colin23 Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Witam Chciałbym kupić jakąś dobrą nartę, raczej używaną, żeby zmieścić się w kwocie do 1000zł. Z tego co znalazłem jest cos takiego: https://www.olx.pl/o...html#a99ef8ae39 https://www.olx.pl/o...html#a99ef8ae39 https://allegro.pl/o...3-cm-7633386435 Te trzecie chyba w najgorszym stanie. Wzrost 162cm więc 153 powinny byc okej? Bardzo dobrze jeździ na nartach. Czy coś z tego polecacie? Jeszcze takie RC4 - https://www.olx.pl/o...html#2ecfe1fb17 Choć opinie o Fischerach słyszalem takie, że to nie to co kiedyś. Dziękuję za sugestie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Jeszcze uzupełnienie wg wzoru 1. K 2. 30+ 3. 60 4. 162 5. ponad 25 lat 6. bardzo dobrze 7. 80 8. teraz kilkuletnie rc4. ostatnio tydzień na nowych Volkl Flair Carbon SC 9. raczej krótkie 10. trasy czerwone, czarne, sztruks lub twardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 A może zapytaj się dobrze jeżdżącej kobiety ? Nie trafisz i obojgu będzie przykro : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 nie rozumiem sugestii. pytam bo nowych nart nie znam, a nie da sie wszystkiego przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Sugestia jest prosta: Jeżeli kobieta dobrze jeździ to pewnie powinna uczestniczyć w wyborze. Przecież nawet nie napisałeś jak ona jeździ - zakładam, że na boisku - ale krótkim, długim skrętem, na krawędziach czy szura sobie i tak chce, ile ma wzrostu, ile waży, jeździ spokojnie czy agresywnie ... Sądząc po Twoim poście najprawdopodobniej ją unieszczęśliwisz. Bo nie trafisz z prezentem a ona będzie się musiała męczyć. Stąd propozycja, żeby ją zapytać po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 wszystko opisane w punktach :-) wzrost, waga, jak jeździ. Rozumiem że ma uczestniczyć w wyborze. Tylko jak ma wybrać stojąc w sklepie i mając te 3 różne narty? Po to pytam bo może ktoś jeździł, testował, zawiódł się. Gdyby była możliwość przejechać na każdych to nie zakładałbym tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 OK, moja nieuwaga, przepraszam ! Wiesz, ja moją zmuszałem do wypróbowania różnych nart w centrum testowym. Skończyło się na Headach Super Joy ale nie jest to osoba bardzo dobrze jeżdżąca. Ja bym przyjrzał się Volklom Racetiger SC (takie funcarwingowe nibyslalomki) albo Headom Supershape i.speed ewentualnie Magnum. Innych nart do krótkiego skrętu nie próbowaliśmy więc niech inni się wypowiedzą. Jeżeli naprawdę świetnie jeździ to jakieś SL-ki ale na 60kg to trzeba mieć silne nogi przy SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 OK, moja nieuwaga, przepraszam ! Wiesz, ja moją zmuszałem do wypróbowania różnych nart w centrum testowym. Skończyło się na Headach Super Joy ale nie jest to osoba bardzo dobrze jeżdżąca. Ja bym przyjrzał się Volklom Racetiger SC (takie funcarwingowe nibyslalomki) albo Headom Supershape i.speed ewentualnie Magnum. Innych nart do krótkiego skrętu nie próbowaliśmy więc niech inni się wypowiedzą. Jeżeli naprawdę świetnie jeździ to jakieś SL-ki ale na 60kg to trzeba mieć silne nogi przy SL. Cześć A co da przejechanie się na jakiejś narcie?? Obiektywnie na dłuższą metę nic. Jeżeli Szanowna adresatka prezentu jest osobą doświadczoną narciarsko to wie jakiej grupy narty kupić SL czy GS czy innego typu. W obrębie danej grupy różnice są niewielkie. Większą rolę gra adaptacja techniki własnej, która im szybciej następuje tym lepszy narciarz. Jeżeli ma to być SL to najwyższy model w najlepszej cenie i najlepiej żeby jeszcze się podobała. I to wcale nie jest żart tylko praktyka. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 czyli rozumiem że te 3 z olx (blizzard, head i volkl) są podobnej klasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Cześć A co da przejechanie się na jakiejś narcie?? Obiektywnie na dłuższą metę nic. Wiesz, ten temat się przewija. Mi chyba raczej dało. Z Voelklem Racetiger SL raczej nie czułem chemii a z Headem SL - jak najbardziej. Nie wiem, może to tylko złudzenie. Voelkle sa za twarde. To samo z pozatrasą. Czasem się zamieniam z kolegą i ani on na moich Dynafitach 7 Summits ani ja na jego K2 nie czujemy się dobrze. Na Manaslu obaj fajnie. Myślę, że to rozkład fleksu ale mogę się mylić. Oczywiście tą samą dyskusję można przeprowadzić w odniesieniu do geometrii roweru - kilka mm w tę czy wewte i różnica diametralna. Ale rower można w dużym stopniu ustawić pod siebie a nart nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 czyli rozumiem że te 3 z olx (blizzard, head i volkl) są podobnej klasy? Cześć Mniej więcej i moim zdanie dla dobrej narciarki zdecydowanie za kiepskie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Wiesz, ten temat się przewija. Mi chyba raczej dało. Z Voelklem Racetiger SL raczej nie czułem chemii a z Headem SL - jak najbardziej. Nie wiem, może to tylko złudzenie. Voelkle sa za twarde. Ciekaw jestem dlaczego, bo jestem ich świeżym użytkownikiem. Wzrost 186 cm, ciężar ok. 88-89 kg. I nie wydawały mi się za twarde. Powiedziałbym, że wręcz przyjazne, a w moim wieku (68.5) to już nieoczywiste. A dla pytającego. Polecam to co znam. Voelkl Racetiger SC 155 cm. Na takich jeździ moja żona. Niestety dość drogie i mocno powyżej 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Witam A może tak sprawdzić w katalogach, jakie narty dla pozycji "umiejętności"(1-10). Doświadczona kobieta to gdzieś 5-8. Tam napiszą więcej. Dla jakich stoków, nawet wiek można skalkulować. Używki też można wypatrzyć w katalogach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Jakie narty dla dobrze jeżdżącej kobiety - kilka propozycji × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
colin23 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Jeszcze uzupełnienie wg wzoru 1. K 2. 30+ 3. 60 4. 162 5. ponad 25 lat 6. bardzo dobrze 7. 80 8. teraz kilkuletnie rc4. ostatnio tydzień na nowych Volkl Flair Carbon SC 9. raczej krótkie 10. trasy czerwone, czarne, sztruks lub twardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 A może zapytaj się dobrze jeżdżącej kobiety ? Nie trafisz i obojgu będzie przykro : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 nie rozumiem sugestii. pytam bo nowych nart nie znam, a nie da sie wszystkiego przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Sugestia jest prosta: Jeżeli kobieta dobrze jeździ to pewnie powinna uczestniczyć w wyborze. Przecież nawet nie napisałeś jak ona jeździ - zakładam, że na boisku - ale krótkim, długim skrętem, na krawędziach czy szura sobie i tak chce, ile ma wzrostu, ile waży, jeździ spokojnie czy agresywnie ... Sądząc po Twoim poście najprawdopodobniej ją unieszczęśliwisz. Bo nie trafisz z prezentem a ona będzie się musiała męczyć. Stąd propozycja, żeby ją zapytać po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 wszystko opisane w punktach :-) wzrost, waga, jak jeździ. Rozumiem że ma uczestniczyć w wyborze. Tylko jak ma wybrać stojąc w sklepie i mając te 3 różne narty? Po to pytam bo może ktoś jeździł, testował, zawiódł się. Gdyby była możliwość przejechać na każdych to nie zakładałbym tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 OK, moja nieuwaga, przepraszam ! Wiesz, ja moją zmuszałem do wypróbowania różnych nart w centrum testowym. Skończyło się na Headach Super Joy ale nie jest to osoba bardzo dobrze jeżdżąca. Ja bym przyjrzał się Volklom Racetiger SC (takie funcarwingowe nibyslalomki) albo Headom Supershape i.speed ewentualnie Magnum. Innych nart do krótkiego skrętu nie próbowaliśmy więc niech inni się wypowiedzą. Jeżeli naprawdę świetnie jeździ to jakieś SL-ki ale na 60kg to trzeba mieć silne nogi przy SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 OK, moja nieuwaga, przepraszam ! Wiesz, ja moją zmuszałem do wypróbowania różnych nart w centrum testowym. Skończyło się na Headach Super Joy ale nie jest to osoba bardzo dobrze jeżdżąca. Ja bym przyjrzał się Volklom Racetiger SC (takie funcarwingowe nibyslalomki) albo Headom Supershape i.speed ewentualnie Magnum. Innych nart do krótkiego skrętu nie próbowaliśmy więc niech inni się wypowiedzą. Jeżeli naprawdę świetnie jeździ to jakieś SL-ki ale na 60kg to trzeba mieć silne nogi przy SL. Cześć A co da przejechanie się na jakiejś narcie?? Obiektywnie na dłuższą metę nic. Jeżeli Szanowna adresatka prezentu jest osobą doświadczoną narciarsko to wie jakiej grupy narty kupić SL czy GS czy innego typu. W obrębie danej grupy różnice są niewielkie. Większą rolę gra adaptacja techniki własnej, która im szybciej następuje tym lepszy narciarz. Jeżeli ma to być SL to najwyższy model w najlepszej cenie i najlepiej żeby jeszcze się podobała. I to wcale nie jest żart tylko praktyka. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 czyli rozumiem że te 3 z olx (blizzard, head i volkl) są podobnej klasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Cześć A co da przejechanie się na jakiejś narcie?? Obiektywnie na dłuższą metę nic. Wiesz, ten temat się przewija. Mi chyba raczej dało. Z Voelklem Racetiger SL raczej nie czułem chemii a z Headem SL - jak najbardziej. Nie wiem, może to tylko złudzenie. Voelkle sa za twarde. To samo z pozatrasą. Czasem się zamieniam z kolegą i ani on na moich Dynafitach 7 Summits ani ja na jego K2 nie czujemy się dobrze. Na Manaslu obaj fajnie. Myślę, że to rozkład fleksu ale mogę się mylić. Oczywiście tą samą dyskusję można przeprowadzić w odniesieniu do geometrii roweru - kilka mm w tę czy wewte i różnica diametralna. Ale rower można w dużym stopniu ustawić pod siebie a nart nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 czyli rozumiem że te 3 z olx (blizzard, head i volkl) są podobnej klasy? Cześć Mniej więcej i moim zdanie dla dobrej narciarki zdecydowanie za kiepskie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Wiesz, ten temat się przewija. Mi chyba raczej dało. Z Voelklem Racetiger SL raczej nie czułem chemii a z Headem SL - jak najbardziej. Nie wiem, może to tylko złudzenie. Voelkle sa za twarde. Ciekaw jestem dlaczego, bo jestem ich świeżym użytkownikiem. Wzrost 186 cm, ciężar ok. 88-89 kg. I nie wydawały mi się za twarde. Powiedziałbym, że wręcz przyjazne, a w moim wieku (68.5) to już nieoczywiste. A dla pytającego. Polecam to co znam. Voelkl Racetiger SC 155 cm. Na takich jeździ moja żona. Niestety dość drogie i mocno powyżej 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Witam A może tak sprawdzić w katalogach, jakie narty dla pozycji "umiejętności"(1-10). Doświadczona kobieta to gdzieś 5-8. Tam napiszą więcej. Dla jakich stoków, nawet wiek można skalkulować. Używki też można wypatrzyć w katalogach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Jakie narty dla dobrze jeżdżącej kobiety - kilka propozycji
colin23 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 czyli rozumiem że te 3 z olx (blizzard, head i volkl) są podobnej klasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Cześć A co da przejechanie się na jakiejś narcie?? Obiektywnie na dłuższą metę nic. Wiesz, ten temat się przewija. Mi chyba raczej dało. Z Voelklem Racetiger SL raczej nie czułem chemii a z Headem SL - jak najbardziej. Nie wiem, może to tylko złudzenie. Voelkle sa za twarde. To samo z pozatrasą. Czasem się zamieniam z kolegą i ani on na moich Dynafitach 7 Summits ani ja na jego K2 nie czujemy się dobrze. Na Manaslu obaj fajnie. Myślę, że to rozkład fleksu ale mogę się mylić. Oczywiście tą samą dyskusję można przeprowadzić w odniesieniu do geometrii roweru - kilka mm w tę czy wewte i różnica diametralna. Ale rower można w dużym stopniu ustawić pod siebie a nart nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 czyli rozumiem że te 3 z olx (blizzard, head i volkl) są podobnej klasy? Cześć Mniej więcej i moim zdanie dla dobrej narciarki zdecydowanie za kiepskie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Wiesz, ten temat się przewija. Mi chyba raczej dało. Z Voelklem Racetiger SL raczej nie czułem chemii a z Headem SL - jak najbardziej. Nie wiem, może to tylko złudzenie. Voelkle sa za twarde. Ciekaw jestem dlaczego, bo jestem ich świeżym użytkownikiem. Wzrost 186 cm, ciężar ok. 88-89 kg. I nie wydawały mi się za twarde. Powiedziałbym, że wręcz przyjazne, a w moim wieku (68.5) to już nieoczywiste. A dla pytającego. Polecam to co znam. Voelkl Racetiger SC 155 cm. Na takich jeździ moja żona. Niestety dość drogie i mocno powyżej 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Witam A może tak sprawdzić w katalogach, jakie narty dla pozycji "umiejętności"(1-10). Doświadczona kobieta to gdzieś 5-8. Tam napiszą więcej. Dla jakich stoków, nawet wiek można skalkulować. Używki też można wypatrzyć w katalogach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Jakie narty dla dobrze jeżdżącej kobiety - kilka propozycji
Mitek Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 czyli rozumiem że te 3 z olx (blizzard, head i volkl) są podobnej klasy? Cześć Mniej więcej i moim zdanie dla dobrej narciarki zdecydowanie za kiepskie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Wiesz, ten temat się przewija. Mi chyba raczej dało. Z Voelklem Racetiger SL raczej nie czułem chemii a z Headem SL - jak najbardziej. Nie wiem, może to tylko złudzenie. Voelkle sa za twarde. Ciekaw jestem dlaczego, bo jestem ich świeżym użytkownikiem. Wzrost 186 cm, ciężar ok. 88-89 kg. I nie wydawały mi się za twarde. Powiedziałbym, że wręcz przyjazne, a w moim wieku (68.5) to już nieoczywiste. A dla pytającego. Polecam to co znam. Voelkl Racetiger SC 155 cm. Na takich jeździ moja żona. Niestety dość drogie i mocno powyżej 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Witam A może tak sprawdzić w katalogach, jakie narty dla pozycji "umiejętności"(1-10). Doświadczona kobieta to gdzieś 5-8. Tam napiszą więcej. Dla jakich stoków, nawet wiek można skalkulować. Używki też można wypatrzyć w katalogach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
a_senior Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Wiesz, ten temat się przewija. Mi chyba raczej dało. Z Voelklem Racetiger SL raczej nie czułem chemii a z Headem SL - jak najbardziej. Nie wiem, może to tylko złudzenie. Voelkle sa za twarde. Ciekaw jestem dlaczego, bo jestem ich świeżym użytkownikiem. Wzrost 186 cm, ciężar ok. 88-89 kg. I nie wydawały mi się za twarde. Powiedziałbym, że wręcz przyjazne, a w moim wieku (68.5) to już nieoczywiste. A dla pytającego. Polecam to co znam. Voelkl Racetiger SC 155 cm. Na takich jeździ moja żona. Niestety dość drogie i mocno powyżej 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Witam A może tak sprawdzić w katalogach, jakie narty dla pozycji "umiejętności"(1-10). Doświadczona kobieta to gdzieś 5-8. Tam napiszą więcej. Dla jakich stoków, nawet wiek można skalkulować. Używki też można wypatrzyć w katalogach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Veteran Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Witam A może tak sprawdzić w katalogach, jakie narty dla pozycji "umiejętności"(1-10). Doświadczona kobieta to gdzieś 5-8. Tam napiszą więcej. Dla jakich stoków, nawet wiek można skalkulować. Używki też można wypatrzyć w katalogach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi