wapniakos Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Witam, szukam używanej narty przed zbliżającym się sezonem i nawet udało mi się wytypować kilka mniej lub bardziej ciekawych ofert. Jedną z tych ciekawszych (cenowo) są narty Rossignol. Z opisu i zapewnień sprzedającego wynika, że ślizgi i krawędzie mają się bardzo dobrze, narty były regularnie serwisowane, a w tej chwili stoją od zakońćzenia poprzedniego sezonu odpowiednio zabezpieczone smarem. Cena niby okazyjna, jednak na przesłanych zdjęciach (jedno załączam) moje wątpliwości wzbudziły poprzeczne, krókie rowki w okolicach krawędzi widoczne na obu nartach - czy to może być oznaka "wychodzącej" krawędzi i mimo wszystko niewielkiej ilości krawędzi/ślizgu? Będę wdzięczny za Wasze sugestie Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Może tak... może nie. Narta jest zapaćkana smarem i mało co widać. W każdym razie ślizgu tam raczej niedużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b4rt3q Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Witam, szukam używanej narty przed zbliżającym się sezonem i nawet udało mi się wytypować kilka mniej lub bardziej ciekawych ofert. Jedną z tych ciekawszych (cenowo) są narty Rossignol. Z opisu i zapewnień sprzedającego wynika, że ślizgi i krawędzie mają się bardzo dobrze, narty były regularnie serwisowane, a w tej chwili stoją od zakońćzenia poprzedniego sezonu odpowiednio zabezpieczone smarem. Cena niby okazyjna, jednak na przesłanych zdjęciach (jedno załączam) moje wątpliwości wzbudziły rowki w okolicach krawędzi - czy to może być oznaka "wychodzącej" krawędzi i mimo wszystko niewielkiej ilości krawędzi/ślizgu? Będę wdzięczny za Wasze sugestie To raczej zacieki smaru niż rowki. I raczej o niczym to nie świadczy, zwyczajnie przy smarowaniu stalowa krawedź się zagdzała i dłużej stygła niż reszta ślizgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Ustal wysokość krawędzi w milimetrach. Dowiedz się z jakiego sezonu jest narta i czy ma rentalowe wiązanie. Niech przyśle Ci fotkę z boku krawędzi i szaty graficznej z wierzchu. Generalnie im więcej fotek tym lepiej ( w dobrej jakości) Pamiętaj, że narta moze być zadbana ale wyklepana, czyli coś, czego nie sprawdzisz gołym okiem. W takiej sytuacji pozostaje organoleptyczna ocena "stażu"narty na podstawie właśnie fotek. Zmniejszysz w ten sposób prawdopodobieństwo zakupu wyklepanych desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 28 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Ustal wysokość krawędzi w milimetrach. Dowiedz się z jakiego sezonu jest narta i czy ma rentalowe wiązanie. Niech przyśle Ci fotkę z boku krawędzi i szaty graficznej z wierzchu. Generalnie im więcej fotek tym lepiej ( w dobrej jakości) Pamiętaj, że narta moze być zadbana ale wyklepana, czyli coś, czego nie sprawdzisz gołym okiem. W takiej sytuacji pozostaje organoleptyczna ocena "stażu"narty na podstawie właśnie fotek. Zmniejszysz w ten sposób prawdopodobieństwo zakupu wyklepanych desek. Dzięki. Wszystko co napisałęś jest oczywiście istotne, jednak już poza mną. Fotki, info o gr. krawędzi, wiązanie na płycie (rentalowe niekoniecznie jest zawsze takie OK), szata graficzna (dla mnie akurat najmniej istotna) - to wszystko teoretycznie się zgadza z moimi oczekiwaniami. Kiedyś obiło mi się o uszy, że przy smarowaniu na gorąco po zastygnięciu smaru, przy niewielkiej ilości ślizgu czy krawędzi wychodzą jakieś ślady czy wybrzuszenia. Jestem ciekaw opinii kogoś doświadczonego, mającego praktykę w serwisowaniu nart, czy to co widać na fotce może być właśnie objawem takiego zjawiska bo jest to dość regularne na obu nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Nie zrozumiałeś mnie chyba. Rentalowe jako zwiększające prawdopodobieństwo pochodzenia z wypożyczalni a szata graficzna i jej stan zdradza intensywosć użytkowania ale tak jak pisałem, gwarancji żadnych. Fajnie kupić od kogoś znajomego kto zagwarantuje historię. W tym sezonie kupiłem na aukcji Fischery z austriackiej wypożyczalni w rewelacyjnym stanie, mucha nie siada, ale i cena była relatywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Kiedyś obiło mi się o uszy, że przy smarowaniu na gorąco po zastygnięciu smaru, przy niewielkiej ilości ślizgu czy krawędzi wychodzą jakieś ślady czy wybrzuszenia Tak wygląda narta po smarowaniu gdy ślizgi są bardzo cienkie, nie chodzi tu o "ślady " tylko o ekspozycje mocowania krawędzi w narcie, tak się również dzieje jak przegrzejemy nowe ślizgi podczas smarowania. Ja obstawiam, że narta była co najmniej dwukrotnie grubo planowana co przy współczesnych grubościach ślizgu uniemożliwia skuteczną trzecią, z drugiej strony już trzeci sezon będę śmigał na jednej podobnej . Upraszczając jeśli narta z domniemanym cienkim ślizgiem wielokrotnie planowana ( bo przecież jest używana) nie ma większej ilości grubych rys to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 28 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2018 nie chodzi tu o "ślady " tylko o ekspozycje mocowania krawędzi w narcie, tak się również dzieje jak przegrzejemy nowe ślizgi podczas smarowania. no dokładnie o tę ekspozycję pytałem - merci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Tak z ciekawości, ile takie narty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Tak z ciekawości, ile takie narty? wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. będę pamiętał, ale to narty dla córy - przekażę jej, ale raczej sezon rozpocznie prędzej niż później. pozdr...także widzewiak...i także z gór :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cześć. Zawsze to miło spotkać Brata po Szalu. =) Co do ceny, jeśli możesz napisz dokładną nazwę narty Rossignol ??? Córa jak sobie radzi w skali Forum, jak lubi jeździć, opisz do jakiej kwoty szukasz? Coś poradzimy. Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Zapytałem o cenę bo byłem zszokowany tym co napisałeś wcześniej: "unikaj kamieni" Ja bym dołożył odrobinę i kupił coś lepszego ale z założeniem, że pojeżdżę kilka sezonów. Tutaj takiej pewności nie ma. Co tanie to drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką bez sensu że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 1) Że właśnie to... nie żadna teoria, tylko praktyka. 2) Dużo więcej, widać to nawet na zamieszczonej przez Autora fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bez sensu ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Używane Rossignol - wątpliwości co do stanu technicznego - prośba o pomoc × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
CaperSKI Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Ustal wysokość krawędzi w milimetrach. Dowiedz się z jakiego sezonu jest narta i czy ma rentalowe wiązanie. Niech przyśle Ci fotkę z boku krawędzi i szaty graficznej z wierzchu. Generalnie im więcej fotek tym lepiej ( w dobrej jakości) Pamiętaj, że narta moze być zadbana ale wyklepana, czyli coś, czego nie sprawdzisz gołym okiem. W takiej sytuacji pozostaje organoleptyczna ocena "stażu"narty na podstawie właśnie fotek. Zmniejszysz w ten sposób prawdopodobieństwo zakupu wyklepanych desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapniakos Napisano 28 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Ustal wysokość krawędzi w milimetrach. Dowiedz się z jakiego sezonu jest narta i czy ma rentalowe wiązanie. Niech przyśle Ci fotkę z boku krawędzi i szaty graficznej z wierzchu. Generalnie im więcej fotek tym lepiej ( w dobrej jakości) Pamiętaj, że narta moze być zadbana ale wyklepana, czyli coś, czego nie sprawdzisz gołym okiem. W takiej sytuacji pozostaje organoleptyczna ocena "stażu"narty na podstawie właśnie fotek. Zmniejszysz w ten sposób prawdopodobieństwo zakupu wyklepanych desek. Dzięki. Wszystko co napisałęś jest oczywiście istotne, jednak już poza mną. Fotki, info o gr. krawędzi, wiązanie na płycie (rentalowe niekoniecznie jest zawsze takie OK), szata graficzna (dla mnie akurat najmniej istotna) - to wszystko teoretycznie się zgadza z moimi oczekiwaniami. Kiedyś obiło mi się o uszy, że przy smarowaniu na gorąco po zastygnięciu smaru, przy niewielkiej ilości ślizgu czy krawędzi wychodzą jakieś ślady czy wybrzuszenia. Jestem ciekaw opinii kogoś doświadczonego, mającego praktykę w serwisowaniu nart, czy to co widać na fotce może być właśnie objawem takiego zjawiska bo jest to dość regularne na obu nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Nie zrozumiałeś mnie chyba. Rentalowe jako zwiększające prawdopodobieństwo pochodzenia z wypożyczalni a szata graficzna i jej stan zdradza intensywosć użytkowania ale tak jak pisałem, gwarancji żadnych. Fajnie kupić od kogoś znajomego kto zagwarantuje historię. W tym sezonie kupiłem na aukcji Fischery z austriackiej wypożyczalni w rewelacyjnym stanie, mucha nie siada, ale i cena była relatywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Kiedyś obiło mi się o uszy, że przy smarowaniu na gorąco po zastygnięciu smaru, przy niewielkiej ilości ślizgu czy krawędzi wychodzą jakieś ślady czy wybrzuszenia Tak wygląda narta po smarowaniu gdy ślizgi są bardzo cienkie, nie chodzi tu o "ślady " tylko o ekspozycje mocowania krawędzi w narcie, tak się również dzieje jak przegrzejemy nowe ślizgi podczas smarowania. Ja obstawiam, że narta była co najmniej dwukrotnie grubo planowana co przy współczesnych grubościach ślizgu uniemożliwia skuteczną trzecią, z drugiej strony już trzeci sezon będę śmigał na jednej podobnej . Upraszczając jeśli narta z domniemanym cienkim ślizgiem wielokrotnie planowana ( bo przecież jest używana) nie ma większej ilości grubych rys to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 28 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2018 nie chodzi tu o "ślady " tylko o ekspozycje mocowania krawędzi w narcie, tak się również dzieje jak przegrzejemy nowe ślizgi podczas smarowania. no dokładnie o tę ekspozycję pytałem - merci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Tak z ciekawości, ile takie narty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Tak z ciekawości, ile takie narty? wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. będę pamiętał, ale to narty dla córy - przekażę jej, ale raczej sezon rozpocznie prędzej niż później. pozdr...także widzewiak...i także z gór :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cześć. Zawsze to miło spotkać Brata po Szalu. =) Co do ceny, jeśli możesz napisz dokładną nazwę narty Rossignol ??? Córa jak sobie radzi w skali Forum, jak lubi jeździć, opisz do jakiej kwoty szukasz? Coś poradzimy. Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Zapytałem o cenę bo byłem zszokowany tym co napisałeś wcześniej: "unikaj kamieni" Ja bym dołożył odrobinę i kupił coś lepszego ale z założeniem, że pojeżdżę kilka sezonów. Tutaj takiej pewności nie ma. Co tanie to drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką bez sensu że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 1) Że właśnie to... nie żadna teoria, tylko praktyka. 2) Dużo więcej, widać to nawet na zamieszczonej przez Autora fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bez sensu ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Używane Rossignol - wątpliwości co do stanu technicznego - prośba o pomoc × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
CaperSKI Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Nie zrozumiałeś mnie chyba. Rentalowe jako zwiększające prawdopodobieństwo pochodzenia z wypożyczalni a szata graficzna i jej stan zdradza intensywosć użytkowania ale tak jak pisałem, gwarancji żadnych. Fajnie kupić od kogoś znajomego kto zagwarantuje historię. W tym sezonie kupiłem na aukcji Fischery z austriackiej wypożyczalni w rewelacyjnym stanie, mucha nie siada, ale i cena była relatywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 28 Września 2018 Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Kiedyś obiło mi się o uszy, że przy smarowaniu na gorąco po zastygnięciu smaru, przy niewielkiej ilości ślizgu czy krawędzi wychodzą jakieś ślady czy wybrzuszenia Tak wygląda narta po smarowaniu gdy ślizgi są bardzo cienkie, nie chodzi tu o "ślady " tylko o ekspozycje mocowania krawędzi w narcie, tak się również dzieje jak przegrzejemy nowe ślizgi podczas smarowania. Ja obstawiam, że narta była co najmniej dwukrotnie grubo planowana co przy współczesnych grubościach ślizgu uniemożliwia skuteczną trzecią, z drugiej strony już trzeci sezon będę śmigał na jednej podobnej . Upraszczając jeśli narta z domniemanym cienkim ślizgiem wielokrotnie planowana ( bo przecież jest używana) nie ma większej ilości grubych rys to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 28 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2018 nie chodzi tu o "ślady " tylko o ekspozycje mocowania krawędzi w narcie, tak się również dzieje jak przegrzejemy nowe ślizgi podczas smarowania. no dokładnie o tę ekspozycję pytałem - merci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Tak z ciekawości, ile takie narty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Tak z ciekawości, ile takie narty? wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. będę pamiętał, ale to narty dla córy - przekażę jej, ale raczej sezon rozpocznie prędzej niż później. pozdr...także widzewiak...i także z gór :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cześć. Zawsze to miło spotkać Brata po Szalu. =) Co do ceny, jeśli możesz napisz dokładną nazwę narty Rossignol ??? Córa jak sobie radzi w skali Forum, jak lubi jeździć, opisz do jakiej kwoty szukasz? Coś poradzimy. Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Zapytałem o cenę bo byłem zszokowany tym co napisałeś wcześniej: "unikaj kamieni" Ja bym dołożył odrobinę i kupił coś lepszego ale z założeniem, że pojeżdżę kilka sezonów. Tutaj takiej pewności nie ma. Co tanie to drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką bez sensu że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 1) Że właśnie to... nie żadna teoria, tylko praktyka. 2) Dużo więcej, widać to nawet na zamieszczonej przez Autora fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bez sensu ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Używane Rossignol - wątpliwości co do stanu technicznego - prośba o pomoc × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wapniakos Napisano 28 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2018 nie chodzi tu o "ślady " tylko o ekspozycje mocowania krawędzi w narcie, tak się również dzieje jak przegrzejemy nowe ślizgi podczas smarowania. no dokładnie o tę ekspozycję pytałem - merci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Tak z ciekawości, ile takie narty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Tak z ciekawości, ile takie narty? wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. będę pamiętał, ale to narty dla córy - przekażę jej, ale raczej sezon rozpocznie prędzej niż później. pozdr...także widzewiak...i także z gór :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cześć. Zawsze to miło spotkać Brata po Szalu. =) Co do ceny, jeśli możesz napisz dokładną nazwę narty Rossignol ??? Córa jak sobie radzi w skali Forum, jak lubi jeździć, opisz do jakiej kwoty szukasz? Coś poradzimy. Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Zapytałem o cenę bo byłem zszokowany tym co napisałeś wcześniej: "unikaj kamieni" Ja bym dołożył odrobinę i kupił coś lepszego ale z założeniem, że pojeżdżę kilka sezonów. Tutaj takiej pewności nie ma. Co tanie to drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką bez sensu że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 1) Że właśnie to... nie żadna teoria, tylko praktyka. 2) Dużo więcej, widać to nawet na zamieszczonej przez Autora fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bez sensu ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Używane Rossignol - wątpliwości co do stanu technicznego - prośba o pomoc × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
widzewiak_z_gor Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Tak z ciekawości, ile takie narty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Tak z ciekawości, ile takie narty? wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. będę pamiętał, ale to narty dla córy - przekażę jej, ale raczej sezon rozpocznie prędzej niż później. pozdr...także widzewiak...i także z gór :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cześć. Zawsze to miło spotkać Brata po Szalu. =) Co do ceny, jeśli możesz napisz dokładną nazwę narty Rossignol ??? Córa jak sobie radzi w skali Forum, jak lubi jeździć, opisz do jakiej kwoty szukasz? Coś poradzimy. Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Zapytałem o cenę bo byłem zszokowany tym co napisałeś wcześniej: "unikaj kamieni" Ja bym dołożył odrobinę i kupił coś lepszego ale z założeniem, że pojeżdżę kilka sezonów. Tutaj takiej pewności nie ma. Co tanie to drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką bez sensu że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 1) Że właśnie to... nie żadna teoria, tylko praktyka. 2) Dużo więcej, widać to nawet na zamieszczonej przez Autora fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bez sensu ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Używane Rossignol - wątpliwości co do stanu technicznego - prośba o pomoc × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wapniakos Napisano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Hej. Jeśli cena atrakcyjna i wiązania dedykowane są do tego modelu (wiązanie powinno być też Rossignola)to warto taką parę kupić. Stan ślizgu, bardzo trafnie i fachowo opisał Wort, mogę jedynie dodać od siebie, że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. Wapniakos jeśli kupisz te narty to pamiętaj żeby je użytkować kiedy na stoku jest dużo śniegu. Unikaj początku i końca sezonu, chodzi o kamienie, które mogą wyrwać krawędź ze ślizgu. Posdrawiam. będę pamiętał, ale to narty dla córy - przekażę jej, ale raczej sezon rozpocznie prędzej niż później. pozdr...także widzewiak...i także z gór :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cześć. Zawsze to miło spotkać Brata po Szalu. =) Co do ceny, jeśli możesz napisz dokładną nazwę narty Rossignol ??? Córa jak sobie radzi w skali Forum, jak lubi jeździć, opisz do jakiej kwoty szukasz? Coś poradzimy. Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Zapytałem o cenę bo byłem zszokowany tym co napisałeś wcześniej: "unikaj kamieni" Ja bym dołożył odrobinę i kupił coś lepszego ale z założeniem, że pojeżdżę kilka sezonów. Tutaj takiej pewności nie ma. Co tanie to drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką bez sensu że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 1) Że właśnie to... nie żadna teoria, tylko praktyka. 2) Dużo więcej, widać to nawet na zamieszczonej przez Autora fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bez sensu ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Używane Rossignol - wątpliwości co do stanu technicznego - prośba o pomoc × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
widzewiak_z_gor Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cześć. Zawsze to miło spotkać Brata po Szalu. =) Co do ceny, jeśli możesz napisz dokładną nazwę narty Rossignol ??? Córa jak sobie radzi w skali Forum, jak lubi jeździć, opisz do jakiej kwoty szukasz? Coś poradzimy. Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 30 Września 2018 Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Cena 500zł przy tym stanie Nart, to nie jest okazja! Zapytałem o cenę bo byłem zszokowany tym co napisałeś wcześniej: "unikaj kamieni" Ja bym dołożył odrobinę i kupił coś lepszego ale z założeniem, że pojeżdżę kilka sezonów. Tutaj takiej pewności nie ma. Co tanie to drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką bez sensu że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 1) Że właśnie to... nie żadna teoria, tylko praktyka. 2) Dużo więcej, widać to nawet na zamieszczonej przez Autora fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bez sensu ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Używane Rossignol - wątpliwości co do stanu technicznego - prośba o pomoc × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
swan Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 wyjściowo oferta na +-5 stów z przesyłką bez sensu że krawędzie wyłażą też tak podczas smarownia w przypadku gdy ktoś jeździ dobrze na krawędziach. Ślizg wytarty jest wtedy przy krawędziach a na środku narty jest go dużo więcej. ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 1) Że właśnie to... nie żadna teoria, tylko praktyka. 2) Dużo więcej, widać to nawet na zamieszczonej przez Autora fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wapniakos Napisano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bez sensu ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Używane Rossignol - wątpliwości co do stanu technicznego - prośba o pomoc × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
widzewiak_z_gor Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 1) Że właśnie to... nie żadna teoria, tylko praktyka. 2) Dużo więcej, widać to nawet na zamieszczonej przez Autora fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapniakos Napisano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bez sensu ze co? jeszcz jakies teorie? (: jak jduzo wiecej fo tam jest na srodku/ (: ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Używane Rossignol - wątpliwości co do stanu technicznego - prośba o pomoc
FerraEnzo Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
CaperSKI Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jasne, że nie warto. Ile one nowe kosztowały? 1000? 1200? Połowę ceny za taki szrot? Popieram, jest tyle ciekawych desek ok 700-800 w super stanie, ze branie tej zagadki to bezsens totalny w mojej skromnej opinii oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 ale co bez sensu...? że drogo, że tanio, żeby brać czy może żyby olać...? nary warte stowke moze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi