merman Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 witam był ktoś tam w tym terminie? jak z przygotowaniem tras i ile procent 3 dolin zazwyczaj jest otwarte . zastanawiam się grudzień czy 22.03. z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 witam był ktoś tam w tym terminie? jak z przygotowaniem tras i ile procent 3 dolin zazwyczaj jest otwarte . zastanawiam się grudzień czy 22.03. z góry dzięki za odpowiedzi zdecydowanie marzec !!! początkiem grudnia będzie chodziło tylko kilka tras w Val Thorens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 witam był ktoś tam w tym terminie? jak z przygotowaniem tras i ile procent 3 dolin zazwyczaj jest otwarte . zastanawiam się grudzień czy 22.03. z góry dzięki za odpowiedzi Marzec pewnie lepiej, choć warto się zastanowić, czy akurat w to miejsce warto w ogóle jechać poza sezonem. Byłem w Les Menuires 18-25.03.2017. Miałem wielkie plany zwiedzania wszystkich trzech dolin, a ostatecznie okazało się, że tylko nasza dolina oraz mały fragment sąsiadującej był tak naprawdę łatwo dostępny. Granica, na której kończył się śnieg, a zaczynała woda i błoto, to było mniej więcej 1800m, więc nawet w samym Les Menuires, aby dojechać np. do La Masse, musieliśmy przejeżdżać przez kałużę wody o długości kilku metrów. W praktyce większość dni zaczynaliśmy od szybkiego przedostania się do Val Thorens i tam już zostawaliśmy do końca - tam warunki były świetne. Z drugiej strony słoneczko świeciło przecudnie, jeszcze nigdy się tak nie zjarałem, jak tam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Marzec pewnie lepiej, choć warto się zastanowić, czy akurat w to miejsce warto w ogóle jechać poza sezonem. Byłem w Les Menuires 18-25.03.2017. Miałem wielkie plany zwiedzania wszystkich trzech dolin, a ostatecznie okazało się, że tylko nasza dolina oraz mały fragment sąsiadującej był tak naprawdę łatwo dostępny. Granica, na której kończył się śnieg, a zaczynała woda i błoto, to było mniej więcej 1800m, więc nawet w samym Les Menuires, aby dojechać np. do La Masse, musieliśmy przejeżdżać przez kałużę wody o długości kilku metrów. W praktyce większość dni zaczynaliśmy od szybkiego przedostania się do Val Thorens i tam już zostawaliśmy do końca - tam warunki były świetne. Z drugiej strony słoneczko świeciło przecudnie, jeszcze nigdy się tak nie zjarałem, jak tam :-D to co np orelle lepsze niż les menuires? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires? Przede wszystkim byłem tam tylko raz, więc nie jestem żadnego rodzaju ekspertem. W dodatku być może miałem trochę pecha, a w innym sezonie by się normalnie pojeździło w tym samym okresie - nie wiem. Odnośnie Orelle, to również się nad tym zastanawiałem, bo jest taniej, a tak oceniając na dystans, z mapy to nie wyglądało tak źle. Na miejscu się okazało, że dokonałem bardzo dobrego wyboru, że tam nie wylądowaliśmy. Rzecz w tym, że stamtąd trzeba jechać chyba ze 40 minut wyciągiem, potem tyle samo wracać. Trzeba pilnować ostatniego zjazdu, bo jeśli się spóźni, to się ma delikatnie mówiąc przechlapane. W bardziej wietrzną pogodę w ogóle bałbym się trochę wyjeżdżać w górę, choć podczas naszego pobytu nie zamykali raczej tego wyciągu. Swoim postem chciałem jedynie zaznaczyć, że jeśli Wasz budżet nie pozwala na dopłacenie, aby pojechać w styczniu albo chociaż na początku marca, to oczywiście można jechać w terminie, który podałeś, ale trzeba się liczyć z tym, że być może nie skorzysta się już z uroku całych trzech dolin. Oczywiście wciąż jest tam pełno pięknych tras w samej okolicy Val Thorens - jest co robić :-) Jeszcze odnośnie wyboru miejscówki, to my byliśmy zadowoleni z Les Menuires. Co prawda, jak wspomniałem, przeważnie od rana uciekaliśmy do Val Thorens, no i VT miało całkiem fajny klimat, ale w ten sposób trochę się przyoszczędziło, a Les Menuires też jest całkiem fajne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 witam był ktoś tam w tym terminie? jak z przygotowaniem tras i ile procent 3 dolin zazwyczaj jest otwarte . zastanawiam się grudzień czy 22.03. z góry dzięki za odpowiedzi Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) gay wek o to mi chodziło nie przeszkadza mi to ale warto wiedzieć. szkoda , że nie lesbian week Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires ? zdecydowanie Les Menuires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2018 zdecydowanie Les Menuires a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? można, ale jak chcesz wybrać karnet pełny na 3 doliny to mieszkanie w Orelle to jedno wielkie nieporozumienie Jak wieje mocno to gondolki nie chodzą i lepisz bałwana cały dzień rano są kolejki do gondolki i dojazd ze wszystkim to prawie godzina. Powrót ciut mniej ale na ostatnią gondolę to może być nawet jeszcze dłużej.. spóźnisz się, to spisz pod niebem w VT albo taksówką za kilkaset euro dojedziesz (140 km) bo nie ma połączenia trasą narciarską z VT > O wypady do 3 doliny z Orelle to porażka, jak nie śmigasz bardzo szybko to nawet kawy w Courchevel nie wypijesz spokojnie i guzik zobaczysz chcesz 3 doliny ? to bierz przynajmniej Les Menuires tak jak Ci wyżej pisałem i nie kombinuj, bo chytry dwa razy traci P.S Teraz już wiesz czemu Orelle ma tak atrakcyjną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? 3 doliny les menuires 7.12 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 witam był ktoś tam w tym terminie? jak z przygotowaniem tras i ile procent 3 dolin zazwyczaj jest otwarte . zastanawiam się grudzień czy 22.03. z góry dzięki za odpowiedzi Marzec pewnie lepiej, choć warto się zastanowić, czy akurat w to miejsce warto w ogóle jechać poza sezonem. Byłem w Les Menuires 18-25.03.2017. Miałem wielkie plany zwiedzania wszystkich trzech dolin, a ostatecznie okazało się, że tylko nasza dolina oraz mały fragment sąsiadującej był tak naprawdę łatwo dostępny. Granica, na której kończył się śnieg, a zaczynała woda i błoto, to było mniej więcej 1800m, więc nawet w samym Les Menuires, aby dojechać np. do La Masse, musieliśmy przejeżdżać przez kałużę wody o długości kilku metrów. W praktyce większość dni zaczynaliśmy od szybkiego przedostania się do Val Thorens i tam już zostawaliśmy do końca - tam warunki były świetne. Z drugiej strony słoneczko świeciło przecudnie, jeszcze nigdy się tak nie zjarałem, jak tam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Marzec pewnie lepiej, choć warto się zastanowić, czy akurat w to miejsce warto w ogóle jechać poza sezonem. Byłem w Les Menuires 18-25.03.2017. Miałem wielkie plany zwiedzania wszystkich trzech dolin, a ostatecznie okazało się, że tylko nasza dolina oraz mały fragment sąsiadującej był tak naprawdę łatwo dostępny. Granica, na której kończył się śnieg, a zaczynała woda i błoto, to było mniej więcej 1800m, więc nawet w samym Les Menuires, aby dojechać np. do La Masse, musieliśmy przejeżdżać przez kałużę wody o długości kilku metrów. W praktyce większość dni zaczynaliśmy od szybkiego przedostania się do Val Thorens i tam już zostawaliśmy do końca - tam warunki były świetne. Z drugiej strony słoneczko świeciło przecudnie, jeszcze nigdy się tak nie zjarałem, jak tam :-D to co np orelle lepsze niż les menuires? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires? Przede wszystkim byłem tam tylko raz, więc nie jestem żadnego rodzaju ekspertem. W dodatku być może miałem trochę pecha, a w innym sezonie by się normalnie pojeździło w tym samym okresie - nie wiem. Odnośnie Orelle, to również się nad tym zastanawiałem, bo jest taniej, a tak oceniając na dystans, z mapy to nie wyglądało tak źle. Na miejscu się okazało, że dokonałem bardzo dobrego wyboru, że tam nie wylądowaliśmy. Rzecz w tym, że stamtąd trzeba jechać chyba ze 40 minut wyciągiem, potem tyle samo wracać. Trzeba pilnować ostatniego zjazdu, bo jeśli się spóźni, to się ma delikatnie mówiąc przechlapane. W bardziej wietrzną pogodę w ogóle bałbym się trochę wyjeżdżać w górę, choć podczas naszego pobytu nie zamykali raczej tego wyciągu. Swoim postem chciałem jedynie zaznaczyć, że jeśli Wasz budżet nie pozwala na dopłacenie, aby pojechać w styczniu albo chociaż na początku marca, to oczywiście można jechać w terminie, który podałeś, ale trzeba się liczyć z tym, że być może nie skorzysta się już z uroku całych trzech dolin. Oczywiście wciąż jest tam pełno pięknych tras w samej okolicy Val Thorens - jest co robić :-) Jeszcze odnośnie wyboru miejscówki, to my byliśmy zadowoleni z Les Menuires. Co prawda, jak wspomniałem, przeważnie od rana uciekaliśmy do Val Thorens, no i VT miało całkiem fajny klimat, ale w ten sposób trochę się przyoszczędziło, a Les Menuires też jest całkiem fajne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 witam był ktoś tam w tym terminie? jak z przygotowaniem tras i ile procent 3 dolin zazwyczaj jest otwarte . zastanawiam się grudzień czy 22.03. z góry dzięki za odpowiedzi Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) gay wek o to mi chodziło nie przeszkadza mi to ale warto wiedzieć. szkoda , że nie lesbian week Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires ? zdecydowanie Les Menuires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2018 zdecydowanie Les Menuires a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? można, ale jak chcesz wybrać karnet pełny na 3 doliny to mieszkanie w Orelle to jedno wielkie nieporozumienie Jak wieje mocno to gondolki nie chodzą i lepisz bałwana cały dzień rano są kolejki do gondolki i dojazd ze wszystkim to prawie godzina. Powrót ciut mniej ale na ostatnią gondolę to może być nawet jeszcze dłużej.. spóźnisz się, to spisz pod niebem w VT albo taksówką za kilkaset euro dojedziesz (140 km) bo nie ma połączenia trasą narciarską z VT > O wypady do 3 doliny z Orelle to porażka, jak nie śmigasz bardzo szybko to nawet kawy w Courchevel nie wypijesz spokojnie i guzik zobaczysz chcesz 3 doliny ? to bierz przynajmniej Les Menuires tak jak Ci wyżej pisałem i nie kombinuj, bo chytry dwa razy traci P.S Teraz już wiesz czemu Orelle ma tak atrakcyjną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? 3 doliny les menuires 7.12 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
merman Napisano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Marzec pewnie lepiej, choć warto się zastanowić, czy akurat w to miejsce warto w ogóle jechać poza sezonem. Byłem w Les Menuires 18-25.03.2017. Miałem wielkie plany zwiedzania wszystkich trzech dolin, a ostatecznie okazało się, że tylko nasza dolina oraz mały fragment sąsiadującej był tak naprawdę łatwo dostępny. Granica, na której kończył się śnieg, a zaczynała woda i błoto, to było mniej więcej 1800m, więc nawet w samym Les Menuires, aby dojechać np. do La Masse, musieliśmy przejeżdżać przez kałużę wody o długości kilku metrów. W praktyce większość dni zaczynaliśmy od szybkiego przedostania się do Val Thorens i tam już zostawaliśmy do końca - tam warunki były świetne. Z drugiej strony słoneczko świeciło przecudnie, jeszcze nigdy się tak nie zjarałem, jak tam :-D to co np orelle lepsze niż les menuires? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires? Przede wszystkim byłem tam tylko raz, więc nie jestem żadnego rodzaju ekspertem. W dodatku być może miałem trochę pecha, a w innym sezonie by się normalnie pojeździło w tym samym okresie - nie wiem. Odnośnie Orelle, to również się nad tym zastanawiałem, bo jest taniej, a tak oceniając na dystans, z mapy to nie wyglądało tak źle. Na miejscu się okazało, że dokonałem bardzo dobrego wyboru, że tam nie wylądowaliśmy. Rzecz w tym, że stamtąd trzeba jechać chyba ze 40 minut wyciągiem, potem tyle samo wracać. Trzeba pilnować ostatniego zjazdu, bo jeśli się spóźni, to się ma delikatnie mówiąc przechlapane. W bardziej wietrzną pogodę w ogóle bałbym się trochę wyjeżdżać w górę, choć podczas naszego pobytu nie zamykali raczej tego wyciągu. Swoim postem chciałem jedynie zaznaczyć, że jeśli Wasz budżet nie pozwala na dopłacenie, aby pojechać w styczniu albo chociaż na początku marca, to oczywiście można jechać w terminie, który podałeś, ale trzeba się liczyć z tym, że być może nie skorzysta się już z uroku całych trzech dolin. Oczywiście wciąż jest tam pełno pięknych tras w samej okolicy Val Thorens - jest co robić :-) Jeszcze odnośnie wyboru miejscówki, to my byliśmy zadowoleni z Les Menuires. Co prawda, jak wspomniałem, przeważnie od rana uciekaliśmy do Val Thorens, no i VT miało całkiem fajny klimat, ale w ten sposób trochę się przyoszczędziło, a Les Menuires też jest całkiem fajne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 witam był ktoś tam w tym terminie? jak z przygotowaniem tras i ile procent 3 dolin zazwyczaj jest otwarte . zastanawiam się grudzień czy 22.03. z góry dzięki za odpowiedzi Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) gay wek o to mi chodziło nie przeszkadza mi to ale warto wiedzieć. szkoda , że nie lesbian week Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires ? zdecydowanie Les Menuires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2018 zdecydowanie Les Menuires a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? można, ale jak chcesz wybrać karnet pełny na 3 doliny to mieszkanie w Orelle to jedno wielkie nieporozumienie Jak wieje mocno to gondolki nie chodzą i lepisz bałwana cały dzień rano są kolejki do gondolki i dojazd ze wszystkim to prawie godzina. Powrót ciut mniej ale na ostatnią gondolę to może być nawet jeszcze dłużej.. spóźnisz się, to spisz pod niebem w VT albo taksówką za kilkaset euro dojedziesz (140 km) bo nie ma połączenia trasą narciarską z VT > O wypady do 3 doliny z Orelle to porażka, jak nie śmigasz bardzo szybko to nawet kawy w Courchevel nie wypijesz spokojnie i guzik zobaczysz chcesz 3 doliny ? to bierz przynajmniej Les Menuires tak jak Ci wyżej pisałem i nie kombinuj, bo chytry dwa razy traci P.S Teraz już wiesz czemu Orelle ma tak atrakcyjną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? 3 doliny les menuires 7.12 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires? Przede wszystkim byłem tam tylko raz, więc nie jestem żadnego rodzaju ekspertem. W dodatku być może miałem trochę pecha, a w innym sezonie by się normalnie pojeździło w tym samym okresie - nie wiem. Odnośnie Orelle, to również się nad tym zastanawiałem, bo jest taniej, a tak oceniając na dystans, z mapy to nie wyglądało tak źle. Na miejscu się okazało, że dokonałem bardzo dobrego wyboru, że tam nie wylądowaliśmy. Rzecz w tym, że stamtąd trzeba jechać chyba ze 40 minut wyciągiem, potem tyle samo wracać. Trzeba pilnować ostatniego zjazdu, bo jeśli się spóźni, to się ma delikatnie mówiąc przechlapane. W bardziej wietrzną pogodę w ogóle bałbym się trochę wyjeżdżać w górę, choć podczas naszego pobytu nie zamykali raczej tego wyciągu. Swoim postem chciałem jedynie zaznaczyć, że jeśli Wasz budżet nie pozwala na dopłacenie, aby pojechać w styczniu albo chociaż na początku marca, to oczywiście można jechać w terminie, który podałeś, ale trzeba się liczyć z tym, że być może nie skorzysta się już z uroku całych trzech dolin. Oczywiście wciąż jest tam pełno pięknych tras w samej okolicy Val Thorens - jest co robić :-) Jeszcze odnośnie wyboru miejscówki, to my byliśmy zadowoleni z Les Menuires. Co prawda, jak wspomniałem, przeważnie od rana uciekaliśmy do Val Thorens, no i VT miało całkiem fajny klimat, ale w ten sposób trochę się przyoszczędziło, a Les Menuires też jest całkiem fajne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 witam był ktoś tam w tym terminie? jak z przygotowaniem tras i ile procent 3 dolin zazwyczaj jest otwarte . zastanawiam się grudzień czy 22.03. z góry dzięki za odpowiedzi Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) gay wek o to mi chodziło nie przeszkadza mi to ale warto wiedzieć. szkoda , że nie lesbian week Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires ? zdecydowanie Les Menuires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2018 zdecydowanie Les Menuires a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? można, ale jak chcesz wybrać karnet pełny na 3 doliny to mieszkanie w Orelle to jedno wielkie nieporozumienie Jak wieje mocno to gondolki nie chodzą i lepisz bałwana cały dzień rano są kolejki do gondolki i dojazd ze wszystkim to prawie godzina. Powrót ciut mniej ale na ostatnią gondolę to może być nawet jeszcze dłużej.. spóźnisz się, to spisz pod niebem w VT albo taksówką za kilkaset euro dojedziesz (140 km) bo nie ma połączenia trasą narciarską z VT > O wypady do 3 doliny z Orelle to porażka, jak nie śmigasz bardzo szybko to nawet kawy w Courchevel nie wypijesz spokojnie i guzik zobaczysz chcesz 3 doliny ? to bierz przynajmniej Les Menuires tak jak Ci wyżej pisałem i nie kombinuj, bo chytry dwa razy traci P.S Teraz już wiesz czemu Orelle ma tak atrakcyjną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? 3 doliny les menuires 7.12 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
broot Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 witam był ktoś tam w tym terminie? jak z przygotowaniem tras i ile procent 3 dolin zazwyczaj jest otwarte . zastanawiam się grudzień czy 22.03. z góry dzięki za odpowiedzi Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) gay wek o to mi chodziło nie przeszkadza mi to ale warto wiedzieć. szkoda , że nie lesbian week Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires ? zdecydowanie Les Menuires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2018 zdecydowanie Les Menuires a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? można, ale jak chcesz wybrać karnet pełny na 3 doliny to mieszkanie w Orelle to jedno wielkie nieporozumienie Jak wieje mocno to gondolki nie chodzą i lepisz bałwana cały dzień rano są kolejki do gondolki i dojazd ze wszystkim to prawie godzina. Powrót ciut mniej ale na ostatnią gondolę to może być nawet jeszcze dłużej.. spóźnisz się, to spisz pod niebem w VT albo taksówką za kilkaset euro dojedziesz (140 km) bo nie ma połączenia trasą narciarską z VT > O wypady do 3 doliny z Orelle to porażka, jak nie śmigasz bardzo szybko to nawet kawy w Courchevel nie wypijesz spokojnie i guzik zobaczysz chcesz 3 doliny ? to bierz przynajmniej Les Menuires tak jak Ci wyżej pisałem i nie kombinuj, bo chytry dwa razy traci P.S Teraz już wiesz czemu Orelle ma tak atrakcyjną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? 3 doliny les menuires 7.12 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
merman Napisano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Aha, bym zapomniał, jeszcze jedna rzecz. Les Menuires oraz ten termin jest o tyle (nie)fortunny, w zależności od upodobań, że 23.03.2019 zaczyna się tam European Gay Ski Week. Trochę się napatrzysz, zapewniam ;-D Pewne kosmetyki polecam zabrać z Polski, bo stają się wtedy deficytowe: https://goo.gl/q1VMPY ;-) gay wek o to mi chodziło nie przeszkadza mi to ale warto wiedzieć. szkoda , że nie lesbian week Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires ? zdecydowanie Les Menuires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2018 zdecydowanie Les Menuires a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? można, ale jak chcesz wybrać karnet pełny na 3 doliny to mieszkanie w Orelle to jedno wielkie nieporozumienie Jak wieje mocno to gondolki nie chodzą i lepisz bałwana cały dzień rano są kolejki do gondolki i dojazd ze wszystkim to prawie godzina. Powrót ciut mniej ale na ostatnią gondolę to może być nawet jeszcze dłużej.. spóźnisz się, to spisz pod niebem w VT albo taksówką za kilkaset euro dojedziesz (140 km) bo nie ma połączenia trasą narciarską z VT > O wypady do 3 doliny z Orelle to porażka, jak nie śmigasz bardzo szybko to nawet kawy w Courchevel nie wypijesz spokojnie i guzik zobaczysz chcesz 3 doliny ? to bierz przynajmniej Les Menuires tak jak Ci wyżej pisałem i nie kombinuj, bo chytry dwa razy traci P.S Teraz już wiesz czemu Orelle ma tak atrakcyjną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? 3 doliny les menuires 7.12
Szabir Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 to co np orelle lepsze niż les menuires ? zdecydowanie Les Menuires Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2018 zdecydowanie Les Menuires a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? można, ale jak chcesz wybrać karnet pełny na 3 doliny to mieszkanie w Orelle to jedno wielkie nieporozumienie Jak wieje mocno to gondolki nie chodzą i lepisz bałwana cały dzień rano są kolejki do gondolki i dojazd ze wszystkim to prawie godzina. Powrót ciut mniej ale na ostatnią gondolę to może być nawet jeszcze dłużej.. spóźnisz się, to spisz pod niebem w VT albo taksówką za kilkaset euro dojedziesz (140 km) bo nie ma połączenia trasą narciarską z VT > O wypady do 3 doliny z Orelle to porażka, jak nie śmigasz bardzo szybko to nawet kawy w Courchevel nie wypijesz spokojnie i guzik zobaczysz chcesz 3 doliny ? to bierz przynajmniej Les Menuires tak jak Ci wyżej pisałem i nie kombinuj, bo chytry dwa razy traci P.S Teraz już wiesz czemu Orelle ma tak atrakcyjną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? 3 doliny les menuires 7.12
merman Napisano 13 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2018 zdecydowanie Les Menuires a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? można, ale jak chcesz wybrać karnet pełny na 3 doliny to mieszkanie w Orelle to jedno wielkie nieporozumienie Jak wieje mocno to gondolki nie chodzą i lepisz bałwana cały dzień rano są kolejki do gondolki i dojazd ze wszystkim to prawie godzina. Powrót ciut mniej ale na ostatnią gondolę to może być nawet jeszcze dłużej.. spóźnisz się, to spisz pod niebem w VT albo taksówką za kilkaset euro dojedziesz (140 km) bo nie ma połączenia trasą narciarską z VT > O wypady do 3 doliny z Orelle to porażka, jak nie śmigasz bardzo szybko to nawet kawy w Courchevel nie wypijesz spokojnie i guzik zobaczysz chcesz 3 doliny ? to bierz przynajmniej Les Menuires tak jak Ci wyżej pisałem i nie kombinuj, bo chytry dwa razy traci P.S Teraz już wiesz czemu Orelle ma tak atrakcyjną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Szabir Napisano 13 Września 2018 Udostępnij Napisano 13 Września 2018 a czy mieszkając w orelle można objechać 3 doliny na karnecie 6 dni? ile trwa podróż z orelle to valthorens? można, ale jak chcesz wybrać karnet pełny na 3 doliny to mieszkanie w Orelle to jedno wielkie nieporozumienie Jak wieje mocno to gondolki nie chodzą i lepisz bałwana cały dzień rano są kolejki do gondolki i dojazd ze wszystkim to prawie godzina. Powrót ciut mniej ale na ostatnią gondolę to może być nawet jeszcze dłużej.. spóźnisz się, to spisz pod niebem w VT albo taksówką za kilkaset euro dojedziesz (140 km) bo nie ma połączenia trasą narciarską z VT > O wypady do 3 doliny z Orelle to porażka, jak nie śmigasz bardzo szybko to nawet kawy w Courchevel nie wypijesz spokojnie i guzik zobaczysz chcesz 3 doliny ? to bierz przynajmniej Les Menuires tak jak Ci wyżej pisałem i nie kombinuj, bo chytry dwa razy traci P.S Teraz już wiesz czemu Orelle ma tak atrakcyjną cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi