polm Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 No lubi ale styl jazdy ma bardzo elegancki. Szkoda, że raczej skończy karierę w tym roku. Mam nadzieję, że walnie znowu złoto na mistrzostwach. MH już ma tyle tych tytułów, że ten jeden może oddać Staremu Mistrzowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Generalnie w slalomie tyczki powinno się atakować kolanami, ręce powinny możliwie nieruchomo spoczywać na wysokości bioder jako asekuracja to jest ideał."Boksowanie" tyczek ma różne podłoże często jest to kwestia temperamentu, często też zostaje taki nawyk gdy zbyt wcześnie zaczniemy nauke na dużych tyczkach(mała masa).Ta zasada nie stosuje się w zawodach takiej rangi. Zawodnicy są mocno pochyleni do przodu i gdyby mieli czekać, aż kolano położy tyczkę, to często waliłyby ich po twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Ta zasada nie stosuje się w zawodach takiej rangi. Zawodnicy są mocno pochyleni do przodu i gdyby mieli czekać, aż kolano położy tyczkę, to często waliłyby ich po twarzy. Oj Majka,Majka idź na kawę Tak na marginesie rangę zawodów sl rozpoznam po dźwieku , inaczej słychać tyczkę uderzoną kijkiem inaczej głównie kolanami i kijkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Tymczasem Panie pociskają na krechę w Cortinie. Na razie ILKA. p.s. już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Lara bez formy...ehhhh. Ciekaw kto wygra kombinacje, stawiam na Alexis,a może Aerni? Ligety zadziwiająco wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Uwielbiam patrzeć na zawody w Cortinie... Taka kwintesencja jazdy w Dolomitach. Z reguły w pełnym słońcu :-) , piękne widoki.. Może trasa nie jest z tych najtrudniejszych ( za to start niezwykle malowniczy ) to jednak oglądam to zawsze z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Dzisiaj start niestety obniżony. To prawda trasa niesamowicie malownicza. Trzeba będzie w końcu się tam wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Dzisiaj start niestety obniżony. To prawda trasa niesamowicie malownicza. Trzeba będzie w końcu się tam wybrać Vonn się pojawiła i nawet nieźle jak na pierwszy raz. Jutro powtórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Za rok w styczniu możliwość jazdy w Cortinie po trasach pucharowych bez przeszkód. Zawody pucharowe dopiero w marcu jako finały. Trzeba będzie zastanowić się nad opcją jazdy pod koniec stycznia, wtedy jeszcze karnet z normalnego a nie wysokiego sezonu i szansa na dobre warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JackW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Już zapomniałem, że taka dyscyplina jak kombinacja jest w PŚ Zaczęli od slalomu i to króciutkiego - wyrównywanie szans dla zjazdowców? Niestety dzisiaj nie mam możliwości obejrzeć U kobiet zaskoczeniem brak punktów Weirather. Dzisiaj zdecydowanie dzień austriacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Bardzo ciekawa ta kombinacja. Mega przyjemnie się ogląda. Każdy kolejny (wyżej plasowany po SL), może więcej stracić. Nie rozumiem, czemu FIS ogranicza obecność kombinacji w kalendarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Też lubię SC ale Fis chce przyciągać tłumy i zwiększa ilość konkurencji równoległych. Potem nie ma miejsca w kalendarzu, no i zawodnicy też muszą mieć czas odpocząć. SC pewnie ostatecznie zniknie. Ps. Eurosport mnie coraz bardziej wq.a. Gdy jest tenis, to 25 godzin na dobę na obu kanałach tłuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Bardzo ciekawa ta kombinacja. Mega przyjemnie się ogląda. Każdy kolejny (wyżej plasowany po SL), może więcej stracić. Nie rozumiem, czemu FIS ogranicza obecność kombinacji w kalendarzu.Jest jeden przejazd slalomu + od razu zjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie ma już rozgrywanej kombinacji (DH i 2x SL). Teraz jest tylko superkombinacja (DH + 1xSL). Czasem odwrócona jest kolejność ze względu na pogodę i wtedy jest SL przed DH ale normalnie jest DH i potem SL. Jeden przejazd. W kombinacji zjazdowcy nie mieli żadnych szans przy 2xSL. Teraz jest sprawiedliwiej. Ps. Na dodatek teraz SC nazywa się AC. AC nazywa się K . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie ma już rozgrywanej kombinacji (DH i 2x SL). Teraz jest tylko superkombinacja (DH + 1xSL). Czasem odwrócona jest kolejność ze względu na pogodę i wtedy jest SL przed DH ale normalnie jest DH i potem SL. Jeden przejazd. W kombinacji zjazdowcy nie mieli żadnych szans przy 2xSL. Teraz jest sprawiedliwiej. Ps. Na dodatek teraz SC nazywa się AC. AC nazywa się K . Marco wygrał, ale bylo niebezpiecznie. Zjazd w rynnie dla saneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie rozgryzłem programu Espn i w rezultacie nic mi się nie nagrało. Czyli kombinację która kiedyś była zwana super kombinacją wygrał Marco. Marco Schwarz ? Kto wygrał Cortinę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie rozgryzłem programu Espn i w rezultacie nic mi się nie nagrało. Czyli kombinację która kiedyś była zwana super kombinacją wygrał Marco. Marco Schwarz ? Kto wygrał Cortinę ? tak. Kombinację Marco Schwarz. w Cortinie - Ramona Siebenhofen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Jeszcze odnośnie kolejności konkurencji w AC. Chyba to jednak zmieniono na stałe. 1. Wcześniej cześć zjazdowców brała udział tylko w zjeździe bo traktowała to jako dodatkowy trening. Nie przystępowali potem w ogóle do SL. 2. Zjazdowcy po zjeździe mieli najlepsze pozycje i potem jechali SL na końcu. Czyli zawodnicy którzy jeździli najsłabiej SL jechali po najgorszej trasie. Chyba kolejność SL i DH jest bardziej sprawiedliwa niż DH i SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Cortina, zjazd, kobiety - oglądacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Cortina, zjazd, kobiety - oglądacie? Oglądamy, choćby z sentymentu do miejsca https://www.skionlin...-boruty/?page=3 Tu mozna na szczescie konkurencje linkowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Nikt nic o Wengen nie pisze? Piękny zjazd, podziwiam jak Ci Atleci są przygotowani zarówno fizycznie jak i psychicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Svindal 2 razy najechał sobie nartą na nartę i ładnie z tego wyszedł. Na dodatek za krótko skoczył i lądował na 2 razy. Strasznie pechowo wywalił się Włoch. Uszkodzić się na materacu na mecie to naprawdę duży pech. Ponad 1000 m pionu w 2.5 minuty, podziwiam ich za to. Stawiałem na Feuza ale nie udało się. Komentatorzy podawali, że rekord był 162 ale rekord był 168 i trasa od tego czasu nie była modyfikowana. To kwestia śniegu jaki leży na trasie. Wtedy był szybszy, dzisiaj wolniejszy. Ps. Paweł Sołtys mógłby mniej mówić, a Dariusz Urbanowicz sprawdzić czy komentuje zjazd czy supergigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Kliknąłem dzięksa ale z wyłączeniem p.s. Komentowanie jest bardzo trudne i zalecam wstrzemięźliwość w ocenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Wiem, że jest trudne. Pawła Sołtysa bardzo lubiłem w Pulsie Biznesu, tutaj po prostu za dużo mówi. Można dać odsapnąć chwilę widzom. Urbanowicz komentował zjazd ale mówił o super gigancie, aż sprawdziłem czy oglądam SG czy DH. No mógł się przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Kliknąłem dzięksa ale z wyłączeniem p.s. Komentowanie jest bardzo trudne i zalecam wstrzemięźliwość w ocenach. Clement Noel - widziałeś? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sport, Zawody, Zawodnicy Puchar Świata 2018/19 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Tymczasem Panie pociskają na krechę w Cortinie. Na razie ILKA. p.s. już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Lara bez formy...ehhhh. Ciekaw kto wygra kombinacje, stawiam na Alexis,a może Aerni? Ligety zadziwiająco wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Uwielbiam patrzeć na zawody w Cortinie... Taka kwintesencja jazdy w Dolomitach. Z reguły w pełnym słońcu :-) , piękne widoki.. Może trasa nie jest z tych najtrudniejszych ( za to start niezwykle malowniczy ) to jednak oglądam to zawsze z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Dzisiaj start niestety obniżony. To prawda trasa niesamowicie malownicza. Trzeba będzie w końcu się tam wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Dzisiaj start niestety obniżony. To prawda trasa niesamowicie malownicza. Trzeba będzie w końcu się tam wybrać Vonn się pojawiła i nawet nieźle jak na pierwszy raz. Jutro powtórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Za rok w styczniu możliwość jazdy w Cortinie po trasach pucharowych bez przeszkód. Zawody pucharowe dopiero w marcu jako finały. Trzeba będzie zastanowić się nad opcją jazdy pod koniec stycznia, wtedy jeszcze karnet z normalnego a nie wysokiego sezonu i szansa na dobre warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JackW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Już zapomniałem, że taka dyscyplina jak kombinacja jest w PŚ Zaczęli od slalomu i to króciutkiego - wyrównywanie szans dla zjazdowców? Niestety dzisiaj nie mam możliwości obejrzeć U kobiet zaskoczeniem brak punktów Weirather. Dzisiaj zdecydowanie dzień austriacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Bardzo ciekawa ta kombinacja. Mega przyjemnie się ogląda. Każdy kolejny (wyżej plasowany po SL), może więcej stracić. Nie rozumiem, czemu FIS ogranicza obecność kombinacji w kalendarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Też lubię SC ale Fis chce przyciągać tłumy i zwiększa ilość konkurencji równoległych. Potem nie ma miejsca w kalendarzu, no i zawodnicy też muszą mieć czas odpocząć. SC pewnie ostatecznie zniknie. Ps. Eurosport mnie coraz bardziej wq.a. Gdy jest tenis, to 25 godzin na dobę na obu kanałach tłuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Bardzo ciekawa ta kombinacja. Mega przyjemnie się ogląda. Każdy kolejny (wyżej plasowany po SL), może więcej stracić. Nie rozumiem, czemu FIS ogranicza obecność kombinacji w kalendarzu.Jest jeden przejazd slalomu + od razu zjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie ma już rozgrywanej kombinacji (DH i 2x SL). Teraz jest tylko superkombinacja (DH + 1xSL). Czasem odwrócona jest kolejność ze względu na pogodę i wtedy jest SL przed DH ale normalnie jest DH i potem SL. Jeden przejazd. W kombinacji zjazdowcy nie mieli żadnych szans przy 2xSL. Teraz jest sprawiedliwiej. Ps. Na dodatek teraz SC nazywa się AC. AC nazywa się K . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie ma już rozgrywanej kombinacji (DH i 2x SL). Teraz jest tylko superkombinacja (DH + 1xSL). Czasem odwrócona jest kolejność ze względu na pogodę i wtedy jest SL przed DH ale normalnie jest DH i potem SL. Jeden przejazd. W kombinacji zjazdowcy nie mieli żadnych szans przy 2xSL. Teraz jest sprawiedliwiej. Ps. Na dodatek teraz SC nazywa się AC. AC nazywa się K . Marco wygrał, ale bylo niebezpiecznie. Zjazd w rynnie dla saneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie rozgryzłem programu Espn i w rezultacie nic mi się nie nagrało. Czyli kombinację która kiedyś była zwana super kombinacją wygrał Marco. Marco Schwarz ? Kto wygrał Cortinę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie rozgryzłem programu Espn i w rezultacie nic mi się nie nagrało. Czyli kombinację która kiedyś była zwana super kombinacją wygrał Marco. Marco Schwarz ? Kto wygrał Cortinę ? tak. Kombinację Marco Schwarz. w Cortinie - Ramona Siebenhofen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Jeszcze odnośnie kolejności konkurencji w AC. Chyba to jednak zmieniono na stałe. 1. Wcześniej cześć zjazdowców brała udział tylko w zjeździe bo traktowała to jako dodatkowy trening. Nie przystępowali potem w ogóle do SL. 2. Zjazdowcy po zjeździe mieli najlepsze pozycje i potem jechali SL na końcu. Czyli zawodnicy którzy jeździli najsłabiej SL jechali po najgorszej trasie. Chyba kolejność SL i DH jest bardziej sprawiedliwa niż DH i SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Cortina, zjazd, kobiety - oglądacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Cortina, zjazd, kobiety - oglądacie? Oglądamy, choćby z sentymentu do miejsca https://www.skionlin...-boruty/?page=3 Tu mozna na szczescie konkurencje linkowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Nikt nic o Wengen nie pisze? Piękny zjazd, podziwiam jak Ci Atleci są przygotowani zarówno fizycznie jak i psychicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Svindal 2 razy najechał sobie nartą na nartę i ładnie z tego wyszedł. Na dodatek za krótko skoczył i lądował na 2 razy. Strasznie pechowo wywalił się Włoch. Uszkodzić się na materacu na mecie to naprawdę duży pech. Ponad 1000 m pionu w 2.5 minuty, podziwiam ich za to. Stawiałem na Feuza ale nie udało się. Komentatorzy podawali, że rekord był 162 ale rekord był 168 i trasa od tego czasu nie była modyfikowana. To kwestia śniegu jaki leży na trasie. Wtedy był szybszy, dzisiaj wolniejszy. Ps. Paweł Sołtys mógłby mniej mówić, a Dariusz Urbanowicz sprawdzić czy komentuje zjazd czy supergigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Kliknąłem dzięksa ale z wyłączeniem p.s. Komentowanie jest bardzo trudne i zalecam wstrzemięźliwość w ocenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Wiem, że jest trudne. Pawła Sołtysa bardzo lubiłem w Pulsie Biznesu, tutaj po prostu za dużo mówi. Można dać odsapnąć chwilę widzom. Urbanowicz komentował zjazd ale mówił o super gigancie, aż sprawdziłem czy oglądam SG czy DH. No mógł się przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Kliknąłem dzięksa ale z wyłączeniem p.s. Komentowanie jest bardzo trudne i zalecam wstrzemięźliwość w ocenach. Clement Noel - widziałeś? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sport, Zawody, Zawodnicy Puchar Świata 2018/19
pawelb91 Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Za rok w styczniu możliwość jazdy w Cortinie po trasach pucharowych bez przeszkód. Zawody pucharowe dopiero w marcu jako finały. Trzeba będzie zastanowić się nad opcją jazdy pod koniec stycznia, wtedy jeszcze karnet z normalnego a nie wysokiego sezonu i szansa na dobre warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Już zapomniałem, że taka dyscyplina jak kombinacja jest w PŚ Zaczęli od slalomu i to króciutkiego - wyrównywanie szans dla zjazdowców? Niestety dzisiaj nie mam możliwości obejrzeć U kobiet zaskoczeniem brak punktów Weirather. Dzisiaj zdecydowanie dzień austriacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Bardzo ciekawa ta kombinacja. Mega przyjemnie się ogląda. Każdy kolejny (wyżej plasowany po SL), może więcej stracić. Nie rozumiem, czemu FIS ogranicza obecność kombinacji w kalendarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Też lubię SC ale Fis chce przyciągać tłumy i zwiększa ilość konkurencji równoległych. Potem nie ma miejsca w kalendarzu, no i zawodnicy też muszą mieć czas odpocząć. SC pewnie ostatecznie zniknie. Ps. Eurosport mnie coraz bardziej wq.a. Gdy jest tenis, to 25 godzin na dobę na obu kanałach tłuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Bardzo ciekawa ta kombinacja. Mega przyjemnie się ogląda. Każdy kolejny (wyżej plasowany po SL), może więcej stracić. Nie rozumiem, czemu FIS ogranicza obecność kombinacji w kalendarzu.Jest jeden przejazd slalomu + od razu zjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie ma już rozgrywanej kombinacji (DH i 2x SL). Teraz jest tylko superkombinacja (DH + 1xSL). Czasem odwrócona jest kolejność ze względu na pogodę i wtedy jest SL przed DH ale normalnie jest DH i potem SL. Jeden przejazd. W kombinacji zjazdowcy nie mieli żadnych szans przy 2xSL. Teraz jest sprawiedliwiej. Ps. Na dodatek teraz SC nazywa się AC. AC nazywa się K . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie ma już rozgrywanej kombinacji (DH i 2x SL). Teraz jest tylko superkombinacja (DH + 1xSL). Czasem odwrócona jest kolejność ze względu na pogodę i wtedy jest SL przed DH ale normalnie jest DH i potem SL. Jeden przejazd. W kombinacji zjazdowcy nie mieli żadnych szans przy 2xSL. Teraz jest sprawiedliwiej. Ps. Na dodatek teraz SC nazywa się AC. AC nazywa się K . Marco wygrał, ale bylo niebezpiecznie. Zjazd w rynnie dla saneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie rozgryzłem programu Espn i w rezultacie nic mi się nie nagrało. Czyli kombinację która kiedyś była zwana super kombinacją wygrał Marco. Marco Schwarz ? Kto wygrał Cortinę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Nie rozgryzłem programu Espn i w rezultacie nic mi się nie nagrało. Czyli kombinację która kiedyś była zwana super kombinacją wygrał Marco. Marco Schwarz ? Kto wygrał Cortinę ? tak. Kombinację Marco Schwarz. w Cortinie - Ramona Siebenhofen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Jeszcze odnośnie kolejności konkurencji w AC. Chyba to jednak zmieniono na stałe. 1. Wcześniej cześć zjazdowców brała udział tylko w zjeździe bo traktowała to jako dodatkowy trening. Nie przystępowali potem w ogóle do SL. 2. Zjazdowcy po zjeździe mieli najlepsze pozycje i potem jechali SL na końcu. Czyli zawodnicy którzy jeździli najsłabiej SL jechali po najgorszej trasie. Chyba kolejność SL i DH jest bardziej sprawiedliwa niż DH i SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Cortina, zjazd, kobiety - oglądacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Cortina, zjazd, kobiety - oglądacie? Oglądamy, choćby z sentymentu do miejsca https://www.skionlin...-boruty/?page=3 Tu mozna na szczescie konkurencje linkowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Nikt nic o Wengen nie pisze? Piękny zjazd, podziwiam jak Ci Atleci są przygotowani zarówno fizycznie jak i psychicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Svindal 2 razy najechał sobie nartą na nartę i ładnie z tego wyszedł. Na dodatek za krótko skoczył i lądował na 2 razy. Strasznie pechowo wywalił się Włoch. Uszkodzić się na materacu na mecie to naprawdę duży pech. Ponad 1000 m pionu w 2.5 minuty, podziwiam ich za to. Stawiałem na Feuza ale nie udało się. Komentatorzy podawali, że rekord był 162 ale rekord był 168 i trasa od tego czasu nie była modyfikowana. To kwestia śniegu jaki leży na trasie. Wtedy był szybszy, dzisiaj wolniejszy. Ps. Paweł Sołtys mógłby mniej mówić, a Dariusz Urbanowicz sprawdzić czy komentuje zjazd czy supergigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Kliknąłem dzięksa ale z wyłączeniem p.s. Komentowanie jest bardzo trudne i zalecam wstrzemięźliwość w ocenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Wiem, że jest trudne. Pawła Sołtysa bardzo lubiłem w Pulsie Biznesu, tutaj po prostu za dużo mówi. Można dać odsapnąć chwilę widzom. Urbanowicz komentował zjazd ale mówił o super gigancie, aż sprawdziłem czy oglądam SG czy DH. No mógł się przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Kliknąłem dzięksa ale z wyłączeniem p.s. Komentowanie jest bardzo trudne i zalecam wstrzemięźliwość w ocenach. Clement Noel - widziałeś? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sport, Zawody, Zawodnicy Puchar Świata 2018/19
polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Jeszcze odnośnie kolejności konkurencji w AC. Chyba to jednak zmieniono na stałe. 1. Wcześniej cześć zjazdowców brała udział tylko w zjeździe bo traktowała to jako dodatkowy trening. Nie przystępowali potem w ogóle do SL. 2. Zjazdowcy po zjeździe mieli najlepsze pozycje i potem jechali SL na końcu. Czyli zawodnicy którzy jeździli najsłabiej SL jechali po najgorszej trasie. Chyba kolejność SL i DH jest bardziej sprawiedliwa niż DH i SL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Cortina, zjazd, kobiety - oglądacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Cortina, zjazd, kobiety - oglądacie? Oglądamy, choćby z sentymentu do miejsca https://www.skionlin...-boruty/?page=3 Tu mozna na szczescie konkurencje linkowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Nikt nic o Wengen nie pisze? Piękny zjazd, podziwiam jak Ci Atleci są przygotowani zarówno fizycznie jak i psychicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Svindal 2 razy najechał sobie nartą na nartę i ładnie z tego wyszedł. Na dodatek za krótko skoczył i lądował na 2 razy. Strasznie pechowo wywalił się Włoch. Uszkodzić się na materacu na mecie to naprawdę duży pech. Ponad 1000 m pionu w 2.5 minuty, podziwiam ich za to. Stawiałem na Feuza ale nie udało się. Komentatorzy podawali, że rekord był 162 ale rekord był 168 i trasa od tego czasu nie była modyfikowana. To kwestia śniegu jaki leży na trasie. Wtedy był szybszy, dzisiaj wolniejszy. Ps. Paweł Sołtys mógłby mniej mówić, a Dariusz Urbanowicz sprawdzić czy komentuje zjazd czy supergigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Kliknąłem dzięksa ale z wyłączeniem p.s. Komentowanie jest bardzo trudne i zalecam wstrzemięźliwość w ocenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Wiem, że jest trudne. Pawła Sołtysa bardzo lubiłem w Pulsie Biznesu, tutaj po prostu za dużo mówi. Można dać odsapnąć chwilę widzom. Urbanowicz komentował zjazd ale mówił o super gigancie, aż sprawdziłem czy oglądam SG czy DH. No mógł się przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Kliknąłem dzięksa ale z wyłączeniem p.s. Komentowanie jest bardzo trudne i zalecam wstrzemięźliwość w ocenach. Clement Noel - widziałeś? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
FerraEnzo Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Nikt nic o Wengen nie pisze? Piękny zjazd, podziwiam jak Ci Atleci są przygotowani zarówno fizycznie jak i psychicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Svindal 2 razy najechał sobie nartą na nartę i ładnie z tego wyszedł. Na dodatek za krótko skoczył i lądował na 2 razy. Strasznie pechowo wywalił się Włoch. Uszkodzić się na materacu na mecie to naprawdę duży pech. Ponad 1000 m pionu w 2.5 minuty, podziwiam ich za to. Stawiałem na Feuza ale nie udało się. Komentatorzy podawali, że rekord był 162 ale rekord był 168 i trasa od tego czasu nie była modyfikowana. To kwestia śniegu jaki leży na trasie. Wtedy był szybszy, dzisiaj wolniejszy. Ps. Paweł Sołtys mógłby mniej mówić, a Dariusz Urbanowicz sprawdzić czy komentuje zjazd czy supergigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Kliknąłem dzięksa ale z wyłączeniem p.s. Komentowanie jest bardzo trudne i zalecam wstrzemięźliwość w ocenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Wiem, że jest trudne. Pawła Sołtysa bardzo lubiłem w Pulsie Biznesu, tutaj po prostu za dużo mówi. Można dać odsapnąć chwilę widzom. Urbanowicz komentował zjazd ale mówił o super gigancie, aż sprawdziłem czy oglądam SG czy DH. No mógł się przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Kliknąłem dzięksa ale z wyłączeniem p.s. Komentowanie jest bardzo trudne i zalecam wstrzemięźliwość w ocenach. Clement Noel - widziałeś? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 11 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi