jan koval Napisano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Jako , ze gwiazdor przyniosl mi nowy Arctic SL SPIN system kask, mam pare uwag dla potencjalnych nabywcow: Jak zawsze, POC robi kaski "ciasne": tzn ja "zamowilem" rozmiar XL/XXL ale i tak musialem wywalic przednia gabke, zeby nie miec ucisku na glowe: Kask "przychodzi" z ochrona zuchwy i jest to dobre uzupelnienie zestawu... wentylacja jest tez sterowana oddzielnie "od przodu" i na gorze kasku - jak to dziala - jeszcze nie sprawdzilem SPIN system jest ewolucja MIPS - z opisow wynika, ze jest stale postep….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazar Gabka Napisano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Jako , ze gwiazdor przyniosl mi nowy Arctic SL SPIN system kask, mam pare uwag dla potencjalnych nabywcow: Jak zawsze, POC robi kaski "ciasne": tzn ja "zamowilem" rozmiar XL/XXL ale i tak musialem wywalic przednia gabke, zeby nie miec ucisku na glowe: Kask "przychodzi" z ochrona zuchwy i jest to dobre uzupelnienie zestawu... wentylacja jest tez sterowana oddzielnie "od przodu" i na gorze kasku - jak to dziala - jeszcze nie sprawdzilem SPIN system jest ewolucja MIPS - z opisow wynika, ze jest stale postep….. Szacun Jan, 3/4 kilo na głowie co na to twoje C1 C2 C3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Skull byl jeszcze ciezszy : wyrabia miesnie ha ha ha: C1-3 dziekuje, czuja sie swietnie : jedyne co je spotkalo to w zeszlym sezonie wyladowanie kaskiem na skale na Mtbk : oj bylo troche pobolewania w tej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... jan koval Napisano 8 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Janie, przymierzam się do zakupu tego kasku, narazie tylko przeglądam www pod tym kątem. Jak się sprawuje? Z tego co widzę to nie ma regulacji pokrętłem. Piszesz o gąbkach, są dodatkowe w zestawie? Czy regulacja nimi jest upierdliwa tzn. da się go dobrze dopasować? Montaż gardy wymaga dodatkowych narzędzi? hmmm w miedzyczasie zmienilem na Bell Super DH: zalety: 1/ lekki 2/ swietny patent zamka magnetycznego zapinajacego opaske pod broda 3/ MIPS 4/ dobry patent zmieniajacy ten kask w full face (full face jest w cenie tego kasku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ten Bell to do Mtbk raczej chociaz widzi sie je na nartach .. POC jest doskonale dopasowany, ma MIPS I dobra wentylacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ten Bell to do Mtbk raczej chociaz widzi sie je na nartach .. POC jest doskonale dopasowany, ma MIPS I dobra wentylacje W sobotę widziałem kogoś w tym. Narzekał że przewiewny i mu trochę zimno a było w granicach 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 ha ha ha - powinien przeczytac instrukcje skoro jest tak ciemny ,ze jezdzil z otwartymi "otworami wentylacyjnymi"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria POC spin
jan koval Napisano 2 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Skull byl jeszcze ciezszy : wyrabia miesnie ha ha ha: C1-3 dziekuje, czuja sie swietnie : jedyne co je spotkalo to w zeszlym sezonie wyladowanie kaskiem na skale na Mtbk : oj bylo troche pobolewania w tej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 8 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Janie, przymierzam się do zakupu tego kasku, narazie tylko przeglądam www pod tym kątem. Jak się sprawuje? Z tego co widzę to nie ma regulacji pokrętłem. Piszesz o gąbkach, są dodatkowe w zestawie? Czy regulacja nimi jest upierdliwa tzn. da się go dobrze dopasować? Montaż gardy wymaga dodatkowych narzędzi? hmmm w miedzyczasie zmienilem na Bell Super DH: zalety: 1/ lekki 2/ swietny patent zamka magnetycznego zapinajacego opaske pod broda 3/ MIPS 4/ dobry patent zmieniajacy ten kask w full face (full face jest w cenie tego kasku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ten Bell to do Mtbk raczej chociaz widzi sie je na nartach .. POC jest doskonale dopasowany, ma MIPS I dobra wentylacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ten Bell to do Mtbk raczej chociaz widzi sie je na nartach .. POC jest doskonale dopasowany, ma MIPS I dobra wentylacje W sobotę widziałem kogoś w tym. Narzekał że przewiewny i mu trochę zimno a było w granicach 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 ha ha ha - powinien przeczytac instrukcje skoro jest tak ciemny ,ze jezdzil z otwartymi "otworami wentylacyjnymi"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
jan koval Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ten Bell to do Mtbk raczej chociaz widzi sie je na nartach .. POC jest doskonale dopasowany, ma MIPS I dobra wentylacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ten Bell to do Mtbk raczej chociaz widzi sie je na nartach .. POC jest doskonale dopasowany, ma MIPS I dobra wentylacje W sobotę widziałem kogoś w tym. Narzekał że przewiewny i mu trochę zimno a było w granicach 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 ha ha ha - powinien przeczytac instrukcje skoro jest tak ciemny ,ze jezdzil z otwartymi "otworami wentylacyjnymi"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
jan koval Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 ha ha ha - powinien przeczytac instrukcje skoro jest tak ciemny ,ze jezdzil z otwartymi "otworami wentylacyjnymi"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi