Dany de Vino Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 ...napięcie rośnie. Z niecierpliwości przeglądamy atakujące nas reklamy portali z rozmaitym sprzętem narciarskim i ciuchami narciarskimi. Najbardziej niebezpieczne są same narty! Często mamy po dwie, trzy pary znakomitych nart, ...ale kusi! Czytamy opisy co one dla nas, a nawet za nas zrobią na stoku, analizujemy nowe gadżety ...kusi jak cholera! A nowa kurtka? Co z tego, że mam już dwie. Takiej nie mam. A rękawice? Sam mam trzy pary, ale... itp... Jakże łatwo nam w tym okresie sprzedać rzeczy, których tak naprawdę nie potrzebujemy! I jak łatwo w tym momencie zapominamy, że za te same rzeczy w kwietniu możemy zapłacić 30% mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Świetny post! Pokusie ulec bardzo łatwo. Pamiętajmy, że zamiast na zbędny sprzęt i gadżety, kasę można spożytkować na większą liczbę wyjazdów. Jak nie kupimy tych wszystkich błyskotek, prędzej będzie nas też stać na urlop bezpłatny w pracy czy rezygnację z dodatkowego zlecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Udana próba refleksji nad komercją i pędem zawodowego życia. Slow Life...popieram Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Udana próba refleksji nad komercją i pędem zawodowego życia. Slow Life...popieram Was. z drugiej strony………..od 6 lat namawialem swojego lo;ege na zmiane roweru na nowy, 29-er full suspension zabralo mi to 5 lat…….bo stary rower byl "doskonaly"….. po zakupie kolega stwierdzil, …………..ze zmarnowal 5 lat…….. w nartach nie jest to tak drastyczne, ale UMIEJETNE korzystanie z nowosci pozwoli nam uprzyjemnic zycie narciarskie……... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2018 z drugiej strony………..od 6 lat namawialem swojego lo;ege na zmiane roweru na nowy, 29-er full suspension zabralo mi to 5 lat…….bo stary rower byl "doskonaly"….. po zakupie kolega stwierdzil, …………..ze zmarnowal 5 lat…….. w nartach nie jest to tak drastyczne, ale UMIEJETNE korzystanie z nowosci pozwoli nam uprzyjemnic zycie narciarskie……... Janie, to jednak chyba trochę inna sytuacja. Jeśli twój kolega miał (jak z tego co napisałeś wnoszę) rower około 10 letni, to jest oczywiste, że to już w zasadzie "zabytek". Narty 10 letnie również już raczej wymagają wymiany. Pisałem trochę o czym innym. A tak przy okazji, pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Jakże łatwo nam w tym okresie sprzedać rzeczy, których tak naprawdę nie potrzebujemy! I jak łatwo w tym momencie zapominamy, że za te same rzeczy w kwietniu możemy zapłacić 30% mniej. Coś się nie zgadza! Jeśli czegoś nie potrzebujesz to po co to kupować w kwietniu za 30% taniej? Ale nie jest prawdą, że w kwietniu były potrzebne rzeczy 30% taniej - całej masy rzeczy po prostu nie było. Uzupełnienia trzeba będzie zrobić za "normalne" pieniądze. Największy problem i pokusa to zaplanowanie sezonu - jest tak krótki!!! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Trzeba sobie kupić jedną super rzecz na sezon, wtedy ego jest zaspokojone.Oczywiście coś co jest naprawdę potrzebne ;-) :-)Zawsze można uzasadnić sobie (i partnerce/partnerowi) że coś się złużyło i trzeba wymienić na nowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Oczywiście, macie rację. Nic nie jest czarno-białe. Jak coś jest potrzebne, to jest potrzebne, a przyjemności też trzeba sobie od czasu do czasu fundować! Koniecznie! Myślę, że wiecie o czym pisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Sezon się powoli zbliża i robi się niebezpiecznie...
Dany de Vino Napisano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2018 z drugiej strony………..od 6 lat namawialem swojego lo;ege na zmiane roweru na nowy, 29-er full suspension zabralo mi to 5 lat…….bo stary rower byl "doskonaly"….. po zakupie kolega stwierdzil, …………..ze zmarnowal 5 lat…….. w nartach nie jest to tak drastyczne, ale UMIEJETNE korzystanie z nowosci pozwoli nam uprzyjemnic zycie narciarskie……... Janie, to jednak chyba trochę inna sytuacja. Jeśli twój kolega miał (jak z tego co napisałeś wnoszę) rower około 10 letni, to jest oczywiste, że to już w zasadzie "zabytek". Narty 10 letnie również już raczej wymagają wymiany. Pisałem trochę o czym innym. A tak przy okazji, pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Jakże łatwo nam w tym okresie sprzedać rzeczy, których tak naprawdę nie potrzebujemy! I jak łatwo w tym momencie zapominamy, że za te same rzeczy w kwietniu możemy zapłacić 30% mniej. Coś się nie zgadza! Jeśli czegoś nie potrzebujesz to po co to kupować w kwietniu za 30% taniej? Ale nie jest prawdą, że w kwietniu były potrzebne rzeczy 30% taniej - całej masy rzeczy po prostu nie było. Uzupełnienia trzeba będzie zrobić za "normalne" pieniądze. Największy problem i pokusa to zaplanowanie sezonu - jest tak krótki!!! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Trzeba sobie kupić jedną super rzecz na sezon, wtedy ego jest zaspokojone.Oczywiście coś co jest naprawdę potrzebne ;-) :-)Zawsze można uzasadnić sobie (i partnerce/partnerowi) że coś się złużyło i trzeba wymienić na nowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Oczywiście, macie rację. Nic nie jest czarno-białe. Jak coś jest potrzebne, to jest potrzebne, a przyjemności też trzeba sobie od czasu do czasu fundować! Koniecznie! Myślę, że wiecie o czym pisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Wujot Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Jakże łatwo nam w tym okresie sprzedać rzeczy, których tak naprawdę nie potrzebujemy! I jak łatwo w tym momencie zapominamy, że za te same rzeczy w kwietniu możemy zapłacić 30% mniej. Coś się nie zgadza! Jeśli czegoś nie potrzebujesz to po co to kupować w kwietniu za 30% taniej? Ale nie jest prawdą, że w kwietniu były potrzebne rzeczy 30% taniej - całej masy rzeczy po prostu nie było. Uzupełnienia trzeba będzie zrobić za "normalne" pieniądze. Największy problem i pokusa to zaplanowanie sezonu - jest tak krótki!!! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Trzeba sobie kupić jedną super rzecz na sezon, wtedy ego jest zaspokojone.Oczywiście coś co jest naprawdę potrzebne ;-) :-)Zawsze można uzasadnić sobie (i partnerce/partnerowi) że coś się złużyło i trzeba wymienić na nowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Oczywiście, macie rację. Nic nie jest czarno-białe. Jak coś jest potrzebne, to jest potrzebne, a przyjemności też trzeba sobie od czasu do czasu fundować! Koniecznie! Myślę, że wiecie o czym pisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
MarioJ Napisano 1 Października 2018 Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Trzeba sobie kupić jedną super rzecz na sezon, wtedy ego jest zaspokojone.Oczywiście coś co jest naprawdę potrzebne ;-) :-)Zawsze można uzasadnić sobie (i partnerce/partnerowi) że coś się złużyło i trzeba wymienić na nowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Oczywiście, macie rację. Nic nie jest czarno-białe. Jak coś jest potrzebne, to jest potrzebne, a przyjemności też trzeba sobie od czasu do czasu fundować! Koniecznie! Myślę, że wiecie o czym pisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi