłumaczenie, po co to, kiedy się stosuje, a kiedy nie! I, że trzeba skręcać go przeciwnie do skrętu nart. To wychodzi galimatias i ten biedny narciarz(może nie każdy) ma mętlik w głowie. Dobre rady muszą być dostosowane do poziomu uczonego!PozdrawiamPS.Musze uzupełnić swój post. Może całe nieporozumienie między nami, czy się skręca tułów przy śmigu, czy nie? Wynikło stąd, że ja osobiście nie staram się świadomie go skręcać, jadąc śmigiem. Skupiam się na kierunku jazdy. "Trzymam" tułów w tym kierunku. I skręcam narty nogami. Jest to takie dla mnie naturalne, że zapominam o skręcie tułowia. A on faktycznie jest co chwila przekręcany przeciwnie niż narty.Tylko mam jedną wątpliwość-czy polecając komuś -który obraca tułów za nartami-skręcaj tułów przeciwnie, niż narty. Rób kontrrotację!. To wyjdzie z tego śmig w linii spadku stoku? Może wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi