capek Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Jakie buty dobrac do nart Blizzard CMX 9 IQ + IP 3.10 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Jakie buty dobrac do nart Blizzard CMX 9 IQ + IP 3.10 ??Na pewno wygodne,w profilu umiejętności określasz na 7 więc flex 80-110 byłby ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capek Napisano 11 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ale pomogl bys mi dobrac konkretny model buta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 To sprawa bardzo indywidualma,wiele zależy od kształtu twojej stopy,czy jest szeroka itp. moje ulubione firmy to Salomon,Atomic i Nordica(z powodu dość szerokiej stopy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smokcmok Napisano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć !!!! Bo inaczej może być dramat na stoku. Flex tak jak pisał "qaz". Nieważna marka i kolor, ważna wygoda. Nie cierpię czerwonego, a mam czerwone Atomiki B100, bo tylko takie były wygodne. Merzyłem wszystko co da się mierzyć. W sumie 4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć !!!! Bo inaczej może być dramat na stoku. Flex tak jak pisał "qaz". Nieważna marka i kolor, ważna wygoda. Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morcin 25 Napisano 16 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Cześć wszystkim, jaką macie opinię o blizzard cmx 9, chcę je kupić? Cześć, pozdrawiam wszystkich, proszę o opinię o blizzard cmx 9 Witaj Sławku ! Zjechałem na nich kilka razy,podczas jakiegoś "testu" Blizzarda.Fajna,łatwa narta,raczej dla początkujących . Dla mnie ,taka tochę "bez wyrazu" . Jeśli napiszesz więcej o Sobie i Swoich oczekiwaniach od nart (preferowanym stylu jazdy),napewno uda się coś więcej podpowiedzieć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morcin 25 Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Cześć Sławku ! Nieco więcej danych podałeś , to prawda , jednak jeszcze trochę mało . Napisz , proszę , poziom zaawansowania ( w skali Forum) i wzrost. Obie narty Blizzarda mają identyczne taliowanie (węższe pod stopą , niż Twoje Metrony ), różnią się jednak konstrukcją. Myślę,iż do Twej jazdy ,ta grupa się nadaje. Jeżeli to nie muszą być B , można dopasować kilka modeli ,innych firm . Napisz informację,o które proszę, napewno coś odpowiedniego podpowiemy . Pozdrowienia serdeczne - Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 ...lubię dać szusa z łagodnymi skrętami, dlatego szukam nart o małej talii i troszkę twardsze, nie wiem co wybrać, opis 9-tek trochę mi przypasował, chociaż słyszałem że 10 są ciekawsze, ciągle to ale...… i właśnie na te 10-tki zwróciłbym na Twoim miejscu większą uwagę – jeśli oczywiście ma być blizzard. 9-tka no najniższe, można by rzec, podstawowy model w tej grupie. 10-tka to …. zresztą tu masz opis Mirka tej narty http://www.skiforum....038&postcount=7. Moim zdaniem do jazdy o jakiej piszesz, generalnie nie lubię mocnego carwingu to będzie nartka akurat. Mimo wszystko jeśli Ci nie śpieszno, to warto by było potestować troszkę na stoku przed zakupem. Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morcin 25 Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Cześć Marcin, nie chciałbym się wygłupić, ale myślę że mój poziom to 6/10?, obecny sezon to dopiero 5 w mojej przygodzie z nartami, na pewno robię jeszcze dużo baboli, ale nauka nie idzie w las, mam 180 cm, myślę o dł.nart 170 ? pozdrawiam sławek:) Witaj Sławku ! 6/10 - fakt-spory zakres.Zakładam,że "kilka chwil" ,spędziłeś pod okiem instruktora. Pełna zgoda z Szacownym Jarkiem (jak miło Cię "widzieć" i czytać ,po przerwie -Jarku ) . Drogi Sławku,CMX 10 - drewniany rdzeń,taliowanie odpowiednie do Twoich oczekiwań (114-69-99) . To raczej najbardziej uniwersalna narta,spośród wszystkich modeli krosowych - Blizzarda.Aktualnie w świetnych cenach. Długość 170 , jak najlepsza . Jeżeli to mają być B , wybór optymalny. Pozdrawiam Serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi