nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 czyzbys nie ogladal filmow, ktore wrzuczasz? Czas 0:25. Ja tam robie NW/WN/NWN czy jak to sie tam profesjonalnie zwie (pozdro Fred xD) i o kompensacji nawet nie mysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 zabicia kija? oj, biedny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 czyzbys nie ogladal filmow, ktore wrzuczasz? Czas 0:25. Ja tam robie NW/WN/NWN czy jak to sie tam profesjonalnie zwie (pozdro Fred xD) i o kompensacji nawet nie mysle. Tak, nie oglądam. Patrzę tylko na miniatury, jak tylko widzę gardy na kijach to wrzucam w ciemno A czemu się zdziwiłeś? Zabiłeś sobie między narty? Dwa lub trzy sezony temu miałem instruktora z łapanki, stwierdził żeby nie zabijać kija (lub nie imitować tego ruchu) bo to niemodne teraz...Najgorzej wydane 100zł w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tak, nie oglądam. Patrzę tylko na miniatury, jak tylko widzę gardy na kijach to wrzucam w ciemno A czemu się zdziwiłeś? Zabiłeś sobie między narty? Dwa lub trzy sezony temu miałem instruktora z łapanki, stwierdził żeby nie zabijać kija (lub nie imitować tego ruchu) bo to niemodne teraz...Najgorzej wydane 100zł w życiu. Nic nie zrozumialem hehe. Serio. Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Nic nie zrozumialem hehe. Serio. Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Kilka wpisów wcześniej napisałeś, że spróbowałeś machnięcia ręką i się zdziwiłeś. Byłem ciekaw czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Kilka wpisów wcześniej napisałeś, że spróbowałeś machnięcia ręką i się zdziwiłeś. Byłem ciekaw czemu. to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. ten tu "zabija kija" i to samo mam na mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal. Spojrzales na te 0:25-0:29? Pisze o tym samym ruchu. Wyszla cala strona nieporozumienia https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija.Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę.Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się lepiej nie "zabijaj kija" bo kałasznikowa wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija. Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę. Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 czyzbys nie ogladal filmow, ktore wrzuczasz? Czas 0:25. Ja tam robie NW/WN/NWN czy jak to sie tam profesjonalnie zwie (pozdro Fred xD) i o kompensacji nawet nie mysle. Tak, nie oglądam. Patrzę tylko na miniatury, jak tylko widzę gardy na kijach to wrzucam w ciemno A czemu się zdziwiłeś? Zabiłeś sobie między narty? Dwa lub trzy sezony temu miałem instruktora z łapanki, stwierdził żeby nie zabijać kija (lub nie imitować tego ruchu) bo to niemodne teraz...Najgorzej wydane 100zł w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tak, nie oglądam. Patrzę tylko na miniatury, jak tylko widzę gardy na kijach to wrzucam w ciemno A czemu się zdziwiłeś? Zabiłeś sobie między narty? Dwa lub trzy sezony temu miałem instruktora z łapanki, stwierdził żeby nie zabijać kija (lub nie imitować tego ruchu) bo to niemodne teraz...Najgorzej wydane 100zł w życiu. Nic nie zrozumialem hehe. Serio. Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Nic nie zrozumialem hehe. Serio. Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Kilka wpisów wcześniej napisałeś, że spróbowałeś machnięcia ręką i się zdziwiłeś. Byłem ciekaw czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Kilka wpisów wcześniej napisałeś, że spróbowałeś machnięcia ręką i się zdziwiłeś. Byłem ciekaw czemu. to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. ten tu "zabija kija" i to samo mam na mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal. Spojrzales na te 0:25-0:29? Pisze o tym samym ruchu. Wyszla cala strona nieporozumienia https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija.Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę.Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się lepiej nie "zabijaj kija" bo kałasznikowa wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija. Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę. Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tak, nie oglądam. Patrzę tylko na miniatury, jak tylko widzę gardy na kijach to wrzucam w ciemno A czemu się zdziwiłeś? Zabiłeś sobie między narty? Dwa lub trzy sezony temu miałem instruktora z łapanki, stwierdził żeby nie zabijać kija (lub nie imitować tego ruchu) bo to niemodne teraz...Najgorzej wydane 100zł w życiu. Nic nie zrozumialem hehe. Serio. Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Nic nie zrozumialem hehe. Serio. Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Kilka wpisów wcześniej napisałeś, że spróbowałeś machnięcia ręką i się zdziwiłeś. Byłem ciekaw czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Kilka wpisów wcześniej napisałeś, że spróbowałeś machnięcia ręką i się zdziwiłeś. Byłem ciekaw czemu. to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. ten tu "zabija kija" i to samo mam na mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal. Spojrzales na te 0:25-0:29? Pisze o tym samym ruchu. Wyszla cala strona nieporozumienia https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija.Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę.Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się lepiej nie "zabijaj kija" bo kałasznikowa wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija. Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę. Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Nic nie zrozumialem hehe. Serio. Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Kilka wpisów wcześniej napisałeś, że spróbowałeś machnięcia ręką i się zdziwiłeś. Byłem ciekaw czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Kilka wpisów wcześniej napisałeś, że spróbowałeś machnięcia ręką i się zdziwiłeś. Byłem ciekaw czemu. to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. ten tu "zabija kija" i to samo mam na mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal. Spojrzales na te 0:25-0:29? Pisze o tym samym ruchu. Wyszla cala strona nieporozumienia https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija.Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę.Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się lepiej nie "zabijaj kija" bo kałasznikowa wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija. Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę. Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Kilka wpisów wcześniej napisałeś, że spróbowałeś machnięcia ręką i się zdziwiłeś. Byłem ciekaw czemu. to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. ten tu "zabija kija" i to samo mam na mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal. Spojrzales na te 0:25-0:29? Pisze o tym samym ruchu. Wyszla cala strona nieporozumienia https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija.Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę.Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się lepiej nie "zabijaj kija" bo kałasznikowa wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija. Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę. Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Mi zabijanie kija dodaje dynamiki, az trace rownowage. Po kilku katapultach odpuscilem. Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. ten tu "zabija kija" i to samo mam na mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal. Spojrzales na te 0:25-0:29? Pisze o tym samym ruchu. Wyszla cala strona nieporozumienia https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija.Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę.Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się lepiej nie "zabijaj kija" bo kałasznikowa wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija. Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę. Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Przestańcie zabijać tego kijka, już dawno jest trupem. A tak serio to kijek się wbija, zabijać możecie gwoździami wieko od trumny Ruch ręką, inaczej pociągnięcie jak byś chciał wbić kijek, pomaga przy odciążeniu, szybszym wyjściu ze skrętu itp. ten tu "zabija kija" i to samo mam na mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal. Spojrzales na te 0:25-0:29? Pisze o tym samym ruchu. Wyszla cala strona nieporozumienia https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija.Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę.Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się lepiej nie "zabijaj kija" bo kałasznikowa wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija. Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę. Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 to juz wiesz wkoncu robic to czy nie robic? Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal. Spojrzales na te 0:25-0:29? Pisze o tym samym ruchu. Wyszla cala strona nieporozumienia https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija.Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę.Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się lepiej nie "zabijaj kija" bo kałasznikowa wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija. Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę. Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Ja robię, ale pogadaj z jakimś instruktorem bo wbicie kija powinno Ci pomagać, a nie przyczyniać się do utraty równowagi. Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal. Spojrzales na te 0:25-0:29? Pisze o tym samym ruchu. Wyszla cala strona nieporozumienia https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija.Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę.Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się lepiej nie "zabijaj kija" bo kałasznikowa wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija. Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę. Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija.Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę.Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Majka spotkałem się z obydwoma zwrotami. Nie denerwuj się lepiej nie "zabijaj kija" bo kałasznikowa wyciągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Osoba jadąca na filmie - bardzo ładnie zresztą - głównie markuje chęć wbicia kija. Sądzę, że u Ciebie ruch ręką powoduje zmianę sylwetki, czyli obrócenie się. Dlatego tracisz równowagę. Masz jakis filmik ze swoją jazdą? Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jakie wbicie kija? Nie widze, zeby wbijal Spojrzales na te 0:25? Pisze o tym samym ruchu. https://youtu.be/envv81Gc4Y4?t=24 Majka Ci to wyjaśniła. Chodzi o ten ruch, który ułatwia odciążenie i wyjście do przodu. Czy go wbijesz czy tylko zamarkujesz ten ruch to już zależy od skrętu, terenu (na stromym częściej się wbija/zabija mocno kija), sytuacji. Zawodnicy tacy jak Hirscher czy Miśka często wbijają (lub imitują wbicie) obydwu kijków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 U mnie to wygląda tak, nie zawsze ten ruch jest solidny, ale jest. https://drive.google...KAziso871l/view https://drive.google...RBWuL8FvzR/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Pokaz swoj to i ja pokaze. Chcialbym wiedziec kto mi doradza Nikonie, niestety nie mam żadnego filmu na którym jechałabym sama, a reszta "nakręconych" raczej niechętnie się pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie
nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Prosilem o komenatrz do konkretnego ruchu w konkretnym filmu. No i patrzcie co z tego wyszlo... Wszystko tylko nie to Majka, wskocz na narte ok. R12 (SL), zamarkuj dynamicznie zewnetrzna reka przy wyjsciu ze skretu karwingowego i koniecznie to nagraj. Tylko zebys byla tylko Ty na tym filmiku. Kolejnej odmowy nie przezyje Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Odciążenie
nikon255 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Musisz dożyć do kolejnego sezonu. Ten spędziłam przed komputerem ze śrubami w nodze No to kuruj sie i nie rob tego w przyszlym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Mikoski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Aptekarstwo No to już się pogubiłem panowie Szurańsko tramwajarsko czy aptekarsko wyjaśnicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Bo dla mnie to tramwajowanie na krawędzi. Jeśli się pojawia jakieś szuranie (bo krótkie zakręty) to zauważalne dla aptekarza. Prawdziwe szuranie przy tym układzie tułowia by tu weszło z kontrrotacją, której nie ma. Przepraszam. To jest Twoim zdaniem jazda na krawędzi? Moim , Stenmark lepiej wycinał na ołówkach. Zmniejszyłem prędkość odtwarzania. Wszystko, jak na dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
AndRand Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Tu też masz w zwolnionym tempie. Cięty, jak na krótki skręt poniżej promienia narty. W 1:55 widać ślady, już na większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dzioby nart nie jada(nie zaczynaja skretu) To jest "karkonoski smig" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Gratuluję poczucia humoru Od bidy ( niechętnie) , mogę zaliczyć małe szuranie do jazdy na krawędzi ale dokładnie odwrotnie niż ta Pani jeździ. Najpierw delikatne puszczenie nart ale dynamicznie przycięcie i mocne odbicie z krawędzi do następnego skrętu. A tu Panie zero dynamiki. Ona tak dziwacznie ustawia ciało w skręcie, że nawet dłuższe łuki nie są czyste. Na dodatek ona ciało USTAWIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi