lski Napisano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 W ramach nowych wyzwań nabyłęm komórki gigantowe Elana 195 cm/35 m.Zauważyłem sporo oznaczeń,nieznanych mi ,na szacie graficznej, może ktoś jest głębiej w temacie?Nie chodzi mi o tłumaczenie z angielskiego,bo znam, tylko objaśnienie głębsze znaczenia. 1.Left and right-pierwszy raz widzę. 2.Handmade in Slovenia.model AEC. 3.Glue na środku narty. 4.Liczba 1261 napisana flamastrem. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 W ramach nowych wyzwań nabyłęm komórki gigantowe Elana 195 cm/35 m.Zauważyłem sporo oznaczeń,nieznanych mi na szacie graficznej, może ktoś jest głębiej w temacie?Nie chodzi mi o tłumaczenie z angielskiego,bo znam, tylko objaśnienie głębsze znaczenia. 1.Left and right-pierwszy raz widzę. 2.Handmade in Slovenia.model AEC. 3.Glue na środku narty. 4.Liczba 1261 napisana flamastrem. 1. Graficzna pozostałość po sklepowej wersji Amphibio ( narta prawa-lewa z powodu rockera tylko na wewnętrznej krawędzi) Twoje na pewno Amphibio nie mają. 2. ? 3. Informacja aby przed wkręceniem śrub zalać otwory pod płytę klejem ( uszczelnienie przed wodą) 4.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 1. Graficzna pozostałość po sklepowej wersji Amphibio ( narta prawa-lewa z powodu rockera tylko na wewnętrznej krawędzi) Twoje na pewno Amphibio nie mają. 2. ? 3. Informacja aby przed wkręceniem śrub zalać otwory pod płytę klejem ( uszczelnienie przed wodą) 4.? Dzięki,tylko na Ciebie liczyłem.Co to jest to Amphibio-u mnie pisze jednak na narcie Amphibio GSX?Te liczby flamastrem to pewnie jakaś selekcja parametrów.A handmade pewnie nic nie znaczy,tylko marketing-i wiemy prawie wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Dzięki,tylko na Ciebie liczyłem.Co to jest to Amphibio-u mnie pisze jednak na narcie Amphibio GSX?Te liczby flamastrem to pewnie jakaś selekcja parametrów.A handmade pewnie nic nie znaczy,tylko marketing-i wiemy prawie wszystko... Te narty to "komórki" więc handmade to nie marketing i wytworzone były w "komórce sportowej" ręcznie, w technologii "na mokro" w odróżnieniu od "suchego" procesu stosowanego w seryjnej produkcji nart. Amphibio to ;https://www.elanskis...-fusion-150785/ To rocker na zewnętrznych krawędziach i camber na wewnętrznych. Twoje na pewno tego nie mają. Gdyby miały to wewnętrzna krawędź była by szersza od zewnętrznej. Obstawiam, że w Twoich krawędzie są tej samej szerokości. Miałem komórki Elan SLX z takimi napisami ale narta była z tradycyjnym camberem. Odręczne oznaczenia zwykle nanoszone są po pomiarach flexu i służą parowaniu nart aby para była możliwie zbliżona do siebie. Różnice wynikają z niepowtarzalności drewnianego rdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Zagadka
lski Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 1. Graficzna pozostałość po sklepowej wersji Amphibio ( narta prawa-lewa z powodu rockera tylko na wewnętrznej krawędzi) Twoje na pewno Amphibio nie mają. 2. ? 3. Informacja aby przed wkręceniem śrub zalać otwory pod płytę klejem ( uszczelnienie przed wodą) 4.? Dzięki,tylko na Ciebie liczyłem.Co to jest to Amphibio-u mnie pisze jednak na narcie Amphibio GSX?Te liczby flamastrem to pewnie jakaś selekcja parametrów.A handmade pewnie nic nie znaczy,tylko marketing-i wiemy prawie wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Dzięki,tylko na Ciebie liczyłem.Co to jest to Amphibio-u mnie pisze jednak na narcie Amphibio GSX?Te liczby flamastrem to pewnie jakaś selekcja parametrów.A handmade pewnie nic nie znaczy,tylko marketing-i wiemy prawie wszystko... Te narty to "komórki" więc handmade to nie marketing i wytworzone były w "komórce sportowej" ręcznie, w technologii "na mokro" w odróżnieniu od "suchego" procesu stosowanego w seryjnej produkcji nart. Amphibio to ;https://www.elanskis...-fusion-150785/ To rocker na zewnętrznych krawędziach i camber na wewnętrznych. Twoje na pewno tego nie mają. Gdyby miały to wewnętrzna krawędź była by szersza od zewnętrznej. Obstawiam, że w Twoich krawędzie są tej samej szerokości. Miałem komórki Elan SLX z takimi napisami ale narta była z tradycyjnym camberem. Odręczne oznaczenia zwykle nanoszone są po pomiarach flexu i służą parowaniu nart aby para była możliwie zbliżona do siebie. Różnice wynikają z niepowtarzalności drewnianego rdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Harpia Napisano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Dzięki,tylko na Ciebie liczyłem.Co to jest to Amphibio-u mnie pisze jednak na narcie Amphibio GSX?Te liczby flamastrem to pewnie jakaś selekcja parametrów.A handmade pewnie nic nie znaczy,tylko marketing-i wiemy prawie wszystko... Te narty to "komórki" więc handmade to nie marketing i wytworzone były w "komórce sportowej" ręcznie, w technologii "na mokro" w odróżnieniu od "suchego" procesu stosowanego w seryjnej produkcji nart. Amphibio to ;https://www.elanskis...-fusion-150785/ To rocker na zewnętrznych krawędziach i camber na wewnętrznych. Twoje na pewno tego nie mają. Gdyby miały to wewnętrzna krawędź była by szersza od zewnętrznej. Obstawiam, że w Twoich krawędzie są tej samej szerokości. Miałem komórki Elan SLX z takimi napisami ale narta była z tradycyjnym camberem. Odręczne oznaczenia zwykle nanoszone są po pomiarach flexu i służą parowaniu nart aby para była możliwie zbliżona do siebie. Różnice wynikają z niepowtarzalności drewnianego rdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi