BraCuru Napisano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Próbowałem bezskutecznie kontaktować się z adminem tego forum przez pw i email. Postimage. przez którego umieściłem bodajże wszystkie moje zdjęcia na tym form, dostał jakiegoś bana i musiał zmienić url. Oryginalny adres zawierał postimage.org. Aby ponownie uwidocznić zdjęcie należy w każdym ze zdjęć zmienić "org" na "cc". Zrobiłem to już na innych forach - w sumie około 1500 zdjęć. Każde pojedynczo! Tutaj niestety nie mogę tego zrobić, bo w trybie edycji oryginalny url jest zmieniony na skrót i w żaden sposób nie mogę wydobyć właściwego adresu. Kto widział np. moją relację z Zermatt może być rozczarowany zaglądając teraz do niej:http://www.skiforum....att-w-sierpniu/ Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Przełącz tryb edycji ikonką która jest nad literą B w edytorze, powinny pokazać Ci się linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BraCuru Napisano 16 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Przełącz tryb edycji ikonką która jest nad literą B w edytorze, powinny pokazać Ci się linki.Jakież to proste! Pieknie dziękuję.https://i.imgur.com/1npVPWB.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiForum Napisano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Dodawaj zdjęcia w edytorze forum to nie będą ginąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Dodawaj zdjęcia w edytorze forum to nie będą ginąć Oj... nie jest to takie pewne Pamiętam jak parę lat temu zginęło mnóstwo zdjęć (możliwe, że zostały później odzyskane - nie wiem). Ale to jakoś bym przebolał - chyba każdy serwis (np. imageshack, czy ostatnio właśnie postimage) potrafi jednym pociągnięciem zniweczyć dziesiątki godzin pracy i wygenerować kolejne, jeśli ktoś chce utrzymać w stanie nadającym się do użytku to, co opublikował na forach. Dla mnie głównym problemem z obrazkami dodanymi do archiwum forum jest to, że nie da się ich wygodnie opisywać w poście. Tak jak w poniższym przykładzie nie wygląda dobrze, poza tym podczas oglądania trzeba klikać każdą miniaturkę, którą chce się powiększyć: Najdalszy punkt osrodka - Masnerkopf. Od lewej widoczne trasy: czerwona Mindersjochabfahrt i Mindersabfahrt, czarna Masnerkopfabfahrt, a na dole zdjecia po prawej koncowka czerwonej Hexenseeabfahrt. Tak, moim zdaniem, jest znacznie lepiej: Najdalszy punkt osrodka - Masnerkopf. Od lewej widoczne trasy: czerwona Mindersjochabfahrt i Mindersabfahrt, czarna Masnerkopfabfahrt, a na dole zdjecia po prawej koncowka czerwonej Hexenseeabfahrt. P.S. W jednej relacji z wyjazdu naprawiłem popsute url-e, kolejne czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 No ale tak dokładnie o co ci chodzi. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 No ale tak dokładnie o co ci chodzi. .. Jeśli to jest pytanie i jest skierowane do mnie, to... nie chodzi mi o nic więcej niż napisałem w swoim poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Oj... nie jest to takie pewne Pamiętam jak parę lat temu zginęło mnóstwo zdjęć (możliwe, że zostały później odzyskane - nie wiem). Ale to jakoś bym przebolał - chyba każdy serwis (np. imageshack, czy ostatnio właśnie postimage) potrafi jednym pociągnięciem zniweczyć dziesiątki godzin pracy i wygenerować kolejne, jeśli ktoś chce utrzymać w stanie nadającym się do użytku to, co opublikował na forach. Dla mnie głównym problemem z obrazkami dodanymi do archiwum forum jest to, że nie da się ich wygodnie opisywać w poście. Tak jak w poniższym przykładzie nie wygląda dobrze, poza tym podczas oglądania trzeba klikać każdą miniaturkę, którą chce się powiększyć:IMG_4262s.jpg Najdalszy punkt osrodka - Masnerkopf. Od lewej widoczne trasy: czerwona Mindersjochabfahrt i Mindersabfahrt, czarna Masnerkopfabfahrt, a na dole zdjecia po prawej koncowka czerwonej Hexenseeabfahrt. Tak, moim zdaniem, jest znacznie lepiej: Najdalszy punkt osrodka - Masnerkopf. Od lewej widoczne trasy: czerwona Mindersjochabfahrt i Mindersabfahrt, czarna Masnerkopfabfahrt, a na dole zdjecia po prawej koncowka czerwonej Hexenseeabfahrt. P.S. W jednej relacji z wyjazdu naprawiłem popsute url-e, kolejne czekają. Ot uroki outsourcingu. Zawiódł mnie fb, zawiódł mnie g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
star Napisano 17 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Oj... nie jest to takie pewne Pamiętam jak parę lat temu zginęło mnóstwo zdjęć (możliwe, że zostały później odzyskane - nie wiem). Ale to jakoś bym przebolał - chyba każdy serwis (np. imageshack, czy ostatnio właśnie postimage) potrafi jednym pociągnięciem zniweczyć dziesiątki godzin pracy i wygenerować kolejne, jeśli ktoś chce utrzymać w stanie nadającym się do użytku to, co opublikował na forach. Dla mnie głównym problemem z obrazkami dodanymi do archiwum forum jest to, że nie da się ich wygodnie opisywać w poście. Tak jak w poniższym przykładzie nie wygląda dobrze, poza tym podczas oglądania trzeba klikać każdą miniaturkę, którą chce się powiększyć:IMG_4262s.jpg Najdalszy punkt osrodka - Masnerkopf. Od lewej widoczne trasy: czerwona Mindersjochabfahrt i Mindersabfahrt, czarna Masnerkopfabfahrt, a na dole zdjecia po prawej koncowka czerwonej Hexenseeabfahrt. Tak, moim zdaniem, jest znacznie lepiej: Najdalszy punkt osrodka - Masnerkopf. Od lewej widoczne trasy: czerwona Mindersjochabfahrt i Mindersabfahrt, czarna Masnerkopfabfahrt, a na dole zdjecia po prawej koncowka czerwonej Hexenseeabfahrt. P.S. W jednej relacji z wyjazdu naprawiłem popsute url-e, kolejne czekają. Ot uroki outsourcingu. Zawiódł mnie fb, zawiódł mnie g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi