star Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Przejdź na sinusy jak w rowerze : ) Tangens to przereklamowana sprawa Nie mam pojęcia jak by to normalnie pomierzyć : ) 45 stopni to piekielnie stromo szczególnie jak spora ekspozycja. Jak jest się gdzie zatrzymać to po prostu stromo. sinus czy tangens jeden czort wystarczy ze kat maly; no ale tu mamy same strome zbocza:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 221 Dodano 5 l Ostatniej odpowiedzi 4 l Top użytkownicy w tym temacie 19 18 24 20 Popularne dni 6 Sty 25 3 Mar 24 25 Lis 20 28 Lut 20 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 19 odpowiedzi FerraEnzo 18 odpowiedzi Gabrik 24 odpowiedzi Diakon 20 odpowiedzi Popularne dni 6 Sty 2019 25 odpowiedzi 3 Mar 2019 24 odpowiedzi 25 Lis 2019 20 odpowiedzi 28 Lut 2019 20 odpowiedzi wkg Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 No ale sinus to prosto - przejechałem 10km, zjechałem 2000m mam 0,2 a jak zmierzyć w poziomie ? Zresztą ja zawsze myślałem stopniami na nartach, na stravie to chyba jednak procenty liczone jak sinusy trenują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 No ale sinus to prosto - przejechałem 10km, zjechałem 2000m mam 0,2 a jak zmierzyć w poziomie ? ... zapytaj Pitagorasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 I suwak logarytmiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Gabrik Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 No cóż po odbyciu za krótkich lekcji u forumowego instruktora Adama Widucha, czas na choć małą refleksję... Najważniejsza jest taka - korzystać, brać takowe lekcje, bo nawet jedna godzina spędzona z odpowiednią osobą bardzo pomaga i może przenieść Twoją jazdę na kolejny, wyższy szczebel. Kolejna....zbyt często, za mocno komplikujemy jazdę poprzez wpisywanie różnych teorii, które w głowie początkujących, a może i średnio jeżdżących powodują potrzebę rozmyślania o zbyt dużej ilości rzeczy. Dziś np. jedno zdanie od Adama dało mi więcej niż kilka zjazdów...otóż ja muszę być świadomym, ja muszę potrafić siebie zweryfikować (przynajmniej w jakimś fragmencie umiejętności). Sama jazda z instruktorem na stoku, to jedno. jednak nie mniej ważna i mega pomocna jest rozmowa z nim w czasie jazdy...kanapą w górę . Co dalej? W czasie najbliższego wyjazdu skupienie się na uzyskanych wskazówkach i praca nad wskazanymi elementami. Tak jak po ostatnim marcowym wyjeździe, miałem doła, tak po obecnym pobycie w Zwardoniu i możliwości obcowania z Adamem jestem mega zmotywowany i pełen entuzjazmu. Mam nadzieję, że po 25 stycznia będę mógł na swoim profilu dopisać uczciwą 3 w dziale umiejętności . Jak się uda, poproszę kogoś o sfilmowanie swoich poczynań do oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Adam aby jakoś podsumować lekcję z Tobą (dla jasności nie wątpiłem w żadną Twoją poradę) zerknij na ten filmik od 0:56 do 1:01 w zwolnionym na maxa tempie, jeszcze raz szacuneczek dla Ciebie . https://www.youtube....h?v=WYPxH5AkuEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Ja jestem w stanie wiele zrozumieć i wiele tolerować ale są pewne granice których nie przekraczam. Skrętu z poszeżenia kątowego nie wolno stosować na stokach o średnim i dużym nachyleniu. To jest skręt przyśpieszający a nie oporowy. W każdej chwili i na każdym stoku jestem w stanie to udowodnić. Ta ewolucja w chwili obecnej jest jedynie ćwiczeniem a nie odrębną ewolucjąSpieracie sie o to co na filmie? Nie trzeba. Ten skret wykonuje bardzo czesto poza trasa w terenie stromym i usianym przeszkodami(wystajace skaly/skalki) miedzy ktorymi musze sie bezszelstnie przecisnac/przejechac. Ma jedna wazna zalete, ze umozliwia bardzo wolna jazde. Ten gostek na filmie plata sie z pokazem. Predkosc jazdy reguluje katem odstawionej narty. Jezeli narta ma dziob poza linia spadku stoku co nie jest trudne do wykonania to przechodzac na nia mam zadane przyspieszenie abo zaraz je w razie potrzeby trace. Radze to wypraktykowac i wtedy pisac. Skret z poszerzenia katowego to nic innego jak rozwiniecie najprostrzego/najpopularniejszego skretu p.t. "krystiannia z oporu narta gorna"https://youtu.be/_BoHnTFZHL0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 9 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
wkg Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 No ale sinus to prosto - przejechałem 10km, zjechałem 2000m mam 0,2 a jak zmierzyć w poziomie ? Zresztą ja zawsze myślałem stopniami na nartach, na stravie to chyba jednak procenty liczone jak sinusy trenują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 No ale sinus to prosto - przejechałem 10km, zjechałem 2000m mam 0,2 a jak zmierzyć w poziomie ? ... zapytaj Pitagorasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 I suwak logarytmiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Gabrik Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 No cóż po odbyciu za krótkich lekcji u forumowego instruktora Adama Widucha, czas na choć małą refleksję... Najważniejsza jest taka - korzystać, brać takowe lekcje, bo nawet jedna godzina spędzona z odpowiednią osobą bardzo pomaga i może przenieść Twoją jazdę na kolejny, wyższy szczebel. Kolejna....zbyt często, za mocno komplikujemy jazdę poprzez wpisywanie różnych teorii, które w głowie początkujących, a może i średnio jeżdżących powodują potrzebę rozmyślania o zbyt dużej ilości rzeczy. Dziś np. jedno zdanie od Adama dało mi więcej niż kilka zjazdów...otóż ja muszę być świadomym, ja muszę potrafić siebie zweryfikować (przynajmniej w jakimś fragmencie umiejętności). Sama jazda z instruktorem na stoku, to jedno. jednak nie mniej ważna i mega pomocna jest rozmowa z nim w czasie jazdy...kanapą w górę . Co dalej? W czasie najbliższego wyjazdu skupienie się na uzyskanych wskazówkach i praca nad wskazanymi elementami. Tak jak po ostatnim marcowym wyjeździe, miałem doła, tak po obecnym pobycie w Zwardoniu i możliwości obcowania z Adamem jestem mega zmotywowany i pełen entuzjazmu. Mam nadzieję, że po 25 stycznia będę mógł na swoim profilu dopisać uczciwą 3 w dziale umiejętności . Jak się uda, poproszę kogoś o sfilmowanie swoich poczynań do oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Adam aby jakoś podsumować lekcję z Tobą (dla jasności nie wątpiłem w żadną Twoją poradę) zerknij na ten filmik od 0:56 do 1:01 w zwolnionym na maxa tempie, jeszcze raz szacuneczek dla Ciebie . https://www.youtube....h?v=WYPxH5AkuEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Ja jestem w stanie wiele zrozumieć i wiele tolerować ale są pewne granice których nie przekraczam. Skrętu z poszeżenia kątowego nie wolno stosować na stokach o średnim i dużym nachyleniu. To jest skręt przyśpieszający a nie oporowy. W każdej chwili i na każdym stoku jestem w stanie to udowodnić. Ta ewolucja w chwili obecnej jest jedynie ćwiczeniem a nie odrębną ewolucjąSpieracie sie o to co na filmie? Nie trzeba. Ten skret wykonuje bardzo czesto poza trasa w terenie stromym i usianym przeszkodami(wystajace skaly/skalki) miedzy ktorymi musze sie bezszelstnie przecisnac/przejechac. Ma jedna wazna zalete, ze umozliwia bardzo wolna jazde. Ten gostek na filmie plata sie z pokazem. Predkosc jazdy reguluje katem odstawionej narty. Jezeli narta ma dziob poza linia spadku stoku co nie jest trudne do wykonania to przechodzac na nia mam zadane przyspieszenie abo zaraz je w razie potrzeby trace. Radze to wypraktykowac i wtedy pisac. Skret z poszerzenia katowego to nic innego jak rozwiniecie najprostrzego/najpopularniejszego skretu p.t. "krystiannia z oporu narta gorna"https://youtu.be/_BoHnTFZHL0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 9 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
wkg Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 I suwak logarytmiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 No cóż po odbyciu za krótkich lekcji u forumowego instruktora Adama Widucha, czas na choć małą refleksję... Najważniejsza jest taka - korzystać, brać takowe lekcje, bo nawet jedna godzina spędzona z odpowiednią osobą bardzo pomaga i może przenieść Twoją jazdę na kolejny, wyższy szczebel. Kolejna....zbyt często, za mocno komplikujemy jazdę poprzez wpisywanie różnych teorii, które w głowie początkujących, a może i średnio jeżdżących powodują potrzebę rozmyślania o zbyt dużej ilości rzeczy. Dziś np. jedno zdanie od Adama dało mi więcej niż kilka zjazdów...otóż ja muszę być świadomym, ja muszę potrafić siebie zweryfikować (przynajmniej w jakimś fragmencie umiejętności). Sama jazda z instruktorem na stoku, to jedno. jednak nie mniej ważna i mega pomocna jest rozmowa z nim w czasie jazdy...kanapą w górę . Co dalej? W czasie najbliższego wyjazdu skupienie się na uzyskanych wskazówkach i praca nad wskazanymi elementami. Tak jak po ostatnim marcowym wyjeździe, miałem doła, tak po obecnym pobycie w Zwardoniu i możliwości obcowania z Adamem jestem mega zmotywowany i pełen entuzjazmu. Mam nadzieję, że po 25 stycznia będę mógł na swoim profilu dopisać uczciwą 3 w dziale umiejętności . Jak się uda, poproszę kogoś o sfilmowanie swoich poczynań do oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Adam aby jakoś podsumować lekcję z Tobą (dla jasności nie wątpiłem w żadną Twoją poradę) zerknij na ten filmik od 0:56 do 1:01 w zwolnionym na maxa tempie, jeszcze raz szacuneczek dla Ciebie . https://www.youtube....h?v=WYPxH5AkuEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Ja jestem w stanie wiele zrozumieć i wiele tolerować ale są pewne granice których nie przekraczam. Skrętu z poszeżenia kątowego nie wolno stosować na stokach o średnim i dużym nachyleniu. To jest skręt przyśpieszający a nie oporowy. W każdej chwili i na każdym stoku jestem w stanie to udowodnić. Ta ewolucja w chwili obecnej jest jedynie ćwiczeniem a nie odrębną ewolucjąSpieracie sie o to co na filmie? Nie trzeba. Ten skret wykonuje bardzo czesto poza trasa w terenie stromym i usianym przeszkodami(wystajace skaly/skalki) miedzy ktorymi musze sie bezszelstnie przecisnac/przejechac. Ma jedna wazna zalete, ze umozliwia bardzo wolna jazde. Ten gostek na filmie plata sie z pokazem. Predkosc jazdy reguluje katem odstawionej narty. Jezeli narta ma dziob poza linia spadku stoku co nie jest trudne do wykonania to przechodzac na nia mam zadane przyspieszenie abo zaraz je w razie potrzeby trace. Radze to wypraktykowac i wtedy pisac. Skret z poszerzenia katowego to nic innego jak rozwiniecie najprostrzego/najpopularniejszego skretu p.t. "krystiannia z oporu narta gorna"https://youtu.be/_BoHnTFZHL0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi