Dany de Vino Napisano 19 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2018 No i po wszystkim.Maraton w Berlinie zaliczony Cel ponizej 2 godzin osiagniety. ))))))) Moze w przyszlym roku bedzie lepiej.Ale trzeba popracowac nad sprzetem.Teraz mam kolka 90mm .czas na 100 albo 110mm.Jest tez opcja 125mm ale trzy kolka ......Zobaczymy Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 84 Dodano 6 l Ostatniej odpowiedzi 24 Lis Top użytkownicy w tym temacie 9 10 9 10 Popularne dni 7 Wrz 12 11 Wrz 11 12 Wrz 9 21 Maj 8 Top użytkownicy w tym temacie Spiochu 9 odpowiedzi a_senior 10 odpowiedzi Mitek 9 odpowiedzi star 10 odpowiedzi Popularne dni 7 Wrz 2018 12 odpowiedzi 11 Wrz 2018 11 odpowiedzi 12 Wrz 2018 9 odpowiedzi 21 Maj 2018 8 odpowiedzi Popularne posty Jan 22 Listopada 2023 piję piwo bo ma wszystkie potrzebne suplementy kordiankw 22 Listopada 2023 Nie kopie, tylko przygotowuje grunt pod podlinkowanie suplementowania. pajgab 19 Września 2018 No i po wszystkim.Maraton w Berlinie zaliczony Cel ponizej 2 godzin osiagniety.))))))) Moze w przyszlym roku bedzie lepiej.Ale trzeba popracowac nad sprzetem.Teraz mam kolka 90mm .czas na 100 albo 1 Spiochu Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Moze w przyszlym roku bedzie lepiej.Ale trzeba popracowac nad sprzetem.Teraz mam kolka 90mm .czas na 100 albo 110mm.Jest tez opcja 125mm ale trzy kolka Gratuluję! 1:50:32 to bardzo fajny czas. Wcale nie trzeba pracować nad sprzętem. Liczy się Twoja forma a nie to czy wyprzedzisz kolegów na większych kółkach. I tak żaden z Was nie wygra. Nie zmieniając kółek będziesz też wiedział, ile rzeczywiście się poprawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pajgab Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Gratuluję! 1:50:32 to bardzo fajny czas. Wcale nie trzeba pracować nad sprzętem. Liczy się Twoja forma a nie to czy wyprzedzisz kolegów na większych kółkach. I tak żaden z Was nie wygra. Nie zmieniając kółek będziesz też wiedział, ile rzeczywiście się poprawiłeś. Nie do konca jest to prawda.Na wiosne zmienilem kolka z 84 a na 86a i przy tym samym wkladzie sily czas poprawil mi sie o ok.30.% Moje buty sa zwyklymi fitness butami,ktore waza troche wiecej jak speed.Poza tym przy kolkach o wiekszej srednicy sa takze dluzsze plozy.Jest to porownywalne z nartami slalomowymi i do giganta.Na gigantach rozwija sie wieksze predkosci.Na kondycje nie moge narzekac.Jako zwykly amator zajalem co prawda 1913 miejsce,ale za soba zostawilem ok 3400.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pajgab Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Spiochu trenuj,moze w przyszlym roku spotkamy sie w Berlinie?? Juz kilka lat temu bylismy na wspolnej imprezie na Dzikowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Wiem o tym, że dzięki większym kółkom możesz znacznie poprawić czas, może nawet bardziej niż lekko poprawiając kondycję. Czy jednak będzie to większe osiągnięcie? Jeśli przykładowo dzięki kółkom 110 zejdziesz z 1:50 na 1:30 to jak dla mnie, to nic nie znaczy. A jeśli dzięki samej kondycji zejdziesz z 1:50 na 1:45, to będę Ci szczerze gratulował. Oczywiście możesz i zmienić kółka i poprawić kondycję i/lub technikę. Trudniej jednak będzie Ci zweryfikować co było zasługą sprzętu a co pracy nad sobą. Dzięki za zaproszenie. Na razie nie jeżdżę na czas/szybkość. Gdybym zaczął to też raczej na takie imprezy masowe nie będę się wybierał. Źle się czuję w tłumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 lat później... Jan Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 21 minut temu, Karpacik napisał: U mnie ostanio głownie siłownia, szczególnie, ze mam blisko siebie. Swoją drogą stosujecie jakieś suplementy i dietę przy siłowni? piję piwo bo ma wszystkie potrzebne suplementy 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Piwo dobre i w trakcie siłowni i po. Dobrze uzupełnia elektrolity i stracone kalorie. Do tego stejk i mucha nie siada. Ale zapewne doczekamy się tu jakiejś reklamy. A kysz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomeC Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Swoją drogą , dobrze kopie , złota łopata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Godzinę temu, TomeC napisał: Swoją drogą , dobrze kopie , złota łopata. Nie kopie, tylko przygotowuje grunt pod podlinkowanie suplementowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74xxx Napisano 24 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2023 Do tematu kółek w rolkach polecam przemyśleć szynę i but. Historia o 86 w dystansie to taki trochę masochizm ale co kto lubi, Sety 3x110 to zazwyczaj pomysł na street. Większość producentów daje krótką szynę w standardzie. 4x110 lub 3x125 (są szyny obsługujące obydwa sety) brzmi jakby ciekawiej. Ale ja się nie znam - moi zawodnicy tyko z górki i czasem coś pokręcą po płaskim marudząc, że Night Skating był nudny choć towarzysko udany 🙂 . But -> kółka -> szyna -> łożyska .... taka kolejność myślenia o sprzęcie, którą polecam. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Jak wygląda nasza aktywność sportowa poza sezonem narciarskim?
Spiochu Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Moze w przyszlym roku bedzie lepiej.Ale trzeba popracowac nad sprzetem.Teraz mam kolka 90mm .czas na 100 albo 110mm.Jest tez opcja 125mm ale trzy kolka Gratuluję! 1:50:32 to bardzo fajny czas. Wcale nie trzeba pracować nad sprzętem. Liczy się Twoja forma a nie to czy wyprzedzisz kolegów na większych kółkach. I tak żaden z Was nie wygra. Nie zmieniając kółek będziesz też wiedział, ile rzeczywiście się poprawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajgab Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Gratuluję! 1:50:32 to bardzo fajny czas. Wcale nie trzeba pracować nad sprzętem. Liczy się Twoja forma a nie to czy wyprzedzisz kolegów na większych kółkach. I tak żaden z Was nie wygra. Nie zmieniając kółek będziesz też wiedział, ile rzeczywiście się poprawiłeś. Nie do konca jest to prawda.Na wiosne zmienilem kolka z 84 a na 86a i przy tym samym wkladzie sily czas poprawil mi sie o ok.30.% Moje buty sa zwyklymi fitness butami,ktore waza troche wiecej jak speed.Poza tym przy kolkach o wiekszej srednicy sa takze dluzsze plozy.Jest to porownywalne z nartami slalomowymi i do giganta.Na gigantach rozwija sie wieksze predkosci.Na kondycje nie moge narzekac.Jako zwykly amator zajalem co prawda 1913 miejsce,ale za soba zostawilem ok 3400.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pajgab Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Spiochu trenuj,moze w przyszlym roku spotkamy sie w Berlinie?? Juz kilka lat temu bylismy na wspolnej imprezie na Dzikowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Wiem o tym, że dzięki większym kółkom możesz znacznie poprawić czas, może nawet bardziej niż lekko poprawiając kondycję. Czy jednak będzie to większe osiągnięcie? Jeśli przykładowo dzięki kółkom 110 zejdziesz z 1:50 na 1:30 to jak dla mnie, to nic nie znaczy. A jeśli dzięki samej kondycji zejdziesz z 1:50 na 1:45, to będę Ci szczerze gratulował. Oczywiście możesz i zmienić kółka i poprawić kondycję i/lub technikę. Trudniej jednak będzie Ci zweryfikować co było zasługą sprzętu a co pracy nad sobą. Dzięki za zaproszenie. Na razie nie jeżdżę na czas/szybkość. Gdybym zaczął to też raczej na takie imprezy masowe nie będę się wybierał. Źle się czuję w tłumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 lat później... Jan Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 21 minut temu, Karpacik napisał: U mnie ostanio głownie siłownia, szczególnie, ze mam blisko siebie. Swoją drogą stosujecie jakieś suplementy i dietę przy siłowni? piję piwo bo ma wszystkie potrzebne suplementy 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Piwo dobre i w trakcie siłowni i po. Dobrze uzupełnia elektrolity i stracone kalorie. Do tego stejk i mucha nie siada. Ale zapewne doczekamy się tu jakiejś reklamy. A kysz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomeC Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Swoją drogą , dobrze kopie , złota łopata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Godzinę temu, TomeC napisał: Swoją drogą , dobrze kopie , złota łopata. Nie kopie, tylko przygotowuje grunt pod podlinkowanie suplementowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74xxx Napisano 24 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2023 Do tematu kółek w rolkach polecam przemyśleć szynę i but. Historia o 86 w dystansie to taki trochę masochizm ale co kto lubi, Sety 3x110 to zazwyczaj pomysł na street. Większość producentów daje krótką szynę w standardzie. 4x110 lub 3x125 (są szyny obsługujące obydwa sety) brzmi jakby ciekawiej. Ale ja się nie znam - moi zawodnicy tyko z górki i czasem coś pokręcą po płaskim marudząc, że Night Skating był nudny choć towarzysko udany 🙂 . But -> kółka -> szyna -> łożyska .... taka kolejność myślenia o sprzęcie, którą polecam. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
pajgab Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Spiochu trenuj,moze w przyszlym roku spotkamy sie w Berlinie?? Juz kilka lat temu bylismy na wspolnej imprezie na Dzikowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Wiem o tym, że dzięki większym kółkom możesz znacznie poprawić czas, może nawet bardziej niż lekko poprawiając kondycję. Czy jednak będzie to większe osiągnięcie? Jeśli przykładowo dzięki kółkom 110 zejdziesz z 1:50 na 1:30 to jak dla mnie, to nic nie znaczy. A jeśli dzięki samej kondycji zejdziesz z 1:50 na 1:45, to będę Ci szczerze gratulował. Oczywiście możesz i zmienić kółka i poprawić kondycję i/lub technikę. Trudniej jednak będzie Ci zweryfikować co było zasługą sprzętu a co pracy nad sobą. Dzięki za zaproszenie. Na razie nie jeżdżę na czas/szybkość. Gdybym zaczął to też raczej na takie imprezy masowe nie będę się wybierał. Źle się czuję w tłumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 21 minut temu, Karpacik napisał: U mnie ostanio głownie siłownia, szczególnie, ze mam blisko siebie. Swoją drogą stosujecie jakieś suplementy i dietę przy siłowni? piję piwo bo ma wszystkie potrzebne suplementy 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Piwo dobre i w trakcie siłowni i po. Dobrze uzupełnia elektrolity i stracone kalorie. Do tego stejk i mucha nie siada. Ale zapewne doczekamy się tu jakiejś reklamy. A kysz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomeC Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Swoją drogą , dobrze kopie , złota łopata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 Godzinę temu, TomeC napisał: Swoją drogą , dobrze kopie , złota łopata. Nie kopie, tylko przygotowuje grunt pod podlinkowanie suplementowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74xxx Napisano 24 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2023 Do tematu kółek w rolkach polecam przemyśleć szynę i but. Historia o 86 w dystansie to taki trochę masochizm ale co kto lubi, Sety 3x110 to zazwyczaj pomysł na street. Większość producentów daje krótką szynę w standardzie. 4x110 lub 3x125 (są szyny obsługujące obydwa sety) brzmi jakby ciekawiej. Ale ja się nie znam - moi zawodnicy tyko z górki i czasem coś pokręcą po płaskim marudząc, że Night Skating był nudny choć towarzysko udany 🙂 . But -> kółka -> szyna -> łożyska .... taka kolejność myślenia o sprzęcie, którą polecam. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi