KrzysiekK Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 1 minutę temu, Jan napisał: własnego smrodu się nie czuje, nawet bąki są przyjemne Test był wykonany obiektywnie i rzetelnie … metodologi badawczej - wybaczcie - nie podam 🤣🤣🤣🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 37 minut temu, Jan napisał: a ile kompletów na te 6 dni ? Fakt jest taki że bielizna z Lidla czy Dectahlonu musi być prana po każdym użyciu bo inaczej cuchnie starym potem Mnie rodzice nauczyli prać każdą bieliznę po każdym użyciu, wtedy Lidla nie było. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 12 minut temu, labas napisał: Mnie rodzice nauczyli prać każdą bieliznę po każdym użyciu, wtedy Lidla nie było. z jakiego materiału była wtedy zrobiona bielizna ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 22 minuty temu, KrzysiekK napisał: Że niby bielizna z merynisa wali po użyciu? Ja mam inne doświadczenia … mam jakieś cudo UYN czy coś tam za 300zl i faktycznie … raz na narty i do prania. Mam też kupione na vinted używane coś w kolorach ,,idź stąd i nie pokazuj mi się na oczy,, za 60 zł z merynosa i mogę iść w tym kilka razy na narty … zapachu zero … w warunkach trudnych, gdzie pranie może nie wyschnąć …idealne. Nie trzeba prać a smrodu brak. Ja osobiście polecam wełnę z merynosa zdecydowanie. Podobnie skarpetki podkolanówki ze zwykłej bawełny, cieniutkie. Zero dyskomfortu. Pomijając że mnie buty uciskają pod paluchami … komfort idealny. Mowie Krzychu o dużym wysiłku - wielogodzinnym marszu w górach na ten przykład - gdzie bielizna jest mokra a nie wilgotna ... na nartach co najwyżej jesteś w stanie sie "podgrzać" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 1 minutę temu, Lexi napisał: Mowie Krzychu o dużym wysiłku - wielogodzinnym marszu w górach na ten przykład - gdzie bielizna jest mokra a nie wilgotna ... na nartach co najwyżej jesteś w stanie sie "podgrzać" W końcu: dobry narciarz się nie poci... 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 1 minutę temu, Lexi napisał: Mowie Krzychu o dużym wysiłku - wielogodzinnym marszu w górach na ten przykład - gdzie bielizna jest mokra a nie wilgotna ... na nartach co najwyżej jesteś w stanie sie "podgrzać" Ale jak wyschnie to już nie wali..dokładnie jak pies 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2 godziny temu, Jan napisał: z jakiego materiału była wtedy zrobiona bielizna ? Bez znaczenia, nie założyłbym na drugi dzień tej samej bielizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 11 godzin temu, Jan napisał: a ile kompletów na te 6 dni ? Fakt jest taki że bielizna z Lidla czy Dectahlonu musi być prana po każdym użyciu bo inaczej cuchnie starym potem Ta z lidla deptana pod prysznicem i suszona na kwaterze - raz nie wyschła więc ubrałem "plastik" - zimny chów cieląt - taki nowoczesny, chamerykański - dupa zbita. Ta lidla bardziej na bawełnie chyba oparta jest...tak mi pasuje bardziej luźna i na wieczorne zajęcia nie trzeba się przebierać - jakoś tak przyzwyczajony jestem do flaneli, kalesonów i unucy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 1 godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: Ta z lidla deptana pod prysznicem i suszona na kwaterze - raz nie wyschła więc ubrałem "plastik" - zimny chów cieląt - taki nowoczesny, chamerykański - dupa zbita. Ta lidla bardziej na bawełnie chyba oparta jest...tak mi pasuje bardziej luźna i na wieczorne zajęcia nie trzeba się przebierać - jakoś tak przyzwyczajony jestem do flaneli, kalesonów i unucy I to jest i moja szkoła którą uprawiam. Pranie skarpet narciarskich pod prysznicem też uprawiam jak @Adam ..DUCH … jakoś mi się najbardziej ekonomiczna względem czasu ta metoda wydaje 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 26 minut temu, KrzysiekK napisał: I to jest i moja szkoła którą uprawiam. Pranie skarpet narciarskich pod prysznicem też uprawiam jak @Adam ..DUCH … jakoś mi się najbardziej ekonomiczna względem czasu ta metoda wydaje 🤣 Pranie pod prysznicem rządzi, tak samo robię np z czapeczką kolarską czy paskiem od pulsometru. Nawet zdarza się, że używam ich jako myjki, mniej wygniatać wtedy trzeba bo sam ruch je pierze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia Byłem przekonany, że u prawdziwego narciarza skarpety zachowują świeżość do końca ważności karnetu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia 26 minut temu, brachol napisał: Byłem przekonany, że u prawdziwego narciarza skarpety zachowują świeżość do końca ważności karnetu... Ja sobie właśnie tak prawdziwych narciarzy wyobrażam. Nie zdejmują butów i odzieży przez cały sezon, nawet do spania, żeby nie marnować czasu na przebieranki. Nikt ich nie czuje, bo nie marnują czasu na pobyt w pomieszczeniach, a na powietrzu aż tak nie czuć. A nawet jak czuć, to jeżdżą tak szybko, że się rozejdzie. Po powrocie rozbierają się metodą "na gniazdo", które zostawiają tuż przy drzwiach, w pełnej gotowości. Pranie chwilę schnie, a przecież kolejny wyjazd może się zdarzyć o każdej porze dnia i nocy. 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia (edytowane) 21 godzin temu, Lexi napisał: Ja te pudełka oprawiam i wieszam na ścianie...ciuchy odsprzedaje na ebay potem... Lepiej kupić coś z merynosem jak sie spocisz to walisz jak pies który właśnie wrócił ze spaceru w listopadowym deszczu.. 🙂 Jak śmierdzi? Merynos mu śmierdzi. Pachnie! Copyright Wiszowata https://www.instagram.com/stories/highlights/18062232688327218/ Edytowane 31 Stycznia przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 7 godzin temu, Estka napisał: Ja sobie właśnie tak prawdziwych narciarzy wyobrażam. Nie zdejmują butów i odzieży przez cały sezon, nawet do spania, żeby nie marnować czasu na przebieranki. Nikt ich nie czuje, bo nie marnują czasu na pobyt w pomieszczeniach, a na powietrzu aż tak nie czuć. A nawet jak czuć, to jeżdżą tak szybko, że się rozejdzie. Po powrocie rozbierają się metodą "na gniazdo", które zostawiają tuż przy drzwiach, w pełnej gotowości. Pranie chwilę schnie, a przecież kolejny wyjazd może się zdarzyć o każdej porze dnia i nocy. Połączenie gniazda i Adamowego prysznica jest git, przecież można zostawić gniazdo w łazience, jest szansa, że ktoś tam po nas wodę puści, a może i z szampanem to się przeca musi wyprać, potem wbijamy w gniazdo z rana jak w nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 11 godzin temu, Estka napisał: Ja sobie właśnie tak prawdziwych narciarzy wyobrażam. Nie zdejmują butów i odzieży przez cały sezon, nawet do spania, żeby nie marnować czasu na przebieranki. Aż tak to nie, ale nie wiem czy jestes na bieżąco z tryndami. Ogólnie rzecz biorąc to "częste mycie skraca życie". 🙂 https://www.poradnikzdrowie.pl/aktualnosci/zbyt-czeste-mycie-szkodzi-lepiej-myc-codziennie-tylko-trzy-czesci-ciala-aa-d9q1-jx1T-CRug.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 13 godzin temu, star napisał: Jak śmierdzi? Merynos mu śmierdzi. Pachnie! Copyright Wiszowata https://www.instagram.com/stories/highlights/18062232688327218/ Kup kiedyś coś z wełny to się przekonasz... 🙂.. nie wklejaj mi nic - nie otwieram wklejek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 33 minuty temu, Lexi napisał: Kup kiedyś coś z wełny to się przekonasz... 🙂.. nie wklejaj mi nic - nie otwieram wklejek.. się nie znam . to spytam... Merino to nie wełna?? bo z baranami mi się kojarzy skądś tam .. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 5 minut temu, Kaem napisał: Merino to nie wełna?? Wełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 10 godzin temu, a_senior napisał: Aż tak to nie, ale nie wiem czy jestes na bieżąco z tryndami. Ogólnie rzecz biorąc to "częste mycie skraca życie". 🙂 https://www.poradnikzdrowie.pl/aktualnosci/zbyt-czeste-mycie-szkodzi-lepiej-myc-codziennie-tylko-trzy-czesci-ciala-aa-d9q1-jx1T-CRug.html Wielcy ludzie żyją w brudzie Andrzeju. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 51 minut temu, Lexi napisał: Kup kiedyś coś z wełny to się przekonasz... 🙂.. nie wklejaj mi nic - nie otwieram wklejek.. Nie tobie, inni też czytają. Dla Ciebie było słowo. Miałem kaszmirową marynarkę i moherowy beret, liczy się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 12 minut temu, Lexi napisał: Wełna Wełna nie wełna... aby była pełna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 5 minut temu, star napisał: Nie tobie, inni też czytają Serio?.. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia (edytowane) 17 minut temu, Lexi napisał: Serio?.. 🙂 Nie. Oni klikają, ty czytasz;-) Różnica pokoleń. PS tu chodziło o zapożyczenie, prawie cytat, sam bym tego nie wymyślił, więc podałem źródło. Edytowane 31 Stycznia przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia Ja nie klikam i nie czytam 🤣. Liczy się? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 22 minuty temu, kordiankw napisał: Ja nie klikam i nie czytam 🤣. Liczy się? Tak. Są tacy co nie czytają, nie klikają, ale piszą. Jak ty:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi