sirom Napisano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 termin 16-21 grudnia (6 dni na białym) Wklejam - mieszankę z sześciu dni, z różnych miejsc (od zatłoczonej Val Tho do pustawych Courchevel i Meribel. 1. w Courchevel pojawiły się na krzesełkach mapki wykonane w miejscu baru zabezpieczającego nogi - rewelacja, nie rzeba wyciągać mapek (choć ja takowych w 3 Dolinach w ogóle nie używam) 2. Pojawiło się kilka nowych wyciągów - niektóre tak jak ten całkiem "wypasione" 3. Val Tho jak zwykle zatłoczone i imprezowe za to jako jedyne wita nas polskim napisem (pozostałe miejscówki nie mają polskiego powitania) 4. Tym razem mieszkałem w Val Tho - dawało to pewną możliwość jazdy 15 minut przed otwarciem wyciągów - po prostu zaczyna sie jazdę od zjazdu Bd Cumin do dolnej stacji Les Menuires i wyjazd na Masę lub Doronem do "Menuirów" 5. Tym razem termin był rewelacyjny - nie dość że masa śniegu, wszystkie połączenia miedzy stacjami otwarte (poz Col de la Loze). Uruchomiono wyciągi na Mont Valon oraz La Masse (tylko i wyłącznie brakowało Olimpijki w Meribel - otwarli ją w sobotę w dniu naszego powrotu do Polski.....) pogoda - trzy dni słoneczne i trzy pochmurne z opadami Nie daję opisu - jak zwykle od rana do ostatniego wyciągu przebywałem na stokach. Niezależnie od pogody Pozdrawiam, PS - szamanie Siano - dzięki za śnieg - padało praktycznie codziennie, trzy dni zaraz po 16, trzy przez cały czas.. Warunki śniegowe rewelacyjne - i wszystko działało, żadnych wyłączeń (poza pierwszym dniem, gdy połączenia miedzy dolinami otwarto dopiero kolo 10.30) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Świetny opis i fotki. Dzięki. Jeśli chodzi o edycję tytułu to raczej się nie doczekasz, ale jako założyciel wątku możesz to zrobić sam, musisz użyć pełnego edytora, otwierasz edycję pierwszego postu i w niej możesz edytować również tytuł. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hilly_billy Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 termin 16-21 grudnia (6 dni na białym) Wklejam - mieszankę z sześciu dni, z różnych miejsc (od zatłoczonej Val Tho do pustawych Courchevel i Meribel. Przede wszystkim dzięki za relację. Pozwolę sobie dołączyć do wątku. Pomoglibyście rozwiązać mój dylemat? Jedziemy do Val Thorens w ten piątek. Nie wiem które deski wziąć ze sobą. Linie lotnicze trochę nas ograniczają w ilości bagażu i nie mogę wziąć 2 par. Mam Rossi Soul 7 (108mm) i Racetiger SL (68mm). Skłaniam się do tych 2gich bo to nowy zakup, jeszcze nie śmigane, a podobno same jeżdżą. Jak wygląda w 3V sytuacja z przygotowaniem stoków? Planuję 1 dzień z przewodnikiem poza trasą, ale na ten czas coś bym ewentualnie wypożyczył, gdyby padło na SL. Czy jednak wziąć dość uniwersalne grubasy ze względu na ostatnie, solidne opady śniegu? Za dobrą poradę obiecuję kontrybucję w postaci mini sprawozdania z wyjazdu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Pomoglibyście rozwiązać mój dylemat? Jedziemy do Val Thorens w ten piątek. Nie wiem które deski wziąć ze sobą. Linie lotnicze trochę nas ograniczają w ilości bagażu i nie mogę wziąć 2 par. Mam Rossi Soul 7 (108mm) i Racetiger SL (68mm). Skłaniam się do tych 2gich bo to nowy zakup, jeszcze nie śmigane, a podobno same jeżdżą. Jak wygląda w 3V sytuacja z przygotowaniem stoków? Planuję 1 dzień z przewodnikiem poza trasą, ale na ten czas coś bym ewentualnie wypożyczył, gdyby padło na SL. Czy jednak wziąć dość uniwersalne grubasy ze względu na ostatnie, solidne opady śniegu?Bierz trasowe narty. Po opadach, to wszystko jest tam (jak i w przynajmniej 80% ośrodków alpejskich obecnie) rozjeżdżone w kilka godzin.A prognozy są jednoznaczne - przez dłuższy czas będzie teraz lampa, nawet z lekkim plusem...Przygotowanie stoków jest ok, przy czym nie wszystkie trasy są codziennie robione.- zielone i niebieskie trasy są zawsze wyratrakowane- większa część czerwonych codziennie, część co 2 dni- większość czarnych od wielkiego dzwonu albo wcalena tej stronce: http://www.skiplan.c...=france&lang=fr możesz śledzić co będzie otwarte/ratrakowane na następny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Przede wszystkim dzięki za relację. Pozwolę sobie dołączyć do wątku. Pomoglibyście rozwiązać mój dylemat? Jedziemy do Val Thorens w ten piątek. Nie wiem które deski wziąć ze sobą. Linie lotnicze trochę nas ograniczają w ilości bagażu i nie mogę wziąć 2 par. Mam Rossi Soul 7 (108mm) i Racetiger SL (68mm). Skłaniam się do tych 2gich bo to nowy zakup, jeszcze nie śmigane, a podobno same jeżdżą. Jak wygląda w 3V sytuacja z przygotowaniem stoków? Planuję 1 dzień z przewodnikiem poza trasą, ale na ten czas coś bym ewentualnie wypożyczył, gdyby padło na SL. Czy jednak wziąć dość uniwersalne grubasy ze względu na ostatnie, solidne opady śniegu? Za dobrą poradę obiecuję kontrybucję w postaci mini sprawozdania z wyjazdu;) Ja bym wzial Soul7. Stoki jak zawsze w takich atrakcyjnych miejscach sa rozjezdzone. Jezeli ma byc cieplej to tym bardziej. Soul7 to bardzo zwrotne narty i na malych predkosciach moga "robic " za sl (jak sie przylozysz). Bedziesz tez wedrowal po dolinach. No i najwazniejsze mozesz tez robic za Francuza, ktorzy na slalomkach nie jezdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Hilly_billy Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Dzięki Panowie. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 13 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Ja bym wzial Soul7. Stoki jak zawsze w takich atrakcyjnych miejscach sa rozjezdzone. Jezeli ma byc cieplej to tym bardziej. Soul7 to bardzo zwrotne narty i na malych predkosciach moga "robic " za sl (jak sie przylozysz). Bedziesz tez wedrowal po dolinach. No i najwazniejsze mozesz tez robic za Francuza, ktorzy na slalomkach nie jezdza. trzeba jeszcze "parlać" i nie ubierać kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Relacje z wyjazdów 3 Doliny grudzień 2018
faf500 Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Pomoglibyście rozwiązać mój dylemat? Jedziemy do Val Thorens w ten piątek. Nie wiem które deski wziąć ze sobą. Linie lotnicze trochę nas ograniczają w ilości bagażu i nie mogę wziąć 2 par. Mam Rossi Soul 7 (108mm) i Racetiger SL (68mm). Skłaniam się do tych 2gich bo to nowy zakup, jeszcze nie śmigane, a podobno same jeżdżą. Jak wygląda w 3V sytuacja z przygotowaniem stoków? Planuję 1 dzień z przewodnikiem poza trasą, ale na ten czas coś bym ewentualnie wypożyczył, gdyby padło na SL. Czy jednak wziąć dość uniwersalne grubasy ze względu na ostatnie, solidne opady śniegu?Bierz trasowe narty. Po opadach, to wszystko jest tam (jak i w przynajmniej 80% ośrodków alpejskich obecnie) rozjeżdżone w kilka godzin.A prognozy są jednoznaczne - przez dłuższy czas będzie teraz lampa, nawet z lekkim plusem...Przygotowanie stoków jest ok, przy czym nie wszystkie trasy są codziennie robione.- zielone i niebieskie trasy są zawsze wyratrakowane- większa część czerwonych codziennie, część co 2 dni- większość czarnych od wielkiego dzwonu albo wcalena tej stronce: http://www.skiplan.c...=france&lang=fr możesz śledzić co będzie otwarte/ratrakowane na następny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Przede wszystkim dzięki za relację. Pozwolę sobie dołączyć do wątku. Pomoglibyście rozwiązać mój dylemat? Jedziemy do Val Thorens w ten piątek. Nie wiem które deski wziąć ze sobą. Linie lotnicze trochę nas ograniczają w ilości bagażu i nie mogę wziąć 2 par. Mam Rossi Soul 7 (108mm) i Racetiger SL (68mm). Skłaniam się do tych 2gich bo to nowy zakup, jeszcze nie śmigane, a podobno same jeżdżą. Jak wygląda w 3V sytuacja z przygotowaniem stoków? Planuję 1 dzień z przewodnikiem poza trasą, ale na ten czas coś bym ewentualnie wypożyczył, gdyby padło na SL. Czy jednak wziąć dość uniwersalne grubasy ze względu na ostatnie, solidne opady śniegu? Za dobrą poradę obiecuję kontrybucję w postaci mini sprawozdania z wyjazdu;) Ja bym wzial Soul7. Stoki jak zawsze w takich atrakcyjnych miejscach sa rozjezdzone. Jezeli ma byc cieplej to tym bardziej. Soul7 to bardzo zwrotne narty i na malych predkosciach moga "robic " za sl (jak sie przylozysz). Bedziesz tez wedrowal po dolinach. No i najwazniejsze mozesz tez robic za Francuza, ktorzy na slalomkach nie jezdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Hilly_billy Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Dzięki Panowie. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 13 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Ja bym wzial Soul7. Stoki jak zawsze w takich atrakcyjnych miejscach sa rozjezdzone. Jezeli ma byc cieplej to tym bardziej. Soul7 to bardzo zwrotne narty i na malych predkosciach moga "robic " za sl (jak sie przylozysz). Bedziesz tez wedrowal po dolinach. No i najwazniejsze mozesz tez robic za Francuza, ktorzy na slalomkach nie jezdza. trzeba jeszcze "parlać" i nie ubierać kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Hilly_billy Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Dzięki Panowie. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 13 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2019 Ja bym wzial Soul7. Stoki jak zawsze w takich atrakcyjnych miejscach sa rozjezdzone. Jezeli ma byc cieplej to tym bardziej. Soul7 to bardzo zwrotne narty i na malych predkosciach moga "robic " za sl (jak sie przylozysz). Bedziesz tez wedrowal po dolinach. No i najwazniejsze mozesz tez robic za Francuza, ktorzy na slalomkach nie jezdza. trzeba jeszcze "parlać" i nie ubierać kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi