mig Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Czy Ciebie boli szyja czy kark ? Jeśli szyja, znaczy mięśnie z przodu szyj i głównie jest to mostkowo-obojczykowo-sutkowy to jest to efekt uciekania nart spod ciała. Kiedyś miałem tam uporczywe zakwasy łącznie z zakwasami mięśni brzucha. Teraz pojawiają się jeśli jeżdżę dużo we mgle i mi teren parę razy ucieknie. Ps. Co do makaronu to Kurt Scheller na patelni gotuje makaron w zimnej wodzie. Nie próbowałem, nie wiem ale jest na yt jakiś filmik z tym. Ps2. Czy nikt nie pomoże przy bólu wew. części stóp podczas jazdy po suchym tępym śniegu ?Teraz wszyscy coś gotują i pokazują w TV. Program zwykle się kończy gdy trzeba to zjeść..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Teraz wszyscy coś gotują i pokazują w TV. Program zwykle się kończy gdy trzeba to zjeść..... Akurat Scheller to kucharz z zawodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Akurat Scheller to kucharz z zawodu. to nie zawsze argument..... Ale można domniemywać że wie co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 to nie zawsze argument..... Ale można domniemywać że wie co robi. Nie wiem czy nadal, ale swego czasu współpracował z Sowa, to pewnie posiadł nie tylko umiejętności kulinarne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 to nie zawsze argument..... Ale można domniemywać że wie co robi. To stary chłop który był szefem kuchni kilku dużych hoteli. Tam nie biorą z nadania. To nie ten typ, że wczoraj raper, a dzisiaj specjalista od kuchni. Najlepiej będzie, jeśli znajdę ten sposób, zrobię i zjem albo nie zjem bo się nie da i opiszę wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Ten makaron najpierw sam zrobię potem dam link . Tylko najpierw znajdę link . Ostatnio miałem za dużo jedzenia i nic nie gotowałem. Przy brzuszkach to mnie przednia część szyi boli. Stopy chyba na tępym śniegu bolą mnie bo staję wtedy często na palcach. Tak coś mi się wydaję. Być może to jeszcze przez to, że tępy śnieg jest wtedy kiedy jest duży mróz i moje buty bardziej mnie zaciskają po bokach. Jeszcze to będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 U nas lekki mrozik, więc jak prawie co dzień: Tak się podczas biegu zastanawiałem, co oprócz czystej frajdy z samego biegania na nartkach biegowych, daje to jako element przygotowania do zjazdów. Na pewno sprawa balansu. Co chwilę jedzie się na jednej narcie. No i chyba trochę wyważenie centralne (stanie równo nad nartami) zwłaszcza gdy trzeba z jakiejś górki zjechać. Jakiekolwiek odchylenie, zarówno w tył jak i w przód to gleba. Ze względu na rodzaj wiązań nie da się "siedzieć na tyłach" lub "wisieć na językach". A jeśli już choćby lekki łuk i trzeba przekładać narty bo inaczej nie da się skręcić, to zachowanie równowagi jest niezbędne i przy nawet niewielkiej w stosunku do nart zjazdowych szybkości, wcale niełatwe. No i oczywiście kondycja. Ale tego typu kondycja (wydolnościowa) nie jest za bardzo potrzebna w zjeździe. Tam istotna jest raczej siła mięśni ud i kręgosłupa. Nie zjeżdża się np.: 90-ciu minut bez przerwy. Myślę, że jednak biegówki jako ćwiczenie przed dłuższym wyjazdem w góry nie mają jak zaszkodzić. Polecam! Pozdr4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 U nas lekki mrozik, więc jak prawie co dzień: IMG_20190116_085024.jpg Tak się podczas biegu zastanawiałem, co oprócz czystej frajdy z samego biegania na nartkach biegowych, daje to jako element przygotowania do zjazdów. Na pewno sprawa balansu. Co chwilę jedzie się na jednej narcie. No i chyba trochę wyważenie centralne (stanie równo nad nartami) zwłaszcza gdy trzeba z jakiejś górki zjechać. Jakiekolwiek odchylenie, zarówno w tył jak i w przód to gleba. Ze względu na rodzaj wiązań nie da się "siedzieć na tyłach" lub "wisieć na językach". A jeśli już choćby lekki łuk i trzeba przekładać narty bo inaczej nie da się skręcić, to zachowanie równowagi jest niezbędne i przy nawet niewielkiej w stosunku do nart zjazdowych szybkości, wcale niełatwe. No i oczywiście kondycja. Ale tego typu kondycja (wydolnościowa) nie jest za bardzo potrzebna w zjeździe. Tam istotna jest raczej siła mięśni ud i kręgosłupa. Nie zjeżdża się np.: 90-ciu minut bez przerwy. Myślę, że jednak biegówki jako ćwiczenie przed dłuższym wyjazdem w góry nie mają jak zaszkodzić. Polecam! Pozdr4all. Witam Całkowita racja! I jeszcze małe uzupełnienie - testowanie swojego balansu na nartach zjazdowych. Zjechać na biegówkach szusem. Zjechać na biegówkach skręcając przestępowaniem. Rozluźnić ciało na wiosnę, maksymalnie spięte na krawędziach. Wydłużyć mięśnie. Wypocić zimowe toksyny(błyskawicznie się pocimy na biegówkach). No i nie trzeba wydawać na drogie karnety. A jaki spokój wokół! I krokusy można spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Zgadza się. Pot się rzeczywiście leje, podkoszulka mokra. Wzmacnia się także pas barkowy, co dla mnie jest ważne w kontekście tenisa na wiosnę, oraz ścięgna Achillesa i co tam jeszcze jest w okolicy stawów skokowych i śródstopia. A są to partie nieco zaniedbywane w czasie uprawiania narciarstwa zjazdowego (wysokie buty narciarskie). No i przede wszystkim ta przyjemność...! Zazwyczaj biegam po nieprzetartych terenach (mam śladówki), więc prawie codziennie spotykam sarny i widuję ślady dzików (tu u nas jest dużo zwierzyny). Dwa razy spotkałem nawet łosia i tyko czasami jakiś dzięcioł robi hałasu... na pół lasu. No, można się odtruć od codziennych spraw, pracy itp... Oj, można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 U nas lekki mrozik, więc jak prawie co dzień: IMG_20190116_085024.jpg A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Cześc To masz dokładnie tak samo jak ja. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Smog w Krakowie był od zawsze, tylko nie było czujników, więc nikomu nie przeszkadzał. Pojawiły się czujniki to przyszło przerażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Przeczytałem, przeraziłem się a że dużo napisano na koniec będzie link do całkiem sensownego materiału choć źródło dla wielu osób mało strawne. Nie rozciąganiu w ramach rozgrzewki. Nie wymachom nóg w ramach rozgrzewki o ile nie idzie w ślad za nimi kompresja (a same wymachy bez rozsądnego przygotowania do kontuzji zapraszają ze względu na masę buta. Od tego, żeby było ciepło jest kurtka, płaszcz, polar czy cokolwiek .. a nie rozgrzewka. Tak - jeżeli, kolejka+przejazd na górę trwa długo to kilka minut na rozruszanie ciała przed kolejną porcją tortur nie zaszkodzi. Tak - przed sezonem trening siłowy bo taki jest profil wysiłku na nartach. W uproszczeniu rower pozwoli jeździć cały dzień ale sztanga pozwoli zjechać . Nie - trening "cyrkowy", fajnie sprzedający się w social media treningu siłowego nie zastąpi choć zastępuje go na Instagramie, FB i innych sprawiając wrażenie, że alpejczyk głównie balansuje na slacku, piłce czy bossu. Nie dla odkrywania koła na nowo https://www.ntn.pl/a...zda-na-nartach/ Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Na siłowni byłem około 15 minut wszystkiego życiu. A różne sporty trenuję od dziecka i nie używam do tego porad z internetu. Z "maszyn" mam "wiosła na wózku" i tego używam w domu. Resztę można zrobić za pomocą własnego ciała i drążka na framudze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 ... dlatego nie pisałem o konieczności wdychania zapachu potu na siłowni i spacerach z rzęczniczkiem na ramieniu a jedynie o treningu siłowym. W domu, parku, garażu, siłowni, przy użyciu ciężarów, ciężaru własnego lub jakkolwiek inaczej - bez znaczenia. Profil ruchu/wysiłku. Choć każdemu dobrze tak jak mu dobrze Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Coś w tym jest. Jestem Krakusem od urodzenia, do tego zamieszkałym przez cały czas w centrum miasta. I przeżyłem swoje, w tym prawdziwe smogi za komuny. Każde mycie okien zaczynało się od odkurzenia warstwy pyłu z framug. Ale wtedy nikt nic nie monitorował. A dziś. PM2.5 przekroczona 5x, PM10 - 3.5x. I to z dala od centrum. W samym centrum, przy najbardziej ruchliwej ulicy jest ciut lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cześć Zacznij jarać fajki Piotrek - przejdzie CI. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cześć Nie wiem ale widziałem na filmach, że jest duży ciemny trochę przypomina pokrojem teropody i zieje ogniem. Ten "związek" z gadami sugeruje, że może trochę walić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! I koniecznie z piwkiem. I czipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo „Kondycja narciarska” - co to właściwie jest? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Akurat Scheller to kucharz z zawodu. to nie zawsze argument..... Ale można domniemywać że wie co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 to nie zawsze argument..... Ale można domniemywać że wie co robi. Nie wiem czy nadal, ale swego czasu współpracował z Sowa, to pewnie posiadł nie tylko umiejętności kulinarne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 to nie zawsze argument..... Ale można domniemywać że wie co robi. To stary chłop który był szefem kuchni kilku dużych hoteli. Tam nie biorą z nadania. To nie ten typ, że wczoraj raper, a dzisiaj specjalista od kuchni. Najlepiej będzie, jeśli znajdę ten sposób, zrobię i zjem albo nie zjem bo się nie da i opiszę wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Ten makaron najpierw sam zrobię potem dam link . Tylko najpierw znajdę link . Ostatnio miałem za dużo jedzenia i nic nie gotowałem. Przy brzuszkach to mnie przednia część szyi boli. Stopy chyba na tępym śniegu bolą mnie bo staję wtedy często na palcach. Tak coś mi się wydaję. Być może to jeszcze przez to, że tępy śnieg jest wtedy kiedy jest duży mróz i moje buty bardziej mnie zaciskają po bokach. Jeszcze to będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 U nas lekki mrozik, więc jak prawie co dzień: Tak się podczas biegu zastanawiałem, co oprócz czystej frajdy z samego biegania na nartkach biegowych, daje to jako element przygotowania do zjazdów. Na pewno sprawa balansu. Co chwilę jedzie się na jednej narcie. No i chyba trochę wyważenie centralne (stanie równo nad nartami) zwłaszcza gdy trzeba z jakiejś górki zjechać. Jakiekolwiek odchylenie, zarówno w tył jak i w przód to gleba. Ze względu na rodzaj wiązań nie da się "siedzieć na tyłach" lub "wisieć na językach". A jeśli już choćby lekki łuk i trzeba przekładać narty bo inaczej nie da się skręcić, to zachowanie równowagi jest niezbędne i przy nawet niewielkiej w stosunku do nart zjazdowych szybkości, wcale niełatwe. No i oczywiście kondycja. Ale tego typu kondycja (wydolnościowa) nie jest za bardzo potrzebna w zjeździe. Tam istotna jest raczej siła mięśni ud i kręgosłupa. Nie zjeżdża się np.: 90-ciu minut bez przerwy. Myślę, że jednak biegówki jako ćwiczenie przed dłuższym wyjazdem w góry nie mają jak zaszkodzić. Polecam! Pozdr4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 U nas lekki mrozik, więc jak prawie co dzień: IMG_20190116_085024.jpg Tak się podczas biegu zastanawiałem, co oprócz czystej frajdy z samego biegania na nartkach biegowych, daje to jako element przygotowania do zjazdów. Na pewno sprawa balansu. Co chwilę jedzie się na jednej narcie. No i chyba trochę wyważenie centralne (stanie równo nad nartami) zwłaszcza gdy trzeba z jakiejś górki zjechać. Jakiekolwiek odchylenie, zarówno w tył jak i w przód to gleba. Ze względu na rodzaj wiązań nie da się "siedzieć na tyłach" lub "wisieć na językach". A jeśli już choćby lekki łuk i trzeba przekładać narty bo inaczej nie da się skręcić, to zachowanie równowagi jest niezbędne i przy nawet niewielkiej w stosunku do nart zjazdowych szybkości, wcale niełatwe. No i oczywiście kondycja. Ale tego typu kondycja (wydolnościowa) nie jest za bardzo potrzebna w zjeździe. Tam istotna jest raczej siła mięśni ud i kręgosłupa. Nie zjeżdża się np.: 90-ciu minut bez przerwy. Myślę, że jednak biegówki jako ćwiczenie przed dłuższym wyjazdem w góry nie mają jak zaszkodzić. Polecam! Pozdr4all. Witam Całkowita racja! I jeszcze małe uzupełnienie - testowanie swojego balansu na nartach zjazdowych. Zjechać na biegówkach szusem. Zjechać na biegówkach skręcając przestępowaniem. Rozluźnić ciało na wiosnę, maksymalnie spięte na krawędziach. Wydłużyć mięśnie. Wypocić zimowe toksyny(błyskawicznie się pocimy na biegówkach). No i nie trzeba wydawać na drogie karnety. A jaki spokój wokół! I krokusy można spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Zgadza się. Pot się rzeczywiście leje, podkoszulka mokra. Wzmacnia się także pas barkowy, co dla mnie jest ważne w kontekście tenisa na wiosnę, oraz ścięgna Achillesa i co tam jeszcze jest w okolicy stawów skokowych i śródstopia. A są to partie nieco zaniedbywane w czasie uprawiania narciarstwa zjazdowego (wysokie buty narciarskie). No i przede wszystkim ta przyjemność...! Zazwyczaj biegam po nieprzetartych terenach (mam śladówki), więc prawie codziennie spotykam sarny i widuję ślady dzików (tu u nas jest dużo zwierzyny). Dwa razy spotkałem nawet łosia i tyko czasami jakiś dzięcioł robi hałasu... na pół lasu. No, można się odtruć od codziennych spraw, pracy itp... Oj, można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 U nas lekki mrozik, więc jak prawie co dzień: IMG_20190116_085024.jpg A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Cześc To masz dokładnie tak samo jak ja. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Smog w Krakowie był od zawsze, tylko nie było czujników, więc nikomu nie przeszkadzał. Pojawiły się czujniki to przyszło przerażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Przeczytałem, przeraziłem się a że dużo napisano na koniec będzie link do całkiem sensownego materiału choć źródło dla wielu osób mało strawne. Nie rozciąganiu w ramach rozgrzewki. Nie wymachom nóg w ramach rozgrzewki o ile nie idzie w ślad za nimi kompresja (a same wymachy bez rozsądnego przygotowania do kontuzji zapraszają ze względu na masę buta. Od tego, żeby było ciepło jest kurtka, płaszcz, polar czy cokolwiek .. a nie rozgrzewka. Tak - jeżeli, kolejka+przejazd na górę trwa długo to kilka minut na rozruszanie ciała przed kolejną porcją tortur nie zaszkodzi. Tak - przed sezonem trening siłowy bo taki jest profil wysiłku na nartach. W uproszczeniu rower pozwoli jeździć cały dzień ale sztanga pozwoli zjechać . Nie - trening "cyrkowy", fajnie sprzedający się w social media treningu siłowego nie zastąpi choć zastępuje go na Instagramie, FB i innych sprawiając wrażenie, że alpejczyk głównie balansuje na slacku, piłce czy bossu. Nie dla odkrywania koła na nowo https://www.ntn.pl/a...zda-na-nartach/ Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Na siłowni byłem około 15 minut wszystkiego życiu. A różne sporty trenuję od dziecka i nie używam do tego porad z internetu. Z "maszyn" mam "wiosła na wózku" i tego używam w domu. Resztę można zrobić za pomocą własnego ciała i drążka na framudze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 ... dlatego nie pisałem o konieczności wdychania zapachu potu na siłowni i spacerach z rzęczniczkiem na ramieniu a jedynie o treningu siłowym. W domu, parku, garażu, siłowni, przy użyciu ciężarów, ciężaru własnego lub jakkolwiek inaczej - bez znaczenia. Profil ruchu/wysiłku. Choć każdemu dobrze tak jak mu dobrze Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Coś w tym jest. Jestem Krakusem od urodzenia, do tego zamieszkałym przez cały czas w centrum miasta. I przeżyłem swoje, w tym prawdziwe smogi za komuny. Każde mycie okien zaczynało się od odkurzenia warstwy pyłu z framug. Ale wtedy nikt nic nie monitorował. A dziś. PM2.5 przekroczona 5x, PM10 - 3.5x. I to z dala od centrum. W samym centrum, przy najbardziej ruchliwej ulicy jest ciut lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cześć Zacznij jarać fajki Piotrek - przejdzie CI. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cześć Nie wiem ale widziałem na filmach, że jest duży ciemny trochę przypomina pokrojem teropody i zieje ogniem. Ten "związek" z gadami sugeruje, że może trochę walić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! I koniecznie z piwkiem. I czipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo „Kondycja narciarska” - co to właściwie jest? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
polm Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Ten makaron najpierw sam zrobię potem dam link . Tylko najpierw znajdę link . Ostatnio miałem za dużo jedzenia i nic nie gotowałem. Przy brzuszkach to mnie przednia część szyi boli. Stopy chyba na tępym śniegu bolą mnie bo staję wtedy często na palcach. Tak coś mi się wydaję. Być może to jeszcze przez to, że tępy śnieg jest wtedy kiedy jest duży mróz i moje buty bardziej mnie zaciskają po bokach. Jeszcze to będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 U nas lekki mrozik, więc jak prawie co dzień: Tak się podczas biegu zastanawiałem, co oprócz czystej frajdy z samego biegania na nartkach biegowych, daje to jako element przygotowania do zjazdów. Na pewno sprawa balansu. Co chwilę jedzie się na jednej narcie. No i chyba trochę wyważenie centralne (stanie równo nad nartami) zwłaszcza gdy trzeba z jakiejś górki zjechać. Jakiekolwiek odchylenie, zarówno w tył jak i w przód to gleba. Ze względu na rodzaj wiązań nie da się "siedzieć na tyłach" lub "wisieć na językach". A jeśli już choćby lekki łuk i trzeba przekładać narty bo inaczej nie da się skręcić, to zachowanie równowagi jest niezbędne i przy nawet niewielkiej w stosunku do nart zjazdowych szybkości, wcale niełatwe. No i oczywiście kondycja. Ale tego typu kondycja (wydolnościowa) nie jest za bardzo potrzebna w zjeździe. Tam istotna jest raczej siła mięśni ud i kręgosłupa. Nie zjeżdża się np.: 90-ciu minut bez przerwy. Myślę, że jednak biegówki jako ćwiczenie przed dłuższym wyjazdem w góry nie mają jak zaszkodzić. Polecam! Pozdr4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 U nas lekki mrozik, więc jak prawie co dzień: IMG_20190116_085024.jpg Tak się podczas biegu zastanawiałem, co oprócz czystej frajdy z samego biegania na nartkach biegowych, daje to jako element przygotowania do zjazdów. Na pewno sprawa balansu. Co chwilę jedzie się na jednej narcie. No i chyba trochę wyważenie centralne (stanie równo nad nartami) zwłaszcza gdy trzeba z jakiejś górki zjechać. Jakiekolwiek odchylenie, zarówno w tył jak i w przód to gleba. Ze względu na rodzaj wiązań nie da się "siedzieć na tyłach" lub "wisieć na językach". A jeśli już choćby lekki łuk i trzeba przekładać narty bo inaczej nie da się skręcić, to zachowanie równowagi jest niezbędne i przy nawet niewielkiej w stosunku do nart zjazdowych szybkości, wcale niełatwe. No i oczywiście kondycja. Ale tego typu kondycja (wydolnościowa) nie jest za bardzo potrzebna w zjeździe. Tam istotna jest raczej siła mięśni ud i kręgosłupa. Nie zjeżdża się np.: 90-ciu minut bez przerwy. Myślę, że jednak biegówki jako ćwiczenie przed dłuższym wyjazdem w góry nie mają jak zaszkodzić. Polecam! Pozdr4all. Witam Całkowita racja! I jeszcze małe uzupełnienie - testowanie swojego balansu na nartach zjazdowych. Zjechać na biegówkach szusem. Zjechać na biegówkach skręcając przestępowaniem. Rozluźnić ciało na wiosnę, maksymalnie spięte na krawędziach. Wydłużyć mięśnie. Wypocić zimowe toksyny(błyskawicznie się pocimy na biegówkach). No i nie trzeba wydawać na drogie karnety. A jaki spokój wokół! I krokusy można spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Zgadza się. Pot się rzeczywiście leje, podkoszulka mokra. Wzmacnia się także pas barkowy, co dla mnie jest ważne w kontekście tenisa na wiosnę, oraz ścięgna Achillesa i co tam jeszcze jest w okolicy stawów skokowych i śródstopia. A są to partie nieco zaniedbywane w czasie uprawiania narciarstwa zjazdowego (wysokie buty narciarskie). No i przede wszystkim ta przyjemność...! Zazwyczaj biegam po nieprzetartych terenach (mam śladówki), więc prawie codziennie spotykam sarny i widuję ślady dzików (tu u nas jest dużo zwierzyny). Dwa razy spotkałem nawet łosia i tyko czasami jakiś dzięcioł robi hałasu... na pół lasu. No, można się odtruć od codziennych spraw, pracy itp... Oj, można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 U nas lekki mrozik, więc jak prawie co dzień: IMG_20190116_085024.jpg A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Cześc To masz dokładnie tak samo jak ja. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Smog w Krakowie był od zawsze, tylko nie było czujników, więc nikomu nie przeszkadzał. Pojawiły się czujniki to przyszło przerażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Przeczytałem, przeraziłem się a że dużo napisano na koniec będzie link do całkiem sensownego materiału choć źródło dla wielu osób mało strawne. Nie rozciąganiu w ramach rozgrzewki. Nie wymachom nóg w ramach rozgrzewki o ile nie idzie w ślad za nimi kompresja (a same wymachy bez rozsądnego przygotowania do kontuzji zapraszają ze względu na masę buta. Od tego, żeby było ciepło jest kurtka, płaszcz, polar czy cokolwiek .. a nie rozgrzewka. Tak - jeżeli, kolejka+przejazd na górę trwa długo to kilka minut na rozruszanie ciała przed kolejną porcją tortur nie zaszkodzi. Tak - przed sezonem trening siłowy bo taki jest profil wysiłku na nartach. W uproszczeniu rower pozwoli jeździć cały dzień ale sztanga pozwoli zjechać . Nie - trening "cyrkowy", fajnie sprzedający się w social media treningu siłowego nie zastąpi choć zastępuje go na Instagramie, FB i innych sprawiając wrażenie, że alpejczyk głównie balansuje na slacku, piłce czy bossu. Nie dla odkrywania koła na nowo https://www.ntn.pl/a...zda-na-nartach/ Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Na siłowni byłem około 15 minut wszystkiego życiu. A różne sporty trenuję od dziecka i nie używam do tego porad z internetu. Z "maszyn" mam "wiosła na wózku" i tego używam w domu. Resztę można zrobić za pomocą własnego ciała i drążka na framudze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 ... dlatego nie pisałem o konieczności wdychania zapachu potu na siłowni i spacerach z rzęczniczkiem na ramieniu a jedynie o treningu siłowym. W domu, parku, garażu, siłowni, przy użyciu ciężarów, ciężaru własnego lub jakkolwiek inaczej - bez znaczenia. Profil ruchu/wysiłku. Choć każdemu dobrze tak jak mu dobrze Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Coś w tym jest. Jestem Krakusem od urodzenia, do tego zamieszkałym przez cały czas w centrum miasta. I przeżyłem swoje, w tym prawdziwe smogi za komuny. Każde mycie okien zaczynało się od odkurzenia warstwy pyłu z framug. Ale wtedy nikt nic nie monitorował. A dziś. PM2.5 przekroczona 5x, PM10 - 3.5x. I to z dala od centrum. W samym centrum, przy najbardziej ruchliwej ulicy jest ciut lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cześć Zacznij jarać fajki Piotrek - przejdzie CI. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cześć Nie wiem ale widziałem na filmach, że jest duży ciemny trochę przypomina pokrojem teropody i zieje ogniem. Ten "związek" z gadami sugeruje, że może trochę walić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! I koniecznie z piwkiem. I czipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo „Kondycja narciarska” - co to właściwie jest? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Zgadza się. Pot się rzeczywiście leje, podkoszulka mokra. Wzmacnia się także pas barkowy, co dla mnie jest ważne w kontekście tenisa na wiosnę, oraz ścięgna Achillesa i co tam jeszcze jest w okolicy stawów skokowych i śródstopia. A są to partie nieco zaniedbywane w czasie uprawiania narciarstwa zjazdowego (wysokie buty narciarskie). No i przede wszystkim ta przyjemność...! Zazwyczaj biegam po nieprzetartych terenach (mam śladówki), więc prawie codziennie spotykam sarny i widuję ślady dzików (tu u nas jest dużo zwierzyny). Dwa razy spotkałem nawet łosia i tyko czasami jakiś dzięcioł robi hałasu... na pół lasu. No, można się odtruć od codziennych spraw, pracy itp... Oj, można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 U nas lekki mrozik, więc jak prawie co dzień: IMG_20190116_085024.jpg A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Cześc To masz dokładnie tak samo jak ja. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Smog w Krakowie był od zawsze, tylko nie było czujników, więc nikomu nie przeszkadzał. Pojawiły się czujniki to przyszło przerażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Przeczytałem, przeraziłem się a że dużo napisano na koniec będzie link do całkiem sensownego materiału choć źródło dla wielu osób mało strawne. Nie rozciąganiu w ramach rozgrzewki. Nie wymachom nóg w ramach rozgrzewki o ile nie idzie w ślad za nimi kompresja (a same wymachy bez rozsądnego przygotowania do kontuzji zapraszają ze względu na masę buta. Od tego, żeby było ciepło jest kurtka, płaszcz, polar czy cokolwiek .. a nie rozgrzewka. Tak - jeżeli, kolejka+przejazd na górę trwa długo to kilka minut na rozruszanie ciała przed kolejną porcją tortur nie zaszkodzi. Tak - przed sezonem trening siłowy bo taki jest profil wysiłku na nartach. W uproszczeniu rower pozwoli jeździć cały dzień ale sztanga pozwoli zjechać . Nie - trening "cyrkowy", fajnie sprzedający się w social media treningu siłowego nie zastąpi choć zastępuje go na Instagramie, FB i innych sprawiając wrażenie, że alpejczyk głównie balansuje na slacku, piłce czy bossu. Nie dla odkrywania koła na nowo https://www.ntn.pl/a...zda-na-nartach/ Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Na siłowni byłem około 15 minut wszystkiego życiu. A różne sporty trenuję od dziecka i nie używam do tego porad z internetu. Z "maszyn" mam "wiosła na wózku" i tego używam w domu. Resztę można zrobić za pomocą własnego ciała i drążka na framudze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 ... dlatego nie pisałem o konieczności wdychania zapachu potu na siłowni i spacerach z rzęczniczkiem na ramieniu a jedynie o treningu siłowym. W domu, parku, garażu, siłowni, przy użyciu ciężarów, ciężaru własnego lub jakkolwiek inaczej - bez znaczenia. Profil ruchu/wysiłku. Choć każdemu dobrze tak jak mu dobrze Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Coś w tym jest. Jestem Krakusem od urodzenia, do tego zamieszkałym przez cały czas w centrum miasta. I przeżyłem swoje, w tym prawdziwe smogi za komuny. Każde mycie okien zaczynało się od odkurzenia warstwy pyłu z framug. Ale wtedy nikt nic nie monitorował. A dziś. PM2.5 przekroczona 5x, PM10 - 3.5x. I to z dala od centrum. W samym centrum, przy najbardziej ruchliwej ulicy jest ciut lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cześć Zacznij jarać fajki Piotrek - przejdzie CI. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cześć Nie wiem ale widziałem na filmach, że jest duży ciemny trochę przypomina pokrojem teropody i zieje ogniem. Ten "związek" z gadami sugeruje, że może trochę walić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! I koniecznie z piwkiem. I czipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo „Kondycja narciarska” - co to właściwie jest? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Cześc To masz dokładnie tak samo jak ja. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Smog w Krakowie był od zawsze, tylko nie było czujników, więc nikomu nie przeszkadzał. Pojawiły się czujniki to przyszło przerażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Przeczytałem, przeraziłem się a że dużo napisano na koniec będzie link do całkiem sensownego materiału choć źródło dla wielu osób mało strawne. Nie rozciąganiu w ramach rozgrzewki. Nie wymachom nóg w ramach rozgrzewki o ile nie idzie w ślad za nimi kompresja (a same wymachy bez rozsądnego przygotowania do kontuzji zapraszają ze względu na masę buta. Od tego, żeby było ciepło jest kurtka, płaszcz, polar czy cokolwiek .. a nie rozgrzewka. Tak - jeżeli, kolejka+przejazd na górę trwa długo to kilka minut na rozruszanie ciała przed kolejną porcją tortur nie zaszkodzi. Tak - przed sezonem trening siłowy bo taki jest profil wysiłku na nartach. W uproszczeniu rower pozwoli jeździć cały dzień ale sztanga pozwoli zjechać . Nie - trening "cyrkowy", fajnie sprzedający się w social media treningu siłowego nie zastąpi choć zastępuje go na Instagramie, FB i innych sprawiając wrażenie, że alpejczyk głównie balansuje na slacku, piłce czy bossu. Nie dla odkrywania koła na nowo https://www.ntn.pl/a...zda-na-nartach/ Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Na siłowni byłem około 15 minut wszystkiego życiu. A różne sporty trenuję od dziecka i nie używam do tego porad z internetu. Z "maszyn" mam "wiosła na wózku" i tego używam w domu. Resztę można zrobić za pomocą własnego ciała i drążka na framudze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 ... dlatego nie pisałem o konieczności wdychania zapachu potu na siłowni i spacerach z rzęczniczkiem na ramieniu a jedynie o treningu siłowym. W domu, parku, garażu, siłowni, przy użyciu ciężarów, ciężaru własnego lub jakkolwiek inaczej - bez znaczenia. Profil ruchu/wysiłku. Choć każdemu dobrze tak jak mu dobrze Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Coś w tym jest. Jestem Krakusem od urodzenia, do tego zamieszkałym przez cały czas w centrum miasta. I przeżyłem swoje, w tym prawdziwe smogi za komuny. Każde mycie okien zaczynało się od odkurzenia warstwy pyłu z framug. Ale wtedy nikt nic nie monitorował. A dziś. PM2.5 przekroczona 5x, PM10 - 3.5x. I to z dala od centrum. W samym centrum, przy najbardziej ruchliwej ulicy jest ciut lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cześć Zacznij jarać fajki Piotrek - przejdzie CI. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cześć Nie wiem ale widziałem na filmach, że jest duży ciemny trochę przypomina pokrojem teropody i zieje ogniem. Ten "związek" z gadami sugeruje, że może trochę walić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! I koniecznie z piwkiem. I czipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo „Kondycja narciarska” - co to właściwie jest? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u nas w Krakowie... potężny smog. Pomiary wskazują katastrofę. Wszystkie wskaźniki na czarno. Ale ja, szczerze pisząc, tego nie czuję. Cześc To masz dokładnie tak samo jak ja. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Smog w Krakowie był od zawsze, tylko nie było czujników, więc nikomu nie przeszkadzał. Pojawiły się czujniki to przyszło przerażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Przeczytałem, przeraziłem się a że dużo napisano na koniec będzie link do całkiem sensownego materiału choć źródło dla wielu osób mało strawne. Nie rozciąganiu w ramach rozgrzewki. Nie wymachom nóg w ramach rozgrzewki o ile nie idzie w ślad za nimi kompresja (a same wymachy bez rozsądnego przygotowania do kontuzji zapraszają ze względu na masę buta. Od tego, żeby było ciepło jest kurtka, płaszcz, polar czy cokolwiek .. a nie rozgrzewka. Tak - jeżeli, kolejka+przejazd na górę trwa długo to kilka minut na rozruszanie ciała przed kolejną porcją tortur nie zaszkodzi. Tak - przed sezonem trening siłowy bo taki jest profil wysiłku na nartach. W uproszczeniu rower pozwoli jeździć cały dzień ale sztanga pozwoli zjechać . Nie - trening "cyrkowy", fajnie sprzedający się w social media treningu siłowego nie zastąpi choć zastępuje go na Instagramie, FB i innych sprawiając wrażenie, że alpejczyk głównie balansuje na slacku, piłce czy bossu. Nie dla odkrywania koła na nowo https://www.ntn.pl/a...zda-na-nartach/ Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Na siłowni byłem około 15 minut wszystkiego życiu. A różne sporty trenuję od dziecka i nie używam do tego porad z internetu. Z "maszyn" mam "wiosła na wózku" i tego używam w domu. Resztę można zrobić za pomocą własnego ciała i drążka na framudze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 ... dlatego nie pisałem o konieczności wdychania zapachu potu na siłowni i spacerach z rzęczniczkiem na ramieniu a jedynie o treningu siłowym. W domu, parku, garażu, siłowni, przy użyciu ciężarów, ciężaru własnego lub jakkolwiek inaczej - bez znaczenia. Profil ruchu/wysiłku. Choć każdemu dobrze tak jak mu dobrze Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Coś w tym jest. Jestem Krakusem od urodzenia, do tego zamieszkałym przez cały czas w centrum miasta. I przeżyłem swoje, w tym prawdziwe smogi za komuny. Każde mycie okien zaczynało się od odkurzenia warstwy pyłu z framug. Ale wtedy nikt nic nie monitorował. A dziś. PM2.5 przekroczona 5x, PM10 - 3.5x. I to z dala od centrum. W samym centrum, przy najbardziej ruchliwej ulicy jest ciut lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cześć Zacznij jarać fajki Piotrek - przejdzie CI. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cześć Nie wiem ale widziałem na filmach, że jest duży ciemny trochę przypomina pokrojem teropody i zieje ogniem. Ten "związek" z gadami sugeruje, że może trochę walić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! I koniecznie z piwkiem. I czipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo „Kondycja narciarska” - co to właściwie jest? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Chertan Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Smog w Krakowie był od zawsze, tylko nie było czujników, więc nikomu nie przeszkadzał. Pojawiły się czujniki to przyszło przerażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Przeczytałem, przeraziłem się a że dużo napisano na koniec będzie link do całkiem sensownego materiału choć źródło dla wielu osób mało strawne. Nie rozciąganiu w ramach rozgrzewki. Nie wymachom nóg w ramach rozgrzewki o ile nie idzie w ślad za nimi kompresja (a same wymachy bez rozsądnego przygotowania do kontuzji zapraszają ze względu na masę buta. Od tego, żeby było ciepło jest kurtka, płaszcz, polar czy cokolwiek .. a nie rozgrzewka. Tak - jeżeli, kolejka+przejazd na górę trwa długo to kilka minut na rozruszanie ciała przed kolejną porcją tortur nie zaszkodzi. Tak - przed sezonem trening siłowy bo taki jest profil wysiłku na nartach. W uproszczeniu rower pozwoli jeździć cały dzień ale sztanga pozwoli zjechać . Nie - trening "cyrkowy", fajnie sprzedający się w social media treningu siłowego nie zastąpi choć zastępuje go na Instagramie, FB i innych sprawiając wrażenie, że alpejczyk głównie balansuje na slacku, piłce czy bossu. Nie dla odkrywania koła na nowo https://www.ntn.pl/a...zda-na-nartach/ Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Na siłowni byłem około 15 minut wszystkiego życiu. A różne sporty trenuję od dziecka i nie używam do tego porad z internetu. Z "maszyn" mam "wiosła na wózku" i tego używam w domu. Resztę można zrobić za pomocą własnego ciała i drążka na framudze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 ... dlatego nie pisałem o konieczności wdychania zapachu potu na siłowni i spacerach z rzęczniczkiem na ramieniu a jedynie o treningu siłowym. W domu, parku, garażu, siłowni, przy użyciu ciężarów, ciężaru własnego lub jakkolwiek inaczej - bez znaczenia. Profil ruchu/wysiłku. Choć każdemu dobrze tak jak mu dobrze Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Nikt z moich krakowskich znajomków nic nie czuje... Jesteśmy mutantami. Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Coś w tym jest. Jestem Krakusem od urodzenia, do tego zamieszkałym przez cały czas w centrum miasta. I przeżyłem swoje, w tym prawdziwe smogi za komuny. Każde mycie okien zaczynało się od odkurzenia warstwy pyłu z framug. Ale wtedy nikt nic nie monitorował. A dziś. PM2.5 przekroczona 5x, PM10 - 3.5x. I to z dala od centrum. W samym centrum, przy najbardziej ruchliwej ulicy jest ciut lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cześć Zacznij jarać fajki Piotrek - przejdzie CI. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cześć Nie wiem ale widziałem na filmach, że jest duży ciemny trochę przypomina pokrojem teropody i zieje ogniem. Ten "związek" z gadami sugeruje, że może trochę walić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! I koniecznie z piwkiem. I czipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo „Kondycja narciarska” - co to właściwie jest? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie wciągaliście za dużo nosem w młodości. Ja nawet jadąc samochodem, czuję różnice w natężeniu smogu w zależności obok jakich budynków przejeżdżam. Odkąd przeprowadziłem się na Śląsk, smog mi masakrycznie przeszkadza i nie potrzebuje do tego żadnych czujników. W Łodzi na blokowisku smog był sporo mniejszy. Jeśli chodzi o czujniki to czasem wariują (mgły) a smogu specjalnego nie ma. Obecnie niestety jest. Cześć Zacznij jarać fajki Piotrek - przejdzie CI. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cześć Nie wiem ale widziałem na filmach, że jest duży ciemny trochę przypomina pokrojem teropody i zieje ogniem. Ten "związek" z gadami sugeruje, że może trochę walić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! I koniecznie z piwkiem. I czipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo „Kondycja narciarska” - co to właściwie jest?
polm Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czy smog ma zapach ? Ja tego nie czuję ale może mam słaby węch albo u mnie nie ma smogu. Cześć Nie wiem ale widziałem na filmach, że jest duży ciemny trochę przypomina pokrojem teropody i zieje ogniem. Ten "związek" z gadami sugeruje, że może trochę walić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! I koniecznie z piwkiem. I czipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo „Kondycja narciarska” - co to właściwie jest?
RobertK Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Eurosport + skiforum i kondycja jest! I koniecznie z piwkiem. I czipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Mitek Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Cześć Mistrzowskie dzieło, przepiękna skała. Ale to jednak nie człowiek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
fredowski Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nie mozliwe. Wymyslasz. Co do jazdy a duzo o swojej napisales, ja jezdze inaczej. Nie rozumiem jak mozna jechac 1 km tak samo a co dopiero kilka km. To sa straszne meki jechac 3 min. tak samo. Wtedy nogi trzeba miec super silne. Dany zacznij jezdzic stylem zmiennym, nie wydziwiaj tylko cos zmien np. co ca. 20 skretow zmieniaj promien na tyle, zeby uruchomic inne partie miesni a poprzednim dac odpoczac. Mozna tez bedac w skrecie poglebiac go do 4 razy. Na 10 s. przyjmowac rozne pozycje (jet) itd. Wtedy Crans Montana bedzie za krotka i dojedziesz nawet do Sion. To mialo byc do Dany de Vino udalo sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi