grejan Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Witam, od 3 sezonów śmigam na nartach allmountain Atomic XT 170cm. swoją jazdę oceniam na 6. Od zawsze gdzieś mnie ciągnęła slalomka. Miałem okazję spróbować Elany SLX Fusion 165 i jazda na tych nartach była niesamowita. Mam zamiar przetestować jeszcze racetiger speedwall sl uvo 165 czy 170. I tutaj mam dylemat jaki rozmiar sprawdzić. Mam 185cm 82kg. czy ktoś doradzi, najlepiej jeśli sam śmiga na takich nartach i podzieli się wiedzą i wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie ma większego znaczenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Bez znaczenia choć dążył bym w górę. 170. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 racetiger speedwall sl uvo to typowa narta slalomowa. Zdecydowanie 165 !!! Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Najwyżsi i najciężsi zawodnicy PŚ jeżdżą na 165 tylko dlatego, że zmuszają ich do tego przepisy. Gdyby nie to , spora część jeździła by na krótszych a co dopiero amator. Narty tego typu trzymają znakomicie ale powinny być bardzo manewrowe i lekkie w szybkich skrętach, wręcz "nerwowe". Dłuższe raczej takie nie są. Jak ktoś oczekuje dużej stabilności to nie powinien patrzeć na slalomki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Bo to najlepszy wybór do codziennej jazdy bez tyczek i bardzo amatorskich gigantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie zapomnę jak przesiadłem się z Dynastar Omeglass 157cm na FIS komórkę Nordica Dobermann 165cm. To była moja najdłuższa adaptacja do nart. Drugie to straszne kołki. Nie mogłem przyzwyczaić się do ich ociężałej reakcji. W porównaniu do sklepowych Dynastar to nie były narty SL !!!! Omeglasy mam do dziś . Kiedyś się na nich przejedziesz Cały czas są wybitne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Ja też mam kołkowate 165cm. Do SL są dla mnie za długie ale do codziennej jazdy lepsze takie niż krótsze. 165cm będą najbardziej uniwersalne dla osób drobnych i lekkich, 170cm dla przeciętnych a dla wielkoludów to nie wiem co. Chętnie spróbuję tych Omeglassów. Może wpadniesz jutro lub w Niedzielę na Siglany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Piotr. SL to SL. Jeśli są uniwersalne to wynika z umiejętności narciarza a nie z dziwacznej długości. SL ma być krótka i wtedy jest SL. Jak ktoś chce uniwersalne narty to niech kupi kundlowate Allround Będzie miał do wszystkiego słabe ale uniwersalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Piotr. SL to SL. Jeśli są uniwersalne to wynika z umiejętności narciarza a nie z dziwacznej długości. SL ma być krótka i wtedy jest SL. Jak ktoś chce uniwersalne narty to niech kupi kundlowate Allround Będzie miał do wszystkiego słabe ale uniwersalne Przedłużone SL to może nie być SL ale dalej to dobra opcja. Można powiedzieć, że to topowy sprzęt do "średniego skrętu" a takim jeździ się najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Przedłużone SL to może nie być SL ale dalej to dobra opcja. Można powiedzieć, że to topowy sprzęt do "średniego skrętu" a takim jeździ się najczęściej. Do średniego skrętu są lepsze propozycje niż za długie SL. Na przykład Atomowe X9 czy Salomonowe S/Race Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Do średniego skrętu są lepsze propozycje niż za długie SL. Na przykład Atomowe X9 czy Salomonowe S/Race Pro Albo nie są lepsze albo jest to konstrukcyjnie to samo tylko z inną nazwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "konstrukcja" Same materiały to jeszcze nie wszystko. Narty bardzo mocno można zróżnicować rozkładem fleksu. Oryginalność wymienionych polega na ich specyfice. Niby taliowanie mają w okolicach 15-17m ( znacznie więcej niż typowe SL) ale dzięki miękkim przodom bardzo szybko zacieśniają skręt niemal jak SL jednocześnie zachowują się bardzo stabilnie w ustalonej fazie skrętu. To zupełnie co innego niż typowe SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "konstrukcja" Same materiały to jeszcze nie wszystko. Narty bardzo mocno można zróżnicować rozkładem fleksu. Oryginalność wymienionych polega na ich specyfice. Niby taliowanie mają w okolicach 15-17m ( znacznie więcej niż typowe SL) ale dzięki miękkim przodom bardzo szybko zacieśniają skręt niemal jak SL jednocześnie zachowują się bardzo stabilnie w ustalonej fazie skrętu. To zupełnie co innego niż typowe SL. Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Ale już ustaliliśmy, że dłuższe SL to nie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Czyli jeśli SL to najwyżej 165 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Słaba forma, piwne brzuchale i wiek niestety. W zeszłym sezonie zaobserwowałem często gęsto jak sklepowe slalomki Heada ( które są stosunkowo sztywne i ostro podcięte z tyłu)dawały się we znaki moim instruktorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART racetiger speedwall sl uvo 165 czy 170 ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
SkI-mAn Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie ma większego znaczenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Bez znaczenia choć dążył bym w górę. 170. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 racetiger speedwall sl uvo to typowa narta slalomowa. Zdecydowanie 165 !!! Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Najwyżsi i najciężsi zawodnicy PŚ jeżdżą na 165 tylko dlatego, że zmuszają ich do tego przepisy. Gdyby nie to , spora część jeździła by na krótszych a co dopiero amator. Narty tego typu trzymają znakomicie ale powinny być bardzo manewrowe i lekkie w szybkich skrętach, wręcz "nerwowe". Dłuższe raczej takie nie są. Jak ktoś oczekuje dużej stabilności to nie powinien patrzeć na slalomki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Bo to najlepszy wybór do codziennej jazdy bez tyczek i bardzo amatorskich gigantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie zapomnę jak przesiadłem się z Dynastar Omeglass 157cm na FIS komórkę Nordica Dobermann 165cm. To była moja najdłuższa adaptacja do nart. Drugie to straszne kołki. Nie mogłem przyzwyczaić się do ich ociężałej reakcji. W porównaniu do sklepowych Dynastar to nie były narty SL !!!! Omeglasy mam do dziś . Kiedyś się na nich przejedziesz Cały czas są wybitne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Ja też mam kołkowate 165cm. Do SL są dla mnie za długie ale do codziennej jazdy lepsze takie niż krótsze. 165cm będą najbardziej uniwersalne dla osób drobnych i lekkich, 170cm dla przeciętnych a dla wielkoludów to nie wiem co. Chętnie spróbuję tych Omeglassów. Może wpadniesz jutro lub w Niedzielę na Siglany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Piotr. SL to SL. Jeśli są uniwersalne to wynika z umiejętności narciarza a nie z dziwacznej długości. SL ma być krótka i wtedy jest SL. Jak ktoś chce uniwersalne narty to niech kupi kundlowate Allround Będzie miał do wszystkiego słabe ale uniwersalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Piotr. SL to SL. Jeśli są uniwersalne to wynika z umiejętności narciarza a nie z dziwacznej długości. SL ma być krótka i wtedy jest SL. Jak ktoś chce uniwersalne narty to niech kupi kundlowate Allround Będzie miał do wszystkiego słabe ale uniwersalne Przedłużone SL to może nie być SL ale dalej to dobra opcja. Można powiedzieć, że to topowy sprzęt do "średniego skrętu" a takim jeździ się najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Przedłużone SL to może nie być SL ale dalej to dobra opcja. Można powiedzieć, że to topowy sprzęt do "średniego skrętu" a takim jeździ się najczęściej. Do średniego skrętu są lepsze propozycje niż za długie SL. Na przykład Atomowe X9 czy Salomonowe S/Race Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Do średniego skrętu są lepsze propozycje niż za długie SL. Na przykład Atomowe X9 czy Salomonowe S/Race Pro Albo nie są lepsze albo jest to konstrukcyjnie to samo tylko z inną nazwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "konstrukcja" Same materiały to jeszcze nie wszystko. Narty bardzo mocno można zróżnicować rozkładem fleksu. Oryginalność wymienionych polega na ich specyfice. Niby taliowanie mają w okolicach 15-17m ( znacznie więcej niż typowe SL) ale dzięki miękkim przodom bardzo szybko zacieśniają skręt niemal jak SL jednocześnie zachowują się bardzo stabilnie w ustalonej fazie skrętu. To zupełnie co innego niż typowe SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "konstrukcja" Same materiały to jeszcze nie wszystko. Narty bardzo mocno można zróżnicować rozkładem fleksu. Oryginalność wymienionych polega na ich specyfice. Niby taliowanie mają w okolicach 15-17m ( znacznie więcej niż typowe SL) ale dzięki miękkim przodom bardzo szybko zacieśniają skręt niemal jak SL jednocześnie zachowują się bardzo stabilnie w ustalonej fazie skrętu. To zupełnie co innego niż typowe SL. Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Ale już ustaliliśmy, że dłuższe SL to nie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Czyli jeśli SL to najwyżej 165 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Słaba forma, piwne brzuchale i wiek niestety. W zeszłym sezonie zaobserwowałem często gęsto jak sklepowe slalomki Heada ( które są stosunkowo sztywne i ostro podcięte z tyłu)dawały się we znaki moim instruktorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART racetiger speedwall sl uvo 165 czy 170 ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Przedłużone SL to może nie być SL ale dalej to dobra opcja. Można powiedzieć, że to topowy sprzęt do "średniego skrętu" a takim jeździ się najczęściej. Do średniego skrętu są lepsze propozycje niż za długie SL. Na przykład Atomowe X9 czy Salomonowe S/Race Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Do średniego skrętu są lepsze propozycje niż za długie SL. Na przykład Atomowe X9 czy Salomonowe S/Race Pro Albo nie są lepsze albo jest to konstrukcyjnie to samo tylko z inną nazwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "konstrukcja" Same materiały to jeszcze nie wszystko. Narty bardzo mocno można zróżnicować rozkładem fleksu. Oryginalność wymienionych polega na ich specyfice. Niby taliowanie mają w okolicach 15-17m ( znacznie więcej niż typowe SL) ale dzięki miękkim przodom bardzo szybko zacieśniają skręt niemal jak SL jednocześnie zachowują się bardzo stabilnie w ustalonej fazie skrętu. To zupełnie co innego niż typowe SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "konstrukcja" Same materiały to jeszcze nie wszystko. Narty bardzo mocno można zróżnicować rozkładem fleksu. Oryginalność wymienionych polega na ich specyfice. Niby taliowanie mają w okolicach 15-17m ( znacznie więcej niż typowe SL) ale dzięki miękkim przodom bardzo szybko zacieśniają skręt niemal jak SL jednocześnie zachowują się bardzo stabilnie w ustalonej fazie skrętu. To zupełnie co innego niż typowe SL. Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Ale już ustaliliśmy, że dłuższe SL to nie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Czyli jeśli SL to najwyżej 165 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Słaba forma, piwne brzuchale i wiek niestety. W zeszłym sezonie zaobserwowałem często gęsto jak sklepowe slalomki Heada ( które są stosunkowo sztywne i ostro podcięte z tyłu)dawały się we znaki moim instruktorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART racetiger speedwall sl uvo 165 czy 170 ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Do średniego skrętu są lepsze propozycje niż za długie SL. Na przykład Atomowe X9 czy Salomonowe S/Race Pro Albo nie są lepsze albo jest to konstrukcyjnie to samo tylko z inną nazwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "konstrukcja" Same materiały to jeszcze nie wszystko. Narty bardzo mocno można zróżnicować rozkładem fleksu. Oryginalność wymienionych polega na ich specyfice. Niby taliowanie mają w okolicach 15-17m ( znacznie więcej niż typowe SL) ale dzięki miękkim przodom bardzo szybko zacieśniają skręt niemal jak SL jednocześnie zachowują się bardzo stabilnie w ustalonej fazie skrętu. To zupełnie co innego niż typowe SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "konstrukcja" Same materiały to jeszcze nie wszystko. Narty bardzo mocno można zróżnicować rozkładem fleksu. Oryginalność wymienionych polega na ich specyfice. Niby taliowanie mają w okolicach 15-17m ( znacznie więcej niż typowe SL) ale dzięki miękkim przodom bardzo szybko zacieśniają skręt niemal jak SL jednocześnie zachowują się bardzo stabilnie w ustalonej fazie skrętu. To zupełnie co innego niż typowe SL. Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Ale już ustaliliśmy, że dłuższe SL to nie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Czyli jeśli SL to najwyżej 165 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Słaba forma, piwne brzuchale i wiek niestety. W zeszłym sezonie zaobserwowałem często gęsto jak sklepowe slalomki Heada ( które są stosunkowo sztywne i ostro podcięte z tyłu)dawały się we znaki moim instruktorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART racetiger speedwall sl uvo 165 czy 170 ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "konstrukcja" Same materiały to jeszcze nie wszystko. Narty bardzo mocno można zróżnicować rozkładem fleksu. Oryginalność wymienionych polega na ich specyfice. Niby taliowanie mają w okolicach 15-17m ( znacznie więcej niż typowe SL) ale dzięki miękkim przodom bardzo szybko zacieśniają skręt niemal jak SL jednocześnie zachowują się bardzo stabilnie w ustalonej fazie skrętu. To zupełnie co innego niż typowe SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "konstrukcja" Same materiały to jeszcze nie wszystko. Narty bardzo mocno można zróżnicować rozkładem fleksu. Oryginalność wymienionych polega na ich specyfice. Niby taliowanie mają w okolicach 15-17m ( znacznie więcej niż typowe SL) ale dzięki miękkim przodom bardzo szybko zacieśniają skręt niemal jak SL jednocześnie zachowują się bardzo stabilnie w ustalonej fazie skrętu. To zupełnie co innego niż typowe SL. Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Ale już ustaliliśmy, że dłuższe SL to nie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Czyli jeśli SL to najwyżej 165 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Słaba forma, piwne brzuchale i wiek niestety. W zeszłym sezonie zaobserwowałem często gęsto jak sklepowe slalomki Heada ( które są stosunkowo sztywne i ostro podcięte z tyłu)dawały się we znaki moim instruktorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART racetiger speedwall sl uvo 165 czy 170 ?
Harpia Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Rozumiem ale to co piszesz, w tym przypadku to dla mnie wada. Wolę mniejszy promień i twardsze przody. No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Ale już ustaliliśmy, że dłuższe SL to nie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Czyli jeśli SL to najwyżej 165 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Słaba forma, piwne brzuchale i wiek niestety. W zeszłym sezonie zaobserwowałem często gęsto jak sklepowe slalomki Heada ( które są stosunkowo sztywne i ostro podcięte z tyłu)dawały się we znaki moim instruktorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART racetiger speedwall sl uvo 165 czy 170 ?
Spiochu Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 No i tu Cię mam SL ma być krótkie i reaktywne!!! Ale już ustaliliśmy, że dłuższe SL to nie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Czyli jeśli SL to najwyżej 165 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Słaba forma, piwne brzuchale i wiek niestety. W zeszłym sezonie zaobserwowałem często gęsto jak sklepowe slalomki Heada ( które są stosunkowo sztywne i ostro podcięte z tyłu)dawały się we znaki moim instruktorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Harpia Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Czyli jeśli SL to najwyżej 165 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markiz69 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Nie wiem po co robi się dłuższe SL. Słaba forma, piwne brzuchale i wiek niestety. W zeszłym sezonie zaobserwowałem często gęsto jak sklepowe slalomki Heada ( które są stosunkowo sztywne i ostro podcięte z tyłu)dawały się we znaki moim instruktorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi