mario_fun Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Mam stare, proste narty z wiązaniami i tak sobie myślę: jak z tych nart zrobić nartorolki i czy się da ? Moze ktoś z forumowiczów wpadł na ten sam pomysł i zrobił nartorolki ze starych nart? Jeśli tak, to proszę o wszelkie dane, uwagi i rady. pozdrawiam mario :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Moze ktoś z forumowiczów wpadł na ten sam pomysł i zrobił nartorolki ze starych nart? he,he... pomysł stary przynajmniej jak wyciągi narciarskie.... Ja o tym myslałem juz końcem lat 80,ale wówczas zderzyłem sie z brytalną rzeczywistością,czyli brakiem wszystkiego...A wszytsko narodziło się po obejrzeniu w KTV-gościa-Pascala Bideu/nazwisko ze słuchu,bo nie znam francuskiego/,który zjeżdżał ze wszystkiego......na wszystkim.Gość biegał po górach oraz zjeżdżał na nartach w lecie po kamienistym stoku,lub po trawiastym stoku na nartolrolkach/wówczas nazwy grasski chyba jeszcze nie znano/ Generalnie jedyny problem z jakim sie spotkałem,to napęd-bo pozostawało albo zamontowanie kół gumowanych/wyglad podobny do obecnych rolek miejskich/,albo gąsienic-ale te ponoć mozna było zdobyć gdzieś-gdzie przetaczano beczki,czy jakoś tak..../?????/ Suma-sumarum projekt samodzielnego zkonstruowania nartorolek umarł,ale może teraz się odrodzi-jeżeli ktoś będzie miał pomysł jak je zrobić.... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metaal Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam Już nie tylko grasski na temat których sobie tu dyskutowaliśmy.http://www.skiforum....read.php?t=1221 Teraz http://www.gateskate.pl Ale ja chyba bym wolał na grasski pomykać sobie w lecie. Postrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 tak,tylko to nie do końca oddaje "udawanie" zjazdów na nartach.Owszem-zjazd w terenie,czy jakieś akrobacje-jak najbardziej,natomiast wyprowadzanie skrętów przypominających narciarskie-bardziej oddają grasski-stąd mechanizm oparty na przesuwającej się taśmie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi