Jasiek. Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Wiem, że to pewnego rodzaju sensacja ale ze wzg. na niezrozumiałą dla mnie i pewnie dla wielu politykę TMRu wylądowałem na Sylwestrowo_Nowo Roczny czas na Podhalu. Podhalańskie, Pienińskie i Tatrzańskie ośrodki znam z przed kilku lat a więc metodą eliminacji padło na Jurgów i tak też się stało: Strzał w 10! Ludzi mało, choć tych "świątecznych" zdecydowanie za dużo! ale o tym później. Warun fajny, trasy przygotowane perfekt z małym ale... czarna nieczynna cóż Kolej wjeżdża 5 lub 6 min. zjazd przy dobrym pociągnięciu na krawędziach 1min. No wiem szału nie ma ale poprawiając cytat "klasyka": sorry takie mamy góry. Nareszcie znów -2 i sypało śniegiem jak ja lubię to białe kurest... Nisko a więc mgła nie przeszkadzała. Karnet 4h i prawie 40 zjazdów na maxa i nogi nie bolą no cóż... Sylwester przede mną, to może i lepiej ale plan jest jutro o 10 Kluszkowce! Kilka fotek: Na koniec mała dygresja: PS. dlaczego ludzie zjeżdżają na nartach, tylko po to żeby zjechać? przecież to bez sensu! Zero nauki, zero poprawy stylu... PS2. po co ludziom wypasione narty carving'owe za kilka tysiali, jak nie używają krawędzi? No i na koniec: Z pozdrawieniem Sylwestrowo-Nowo Rocznym: Dosiego Roku! metr śniegu pod nartami, albo choć 5cm ale do maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toolpusher Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 PS2. po co ludziom wypasione narty carving'owe za kilka tysiali, jak nie używają krawędzi? Bo narty a nie umiejętności świadczą o narciarzu. Im bardziej stok jest wypasiony i czym bliżej przerwy świąteczno-noworocznej tym ta prawda jest bardziej widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Wiem, że to pewnego rodzaju sensacja ale ze wzg. na niezrozumiałą dla mnie i pewnie dla wielu politykę TMRu wylądowałem na Sylwestrowo_Nowo Roczny czas na Podhalu. Podhalańskie, Pienińskie i Tatrzańskie ośrodki znam z przed kilku lat a więc metodą eliminacji padło na Jurgów i tak też się stało: Strzał w 10! Ludzi mało, choć tych "świątecznych" zdecydowanie za dużo! ale o tym później. Warun fajny, trasy przygotowane perfekt z małym ale... czarna nieczynna cóż Kolej wjeżdża 5 lub 6 min. zjazd przy dobrym pociągnięciu na krawędziach 1min. No wiem szału nie ma ale poprawiając cytat "klasyka": sorry takie mamy góry. Nareszcie znów -2 i sypało śniegiem jak ja lubię to białe kurest... Nisko a więc mgła nie przeszkadzała. Karnet 4h i prawie 40 zjazdów na maxa i nogi nie bolą no cóż... Sylwester przede mną, to może i lepiej ale plan jest jutro o 10 Kluszkowce! Kilka fotek: DSC00421pop.jpg DSC00397pop.jpg DSC00408pop.jpg DSC00403pop.jpg Na koniec mała dygresja: PS. dlaczego ludzie zjeżdżają na nartach, tylko po to żeby zjechać? przecież to bez sensu! Zero nauki, zero poprawy stylu... PS2. po co ludziom wypasione narty carving'owe za kilka tysiali, jak nie używają krawędzi? Oszczędzają na gorsze czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Fajne okolice, lubię tam jeździć nie tylko zimą, jakoś czuje się taki górski klimat, a jeździć nie ma gdzie. Dla mnie numerem jeden jest Ski Bachledova. Palenica w Szczawnicy też super, ale ta polityka PKL. Trasa FIS uruchamiana w połowie lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Wróciłem do domu z wielkim sukcesem. 3:15 z Podhala za Gliwice... w Nowy Rok!!! dobrze poszło, no to mogę coś skrobnąć. Dziś rannym brzaskiem około 10:30 powstałem z martwych, alkomat a tu 0,00 jes,jes,jes! 10 min i byłem w aucie. Kierunek Kluszkowce! Fajna stacyjka, jak ktoś nie był to polecam. Super widoki na jezioro Czorsztyńskie (no dziś mgiełka a więc d... z widoków) a trasy przygotowane perfekcyjnie. Widok z kanapy szczególnie przyjeżdżając przez wąwóz zawsze robi wrażenie. Odpaliłem karnet około 11. Twardy sztruksik (-2) ale nie lodowy, wciąć można się było na maxa tym bardziej, że trasy puste. Kolejek do kolejki - brak. Jakieś dzieciaki szykowały się do zawodów i robiły trochę zamieszania. Jak tylko zrobiło się trochę tłoczniej, odpalili drugą kolej i orczyk! i to się nazywa podejście do klienta! Dobra koniec mądrowania.... macie kilka fotek na koniec! Pozdrawiam PS. piękna zima, no nie po przyjeździe do domu mam już depreche i jak tu iść jutro do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 PS. piękna zima, no nie po przyjeździe do domu mam już depreche i jak tu iść jutro do roboty! Niektórzy twoją relację przeglądają w robocie. Ale jeszcze 9 dni i też będzie można poczuć klimat gór. A pogoda zapowiada się iście zimowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Oby... oby... się spełniły. Na mojej górze jak dobrze pododawałem to do 11 stycznia - pół metra! Choć dziś przez przełęcz Glinne jechałem i wygląda, że pięknie sypnęło na Pilsku. Ja chyba w niedzielę zawitam. A Skrzyczne? no nie wiem,nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Oby... oby... się spełniły. Na mojej górze jak dobrze pododawałem to do 11 stycznia - pół metra! Choć dziś przez przełęcz Glinne jechałem i wygląda, że pięknie sypnęło na Pilsku. Ja chyba w niedzielę zawitam. A Skrzyczne? no nie wiem,nie wiem... Skrzyczne jest warte uwagi ,bo tam FIS i Kaskada będą przejezdne, a na SMR pewnie nadal po jednej trasie do jednego wyciągu,a Golgota i siódemka stoją, nie mówiąc o Bieńkuli i jedynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Relacje z wyjazdów Sylwester i Nowy Rok na Podhalu
star Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Wiem, że to pewnego rodzaju sensacja ale ze wzg. na niezrozumiałą dla mnie i pewnie dla wielu politykę TMRu wylądowałem na Sylwestrowo_Nowo Roczny czas na Podhalu. Podhalańskie, Pienińskie i Tatrzańskie ośrodki znam z przed kilku lat a więc metodą eliminacji padło na Jurgów i tak też się stało: Strzał w 10! Ludzi mało, choć tych "świątecznych" zdecydowanie za dużo! ale o tym później. Warun fajny, trasy przygotowane perfekt z małym ale... czarna nieczynna cóż Kolej wjeżdża 5 lub 6 min. zjazd przy dobrym pociągnięciu na krawędziach 1min. No wiem szału nie ma ale poprawiając cytat "klasyka": sorry takie mamy góry. Nareszcie znów -2 i sypało śniegiem jak ja lubię to białe kurest... Nisko a więc mgła nie przeszkadzała. Karnet 4h i prawie 40 zjazdów na maxa i nogi nie bolą no cóż... Sylwester przede mną, to może i lepiej ale plan jest jutro o 10 Kluszkowce! Kilka fotek: DSC00421pop.jpg DSC00397pop.jpg DSC00408pop.jpg DSC00403pop.jpg Na koniec mała dygresja: PS. dlaczego ludzie zjeżdżają na nartach, tylko po to żeby zjechać? przecież to bez sensu! Zero nauki, zero poprawy stylu... PS2. po co ludziom wypasione narty carving'owe za kilka tysiali, jak nie używają krawędzi? Oszczędzają na gorsze czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Fajne okolice, lubię tam jeździć nie tylko zimą, jakoś czuje się taki górski klimat, a jeździć nie ma gdzie. Dla mnie numerem jeden jest Ski Bachledova. Palenica w Szczawnicy też super, ale ta polityka PKL. Trasa FIS uruchamiana w połowie lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Wróciłem do domu z wielkim sukcesem. 3:15 z Podhala za Gliwice... w Nowy Rok!!! dobrze poszło, no to mogę coś skrobnąć. Dziś rannym brzaskiem około 10:30 powstałem z martwych, alkomat a tu 0,00 jes,jes,jes! 10 min i byłem w aucie. Kierunek Kluszkowce! Fajna stacyjka, jak ktoś nie był to polecam. Super widoki na jezioro Czorsztyńskie (no dziś mgiełka a więc d... z widoków) a trasy przygotowane perfekcyjnie. Widok z kanapy szczególnie przyjeżdżając przez wąwóz zawsze robi wrażenie. Odpaliłem karnet około 11. Twardy sztruksik (-2) ale nie lodowy, wciąć można się było na maxa tym bardziej, że trasy puste. Kolejek do kolejki - brak. Jakieś dzieciaki szykowały się do zawodów i robiły trochę zamieszania. Jak tylko zrobiło się trochę tłoczniej, odpalili drugą kolej i orczyk! i to się nazywa podejście do klienta! Dobra koniec mądrowania.... macie kilka fotek na koniec! Pozdrawiam PS. piękna zima, no nie po przyjeździe do domu mam już depreche i jak tu iść jutro do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 PS. piękna zima, no nie po przyjeździe do domu mam już depreche i jak tu iść jutro do roboty! Niektórzy twoją relację przeglądają w robocie. Ale jeszcze 9 dni i też będzie można poczuć klimat gór. A pogoda zapowiada się iście zimowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jasiek. Napisano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Oby... oby... się spełniły. Na mojej górze jak dobrze pododawałem to do 11 stycznia - pół metra! Choć dziś przez przełęcz Glinne jechałem i wygląda, że pięknie sypnęło na Pilsku. Ja chyba w niedzielę zawitam. A Skrzyczne? no nie wiem,nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Oby... oby... się spełniły. Na mojej górze jak dobrze pododawałem to do 11 stycznia - pół metra! Choć dziś przez przełęcz Glinne jechałem i wygląda, że pięknie sypnęło na Pilsku. Ja chyba w niedzielę zawitam. A Skrzyczne? no nie wiem,nie wiem... Skrzyczne jest warte uwagi ,bo tam FIS i Kaskada będą przejezdne, a na SMR pewnie nadal po jednej trasie do jednego wyciągu,a Golgota i siódemka stoją, nie mówiąc o Bieńkuli i jedynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Jasiek. Napisano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Oby... oby... się spełniły. Na mojej górze jak dobrze pododawałem to do 11 stycznia - pół metra! Choć dziś przez przełęcz Glinne jechałem i wygląda, że pięknie sypnęło na Pilsku. Ja chyba w niedzielę zawitam. A Skrzyczne? no nie wiem,nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Oby... oby... się spełniły. Na mojej górze jak dobrze pododawałem to do 11 stycznia - pół metra! Choć dziś przez przełęcz Glinne jechałem i wygląda, że pięknie sypnęło na Pilsku. Ja chyba w niedzielę zawitam. A Skrzyczne? no nie wiem,nie wiem... Skrzyczne jest warte uwagi ,bo tam FIS i Kaskada będą przejezdne, a na SMR pewnie nadal po jednej trasie do jednego wyciągu,a Golgota i siódemka stoją, nie mówiąc o Bieńkuli i jedynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi