valdi3 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Witam, mam pytanie odnosnie dopasowania tych butow, mianowicie swego czasu mailem dylemat czy kupic langi rs 130 (ktore z reszta jednak kupilem ) a heady raptory rs 140.Wtedy wybor padl na langi. Teraz cos mi wrocilo i chce sobie dokupic raptory, , mierzylem je i jedynie co zauwazylem to ze jakby bardziej komfortowe ale nie trzymaja piety i achillesa tak jak langi. . W langach na poczatku troche piekla stopa ale po jakims czasie jakos to przeszlo. Jak myslicie warto kupowac te raptory i mozna cos z tym zrobic na ztale zeby usztywnic piete i miejsca w okolicy jak sie stopa zgina ?. slyszalem o jakims wypelnieniu , ale czy warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 140 R to najlepsze buty, jakie mialem - mozliwe, ze po prostu twoja stopa wymaga innego buta - dobrze dopasowany Raptor to jest to a jezeli glownie chodzi Ci, zeby miec cyferke 140 zamiast 130 to juz inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 140 R to najlepsze buty, jakie mialem - mozliwe, ze po prostu twoja stopa wymaga innego buta - dobrze dopasowany Raptor to jest to a jezeli glownie chodzi Ci, zeby miec cyferke 140 zamiast 130 to juz inna sprawa wiem i pamietam jak je chwaliles , mialem kiedys straszny dylemat pomiedzy langiem a headem , poniej kontuzja i potem kupilem langi , ktore piete i achillesa trzymaja mocno , ale zapragnalem raptora no i jednak nie trzymaja kostki i piety tak jak langi fakt ze mierzylem i probowalem w domu noa ale jak odrazu nie trzymaja to trzymac nie beda, i jak je zwracalem to sprzedawca stwierdzil ze moze je "uszczelnic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 wiem i pamietam jak je chwaliles , mialem kiedys straszny dylemat pomiedzy langiem a headem , poniej kontuzja i potem kupilem langi , ktore piete i achillesa trzymaja mocno , ale zapragnalem raptora no i jednak nie trzymaja kostki i piety tak jak langi fakt ze mierzylem i probowalem w domu noa ale jak odrazu nie trzymaja to trzymac nie beda, i jak je zwracalem to sprzedawca stwierdzil ze moze je "uszczelnic" Butów się zmniejszyć nie da - amen. Być może Raptor RD 140 będzie trzymał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Możesz pioniersko nakleić od wewnątrz samoprzylepną piankę na skorupę ale ja bym nie ryzykował.Ciekawy jestem na czym by to uszczelnienie by polegało....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Zostają jeszcze patenty w tym stylu NIe muszą być sidasa. Samemu lub u jakiegoś bootfitera można zrobić coś bardziej dopasowanego do nogi z mało kompresującej sie pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 To właśnie miałem na myśli choć wersję partyzancką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Partyzancka wersja przyklejana do skorupy może być o tyle problematyczna że nie trafi w kostkę a nawet jak w trafi, to przy wkładaniu linera do buta piętna najprawdopodobniej oderwie to coś od skorupy. A przynajmniej jest tego duża szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Partyzancka wersja przyklejana do skorupy może być o tyle problematyczna że nie trafi w kostkę a nawet jak w trafi, to przy wkładaniu linera do buta piętna najprawdopodobniej oderwie to coś od skorupy. A przynajmniej jest tego duża szansa. O to akurat możesz się nie bać. Mam taką taśmę ok 3mm grubą w kolorze szarym, jak otulina do rur, twarda z super mocnym klejem. Do skorupy przylepisz ją raz i nie odlepisz bez skrobania do końca życia buta, na bank. Ona ma trafić dookoła kostki wydaje mi się a co do samego trafienia to nie ma problemu bo zrobisz sobie podpiętkę w pustej skorupie grubości botka wewnętrznego., pomażesz kostkę flamastrem i przyciśniesz do skorupy po włożeniu nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 A nie łatwiej jednak do linera? Trafisz idealnie i jeszcze obrobisz krawędzie żeby nie było dużych przejść. Testowo można przykleić taśmą dwustronną od wykładzin (z jedno włożenie linera do buta przeżyje) a jak już będzie wiadomo że jest ok to czymś mocniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 jednak nie bede szedl w tym kierunku, tylko kupie buty 26,5, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 A zamiast jakich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 27-27,5 . stopa 26,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A w 26 się nie miescisz? Masz wysoką stopę? Bo jezeli w 27 się udało wcisnąć i w 26.5 też, to jest duża szansa że w 26 też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... nikon255 Napisano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Czy HEAD Raptor RS 120 z intersportu to jakis gorszy model wzgledem tych samych butow z nie sieciowek? https://www.interspo...07008-f120.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Czy HEAD Raptor RS 120 z intersportu to jakis gorszy model wzgledem tych samych butow z nie sieciowek? https://www.interspo...07008-f120.html Nie. To jest ten sam but co z innego niezależnego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... oloss Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 A w 26 się nie miescisz? Masz wysoką stopę? Bo jezeli w 27 się udało wcisnąć i w 26.5 też, to jest duża szansa że w 26 też? Jednak z mojego doświadczenia zalecam uważne 'wciskanie się' w mniejszy but. Ja mam stopę 28,1 mm, bardzo fajne mi leżały Technici 120 w rozmiarze 27 - wcisnąłem się więc w nie, oczywiście w paluch trochę uciskało, ale jak to się mówi, na początku musi boleć. Trzymanie stopy rewelacja, lecz po 5 godzinach jazdy na stoku oczywiście brak czucia w paluchach. Niestety, ten brak czucia otrzymywał się pół roku - potem okazało się, że zmiażdzyłem macierz paznokcia co uszkodziło nerwy. Buty wymieniłem oczywiście na inne - teraz mam Nordica 130 i też trzymają dobrze, i czucie w paluchu jest :-) Życzę dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Bo but musi umożliwiać drobne ruchy palców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. naciagnac tak , ale czy zmniejszyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie bardzo rozumiem skąd to zmniejszanie. W toku dyskusji nie było o tym mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 HEAD Raptor 120 RS - naczytalem sie o tych butach, znalazlem w intersporcie. Napalony pojechalem przymierzyc. Zakladam 27,5. Czuje palec, zapinam, cisne jezyki, czuje palec... Przodu stopy jakos mi nie sciska. 3 i 4 klamra zapieta na maxa, a piete nadal moge podniesc... Pozatym nadal czuje zmietoszony palec po 5-10min w tym bucie. 26,5 nawet nie przyierzalem, bo stope mam 28 na boso. W ogole ten but jakis niski, jak polbut do garniaka. Zalamany przymierzylem jeszcze pare kapci i wrocilem do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... nikon255 Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 To te same buty, produkowane na tym samym "kopycie" - mowa o skorupach Hero i RS. HERO WC = RS WC. to temu dynastar lubi sie z lange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Imho, jeśli lange był ok, to zostań przy nim, kup 130 wide i powinno być git. Nie ma sensu kupować raportów, tylko dlatego że wyglądają ładnie i agresywnie. Elastyczne klamry nic nie dają, a podwójny rzep doublebooster potrafi odciąć dopływ krwi do stopy (według mnie lepszy klasyczny booster). Ja niestety jestem skazany na heada, ze względu na potężną, kwadratową stopę. Maestro z windsportu kombinuje jak dopasować moje raptory b3 rd. Zapytałem, czy może dać sobie z nimi spokój, spróbować innej firmy, odpowiedział, że head ma najlepsze materiały do zabawy w bootfitting, z grupy butów komórkowych. Także jeszcze trochę się pomęczymy... Sent from my LG-H870 using Tapatalk chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzdurami na czerwono - bee na zielonkawo - OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzduramiCo jest bzdurą? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty Head Raptor RS 140 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lobo Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 wiem i pamietam jak je chwaliles , mialem kiedys straszny dylemat pomiedzy langiem a headem , poniej kontuzja i potem kupilem langi , ktore piete i achillesa trzymaja mocno , ale zapragnalem raptora no i jednak nie trzymaja kostki i piety tak jak langi fakt ze mierzylem i probowalem w domu noa ale jak odrazu nie trzymaja to trzymac nie beda, i jak je zwracalem to sprzedawca stwierdzil ze moze je "uszczelnic" Butów się zmniejszyć nie da - amen. Być może Raptor RD 140 będzie trzymał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Możesz pioniersko nakleić od wewnątrz samoprzylepną piankę na skorupę ale ja bym nie ryzykował.Ciekawy jestem na czym by to uszczelnienie by polegało....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Zostają jeszcze patenty w tym stylu NIe muszą być sidasa. Samemu lub u jakiegoś bootfitera można zrobić coś bardziej dopasowanego do nogi z mało kompresującej sie pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 To właśnie miałem na myśli choć wersję partyzancką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Partyzancka wersja przyklejana do skorupy może być o tyle problematyczna że nie trafi w kostkę a nawet jak w trafi, to przy wkładaniu linera do buta piętna najprawdopodobniej oderwie to coś od skorupy. A przynajmniej jest tego duża szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Partyzancka wersja przyklejana do skorupy może być o tyle problematyczna że nie trafi w kostkę a nawet jak w trafi, to przy wkładaniu linera do buta piętna najprawdopodobniej oderwie to coś od skorupy. A przynajmniej jest tego duża szansa. O to akurat możesz się nie bać. Mam taką taśmę ok 3mm grubą w kolorze szarym, jak otulina do rur, twarda z super mocnym klejem. Do skorupy przylepisz ją raz i nie odlepisz bez skrobania do końca życia buta, na bank. Ona ma trafić dookoła kostki wydaje mi się a co do samego trafienia to nie ma problemu bo zrobisz sobie podpiętkę w pustej skorupie grubości botka wewnętrznego., pomażesz kostkę flamastrem i przyciśniesz do skorupy po włożeniu nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 A nie łatwiej jednak do linera? Trafisz idealnie i jeszcze obrobisz krawędzie żeby nie było dużych przejść. Testowo można przykleić taśmą dwustronną od wykładzin (z jedno włożenie linera do buta przeżyje) a jak już będzie wiadomo że jest ok to czymś mocniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 jednak nie bede szedl w tym kierunku, tylko kupie buty 26,5, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 A zamiast jakich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 27-27,5 . stopa 26,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A w 26 się nie miescisz? Masz wysoką stopę? Bo jezeli w 27 się udało wcisnąć i w 26.5 też, to jest duża szansa że w 26 też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... nikon255 Napisano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Czy HEAD Raptor RS 120 z intersportu to jakis gorszy model wzgledem tych samych butow z nie sieciowek? https://www.interspo...07008-f120.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Czy HEAD Raptor RS 120 z intersportu to jakis gorszy model wzgledem tych samych butow z nie sieciowek? https://www.interspo...07008-f120.html Nie. To jest ten sam but co z innego niezależnego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... oloss Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 A w 26 się nie miescisz? Masz wysoką stopę? Bo jezeli w 27 się udało wcisnąć i w 26.5 też, to jest duża szansa że w 26 też? Jednak z mojego doświadczenia zalecam uważne 'wciskanie się' w mniejszy but. Ja mam stopę 28,1 mm, bardzo fajne mi leżały Technici 120 w rozmiarze 27 - wcisnąłem się więc w nie, oczywiście w paluch trochę uciskało, ale jak to się mówi, na początku musi boleć. Trzymanie stopy rewelacja, lecz po 5 godzinach jazdy na stoku oczywiście brak czucia w paluchach. Niestety, ten brak czucia otrzymywał się pół roku - potem okazało się, że zmiażdzyłem macierz paznokcia co uszkodziło nerwy. Buty wymieniłem oczywiście na inne - teraz mam Nordica 130 i też trzymają dobrze, i czucie w paluchu jest :-) Życzę dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Bo but musi umożliwiać drobne ruchy palców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. naciagnac tak , ale czy zmniejszyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie bardzo rozumiem skąd to zmniejszanie. W toku dyskusji nie było o tym mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 HEAD Raptor 120 RS - naczytalem sie o tych butach, znalazlem w intersporcie. Napalony pojechalem przymierzyc. Zakladam 27,5. Czuje palec, zapinam, cisne jezyki, czuje palec... Przodu stopy jakos mi nie sciska. 3 i 4 klamra zapieta na maxa, a piete nadal moge podniesc... Pozatym nadal czuje zmietoszony palec po 5-10min w tym bucie. 26,5 nawet nie przyierzalem, bo stope mam 28 na boso. W ogole ten but jakis niski, jak polbut do garniaka. Zalamany przymierzylem jeszcze pare kapci i wrocilem do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... nikon255 Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 To te same buty, produkowane na tym samym "kopycie" - mowa o skorupach Hero i RS. HERO WC = RS WC. to temu dynastar lubi sie z lange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Imho, jeśli lange był ok, to zostań przy nim, kup 130 wide i powinno być git. Nie ma sensu kupować raportów, tylko dlatego że wyglądają ładnie i agresywnie. Elastyczne klamry nic nie dają, a podwójny rzep doublebooster potrafi odciąć dopływ krwi do stopy (według mnie lepszy klasyczny booster). Ja niestety jestem skazany na heada, ze względu na potężną, kwadratową stopę. Maestro z windsportu kombinuje jak dopasować moje raptory b3 rd. Zapytałem, czy może dać sobie z nimi spokój, spróbować innej firmy, odpowiedział, że head ma najlepsze materiały do zabawy w bootfitting, z grupy butów komórkowych. Także jeszcze trochę się pomęczymy... Sent from my LG-H870 using Tapatalk chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzdurami na czerwono - bee na zielonkawo - OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzduramiCo jest bzdurą? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty Head Raptor RS 140 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
CaperSKI Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Możesz pioniersko nakleić od wewnątrz samoprzylepną piankę na skorupę ale ja bym nie ryzykował.Ciekawy jestem na czym by to uszczelnienie by polegało....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Zostają jeszcze patenty w tym stylu NIe muszą być sidasa. Samemu lub u jakiegoś bootfitera można zrobić coś bardziej dopasowanego do nogi z mało kompresującej sie pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 To właśnie miałem na myśli choć wersję partyzancką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Partyzancka wersja przyklejana do skorupy może być o tyle problematyczna że nie trafi w kostkę a nawet jak w trafi, to przy wkładaniu linera do buta piętna najprawdopodobniej oderwie to coś od skorupy. A przynajmniej jest tego duża szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Partyzancka wersja przyklejana do skorupy może być o tyle problematyczna że nie trafi w kostkę a nawet jak w trafi, to przy wkładaniu linera do buta piętna najprawdopodobniej oderwie to coś od skorupy. A przynajmniej jest tego duża szansa. O to akurat możesz się nie bać. Mam taką taśmę ok 3mm grubą w kolorze szarym, jak otulina do rur, twarda z super mocnym klejem. Do skorupy przylepisz ją raz i nie odlepisz bez skrobania do końca życia buta, na bank. Ona ma trafić dookoła kostki wydaje mi się a co do samego trafienia to nie ma problemu bo zrobisz sobie podpiętkę w pustej skorupie grubości botka wewnętrznego., pomażesz kostkę flamastrem i przyciśniesz do skorupy po włożeniu nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 A nie łatwiej jednak do linera? Trafisz idealnie i jeszcze obrobisz krawędzie żeby nie było dużych przejść. Testowo można przykleić taśmą dwustronną od wykładzin (z jedno włożenie linera do buta przeżyje) a jak już będzie wiadomo że jest ok to czymś mocniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 jednak nie bede szedl w tym kierunku, tylko kupie buty 26,5, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 A zamiast jakich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 27-27,5 . stopa 26,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A w 26 się nie miescisz? Masz wysoką stopę? Bo jezeli w 27 się udało wcisnąć i w 26.5 też, to jest duża szansa że w 26 też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... nikon255 Napisano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Czy HEAD Raptor RS 120 z intersportu to jakis gorszy model wzgledem tych samych butow z nie sieciowek? https://www.interspo...07008-f120.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Czy HEAD Raptor RS 120 z intersportu to jakis gorszy model wzgledem tych samych butow z nie sieciowek? https://www.interspo...07008-f120.html Nie. To jest ten sam but co z innego niezależnego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... oloss Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 A w 26 się nie miescisz? Masz wysoką stopę? Bo jezeli w 27 się udało wcisnąć i w 26.5 też, to jest duża szansa że w 26 też? Jednak z mojego doświadczenia zalecam uważne 'wciskanie się' w mniejszy but. Ja mam stopę 28,1 mm, bardzo fajne mi leżały Technici 120 w rozmiarze 27 - wcisnąłem się więc w nie, oczywiście w paluch trochę uciskało, ale jak to się mówi, na początku musi boleć. Trzymanie stopy rewelacja, lecz po 5 godzinach jazdy na stoku oczywiście brak czucia w paluchach. Niestety, ten brak czucia otrzymywał się pół roku - potem okazało się, że zmiażdzyłem macierz paznokcia co uszkodziło nerwy. Buty wymieniłem oczywiście na inne - teraz mam Nordica 130 i też trzymają dobrze, i czucie w paluchu jest :-) Życzę dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Bo but musi umożliwiać drobne ruchy palców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. naciagnac tak , ale czy zmniejszyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie bardzo rozumiem skąd to zmniejszanie. W toku dyskusji nie było o tym mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 HEAD Raptor 120 RS - naczytalem sie o tych butach, znalazlem w intersporcie. Napalony pojechalem przymierzyc. Zakladam 27,5. Czuje palec, zapinam, cisne jezyki, czuje palec... Przodu stopy jakos mi nie sciska. 3 i 4 klamra zapieta na maxa, a piete nadal moge podniesc... Pozatym nadal czuje zmietoszony palec po 5-10min w tym bucie. 26,5 nawet nie przyierzalem, bo stope mam 28 na boso. W ogole ten but jakis niski, jak polbut do garniaka. Zalamany przymierzylem jeszcze pare kapci i wrocilem do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... nikon255 Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 To te same buty, produkowane na tym samym "kopycie" - mowa o skorupach Hero i RS. HERO WC = RS WC. to temu dynastar lubi sie z lange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Imho, jeśli lange był ok, to zostań przy nim, kup 130 wide i powinno być git. Nie ma sensu kupować raportów, tylko dlatego że wyglądają ładnie i agresywnie. Elastyczne klamry nic nie dają, a podwójny rzep doublebooster potrafi odciąć dopływ krwi do stopy (według mnie lepszy klasyczny booster). Ja niestety jestem skazany na heada, ze względu na potężną, kwadratową stopę. Maestro z windsportu kombinuje jak dopasować moje raptory b3 rd. Zapytałem, czy może dać sobie z nimi spokój, spróbować innej firmy, odpowiedział, że head ma najlepsze materiały do zabawy w bootfitting, z grupy butów komórkowych. Także jeszcze trochę się pomęczymy... Sent from my LG-H870 using Tapatalk chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzdurami na czerwono - bee na zielonkawo - OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzduramiCo jest bzdurą? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty Head Raptor RS 140 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 A nie łatwiej jednak do linera? Trafisz idealnie i jeszcze obrobisz krawędzie żeby nie było dużych przejść. Testowo można przykleić taśmą dwustronną od wykładzin (z jedno włożenie linera do buta przeżyje) a jak już będzie wiadomo że jest ok to czymś mocniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 jednak nie bede szedl w tym kierunku, tylko kupie buty 26,5, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 A zamiast jakich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 27-27,5 . stopa 26,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 A w 26 się nie miescisz? Masz wysoką stopę? Bo jezeli w 27 się udało wcisnąć i w 26.5 też, to jest duża szansa że w 26 też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Czy HEAD Raptor RS 120 z intersportu to jakis gorszy model wzgledem tych samych butow z nie sieciowek? https://www.interspo...07008-f120.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Czy HEAD Raptor RS 120 z intersportu to jakis gorszy model wzgledem tych samych butow z nie sieciowek? https://www.interspo...07008-f120.html Nie. To jest ten sam but co z innego niezależnego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... oloss Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 A w 26 się nie miescisz? Masz wysoką stopę? Bo jezeli w 27 się udało wcisnąć i w 26.5 też, to jest duża szansa że w 26 też? Jednak z mojego doświadczenia zalecam uważne 'wciskanie się' w mniejszy but. Ja mam stopę 28,1 mm, bardzo fajne mi leżały Technici 120 w rozmiarze 27 - wcisnąłem się więc w nie, oczywiście w paluch trochę uciskało, ale jak to się mówi, na początku musi boleć. Trzymanie stopy rewelacja, lecz po 5 godzinach jazdy na stoku oczywiście brak czucia w paluchach. Niestety, ten brak czucia otrzymywał się pół roku - potem okazało się, że zmiażdzyłem macierz paznokcia co uszkodziło nerwy. Buty wymieniłem oczywiście na inne - teraz mam Nordica 130 i też trzymają dobrze, i czucie w paluchu jest :-) Życzę dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Bo but musi umożliwiać drobne ruchy palców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. naciagnac tak , ale czy zmniejszyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie bardzo rozumiem skąd to zmniejszanie. W toku dyskusji nie było o tym mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 HEAD Raptor 120 RS - naczytalem sie o tych butach, znalazlem w intersporcie. Napalony pojechalem przymierzyc. Zakladam 27,5. Czuje palec, zapinam, cisne jezyki, czuje palec... Przodu stopy jakos mi nie sciska. 3 i 4 klamra zapieta na maxa, a piete nadal moge podniesc... Pozatym nadal czuje zmietoszony palec po 5-10min w tym bucie. 26,5 nawet nie przyierzalem, bo stope mam 28 na boso. W ogole ten but jakis niski, jak polbut do garniaka. Zalamany przymierzylem jeszcze pare kapci i wrocilem do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... nikon255 Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 To te same buty, produkowane na tym samym "kopycie" - mowa o skorupach Hero i RS. HERO WC = RS WC. to temu dynastar lubi sie z lange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Imho, jeśli lange był ok, to zostań przy nim, kup 130 wide i powinno być git. Nie ma sensu kupować raportów, tylko dlatego że wyglądają ładnie i agresywnie. Elastyczne klamry nic nie dają, a podwójny rzep doublebooster potrafi odciąć dopływ krwi do stopy (według mnie lepszy klasyczny booster). Ja niestety jestem skazany na heada, ze względu na potężną, kwadratową stopę. Maestro z windsportu kombinuje jak dopasować moje raptory b3 rd. Zapytałem, czy może dać sobie z nimi spokój, spróbować innej firmy, odpowiedział, że head ma najlepsze materiały do zabawy w bootfitting, z grupy butów komórkowych. Także jeszcze trochę się pomęczymy... Sent from my LG-H870 using Tapatalk chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzdurami na czerwono - bee na zielonkawo - OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzduramiCo jest bzdurą? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty Head Raptor RS 140 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
oloss Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 A w 26 się nie miescisz? Masz wysoką stopę? Bo jezeli w 27 się udało wcisnąć i w 26.5 też, to jest duża szansa że w 26 też? Jednak z mojego doświadczenia zalecam uważne 'wciskanie się' w mniejszy but. Ja mam stopę 28,1 mm, bardzo fajne mi leżały Technici 120 w rozmiarze 27 - wcisnąłem się więc w nie, oczywiście w paluch trochę uciskało, ale jak to się mówi, na początku musi boleć. Trzymanie stopy rewelacja, lecz po 5 godzinach jazdy na stoku oczywiście brak czucia w paluchach. Niestety, ten brak czucia otrzymywał się pół roku - potem okazało się, że zmiażdzyłem macierz paznokcia co uszkodziło nerwy. Buty wymieniłem oczywiście na inne - teraz mam Nordica 130 i też trzymają dobrze, i czucie w paluchu jest :-) Życzę dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Bo but musi umożliwiać drobne ruchy palców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. naciagnac tak , ale czy zmniejszyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie bardzo rozumiem skąd to zmniejszanie. W toku dyskusji nie było o tym mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 HEAD Raptor 120 RS - naczytalem sie o tych butach, znalazlem w intersporcie. Napalony pojechalem przymierzyc. Zakladam 27,5. Czuje palec, zapinam, cisne jezyki, czuje palec... Przodu stopy jakos mi nie sciska. 3 i 4 klamra zapieta na maxa, a piete nadal moge podniesc... Pozatym nadal czuje zmietoszony palec po 5-10min w tym bucie. 26,5 nawet nie przyierzalem, bo stope mam 28 na boso. W ogole ten but jakis niski, jak polbut do garniaka. Zalamany przymierzylem jeszcze pare kapci i wrocilem do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... nikon255 Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 To te same buty, produkowane na tym samym "kopycie" - mowa o skorupach Hero i RS. HERO WC = RS WC. to temu dynastar lubi sie z lange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Imho, jeśli lange był ok, to zostań przy nim, kup 130 wide i powinno być git. Nie ma sensu kupować raportów, tylko dlatego że wyglądają ładnie i agresywnie. Elastyczne klamry nic nie dają, a podwójny rzep doublebooster potrafi odciąć dopływ krwi do stopy (według mnie lepszy klasyczny booster). Ja niestety jestem skazany na heada, ze względu na potężną, kwadratową stopę. Maestro z windsportu kombinuje jak dopasować moje raptory b3 rd. Zapytałem, czy może dać sobie z nimi spokój, spróbować innej firmy, odpowiedział, że head ma najlepsze materiały do zabawy w bootfitting, z grupy butów komórkowych. Także jeszcze trochę się pomęczymy... Sent from my LG-H870 using Tapatalk chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzdurami na czerwono - bee na zielonkawo - OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzduramiCo jest bzdurą? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty Head Raptor RS 140
wkg Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Bo but musi umożliwiać drobne ruchy palców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie pisałem o wchodzeniu w but o numer krótszy tylko o but niższy 26.5 vs 26. A jak ktoś koniecznie chce za krótki to skorupę można naciągnąć. naciagnac tak , ale czy zmniejszyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie bardzo rozumiem skąd to zmniejszanie. W toku dyskusji nie było o tym mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 HEAD Raptor 120 RS - naczytalem sie o tych butach, znalazlem w intersporcie. Napalony pojechalem przymierzyc. Zakladam 27,5. Czuje palec, zapinam, cisne jezyki, czuje palec... Przodu stopy jakos mi nie sciska. 3 i 4 klamra zapieta na maxa, a piete nadal moge podniesc... Pozatym nadal czuje zmietoszony palec po 5-10min w tym bucie. 26,5 nawet nie przyierzalem, bo stope mam 28 na boso. W ogole ten but jakis niski, jak polbut do garniaka. Zalamany przymierzylem jeszcze pare kapci i wrocilem do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... nikon255 Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 To te same buty, produkowane na tym samym "kopycie" - mowa o skorupach Hero i RS. HERO WC = RS WC. to temu dynastar lubi sie z lange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Imho, jeśli lange był ok, to zostań przy nim, kup 130 wide i powinno być git. Nie ma sensu kupować raportów, tylko dlatego że wyglądają ładnie i agresywnie. Elastyczne klamry nic nie dają, a podwójny rzep doublebooster potrafi odciąć dopływ krwi do stopy (według mnie lepszy klasyczny booster). Ja niestety jestem skazany na heada, ze względu na potężną, kwadratową stopę. Maestro z windsportu kombinuje jak dopasować moje raptory b3 rd. Zapytałem, czy może dać sobie z nimi spokój, spróbować innej firmy, odpowiedział, że head ma najlepsze materiały do zabawy w bootfitting, z grupy butów komórkowych. Także jeszcze trochę się pomęczymy... Sent from my LG-H870 using Tapatalk chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzdurami na czerwono - bee na zielonkawo - OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzduramiCo jest bzdurą? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty Head Raptor RS 140
Bacek Napisano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Nie bardzo rozumiem skąd to zmniejszanie. W toku dyskusji nie było o tym mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 HEAD Raptor 120 RS - naczytalem sie o tych butach, znalazlem w intersporcie. Napalony pojechalem przymierzyc. Zakladam 27,5. Czuje palec, zapinam, cisne jezyki, czuje palec... Przodu stopy jakos mi nie sciska. 3 i 4 klamra zapieta na maxa, a piete nadal moge podniesc... Pozatym nadal czuje zmietoszony palec po 5-10min w tym bucie. 26,5 nawet nie przyierzalem, bo stope mam 28 na boso. W ogole ten but jakis niski, jak polbut do garniaka. Zalamany przymierzylem jeszcze pare kapci i wrocilem do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 To te same buty, produkowane na tym samym "kopycie" - mowa o skorupach Hero i RS. HERO WC = RS WC. to temu dynastar lubi sie z lange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Imho, jeśli lange był ok, to zostań przy nim, kup 130 wide i powinno być git. Nie ma sensu kupować raportów, tylko dlatego że wyglądają ładnie i agresywnie. Elastyczne klamry nic nie dają, a podwójny rzep doublebooster potrafi odciąć dopływ krwi do stopy (według mnie lepszy klasyczny booster). Ja niestety jestem skazany na heada, ze względu na potężną, kwadratową stopę. Maestro z windsportu kombinuje jak dopasować moje raptory b3 rd. Zapytałem, czy może dać sobie z nimi spokój, spróbować innej firmy, odpowiedział, że head ma najlepsze materiały do zabawy w bootfitting, z grupy butów komórkowych. Także jeszcze trochę się pomęczymy... Sent from my LG-H870 using Tapatalk chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzdurami na czerwono - bee na zielonkawo - OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzduramiCo jest bzdurą? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
jan koval Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Imho, jeśli lange był ok, to zostań przy nim, kup 130 wide i powinno być git. Nie ma sensu kupować raportów, tylko dlatego że wyglądają ładnie i agresywnie. Elastyczne klamry nic nie dają, a podwójny rzep doublebooster potrafi odciąć dopływ krwi do stopy (według mnie lepszy klasyczny booster). Ja niestety jestem skazany na heada, ze względu na potężną, kwadratową stopę. Maestro z windsportu kombinuje jak dopasować moje raptory b3 rd. Zapytałem, czy może dać sobie z nimi spokój, spróbować innej firmy, odpowiedział, że head ma najlepsze materiały do zabawy w bootfitting, z grupy butów komórkowych. Także jeszcze trochę się pomęczymy... Sent from my LG-H870 using Tapatalk chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzdurami na czerwono - bee na zielonkawo - OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzduramiCo jest bzdurą? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
MajsterMisiewicz Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 chyba jestes na drugs…… bo dobre spostrzezenia przeplataja sie z bzduramiCo jest bzdurą? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi