metaal Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Wrzuc film. Kota niema i myszy fruwaja. Witam Fredo Kto ma czas robić filmy z moją skromną osobą. Zapraszamy na Nasze wyjazdy to mi zrobisz.... Postrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metaal Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 A co to za nieMastery? Witam Takie zwykłe sklepówki GS W moim przypadku nawet GSM..... Postrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Deski, którymi chwaliłem się kilka postów wcześniej, to nie jedyne, z których się cieszę. Na codzień używam tych (jesion, 100 mm pod butem): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 odebrane od serwisanta. Jak widzicie, żadnych nowości One odd out. Jan Koval mógłby być z ciebie dumny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Po co Ci 6 par takich samych nart w tym dwie identyczne (pomijając malowanie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Po co Ci 6 par takich samych nart w tym dwie identyczne (pomijając malowanie)? nas jest czwórka w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 I wszyscy lubią krótki skręt Zauważam, że wszyscy bardzo wierni swoim markom. Harpia, dawaj stajnie Elan! Może i swoje fisze pstryknę http://www.skiforum....ki/#entry599615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 I wszyscy lubią krótki skręt Zauważam, że wszyscy bardzo wierni swoim markom. Harpia, dawaj stajnie Elan! Może i swoje fisze pstryknę Ja na 170 jeżdżę też długim skrętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Coś tam w piwniczce stoi Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... star Napisano 27 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Wrocławski oddział... W Lodzi Rossi SL+GS. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Uzupełnienie. Rossi. SL + GS. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 co to jest to stworzenie drugie od dolu? takie brazowawe z rozdwojonym dziobem? Majka - musisz jeszcze troche popracowac nad swoja kolekcja - widze,ze "pare" modeli brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 co to jest to stworzenie drugie od dolu? takie brazowawe z rozdwojonym dziobem? Majka - musisz jeszcze troche popracowac nad swoja kolekcja - widze,ze "pare" modeli brakuje... Wygląda jak Dynafit Nanga Parbat - i tak też głosi napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... se7 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Nie wierze ze gsr miał 90/0 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak było niestety - być może kupiłem II gatunek, jakiś odrzut. Serwis teraz praktycznie się nudzi, mnie znają bo wożę hurtowo narty swoje i znajomych. Maszyny, narzędzia profi. Zrobili jak trzeba maszynowo i jutro się sprawdzi na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Dzisiaj osobiście sprawdzone na Soszowie w Wiśle. Warunki doskonałe - rano twardo, później trochę puściło a o 11 było już miękko ale bez tragedii. Jestem pod dużym wrażeniem wszechstronności tych nart. Łatwo wchodzą w skręt a przejście z krawędzi na krawędź jest błyskawiczne, trzymanie na twardym wg mnie rewelacja. Na miękkim śniegu (trochę się tego bałem) zero problemów. Na minus dla mnie za krótkie 175cm, celuję w najdłuższe 185cm (równe wzrostowi). Moja konkluzja: nie należy bać się nart, które wg tabel przeznaczone są dla bardzo zaawansowanych - ekspertów bo krzywdy nie zrobią, tak samo jak długości bo nie zabija. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Zdecydowanie tak - wychowałem się na "ołówkach" i długość mnie nie straszy, po prostu lubię długie deski. SL też mam i zostaną na wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: DSC_0011.JPG I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Ładne metafory, dałbym żonie do zrecenzowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Race https://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Będzie Pan zadowolony. Ostatnio śmigałem po miękkim, wybornie. Skacelka w Rokytnicach. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. ~150 g. A w ogóle, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Bo na takich jeździ Chrumcia, vide SO, watek o Lomnicy;-) a jak jesteśmy przy SO to ciekawy wątek o deskach, rozwojowy:http://www.skionline...arty-100-zjazd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Nasze deski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Po co Ci 6 par takich samych nart w tym dwie identyczne (pomijając malowanie)? nas jest czwórka w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 I wszyscy lubią krótki skręt Zauważam, że wszyscy bardzo wierni swoim markom. Harpia, dawaj stajnie Elan! Może i swoje fisze pstryknę http://www.skiforum....ki/#entry599615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 I wszyscy lubią krótki skręt Zauważam, że wszyscy bardzo wierni swoim markom. Harpia, dawaj stajnie Elan! Może i swoje fisze pstryknę Ja na 170 jeżdżę też długim skrętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Coś tam w piwniczce stoi Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... star Napisano 27 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Wrocławski oddział... W Lodzi Rossi SL+GS. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Uzupełnienie. Rossi. SL + GS. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 co to jest to stworzenie drugie od dolu? takie brazowawe z rozdwojonym dziobem? Majka - musisz jeszcze troche popracowac nad swoja kolekcja - widze,ze "pare" modeli brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 co to jest to stworzenie drugie od dolu? takie brazowawe z rozdwojonym dziobem? Majka - musisz jeszcze troche popracowac nad swoja kolekcja - widze,ze "pare" modeli brakuje... Wygląda jak Dynafit Nanga Parbat - i tak też głosi napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... se7 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Nie wierze ze gsr miał 90/0 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak było niestety - być może kupiłem II gatunek, jakiś odrzut. Serwis teraz praktycznie się nudzi, mnie znają bo wożę hurtowo narty swoje i znajomych. Maszyny, narzędzia profi. Zrobili jak trzeba maszynowo i jutro się sprawdzi na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Dzisiaj osobiście sprawdzone na Soszowie w Wiśle. Warunki doskonałe - rano twardo, później trochę puściło a o 11 było już miękko ale bez tragedii. Jestem pod dużym wrażeniem wszechstronności tych nart. Łatwo wchodzą w skręt a przejście z krawędzi na krawędź jest błyskawiczne, trzymanie na twardym wg mnie rewelacja. Na miękkim śniegu (trochę się tego bałem) zero problemów. Na minus dla mnie za krótkie 175cm, celuję w najdłuższe 185cm (równe wzrostowi). Moja konkluzja: nie należy bać się nart, które wg tabel przeznaczone są dla bardzo zaawansowanych - ekspertów bo krzywdy nie zrobią, tak samo jak długości bo nie zabija. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Zdecydowanie tak - wychowałem się na "ołówkach" i długość mnie nie straszy, po prostu lubię długie deski. SL też mam i zostaną na wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: DSC_0011.JPG I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Ładne metafory, dałbym żonie do zrecenzowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Race https://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Będzie Pan zadowolony. Ostatnio śmigałem po miękkim, wybornie. Skacelka w Rokytnicach. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. ~150 g. A w ogóle, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Bo na takich jeździ Chrumcia, vide SO, watek o Lomnicy;-) a jak jesteśmy przy SO to ciekawy wątek o deskach, rozwojowy:http://www.skionline...arty-100-zjazd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Nasze deski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 I wszyscy lubią krótki skręt Zauważam, że wszyscy bardzo wierni swoim markom. Harpia, dawaj stajnie Elan! Może i swoje fisze pstryknę http://www.skiforum....ki/#entry599615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 I wszyscy lubią krótki skręt Zauważam, że wszyscy bardzo wierni swoim markom. Harpia, dawaj stajnie Elan! Może i swoje fisze pstryknę Ja na 170 jeżdżę też długim skrętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Coś tam w piwniczce stoi Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... star Napisano 27 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Wrocławski oddział... W Lodzi Rossi SL+GS. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Uzupełnienie. Rossi. SL + GS. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 co to jest to stworzenie drugie od dolu? takie brazowawe z rozdwojonym dziobem? Majka - musisz jeszcze troche popracowac nad swoja kolekcja - widze,ze "pare" modeli brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 co to jest to stworzenie drugie od dolu? takie brazowawe z rozdwojonym dziobem? Majka - musisz jeszcze troche popracowac nad swoja kolekcja - widze,ze "pare" modeli brakuje... Wygląda jak Dynafit Nanga Parbat - i tak też głosi napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... se7 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Nie wierze ze gsr miał 90/0 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak było niestety - być może kupiłem II gatunek, jakiś odrzut. Serwis teraz praktycznie się nudzi, mnie znają bo wożę hurtowo narty swoje i znajomych. Maszyny, narzędzia profi. Zrobili jak trzeba maszynowo i jutro się sprawdzi na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Dzisiaj osobiście sprawdzone na Soszowie w Wiśle. Warunki doskonałe - rano twardo, później trochę puściło a o 11 było już miękko ale bez tragedii. Jestem pod dużym wrażeniem wszechstronności tych nart. Łatwo wchodzą w skręt a przejście z krawędzi na krawędź jest błyskawiczne, trzymanie na twardym wg mnie rewelacja. Na miękkim śniegu (trochę się tego bałem) zero problemów. Na minus dla mnie za krótkie 175cm, celuję w najdłuższe 185cm (równe wzrostowi). Moja konkluzja: nie należy bać się nart, które wg tabel przeznaczone są dla bardzo zaawansowanych - ekspertów bo krzywdy nie zrobią, tak samo jak długości bo nie zabija. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Zdecydowanie tak - wychowałem się na "ołówkach" i długość mnie nie straszy, po prostu lubię długie deski. SL też mam i zostaną na wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: DSC_0011.JPG I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Ładne metafory, dałbym żonie do zrecenzowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Race https://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Będzie Pan zadowolony. Ostatnio śmigałem po miękkim, wybornie. Skacelka w Rokytnicach. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. ~150 g. A w ogóle, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Bo na takich jeździ Chrumcia, vide SO, watek o Lomnicy;-) a jak jesteśmy przy SO to ciekawy wątek o deskach, rozwojowy:http://www.skionline...arty-100-zjazd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Nasze deski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 I wszyscy lubią krótki skręt Zauważam, że wszyscy bardzo wierni swoim markom. Harpia, dawaj stajnie Elan! Może i swoje fisze pstryknę Ja na 170 jeżdżę też długim skrętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Coś tam w piwniczce stoi Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... star Napisano 27 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Wrocławski oddział... W Lodzi Rossi SL+GS. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Uzupełnienie. Rossi. SL + GS. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 co to jest to stworzenie drugie od dolu? takie brazowawe z rozdwojonym dziobem? Majka - musisz jeszcze troche popracowac nad swoja kolekcja - widze,ze "pare" modeli brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 co to jest to stworzenie drugie od dolu? takie brazowawe z rozdwojonym dziobem? Majka - musisz jeszcze troche popracowac nad swoja kolekcja - widze,ze "pare" modeli brakuje... Wygląda jak Dynafit Nanga Parbat - i tak też głosi napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... se7 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Nie wierze ze gsr miał 90/0 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak było niestety - być może kupiłem II gatunek, jakiś odrzut. Serwis teraz praktycznie się nudzi, mnie znają bo wożę hurtowo narty swoje i znajomych. Maszyny, narzędzia profi. Zrobili jak trzeba maszynowo i jutro się sprawdzi na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Dzisiaj osobiście sprawdzone na Soszowie w Wiśle. Warunki doskonałe - rano twardo, później trochę puściło a o 11 było już miękko ale bez tragedii. Jestem pod dużym wrażeniem wszechstronności tych nart. Łatwo wchodzą w skręt a przejście z krawędzi na krawędź jest błyskawiczne, trzymanie na twardym wg mnie rewelacja. Na miękkim śniegu (trochę się tego bałem) zero problemów. Na minus dla mnie za krótkie 175cm, celuję w najdłuższe 185cm (równe wzrostowi). Moja konkluzja: nie należy bać się nart, które wg tabel przeznaczone są dla bardzo zaawansowanych - ekspertów bo krzywdy nie zrobią, tak samo jak długości bo nie zabija. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Zdecydowanie tak - wychowałem się na "ołówkach" i długość mnie nie straszy, po prostu lubię długie deski. SL też mam i zostaną na wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: DSC_0011.JPG I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Ładne metafory, dałbym żonie do zrecenzowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Race https://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Będzie Pan zadowolony. Ostatnio śmigałem po miękkim, wybornie. Skacelka w Rokytnicach. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. ~150 g. A w ogóle, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Bo na takich jeździ Chrumcia, vide SO, watek o Lomnicy;-) a jak jesteśmy przy SO to ciekawy wątek o deskach, rozwojowy:http://www.skionline...arty-100-zjazd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Nasze deski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mikoski Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Coś tam w piwniczce stoi Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Wrocławski oddział... W Lodzi Rossi SL+GS. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Uzupełnienie. Rossi. SL + GS. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 co to jest to stworzenie drugie od dolu? takie brazowawe z rozdwojonym dziobem? Majka - musisz jeszcze troche popracowac nad swoja kolekcja - widze,ze "pare" modeli brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajÄ…c Napisano 1 Marca 2019 Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 co to jest to stworzenie drugie od dolu? takie brazowawe z rozdwojonym dziobem? Majka - musisz jeszcze troche popracowac nad swoja kolekcja - widze,ze "pare" modeli brakuje... Wygląda jak Dynafit Nanga Parbat - i tak też głosi napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... se7 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Nie wierze ze gsr miał 90/0 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak było niestety - być może kupiłem II gatunek, jakiś odrzut. Serwis teraz praktycznie się nudzi, mnie znają bo wożę hurtowo narty swoje i znajomych. Maszyny, narzędzia profi. Zrobili jak trzeba maszynowo i jutro się sprawdzi na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Dzisiaj osobiście sprawdzone na Soszowie w Wiśle. Warunki doskonałe - rano twardo, później trochę puściło a o 11 było już miękko ale bez tragedii. Jestem pod dużym wrażeniem wszechstronności tych nart. Łatwo wchodzą w skręt a przejście z krawędzi na krawędź jest błyskawiczne, trzymanie na twardym wg mnie rewelacja. Na miękkim śniegu (trochę się tego bałem) zero problemów. Na minus dla mnie za krótkie 175cm, celuję w najdłuższe 185cm (równe wzrostowi). Moja konkluzja: nie należy bać się nart, które wg tabel przeznaczone są dla bardzo zaawansowanych - ekspertów bo krzywdy nie zrobią, tak samo jak długości bo nie zabija. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Zdecydowanie tak - wychowałem się na "ołówkach" i długość mnie nie straszy, po prostu lubię długie deski. SL też mam i zostaną na wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: DSC_0011.JPG I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Ładne metafory, dałbym żonie do zrecenzowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Race https://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Będzie Pan zadowolony. Ostatnio śmigałem po miękkim, wybornie. Skacelka w Rokytnicach. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. ~150 g. A w ogóle, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Bo na takich jeździ Chrumcia, vide SO, watek o Lomnicy;-) a jak jesteśmy przy SO to ciekawy wątek o deskach, rozwojowy:http://www.skionline...arty-100-zjazd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Nasze deski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
se7 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Nie wierze ze gsr miał 90/0 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak było niestety - być może kupiłem II gatunek, jakiś odrzut. Serwis teraz praktycznie się nudzi, mnie znają bo wożę hurtowo narty swoje i znajomych. Maszyny, narzędzia profi. Zrobili jak trzeba maszynowo i jutro się sprawdzi na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Dzisiaj osobiście sprawdzone na Soszowie w Wiśle. Warunki doskonałe - rano twardo, później trochę puściło a o 11 było już miękko ale bez tragedii. Jestem pod dużym wrażeniem wszechstronności tych nart. Łatwo wchodzą w skręt a przejście z krawędzi na krawędź jest błyskawiczne, trzymanie na twardym wg mnie rewelacja. Na miękkim śniegu (trochę się tego bałem) zero problemów. Na minus dla mnie za krótkie 175cm, celuję w najdłuższe 185cm (równe wzrostowi). Moja konkluzja: nie należy bać się nart, które wg tabel przeznaczone są dla bardzo zaawansowanych - ekspertów bo krzywdy nie zrobią, tak samo jak długości bo nie zabija. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Zdecydowanie tak - wychowałem się na "ołówkach" i długość mnie nie straszy, po prostu lubię długie deski. SL też mam i zostaną na wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: DSC_0011.JPG I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Ładne metafory, dałbym żonie do zrecenzowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Race https://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Będzie Pan zadowolony. Ostatnio śmigałem po miękkim, wybornie. Skacelka w Rokytnicach. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. ~150 g. A w ogóle, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Bo na takich jeździ Chrumcia, vide SO, watek o Lomnicy;-) a jak jesteśmy przy SO to ciekawy wątek o deskach, rozwojowy:http://www.skionline...arty-100-zjazd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Nasze deski
se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Dzisiaj osobiście sprawdzone na Soszowie w Wiśle. Warunki doskonałe - rano twardo, później trochę puściło a o 11 było już miękko ale bez tragedii. Jestem pod dużym wrażeniem wszechstronności tych nart. Łatwo wchodzą w skręt a przejście z krawędzi na krawędź jest błyskawiczne, trzymanie na twardym wg mnie rewelacja. Na miękkim śniegu (trochę się tego bałem) zero problemów. Na minus dla mnie za krótkie 175cm, celuję w najdłuższe 185cm (równe wzrostowi). Moja konkluzja: nie należy bać się nart, które wg tabel przeznaczone są dla bardzo zaawansowanych - ekspertów bo krzywdy nie zrobią, tak samo jak długości bo nie zabija. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco79 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
se7 Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Za to należy unikać za krótkich GSów Zdecydowanie tak - wychowałem się na "ołówkach" i długość mnie nie straszy, po prostu lubię długie deski. SL też mam i zostaną na wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: DSC_0011.JPG I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Ładne metafory, dałbym żonie do zrecenzowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Race https://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Będzie Pan zadowolony. Ostatnio śmigałem po miękkim, wybornie. Skacelka w Rokytnicach. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. ~150 g. A w ogóle, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Bo na takich jeździ Chrumcia, vide SO, watek o Lomnicy;-) a jak jesteśmy przy SO to ciekawy wątek o deskach, rozwojowy:http://www.skionline...arty-100-zjazd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Nasze deski
Adam ..DUCH Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Tak już mam że narty traktuję jak kobiety: DSC_0011.JPG I tak od prawej strony: - przelotny romans - niesamowite wrażenia ale na krótko - tak od czasu do czasu - sekretarka - narta do wszystkiego a jednocześnie do niczego - używana regularnie - żona - narta do wszystkiego i to dosłownie do wszystkiego ale trzeba uważać wymaga stałego nadzoru i kontroli - używana systematycznie i w ściśle określonym celu (boksowanie wychodzi jej niesamowicie zwłaszcza jak się ją podq.....i znaczy naostrzy) - modelka - 90-60-90 to to nie jest - raczej stworzona tak dla hecy ale jak się jej pozwoli to jest w stanie wyrwać ostatni włos z głowy - ma jedną niesamowitą cechę - rodzaj wybiegu nie ma dla niej żadnego znaczenia - zaczynam myśleć o rozwodzie...... Ładne metafory, dałbym żonie do zrecenzowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Race https://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Będzie Pan zadowolony. Ostatnio śmigałem po miękkim, wybornie. Skacelka w Rokytnicach. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. ~150 g. A w ogóle, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Bo na takich jeździ Chrumcia, vide SO, watek o Lomnicy;-) a jak jesteśmy przy SO to ciekawy wątek o deskach, rozwojowy:http://www.skionline...arty-100-zjazd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
se7 Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Race https://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. Będzie Pan zadowolony. Ostatnio śmigałem po miękkim, wybornie. Skacelka w Rokytnicach. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. ~150 g. A w ogóle, dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Bo na takich jeździ Chrumcia, vide SO, watek o Lomnicy;-) a jak jesteśmy przy SO to ciekawy wątek o deskach, rozwojowy:http://www.skionline...arty-100-zjazd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Gabrik Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Pod koniec sezonu można coś kupić okazyjnie. Szukałem Nordici GSR 18/19 ale 185cm są niedostępne. Trochę poszperałem, poczytałem opinii i do dzieła. W wypożyczalni do testów dostałem Salomona S Racehttps://www.skionlin...zyzni,1177.htmloraz Dynastar Speed WC Master 180cm R21 z sezonu 17/18. Obie narty perfekcyjnie przygotowane. W Dynastarach krawędzie były dużo razy ostrzone ręcznie więc było ich poniżej 1mm. Testy na twardym porannym stoku, później na miękkim z niewielkimi odsypami. Na pierwszy rzut Salomon, potem Dynastar i już do niebieskich nie wróciłem bo te ostatnie są bardziej przyjazne dla mnie (jadą w każdych warunkach tak jak chcę) prawdopodobnie tych 6mm pod butem robiło różnicę na miękkim śniegu. Oddałem dwie pary nart i kupiłem nowe Rossignol Hero Master M23 17/18 (niewielka różnica w cenie a narty nowe) z wiązaniami LOOK SPX15. Taka ciekawostka SPX 15 są zdecydowanie cięższe od 12 a niby ta sama zasada działania. A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Marca 2019 Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 A ja mam pytanie w obliczu pewnych zasłyszanych tez...dlaczego tygrysy 170 cm? I w jakich warunkach lub ogólnie kiedy ax pokazują, że są fajną nartą? Bo na takich jeździ Chrumcia, vide SO, watek o Lomnicy;-) a jak jesteśmy przy SO to ciekawy wątek o deskach, rozwojowy:http://www.skionline...arty-100-zjazd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi